Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...sto manji broj, to je bolja ocena za gumu...

Ali, te ocene su lisene objektivnosti i ozbiljnih testova, jer sve sto sam ja procitao su komentari obicnih ljudi, bez merenja, bez svih onih stvari koje obicno postoje tacno izmerene kada se radi test guma...

Mozda postoji neki drugi deo sajta na kome su mnogo precizniji testovi uradjeni...
    Ipak, ne treba previse verovati ljudima samo na osnovu subjektivnog utiska...

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

pa možda je i bolji ovaj test nego test koji rade proizvodjači guma ili njihovi lobisit
      zašto da se ne čuje i njihov glas
      imam i ja svoje mišljenje pa možda ga neko uvaži ,a možda ne
      najbolje je slušati glas razuma
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

..ok, treba cuti sta kazu obicni korisnici, ali tek kao neka vrsta
        provere [ dopune ] onoga sto si prethodno procitao u nekom ozbiljnijem testu, sa raznim merenjima i sl...

Ako bi se samo verovalo subjektivnim ocenama ljudi, onda se npr. dobije ovo :

TG 635 -
        '' Not a good tyre. In fact it is a cheap and nasty tyre with very poor grip, and fast wear. I do not understand how large tyre chains get away with selling such poor tyres.''

'' These tyres are horrendous. Why anyone would risk their lives by using this rubbish is beyond me. ''

Ali, na istom sajtu [ gornji link ], o istoj gumi pise i :

'' Superior results, great price. Superb tyre!''

'' Good tyre, I drive it at diferent weather condition and all classes of roads, and very very good tyre, and I can't believe that Yugoslavia can make such good tyre! ''

''Much much better than the original Michelins having the same specifications: better grip, quieter. Very happy with these new ones.''

I, jel' ta guma najgora, ili je odlicna ? Ili je negde u sredini ?

Comment

• Ja moram da se ispravim i da se izvinim.
          Napravio sam previd.

Nisam uzeo 3B nego E3A

Nadam se da nisam uneo puno zabune.

Comment

• Ogi
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 309
            • Beograd
            • Hyundai i30 1,4

A da ipak meni neko odgovori na pitanje, mislim posto sam vec pitao.

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Sve gume koje si naveo su dobre ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

A ja bas citao da su P400 jako lose, a uz to su i all season. A za goodrich kazu da su kao Tigar i da je to neka muljevina Tigra i Michelina...

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by Ogi
                  A ja bas citao da su P400 jako lose...
                  Svasta ljudi pisu...
                  Imam te Pirelijeve gume na Stilu...Ok, dimenzije nisu iste, ali ne verujem da to pravi vecu razliku u kvalitetu...
                  Oznaka na njima je P-400 Aquamile...
                  To je ustvari letnja guma, sa posebnim osvrtom na kisu...
                  Zato i ima to Aqua u nazivu...
                  Guma je sasvim ok...i po snegu koji je bio ove zime, nisam nigde imao problema...Malo ti popustis gas, malo ASR odradi svoje, i auto ide...
                  Mada, ove moje su stare malo vise od godinu dana....tako da im je sara bas ok...Kasnije, kao i svaka guma, ona sigurno izgubi nesto na performansama...

Jedino sto ne znam da li mozda postoje neke druge P-400 bez te oznake Aquamile...

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ebeš oznake ipak je test po meni dobar
                    cenim i postujem iskustva ali sam ja i dalje zbunjen.
                    odem u radnju, hocu da kupim Michelin (imam 2 Energy pa bih jos 2 uzeo) i sta da gledam, trazim, kako da uparim te 2 nove sa 2 postojece po osobinama ?

kako da ih razlikujem kada su sare razlicite (?) za iste oznake gume a zavisno od dimenzija.

pri tome se i index brzine menja sa promenom dimenzija odnosno oznakom- Energy gume nemaju sve isti index brzine.

kako da odaberem Energy A, B ili E, koju varijantu ?

ove 2 sto sada imam imaju indeks potrosnje od 400, dimenzija 195/65-15.

uzeo bih iste 2, tj identicne ili sto pribliznije po karakteristikama.

koje su to iz Energy familije a da su sada u prodaji ?
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Ogi
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 309
                      • Beograd
                      • Hyundai i30 1,4

Originally posted by neshaoct
                      .Ok, dimenzije nisu iste, ali ne verujem da to pravi vecu razliku u kvalitetu...
                      Kako to mislis nisu iste dimenzije?

Meni je receno da su to all season gume, videcu kada odem ali svakako koliko god da su "lose" sigurno su bolje od Save i Tigra a i za moj auto bi verovatno bile ok... mislim kako Pirelli da bude los...

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

...pa, jel' stavljas ti na Ford Ka gume sirine 195, na 15-ce ?

Vidi cenu za njih u odnosu na Sava i Tigar...
                        Ako je prevelika razlika...mozda i ne vrede toliko vise, kolika im je razlika u ceni...

Ne znam koliko je u tvojim dimenzijama, ali znam da za moj auto, jedna takva Pireli guma kosta oko 85-90 evra...

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

kazu da u ap sportu imaju akcije na toyo sve dimenzije....

kao stigla im velika posiljka pa da bi se brze prodalo spustaju cene, e sad da li je samo prica da bi se kupovalo
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Ogi
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 309
                            • Beograd
                            • Hyundai i30 1,4

Originally posted by neshaoct
                            ...pa, jel' stavljas ti na Ford Ka gume sirine 195, na 15-ce ?

Vidi cenu za njih u odnosu na Sava i Tigar...
                            Ako je prevelika razlika...mozda i ne vrede toliko vise, kolika im je razlika u ceni...

Ne znam koliko je u tvojim dimenzijama, ali znam da za moj auto, jedna takva Pireli guma kosta oko 85-90 evra...
                            A to si mislio... Nisam te razumeo...

Hteo sam Savu ali evo vec dve firme zovem i nemaju Savu i kazu da je Kleber bolji, cak i taj Viaxer... Sve ove gume koje sam naveo su ispod 3500 dinara po komadu... mada bih ipak hteo da uzmem nesto bolje od Save i Tigra, cisto da me zelja mine... iako realno i nemam potrebe za time...

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

A ja bas citao da su P400 jako lose
                              Taj neko, jako serucka... Ili je prije njih vozio GY Eagle "Mega-Giga" pa ih poredi, mada je to zbog dimenzija u kojima se prave ove 2 gume i segmenta trzista koja pokrivaju nemoguce...

Ja nakon GoodYear GT3 stavih P400A i razlika je bila primjetna, posebno kod nove gume (doduse, tada je i razlika bila najuocljivija, jer se jos nisam bio navikao na nju...), i sasvim je pristojna guma cak i u dimenziji 165/70-13. A cijena je bila oko 40 EUR/kom...

Comment

• M626
                                CBC Senator
                                • 12.01.2006
                                • 200
                                • Beograd, Konjarnik

Po onome sto sam cuo od prodavaca, razlike u oznakama E3A i E3B su valjda u velicini i brzinskom indeksu. U ovom slucaju, E3B su za manje automobile.

Inace, nedavno sam montirao Kleber Dynarex HP2. U odnosu na TG621 i Debica Navigator 2 (obe kao all season gume), razlika je nebo i zemlja. BOlje drzi, bolje koci, udobnija je, buka je manja kada se guma malo razgazi.
                                U opticaju mi je bila i ova nova Tigrova guma Sigura, ali posto jos uvek nema nikakvih iskustava sa njom, nisam bio bas voljan da eksperimentisem.

Za nesto malo vecu cenu od Tigra (reda 5-6e po gumi), mislim da je ovo extra kupovina.
                                Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

Working...
                                X