Brava za Peugeot 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kristjan007
    CBC Početnik
    • 28.08.2009
    • 6
    • Novi Sad

Brava za Peugeot 206

Pojavio mi se problem sa bravom na pezou, naime, kljuc propada bolje receno ne vraca se sa polozaja paljenja, stalno cima alnaser. E onda ja njega vratim sam nazad i to prestane ali zato vise ne rade zmigavci i panel sa satom i temperaturom, tek kada jos malo vratim....skoro da ga ugasim onda sve proradi i tako ga vozim. E da, zaboravih napomenuti desavalo mi se i da kada izadim kluc posle voznje bude jako vruc ( metalni deo, koju ulazi u bravu )

Pa bi ja vas molio za misljenje, jel tu treba nova brava ili to moze da se popravi? Koja je cena nove brave ili polovne i gde ima da se nadje u NS pa cak i u BG? I jel moze to nesto jos na auto da mi zezne, predpostavljam da moze alnaser
  • dandzaman
    CBC Senator
    • 12.09.2007
    • 229
    • RockNrolla bg

Re: Brava za Peugeot 206

nova brava ti treba...

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

moze da ti izgori instalacija, da ti crkne anlaser i ko zna sta jos. treba ti nov elektricni ulozak, ne brava. tu popravke nema posto se plastika istopila i negde ima krtak spoj. u vecini slucajeva se to desava kod automobila sa naknadno ugradjenom muzikom jer majstori uglavnom stuju za CD uzimaju sa kontakt brave. skokni u bilo koju radnju auto delova i kupi novi ulozak. nije skup i mozes sam da ga zamenis bez skidanja brave.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Kristjan007
        CBC Početnik
        • 28.08.2009
        • 6
        • Novi Sad

U ovom momentu mi je auto u servisu, ostavio sam ga jutros, da bi pod broj 1 namestili tu bravu, ali i slabiju vucu da mi provere......po nekoj preporuci sam otisao kod Pejic Dragana ( ovlasceni Pezo i Citroen servis ), tako da su mi bravu poslali kod bravara i javili da su je napravili ( jedva ), cena je 2500 din od bravara plus 1500 njihove ruke ( inace da je skine trebalo mu je 3 minuta, bio sam prisutan.... )

Da napomenem da sam bio kod jednog prijatelja majstora koji ne radi sa pezoima ( ali se valjda nesto razume ) i ona je rekao da je u pitanju lambda sonda i da treba da se zameni, u radnji su mi rekli da za moj model kosta 6500 din.......e posto ja nisam bio siguran da li je ovaj u pravu odneo sam na dijagnostiku

I uradili su mu dijagnostiku ( 2000 din ) i posto je gazda otisao ( zvao sam pred zatvaranje danas ), radnik na kasi ili sta vec mi je rekao da je dijagnostika izbacila 5 gresaka: 1.Nesto sa diznom ( to je valjda to za lambdu sondu ), 2.Da prijavljuje rezervu mada ima goriva, naime nekim cudom taj pokazivac je pomeren i pokazuje rezervu kada benzin padne ispod nekih 20l ( to i sam znam i tako zelim da ostavim, naravno u slucaju da to ne moze nesto drugo za s**** ) 3. Nesto sa elektronikom!?! Ostala dva nije znao da mi kaze vec da dodjem sutra

Pa me zanima jel ima neko od vas iskustava sa tim ili znanja, sta bi tu moglo da bude u pitanju i koliko ce me to kostati ( dizna i elektronika ) posto vidim da vec ima tema za labdu sondu koja je kao trebala da se menja ali je na kraju samo promenjen merac temperature za 1600 din i sve je radilo ( mada ja koliko znam merac radi dobro i obrtaji su mi 900 u leru ili i 0,9 )

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

a sto ti nisi skinuo bravu i odneo kod bravara kad je za to potrebno 3 minuta . ustedeo bi 1500din.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dalibor Vukić
            CBC Senator
            • 08.09.2009
            • 279
            • Beograd

To je baš taksativno navedeno, može da bude sve i svašta, ako sa diznom tj brizgaljkom nešto nije u redu lepo će da te košta.

Comment

• Kristjan007
              CBC Početnik
              • 28.08.2009
              • 6
              • Novi Sad

Znam Zverko, to mi je najkrivlje, pa da bude jos gore ja sam pre dva dana bio kod istog bravara kod kojeg su oni slali....i rekao mi je da je oko dva sata posla i da ce me kostati 2000-2500 dinara po tome kako sam ja objasnio samo ali da moram da se zakazem

Ali razlog sto sam otisao ovamo je pretezno ta pumpa, dizna sta vec.....i oni na brzinu poslali itd, nisam kontao da ce uzeti toliko para, ali sta ces vise mene brine sta je jos, to cu saznati ujutru, pa da se usrecim a bas mi ne treba trenutno jos troskova, dosta mi je ovih 6000 hiljada sto cu morati da platim za bravu i dijagnostiku ujutru

Dalibore, sta mislis koliko otprilike to moze da kosta?

Comment

• Dalibor Vukić
                CBC Senator
                • 08.09.2009
                • 279
                • Beograd

Sve zavisi šta je u pitanju. Možda samo treba čišćenje - 10-15€ za jednu, možda zamena - ne znam tačno pošto su. Nemoj samo da dozvoliš da te neko zavrće, kao u toj temi sa l-sondom i IAT senzorom, gde je majstor znao da je sonda u redu, ali pokušao da na osnovu ispisa dijagnostike naplati i ispravne uređaje. Pretpostavljam da bi postojeću malo očistio da izgleda kao nova i izvukao neku pokvarenu iz fioke i predao kao zamenjen deo. Za početak kupi neki aditiv za čišćenje sistema za ubrizgavanje, nisu velike šanse da će da reši problem, ali nije ni toliko skupo da ne treba pokušati. Kad saznaš ostale detalje vezane za dijagnostiku, piši prvo ovde, proveri informacije koje ti daje majstor, pa tek onda vrši potrebne popravke. Ima mnogo dobrih i poštenih majstora, ali zbog baraba ne možeš nikome da veruješ.

Comment

• Kristjan007
                  CBC Početnik
                  • 28.08.2009
                  • 6
                  • Novi Sad

Hvala Dalibore, tome se i nadam na ovom forumu

Nego nisam bio on line par dana pa nisam mogao ni da vam se oglasim, bio sam to jutro kod majstora i kaze da su resetovali preko kompa i da je bio neki pad napona ili nesto pa je komp auta malo pobrljavio i nista mi nisu naplatili, sem naravno brave i dijagnostike.....i ja taman presrecan i zadovoljan sa majstorom.....kada ono sutra dan opet se upalila lapica za pumpu i opet slabo cupa tako da idem sutra da vidim sta je

Inace rekao mi je i majsor da bi valjalo da odem da mi ociste ( oni to ne rade ali ce mi reci kod koga da odem ) i 10 evra je po jednoj znaci 40 evrica

PS. Imam jedno pod pitanje relativno urgento posto mi je ostalo jos 500km do servisa ( po kompu auta ), a to je sta ja treba na servisu da uradim posto sam njih pitao i nesto su na brzinu nabrojali i da kosta 12-13 000 dinara na sta sam ja rekao zar nije 4-5 000 i lik kaze da ali posto kao dolazim na prvi servis posle kupovine da treba bla bla bla.....pa me zanima vase misljenje oko toga

Comment

• Dalibor Vukić
                    CBC Senator
                    • 08.09.2009
                    • 279
                    • Beograd

Ako je do sada na servisima rađeno sve što treba, nema potrebe da menjaš stvari koje nisu po rasporedu. U principu i dobronamerni su i hoće da uzmu pare, jer pretpostavljam da se radi o zameni zupčastog kaiša koji bi potencijalno mogao da izazove havariju, ali se realno to vrlo retko dešava.

Comment

• Kristjan007
                      CBC Početnik
                      • 28.08.2009
                      • 6
                      • Novi Sad

Evo meni srece

Odem tamo i kao sto sam i mislio poslali su na ciscenje dizne, koje su stvarno bile prljave ( 3 od 4 ) sto me je kostalo 4000 + 2000 ruke i kada su vratili sve je radilo full......24 sata ili ti 100km i onda prc....opet se upalila lampica

A sto se tice servisa, kontao sam da kupim sam ulje i da dam to majstoru ( poznaniku ) koji ce to dzabe uraditi. Kontam da je dovoljno ovaj put, sta ti mislis?

Comment

• Dalibor Vukić
                        CBC Senator
                        • 08.09.2009
                        • 279
                        • Beograd

Obavezno zameni i filter ulja, kad već menjaš ulje i neka ti vizuelno pregleda trapove.

Comment

• kele
                          CBC Član
                          • 20.08.2007
                          • 95
                          • Sonta

Eh druze,posto vidim da mucis muku sa majstorima ajde polako i ispocetka:

- tip motora i godiste automobila(ako neznas tip motora daj samo godiste)
                          - da li ti motor kada je hladan pali dobro?(iz prve)
                          - da li dobro vuce dok se ne ugreje?
                          Kod tebe je definitivno u pitanju nesto oko elektronike.Moj pezo na motoru ima 16 senzora za razne parametre.

Sto se tice servisa,mali(redovan) servis se radi izmedju 8 i 10 hiljada Km.Tu spada sledece:
                          -zamena ulja u motoru
                          -zamena uljnog filtera
                          -zamena filtera goriva
                          -zamena svecica
                          -provera nivoa ulja u kocionom sistemu
                          -provera ulja u sistemu servo upravljaca
                          -provera kolicine rashladne tecnosti(antifriz)
                          -provera tecnosti za pranje stakala

Sve navedeno mozes sam uraditi uz malo alata i volje.Veliki servis je nesto drugo i on se radi na 30000-40000 km:
                          -zamena zupcastog kaisa
                          -zamena PK kaisa
                          -zamena spanera
                          -zamena pumpe za vodu
                          -provera kolicine ulja u menjacu

Ne daj da te zavlace i muljaju.Ja sam mog pezoa terao u ovlascen servis i ispostavilo se da oni ne znaju ni koji je koji deo na motoru dok ne odu na internet i ne vide na Pezo-ovom sajtu.Tako sam sam popravio kvar sa senzorom temperature motora(naravno uz pomoc dijagnostike).

Takodje mozes otici na oficijelni sajt pezoa,registrovati se besplatno i ukucati broj sasije svoga Pezoa i izbacice ti tacno model,i koji su sistemi i delovi ugradjeni u tvoj auto.I to sve po nomenklaturnim brojevima proizvodjaca delova

A ako si zainteresovan ici jos malo dublje u problematiku,tu je program "Autodata".

Pozdrav pa javi sta si uradio!

Comment

• petar
                            CBC Veteran
                            • 22.12.2007
                            • 129
                            • NS
                            • Peugeot 206

Prvo i prvo jel znas kad je radjen poslednji servis na tom autu i sta je sve menjano???
                            na istom tom sajtu http://public.servicebox.peugeot.com/ ako lepo pogledas videces sta se sve menja i kad, a servisni interval ti je 30000km (sto je po meni puno ali pezo tako kaze ), isto tako na kompu auta kilometri za servis ti teku od 30k km pa u nazad... negde sam procitao da se veliki servis radi na 180k. Naravno da su ovi lopovi kod nas u ovlascenim servisima odredili da se servis radi na 10k i da se sve i svasta menja sto ide njima u korist jer tri puta vise zaradjuju ali ko ih j... jer mene nece videti kod njih nikad...
                            Ja licno sipam ful sintetiku elf 5w40 menjam ga na 15k kosta 700l i filter ulja ti je tu negde do 1000, moj 1.6 nema filter za gorivo, a svaki drugi put menjam filter vazduha i polena i svecice na 60k i to ti je to, ostalo samo proveravas...

Comment

• xenoks
                              CBC Član
                              • 12.12.2008
                              • 40
                              • Krusevac

Originally posted by Kristjan007
                              Evo meni srece
                              A sto se tice servisa, kontao sam da kupim sam ulje i da dam to majstoru ( poznaniku ) koji ce to dzabe uraditi. kapiram da je dovoljno ovaj put, sta ti mislis?
                              Vecina radnji koje prodaje ulje isto i menja besplatno, barem je tako ovde u Ks-u. I obavezno menjaj filter za ulje uvek kada menjas ulje.
                              Nemam potpis zbog pr***la

Comment

Working...
                              X