Lista NESAVESNIH POSLODAVACA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

Re: Lista NESAVESNIH POSLODAVACA

Vaša razmišljanja stžu samo dotle, medjutim rekao bi da to nije tako oko 800 firmi je registrovano za MDTS i to nisu jedine firme koje zapošljavaju vozače u zemlji osim toga ima ko zna koliko firmi koje imaju zaposlene vozače. U dosta postova osvrt je na medjunarodni prevoz i kukanje kako se tamo ne plaća znači loše je. Šta je sa firmama koje rade u zemlji recimo Apatinska pivara, pivara Čelarevo, Knjaz Miloš, Bambi, Svis Lion, Metalac, Autoprevoz, Imlek, Frikom, Dijamant, Mlekara Šabac, Mlekara Novi Sad, Mlekara Subotica, Niš Ekspres. Vidim da bi većina htela da radi u medjunarodnom prevozu ali ne radi zato što je tamo loše, ali mislim da ni od sedenja i kukanja nema ništa.
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Odmah cu ti reci...ove firme koje si naveo a pogotovo Apatinska pivara, Knjaz Miloš, Bambi, Svis Lion, Imlek, Frikom, Dijamant.....ne zna se koja losije stoji sto se tice placanja.Nema potrebe da pricas o nekim firmama a nisi upucen u njihovo stanje.

Ja sam radio u nekima od njih a takodje i u Coca-Coli i imao sam zaradu mesecnu 18.000din.A sto se tice Imleka....ocaj od firme.Da ti ne pominjem Frikom, Bambi i ostale....

A i cudite me "vi" prevoznici...pa zasto onda ne vozite domaci transport kada je tako odlican???
      Pa kazu da je placanje na vreme...zar ne.

Ne kukamo samo mi Siera....ko zna koliko ljudi u Srbiji zivi ovako.
      Ali kako kaze poslovica: "Sit gladnom ne veruje".

I jos nesto.....Bog je mnogo puta dokazao da se "Kolo srece" za cas okrene.
      You can run, but you can't hide.

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Tu materiju oko prevoza poznajem mnogo dobro sam je izvežbao za 26 godina staža, a ne bi rekao da se u nabrojanim firmama vozači menjaju svaki dan a po gotovu što sa većinom tih firmi imam kontakte u poslovanju i pored toga što su plate male ti ljudi odradjuju svoj posao onako kako treba i izdržavaju porodice. Kada budu bolji uslovi biće i plate bolje.Sve ove firme imaju mlade obnovljene vozne parkove što znači da nisu ne uspešne i većina nji su proizvodne firme kojima je prioritet proizvodnja, tehnologija, izvoz i transport. Ne vidim da prevoznici iz Srbije ne voze se domaći transport mislim da nisu došli Nemci, Hrvati, Bosanci ili neko treći da ga vozi, voze ga prevoznici iz Srbije koji jedino imaju pravo na tu vrstu posla a izmedju ostalog i firme koje voze medjunarodne prevoze obavljaju i prevoze u zemlji.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Zasto onda ne kazes pravu istinu.I "KO" je ovde rekao da te firme nemaju obnovljene vozne parkove.Ovde je prica o placanju.Koliko se placa i da li je ta isplata redovna.Ja sam ti rekao da sam u Coca-Coli radio za 18000 din mesecno.Da li bi ti Siera radio za te pare....MESECNO?

Zasto nam ne kazes koliko zaradjujes kada vozis za Rusiju 2x mesecno.Koliki su stvarni crni troskovi, kolika je cena goriva u Rusiji a kolika je ovde????
          Na temi "Trazim ili znam ko nudi posao" sam odavno postavio ista ovakva pitanja, medjutim sve pitanja su ostala bez odgovora.

Svi vozaci znaju kolike su im zarade a koliko su zarade "gazdama".Cak i to sto zaradimo, cesto se desi da ostanemo i bez toga.
          I koga ti sad pokusavas da "zavrces"....sebe ili nas???

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Bez svadje molim, ne zaukavajte se....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ok Dora.
              Prekidamo ovde...necemo vise o ovome.

Comment

• Siera
                Cbc Senator
                • 09.11.2009
                • 1365
                • Čačak
                • Stralis

Cene gpriva u Rusiji su od 24.25 - 26.60 rublji za litar dizela i podeli to sa 38.60 i dobićeš cenu goriva i ona postoji na svakom sajtu naftnih kompanija samo treba skoknuti jedno 2000km da to natočiš to gorivo i ako je tako zlatno i isplativo onda neka svi koji su u prilici nabave vozila i krenu u ubiranje prihoda. Pametnije je krenuti nešto da se radi i nauči i steći neko iskustvo iz oblasti transporta, vožnje, jezika, tehnike nego sedeti kući. To mu je neki vid školarine koja nije odradjena u školstvu ali deo te prakse je ne moguće odraditi u školi. Ne mojte mnogo voditi računa o tudjim problemima i koliko ko zaradjuje ne možete biti ni ortaci sa nekim vlasnicima firmi. Ima posla za 30-40 hiljada dinara mesečno NE KAŽEM da je to dobro i dovoljno ali kad nema kiše i grad je dobar.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by Pro FX-Sniper
                  Ok Dora.
                  Prekidamo ovde...necemo vise o ovome.
                  Nije problem da nastavite, možda se i razjasnite na kraju samo bez onoga "šta ti meni tu" i sl.. Na to sam mislio.

Nekad sam radio u firmi a sad radim u svojoj firmi, nije lako pomiriti obe strane ali može ljudski da se priča

https.autogas.rs

Comment

• Siera
                    Cbc Senator
                    • 09.11.2009
                    • 1365
                    • Čačak
                    • Stralis

U svoj priči ispada da su sve firme koje zapošljavaju vozače totalno loše a moja tvrdnja je da to nije tako jel u ovoj problematici sam malo manje od 30 godina i što se tiče transporta dobro znam da je u ovim uslovima privredjivana ne moguće da svi budu zadovoljni. Osim toga u svim tim lošim firmama godinama rade ljudi i grade te iste firme koje su nastale od malih preduzeća do giganata sa velikim produkcijama povećanjem zaposlenih itd. Mnogo njih traži posao u transportu a tu nema mesta i mogućnosti za sve. Ne vidim baš da se otimaju za mesta auto mehaničara, auto električara, bravara, vulkanizera, frigo mehaničara. Treba znanja ulaganje je mnogo manje a zarada ista.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Problem je što su ovde mahom vozači a malo ili jedan vlasnik kamiona Situacija je u svakom poslu zapeta pa zato i revolt. Izvesno je da nema nikakvih sindikata, zaštite i sl. Dok se generalno ne poboljša situacija biće pljuvke, opravdane ili neopravdane.

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Da ne citiram gore temu Siera.Cena goriva je od 15,50-26,00/rub/l u zavisnosti da li je letnje ili zimsko gorivo.Sto se tice rublje dobija se od 40-41 rublji za euro.Retko kad se dobije 38.Sto se tice crnih troskova....necemo da komentarisemo tu temu, jel' tako

E sad pitanje je sta ti vozis, ceradu ili hladnjacu a i tu znamo kako idu cene.Do Rusije si za 3 dana opet (ponavljam) u zavisnosti da li ides na Ukrajinu ili Poljsku, tj. da li vozis pod magnetom ili ne.Verovao ili ne ja sam stizao za malo jace od dva dana ( magnet je cudo ) i to na veoma veliki rizik.Ali to sad uopste nije bitno, zar ne.Cak sta vise, cujem da vozaci Maxspeda do Rusije i nazad odrade za 7-8 dana.

Sto znaci prijatelju moj da cena ide otprilike od 2400-4500e do Moskve...(opet napominjem pitanje je sta vozis...ceradu ili hladnjacu).E sad da li vozis iz Moskve direktno nazad ili ides da tovaris u Belorusiji, Litvaniji ili mozda Poljskoj tesko da mozes ici ispod 1700e po toj turi.

E sad, s'obzirom da imas dve ture minimum mesecno malo pomnozi, saberi...oduzmi gorivo (i naravno te silne "crne troskove" od kojih "gazde" ne mogu da zive ) pa da vidimo koliko se to zaradjuje.I kako je moguce da neko za veoma kratko vreme ( 1 godina ) kupi jedan ili dva kamiona.I to skoro nova.

E sad...ako imas jos kamiona s' kojima vrsis transport......to i nije bas tako lose....zar ne

Comment

• Siera
                          Cbc Senator
                          • 09.11.2009
                          • 1365
                          • Čačak
                          • Stralis

Uopšte mi nije jasno kako do sada nisi kupio kamion i već zaradio novac. Po tvom proračunu novac treba urgentno pozajmiti pod bilo kakvim uslovima i vratićeš ga u naredna 3 meseca, obriši ovaj post a Ja neću nikom pričati šta sam pročitao.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

A ti Siera reci sad da sve ovo sto sam napisao nije tacno

Ti i ja ovde vec odavno komentarisemo ali nijednom nisi nista konkretno rekao.Kao da se trudis da nesto prikrijes.
                            Ovo sto sam ja napisao u prethodnom postu, znaju svi vozaci koji su iole malo vozili sa Rusiju.

Eto, ako hoces i ako zelis mogao bi nam reci sta prevozis?
                            To nije tako tesko...zar ne?

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Da da....upravo onako kako sam i mislio
                              Nije vazno Siera....neka ti je srecan put kud god vozio.

Comment

• saulin
                                CBC Veteran
                                • 25.10.2009
                                • 180
                                • srbistan

koga svrbi taj se i javlja tako i sijera,on ispadne veliki radnik a ostali neradnici,aj se malo nas mani i ne vređaj druge,ako imaš tolko pameti i iskustva treba da naucis i pravilo o bon-tonu(lepo ponasanje),samo ti cuvaj svoje pare a mi smo takvi ostali necemo da vozimo za takve kao sto si ti i ne smaraj nas vise sa tim pricama o gazdama,docice i vas dan da vam neko uzme konce iz ruke i drugi da dobiju poslove mesto vas,a dok je trula drzava i vi se šlepate a uvek necemu dođe kraj,kad-tad niko ne moze da vlada milion godina,a pao i Napoleon tako i vi necete samo vii uvek dobiti poslove za kamione,docice dan da i drugi dobiju a vi da parkirate. ,jer za tren se menja tok zivota.

Comment

Working...
                                X