Fiat 124 sport coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • krkobabic
    CBC Član
    • 01.02.2009
    • 33
    • Vracar

Re: Fiat 124 sport coupe

Simaticni su ti mali Fiati Slabasni motori ali izgledaju lepo i opasno.

Comment

• djape1977
      CBC Senator XXL
      • 08.03.2008
      • 401
      • bg
      • fiat 132 i lada 2103

slabasni vraga! taj 124 sport coupe iz 60 i neke je imao 100ks iz 1.6l
      izmislili su sistem sa dve bregaste 20 godina pre nego sto se bilo ko drugi usudio da to izbaci na trziste. fiatov motor sa dve bregaste je ono sto amerikanci nazivaju "crossflow hemi". zato i izvlace toliku snagu sa veoma niskom kompresijom. jedini motor koji se po stazu i savrsenosti moze porediti je bmw-ov, bas taj koji je u tom tvom 1602 ili 2002 koji li je vec???

Comment

• OMP
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2004
        • 458
        • Krusevac

Originally posted by djape1977
        neke je imao 100ks iz 1.6l
        preciznije, 110hp lepa kubikaza i konjaza jos kad mu malo cacnem motor posto ga ionako otvaram bice zvrk
        inace merio sam kompresiju pre neki dan i na svim cilindrima pokazuje 9 (plus minus nesto jako malo) sto je i vise nego dobro o videcemo kakvo je stanje kad ga otvorim...
        Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

Comment

• djape1977
          CBC Senator XXL
          • 08.03.2008
          • 401
          • bg
          • fiat 132 i lada 2103

znaci tvoj je mk2? verzija sa dva karburatora ili jednim?
          u svakom slucaju da znas, imam za tvoj motor komplet ganc novih mondial klipova sa karikama i bolcnama, dihtung glave, komplet glavu motora, bregaste i jos neke delove ako ti nedaj boze zatreba. klipovi su sa "podignutim" chelom za vecu kompresiju. ako ces nesto da doradjujes na motoru obavezno nadji knjigu: Guy Croft - modifiying and tuning fiat lancia twincam engines
          ima je na netu za download

Comment

• OMP
            CBC Senator XXL
            • 15.11.2004
            • 458
            • Krusevac

ne moj je mk1 ili AC serija ali u njega je do 1969 isao 1,4 motor sa 90hp a 69. tj zadnje godine ove serije su ubacili motor od 1,6 koji je posle isao u mk2, ne znam zasto samo u seriju iz 69. mozda kao proba za mk2, bem li ga
            imam 2 kompletne i nove garniture dihtunga za njega tako da sam sa tim miran, klipove ne bih menjao, zasto, sem ako nisu nesto osteceni ali ne verujem, sto se tice cackanja tj "budzenja" motora, nista posebno, malo bih cacnuo glavu i usisnu granu, verovatno cu olaksati zamajac, polirati i olaksati klipove i ako me ne bude mrzelo da se zezam sa olaksavanjem klipanjaca i poliranjem istih ali ne verujem da cu se zezati sa tim jer sam nadrljao prosle godine oko jednih kad sam pravio motor za juga, videcu jos neke sitnice ali nista radikalno, tek malo, dobitak na snazi mi je nebitan nego kad vec otvaram motor odradicu neke sitnice onako zbog sebe, a ako bude morala neka masinsk obrada da se radi onda cemo i tu malo da odstupimo od fabrickih mera ali otom potom

Comment

• djape1977
              CBC Senator XXL
              • 08.03.2008
              • 401
              • bg
              • fiat 132 i lada 2103

nadji usisnu i izduvnu granu od 1.8 ili 2.0, veci je precnik kanala. ventile i bregaste ne diraj ako su ok, tvoj motor ima najvece ventile od fiatovih tc, bregaste su takodje najljuce od serijskih. zamajac ne diraj, samo ces izgubiti na obrtnom momentu, glavna vrlina tog motora i jeste veliki ob. momenat na malom broju obrtaja. radilicu ne diraj ako nije bas mnogo ostecena jer je kaljena i pri obradi se skida taj tvrdi povrsinski sloj, samo zameni lezajeve. obavezno proveri uljnu pumpu, cim malo oslabi oce da zezne bregaste, to je najbitnija stavka u tom motoru. gde ti je razvodnik paljenja, u bloku ili na glavi? u svakom slucaju moze da se ubaci elektronsko paljenje od 131/132/ritmo/argenta. sto se klipova tice, ako su ravni dobro bi legli dignuti da malo pojacas kompresiju.

Comment

• OMP
                CBC Senator XXL
                • 15.11.2004
                • 458
                • Krusevac

ma radilicu nisam ni planirao da obradjujem, bregaste takodje ne diram, kao sto rekoh nista radikalno, pod cackanjem glave sam mislio da je poravnam, za svaki slucaj a i malo vise skinem zbog stepena, mozda cu siriti i polirati kanale, ventile bih olaksao i izpolirao i to je to, eventualno malo oko komore da se zezam i mozda obaranje vodjica ventila ali videcu, usisnu i izduvnu granu necu da menjam, mozda samo poliranje usisne, ako olaksam zamajac dobijam na potezanju sto mi i je i bitnije ali videcemo, razvodnik je u bloku ni njega necu da menjam, klipovi ne znam da li su ravni ili "nosati" u svakom slucaju ako su dobri ne diram ih, samo poliranje i olksavanje eventualno, stepen uvek mogu da podignem "kracenjem" glave ili bloka no to i nije toliko bitno niti prioritet, kao sto rekoh skraticu malo glavu u svakom slucaju, ma otom potom, videcemo,nije mi uopste bitno da sve to cackam oko motora niti mi treba nekako budzenje to ce visi biti onako usputno i kad se vec otvara da se odradi nesto sto je mogue i sto ne iziskuje puno vremena i para, nemam sad nesto vremena da radim na njemu ali trebalo bi da ga izvadim iz auta ovih dana pa onda otom potom sa rasturanjem i obradama po potrebi
                a da i oko izduva treba malo radit, posto je vec nesto radjeno ali ne kako treba, verovatno ide veci precnik cevi od grane do kraja, sad ima jedan lonac od keca, sto mi se ne svidja, pa cu i sa loncima nesto raditi, drugar mi se bavi time pa cemo nesto napraviti, neka kombinacija 2 protocna i sl.

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Code:
                  jedini motor koji se po stazu i savrsenosti moze porediti je bmw-ov, bas taj koji je u tom tvom 1602 ili 2002 koji li je vec???
                  Taj Fiatov motor je u to vreme bio dosta bolji od tog BMW-og motora koji isto odlican, ali je to tek kasnije pokazao u nekim drugim verzijama i modleima. U svakom slucaju taj Fiatov motor je bio i ostao bolji. A jos bolji od tih motora su Alfini dohc motori.

Izgleda da je @krkobabic mislio na Fiat 850 jer je lupio samo tako...

Comment

• krkobabic
                    CBC Član
                    • 01.02.2009
                    • 33
                    • Vracar

Mislio sam i na 850 ali svakako ne na sve Fiatove kupee iz tog doba. Moj omiljeni je napr. 130 coupe Pininfarina, a i Dino je bio dosta dobar.

Comment

• Stefan Zailac
                      CBC Član
                      • 06.02.2008
                      • 73
                      • Pančevo

Svratih samo da te i ovde pozdravim

Puno sreće u radu!
                      Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• OMP
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2004
                        • 458
                        • Krusevac

hvala, hvala

Comment

• Kverta
                          CBC Član
                          • 28.12.2007
                          • 35
                          • Beograd

Originally posted by OMP
                          razmisljam o varijanti da stavim ladine stop lampe pozadi (od 2101 tj sto je nekad nosio fiat 124 obican i 128) one uske, za prvo vreme dok ne nedjem original (tj nasao sam ih ali je problem kupovina preko neta a u IT su) ipak bi i ladine lepse stajale nego ove sad od 132ke evo neki P.S na brzaka kako bi cucale , sta mislite?

evo kako izgledaju zadnje stopke, nisu kako na spyderu....
                          Ako ne nadjes original , nemoj stavljati od Lade - stavi od Espade ...

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

a posto znamo da postoji jedna espada u bg probolem resen

samo me zanima da li postoji razlika u ceni ako se kupuju stopaljke za 124 ili za espadu

Comment

• fotograf
                              CBC Član
                              • 15.02.2009
                              • 14

svaka cast za auto nema sta
                              gde si ga samo iskopao

Comment

• OMP
                                CBC Senator XXL
                                • 15.11.2004
                                • 458
                                • Krusevac

fiat i espada nose iste stopove e sad ko je od koga ukrao to ne znam, mislim da ih je prvo fiat imao, a razlike u ceni koliko sam gledao i nalazio po netu nema, ali skupe jesu, mada sam ih nasao u IT za neke smesna pare samo je problem dobaviti ih od tamo, pay pal kod nas ne funkcionise pa je situacija zeznuta ali videcemo imam neke varijante
                                skinuo sam glavu pre neki dan, klipovi su "nosati" i u odlicnom stanju, cilidri takodje, "ajnzac" na njima je jedva primetan bas su u dobrom stanju, kompresija na sva 4 cilindra je 9 (fabricki 9,8) sto je skroz ok, tako cu pogledati lezajeve kakvi su a karike necu ni dirati, glavu cu komplet srediti a ventili imaju dosta kamenca na sebi pa cu videti kakvo je stanje kad se ociste pa ih mozda zamenim novim,videcu, za sad toliko, slabo radimo oko njega, hladno vreme a i neke druge obaveze me stisle i jbg., polako

Comment

Working...
                                X