Da se felna ne osteti ili farba?
rubovi, spusten auto
Collapse
X
-
Lapsus, na farbu sam mislio...
Masina se kao felna montira na glavcinu tocka, i rubovi se "izvlace".
Comment
-
-
Cekajte, cekajte, sta ne valja kod distancera?
u vecini zemalja je i zabranjen za upotrebu na vozilima u javnom saobracaju.
najvaznije sto ne valja je ometanje rada kocnica, njihovo hladjenje jer je felna glavni hladnjak a to je posebno bitno za one koji bi da malo zustrije vozepogotovu leti.
drugo, menja se geometrija trapova i time kvari dinamicko ponasanjevozila i lezanje na drumu- auto lakse kliza.
prateci efekat je sto distanceri trose lezajeve glavcine i trajno ih ostecuju.
sve u svemu previse mana a dobitak sumnjiv jer ionako sva moderna kola imaju vise nego dovoljnu sirinu traga tockova za projektovane brzine.
i ta mana, da distanceri zahtevaju uze felne, znaci uze gume automatski ili prepravku karoserije sto su nepotrebni dodatni troskovi koji ne doprinose dinamickim voznim osobinama vozila.jednsotavnije, distanceri kvare sportske osobine auta radi estetike izbacivanja felni.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brickCekajte, cekajte, sta ne valja kod distancera?
u vecini zemalja je i zabranjen za upotrebu na vozilima u javnom saobracaju.
najvaznije sto ne valja je ometanje rada kocnica, njihovo hladjenje jer je felna glavni hladnjak a to je posebno bitno za one koji bi da malo zustrije vozepogotovu leti.
i ta mana, da distanceri zahtevaju uze felne, znaci uze gume automatski ili prepravku karoserije sto su nepotrebni dodatni troskovi koji ne doprinose dinamickim voznim osobinama vozila.jednsotavnije, distanceri kvare sportske osobine auta radi estetike izbacivanja felni.
2.Nije samo estetika, ja mislim. Zar nije tacno da oni sluze i za povecanje gazne povrsine automobila, te bolje stabilnosti u krivinama?
Comment
-
-
1. Cekaj, kazes da ometa hladjenje kocnica, a sta ako se napravi od recimo dur-aluminijuma
nije stvar u materijalu izrade vec dodirnoj povrsini i momentu pritezanja felne na glavcinu.
inace, dobosi su muzejski eskponati sto se kocnica tice
Zar nije tacno da oni sluze i za povecanje gazne povrsine automobila, te bolje stabilnosti u krivinama?
veliki posao i nauka za sebe.
distanceri nista ne povecavaju, gazna povrsina guma uopste ne zavisi od njih na neki iole merljivi nacin, bitan u praksi. jedino sto menjaju je trag tockova na isti nacin kao sto ofset felni isto menja trag/raspon tockova.
stabilnost u krivinama se postize izborom pravilne gume, pravilnim priutiskom u istoj, upotrebom kvalitetnih auto konstrukcija odnosno gotovih modela automobila, angazovanjem strucnjaka za trapove sa iskustvom, upotrebom softvera za projektovanje, itd.
distancer je po pravilu bacanje para u bunar, isto kao i CD kao zastita od radara, urbana legenda takoreci odnosno jeftina iluzija da se sa malo para dobijaju spektakularni dometi u praksi.
ja mislim tako na osnovu dosadasnjih informacija, ako ima drugacijih obrazlozenja spreman sam da slusam.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Zanimljivo!
A ja bas planiran da na svog Yuga stavim napred 15, a pozadi 20mm od dur-aluminijuma...
Comment
-
-
Ma stavljali su divljaci na celicne felne... Da bi mogla da se stavi sa srafovima koji su namenjni za alu od 5j, stavljali su 5mm distancere da legne celicna od 4.5j
Zastava...
Comment
-
-
Originally posted by bricknapred jugo ima fabrickih 5mm distanc.
ako ti je neko rekao da ima, malo te zekio
pozdravTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Originally posted by brickkoji to Jugo ima napred distancer ?.
Comment
-
-
prebaci je na mob pa onda MMS-om do svih uchesnika foruma!
www.imageshack.us pa onda hostujesh sliku pa onda u poruku iskopirash zeljeni link
Comment
-
-
Comment