Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Re: Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Moze li neka preporuka za zismke gume 195/65/15 a da 4 komada ne prelazi nekih 200-250E?
    Ja sam dosta pretrazivao i nasao sam ovo kao neki , po meni, najbolji odnos cena.kvalitet GOODYEAR – ULTRA GRIP 7+ 195/65R15 91T….5.972 RSD
    Auto je Opel Astra H karavan i smao 80KS pa mi brzinski indeks uopste ne znaci jer je svaka tiha do 120-130km/h a preko toga ne vozim nikada

P.S. Ne zanimaju me neke jeftine super gume a pri tome da su od pre godinu, dve.

Comment

• agw
      CBC Veteran
      • 20.04.2008
      • 125
      • Novi Sad

osto ce se traznja zimskih guma povecati cene ce ici gore (danas proverio)

Wintera 155/70 13 4100din

Mozda se moze naci neka egzoticnija dimenzija jeftinije (kao sto je prosle godine bilo u Metrou Toyo guma 165/65 13 za 2600din

Evo zgodnog kalkulatora

Buy alloy wheels from AlloyWheels.com the biggest alloy wheel retailer! Free delivery, finance available, best prices guaranteed.

Ima tri opcije:
      1. Uporedjuje dve dimenzije i daje razliku u procentima
      2. Daje sirinu felne od-do za zadatu dimenziju
      3. Zadas dimenziju gume, zatim sirinu od-do, profil od-do i felnu od-do i on izbaci sve moguce dimenzije sa razlikom manjom od 2,5%

Comment

• radebgyu
        CBC Senator
        • 03.02.2009
        • 244
        • Beograd

Te za 4100 je previse ja nasao za 3200 Winteru u tj dimenziji!
        http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• agw
          CBC Veteran
          • 20.04.2008
          • 125
          • Novi Sad

I ja kazem da je previse. Verovatno je ovo nova cena a ti si kupio po staroj. Mislim dsa treba ocekivati poskupljenje zbog novih propisa.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Originally posted by radebgyu
            Dali zna neko kakve su cene guma u okruzenju Bosna ,Madjarska.Cuo sam da u BIH da za kupljene 4 ovde mozes da kupis 3.
            Za Bosnu i Madjarskui ne znam. Za Sloveniju i Austriju znam da su u principu nize cene nego kod nas, posebno za neke kategorije guma (recimo za vozila koja imaju pogon na sve tockove). Primer je da sam pazario gumu za RAV4 u Sloveniji za 82 eur po komadu (bez PDVa, overen izvozni racun na granici, pa povrat izvrsen kod prodavca). Za vrlo slicnu gumu u Beogumi u Beogradu su mi trazili 150 eur u tom trenutku, i naravno nisu imali nista na lageru, uz podrugljiv komentar "pa gde to ima dzipovska guma za 100 eur?!"
            Zahvalim se, obzirom da imam priliku da dobavim to iz Slovenije, bez krsenja propisa (po osobi mozes uneti robu neoporezovane vrednosti do 100 eur, dakle cena bez pdv-a moze biti do 100 eur) i bez nekih dodatnih troskova (odlazak u Sloveniju, na primer) - kupujem tamo gde mi vise odgovara.

U Austriji-Bec, su recimo Tigar Wintera gume za pezo 206 prodavane po principu platis 3 i dobijes 4 i besplatnu montazu, pri cemu je cena po komadu bila ista kao u Beogradu.

Necu da reklamiram nikoga, samo kucaj u google "autogume slovenija" i eventualno dodaj neko mesto u blizini granice sa Hrvatskom (npr. Brezice) i lako ces se snaci.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Da li neko ima iskustva sa Trayal arctica gumama...znam da Trayal nije neki proizvodjac,ali se nadam da ce dve zime da posluze...Komitet za saobracaj trazi odlaganje primene,a sta ce biti,pitanje je...

Comment

• radebgyu
                CBC Senator
                • 03.02.2009
                • 244
                • Beograd

NIsam siguran ali sam na nekom testu procitao da "nisu preporucljive",isto sam video na ADAC -u i za winteru

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

@Radebgyu Wintera je dobra guma to znam iz iskustva...naravno da ne moze da se poredi sa svetskim proizvodjacima,ali sluzi svrsi...kupio bih ja mishelin alpin a3 ali ne daje mi se 30.000+ hiljada

Comment

• radebgyu
                    CBC Senator
                    • 03.02.2009
                    • 244
                    • Beograd

Uvek je bilo kolko para toliko muzike ( "I TATA BI SINE " )!!

Comment

• marija12
                      CBC Veteran
                      • 15.04.2010
                      • 193
                      • Novi Sad
                      • Stilo 1.9JTD

@agw U Novom Sadu, TIGAR 155/70 R13 WINTERA 75T = 3,223.00 RSD PDV uračunat u cenu

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Kupio sam bratu kod mene u firmi Debica Frigo2 155/70r13 za 2300 din/kom sa montazom i balansiranjem.Do duse,dobio sam dobar rabat ali mislim da nisu preko 3000 u malo prodaji.
                        evo kako izgleda
                        http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... CCsQ9QEwBQ

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

Originally posted by CikaKure
                          Originally posted by radebgyu
                          Dali zna neko kakve su cene guma u okruzenju Bosna ,Madjarska.Cuo sam da u BIH da za kupljene 4 ovde mozes da kupis 3.
                          Za Bosnu i Madjarskui ne znam. Za Sloveniju i Austriju znam da su u principu nize cene nego kod nas, posebno za neke kategorije guma (recimo za vozila koja imaju pogon na sve tockove). Primer je da sam pazario gumu za RAV4 u Sloveniji za 82 eur po komadu (bez PDVa, overen izvozni racun na granici, pa povrat izvrsen kod prodavca). Za vrlo slicnu gumu u Beogumi u Beogradu su mi trazili 150 eur u tom trenutku, i naravno nisu imali nista na lageru, uz podrugljiv komentar "pa gde to ima dzipovska guma za 100 eur?!"
                          Zahvalim se, obzirom da imam priliku da dobavim to iz Slovenije, bez krsenja propisa (po osobi mozes uneti robu neoporezovane vrednosti do 100 eur, dakle cena bez pdv-a moze biti do 100 eur) i bez nekih dodatnih troskova (odlazak u Sloveniju, na primer) - kupujem tamo gde mi vise odgovara.

U Austriji-Bec, su recimo Tigar Wintera gume za pezo 206 prodavane po principu platis 3 i dobijes 4 i besplatnu montazu, pri cemu je cena po komadu bila ista kao u Beogradu.

Necu da reklamiram nikoga, samo kucaj u google "autogume slovenija" i eventualno dodaj neko mesto u blizini granice sa Hrvatskom (npr. Brezice) i lako ces se snaci.
                          Zar ograničenje nije 20€?
                          I jel se računa po artiklu ili si išao 4 puta?

Comment

• Laguna 2002
                            CBC Senator
                            • 13.12.2009
                            • 297
                            • Bačka Palanka

Ograničenje je 100 eura po osobi, makar bilo do skoro.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Ogranicenje od 20 eur se primenjuje za primanje posiljki, a svaki punoletni gradjanin Republike Srbije prilikom prelaska granice moze licno da unese robu do vrednosti do 100 eur za svoje potrebe, bez placanja carine.

Racuna se po vrednosti robe, mozes da uneses 2 gume od 50 eur, 3 od 30, 4 od 25 kao pojedinac. Vise pojedinaca u kolima = vise vrednosti odn. vise komada. Ako carinik pita, pokazes mu racune, nemas sta da krijes.
                              Da uvozis na primer dve gume od po 99 evra vrednosti, platio bi carinu samo na jednu, tj. onu vrednost-kolicinu robe koja prelazi iznos od 100 eur.

Offtopic radi pojasnjenja: kupovao sam namestaj u inostranstvu za deciju sobu, bilo je svasta nesto, ali sam podelio na 2 racuna, jedan je bio recimo 120 eur koji sam overio na izlasku iz EU, drugi racun je bio na 170 eur, carinjeno je na osnovicu koja je bila 170 eur-pdv. U automobilu sam bio sam, carinik pitao da li imam sta da prijavim (auto natovaren do vrha), ja mu kazem sta imam, pokazem racun, uradi se carinjenje po skracenom postupku i to je to. Srpski PDV placas na ocarinjenu vrednost robe (dodajes 18%).

Comment

• marija12
                                CBC Veteran
                                • 15.04.2010
                                • 193
                                • Novi Sad
                                • Stilo 1.9JTD

Zamislite koji sam ja kreten. Naručim gume SAVA ESKIMO HP i ladno naručim pogrešnu dimenziju, jutros pogledam u gume i vidim /50 a ne 55 kako sam ja poručio. Sreća nisam još bio platio po profakturi. Morao sam ponovo da poručujem ali drugog proizvođača, Save nema u mojoj dimenziji. Tako sam na kraju izabrao nešto skuplju DUNLOP SP WINTER SPORT M3, šta mislite o tome? Jel neko vozio sa ovim gumama i kako su se pokazale?

Comment

Working...
                                X