Jeftinije bi bilo prepakovati skoljku... Koliko ce ovaj proces da kosta sa farbanjem?!?!
Slike varenja zastave 128
Collapse
X
-
Nece puno, par stotina evara. Ali zadovoljstvo je kratkotrajno. Sam sam Mediterana tako radio. Posle godinu dana..vratiti se na sliku 1.
Ulud posao, bolje da je pravio sasiju ili restaurirao neku legendu...
Ovako koliko god truda, i rada, novih delova, 128 ne moze da ima cenu vecu od 1k€ plus minus par stotki....
A sam da je vozi..malo je previse za "godisnji pregled"..
Poz
Comment
-
-
Nije problem da se zamrzne proces starenja... Korozije i raspadanja... Dovoljno je da covek mesec dana posle farbanja potpuno suv auto odozdo namaze tovatnom mascu razblazenu u motornom ulju... Menjacko ulje je mnogo bolje ali smrdi. Isto tako da namaze unutrasnje stranice vrata, rubove, naprska sajtne iznutra kompresorom i auto je konzerviran za 100 godina.
Svakih 2-3 godine ponavljato proces tamo gde je utanjio. (atmosferski uticaji).
Po ovoj formuli se i dan danas vozi opel suza iz 87 godine sa prvim rubovima i sajtnama
Znaci, potrebno je jedno popodne
Nikakav kobit ili plastobit ne moze da zaustavi koroziju tackastog vara...
Comment
-
-
Originally posted by VladdUlud posao, bolje da je pravio sasiju ili restaurirao neku legendu...
Ovako koliko god truda, i rada, novih delova, 128 ne moze da ima cenu vecu od 1k? plus minus par stotki....
Poz
www.fiat128.de
www.fiat128.com.ar
www.club128.metanol.com.ar
www.mirafiori.com/~courtney/128/corral/sedans.html
Comment
-
-
Ljudi pa dali bi ovo neko radio a da ne zastiti auto?
Kakvo ulje na pod!!! Ima mnogo kvalitetnih zastita.
Za pragove i vrata kupi se vosak i postoji rotirajuca dizna na dugackom crevu.
Uvuce se u prag i dizna razbaca vosak u svaki unutrasnji deo auta.
Auti koji su mnogo brze i nemarnije radjeni voze se i vise od 5 godina bez problema.
Zavisi ko radi i sa kojim materijalom.
Comment
-
-
A zasto onda dzipove nove prskaju sa filom masti odozdo?
Nisam ni pominjao zastitu unutrasnjosti (pod). Za to je grcki plastobit Body a koliko vidim ova 128- ica je mazana kobitom bodijevim koji je zesce sranje jer nema nikakvu elasticnost vrlo brzo.
Mast i ulje su keva... Sire se godinama, cak se i penju uz stub shazije uz pomoc prasine
To je dugogodisnje resenje
Kaka smola, vosak i ostala sranja...
Mast se na suncu topi i ulazi u najsitnije pore tako da sprecava prisustvo VAZDUHA koji je najveci problem...
Probale fabrike i sa pur penom pre 15-20 godina pa napravile njesra
Comment
-
-
ajde da ga isprogramiramo:
START
for i=1to30 '30 dana varenje
gosub "varenje"
next i
for j=1to10 '10dana zastita
gosub "zastita"
next j
for z=1 to 10 '10 dana farbanje
gosub "farbanje"
next z
for c=1to10 '10 dana sklapanje
gosub "sklapanje"
wait 250 '250 dana voznja
GOTO START 'jovo-nanovo"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
for c=1to10 '10 dana sklapanje
gosub "sklapanje"
wait 250 '250 dana voznja
GOTO START 'jovo-nanovo
Comment
-
-
ono sto sam hteo da kazem je da se sve na autu moze resiti, manje ili vise trajno, mehanika elektrika, elektronika, ali kad limarija krene da propada, to je nezaustavljiv proces, samo se prividno moze usporiti.
Samo sto je limar izbrusio lim i otisao po osnovnu boju, ili neko drugo sredstvo zastite, nevidljiva povrsinska korozija je vec krenula, i nista je ne moze zaustaviti.
G60 je u pravu za ulje i mast, a i drugi za vosak, ali to ima smisla na vozilu koje korozija nije nacela. Na krpezu - tesko.
Sto se Zastave tice, to je jedino ekolosko vozilo na planeti, posle 10-15 godina upotrebe, nemate sta da predate na otpad"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
Comment