Gume - iskustva, proizvodjaci ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Hoher Grip für sportliches Fahren? Die meisten der getesteten Reifen bieten genau das. Aber nicht alle. Die Ergebnisse.
AUTO BILD testet jedes Jahr Sommerreifen, um gute Gummis von schlechten Pneus zu trennen. Das sind die Ergebnisse des großen Sommerreifen-Tests 2025!
Das Internetportal zum Thema Auto. Hier finden Sie Testberichte, Kaufberatung und mehr als 700.000 Autos im Automarkt.
Vozio sam davno UHP, prethodni model, odlicna guma za te novce, bila je made in France. Standardno za cenovni rang, nesto losije ponasanje na mokrom, ali nisam imao primedbe.
U ovoj klasi su Fulda ili Hankook (za nijansu bolji izbor zbog performansi na mokrom, ali je 25% skuplja).
Jeftiniji je samo Tigar, ali sam prema njihovim gumama i ponasanju na mokrom (i suvom) odavno vrlo skeptican. Realnih testova za sada nema, osim procentualnog pokazatelja i 40. mesta od 50 testiranih guma
Comment
-
-
Obzirom da ja prelazim oko 15000 godisnje, meni ne smeta ako se malo brze trosi. Kupio sam i 16" felne za zimske gume tako da ce potrajati sigurno 4-5 sezona sto je i vise nego dovoljno. Porucio sam danas preko IPG sajta 4 komada Sava UHP2 pa ce valjda stici sledece nedelje.
Comment
-
-
Ma to je odličan izbor za te pare. Pa i da baciš posle dve sezone, taman.
Inače, i kod premijum guma, sve one eco varijante su po meni gume sa značajnim manama u aktivnijoj vožnji. Bolje kupiti jeftiniju gumu boljih voznih karakteristika, nego bacati pare na eco gumu koja traje veću km i troši teoretski 2% goriva.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Ja samo da pohvalim Dunlop F1 Assymetric 5 gumu u dimenziji 225/45/17. Spada u klasu sa Michelin UHP i Conti UHP gumama, a jeftinija od njih 30%. Na vlažnom i suvom odličan grip. Mana je veće brujanje guma i čudan osećaj prevelike težine gume kod prelaska preko neravnina. Ali pošto ima i rim protector, oprošteno je. Nego, smešno je što mi je par iz Nemačke, a drugi iz Poljske.... globalizacija.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Evo nakon par meseci i oko 5000 km sa SAVA 225/45 R17 Intensa UHP 2 u dimenziji 225/45 R17 da iznesem poneki utisak. Akvaplaninga apsolutno nema, što je valjda i normalno za ganc nove gume. Prijanjaju sasvim ok, imao sam jedno jače kočenje kad me presekao kurir sa kombijem dok se prestrojavao iz krajnje desne u krajnju levu traku i uspeo sam da stanem bez nekih problema iako sam išao relativno brzo. Nisu bučne u vožnji i nemam utisak da su plastične. Nije se često palio ABS po vlažnom kolovozu kao što je recimo bio slučaj sa Taurus gumama koje sam silom prilika vozio na puntu. Sve u svemu zaista nemam zamerki, naročito kad se uzme u obzir cena.
Sad sam namontirao zimske gume, isto Sava, samo 205/55 R16 i prvi utisak je da je osetno udobniji auto. Piše na njima made in Germany, ne znam da li je to nešto mnogo bitno ali nekako ipak lepše zvuči nego PRC
Comment
-
Comment