Lista NESAVESNIH POSLODAVACA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

Re: Lista NESAVESNIH POSLODAVACA

Sva prethodna priča koja je napisana kada se dovede u prave vrednosti ili mere počev od vremena putovanja, cena goriva koje si napisao, kursa valute, broja tura, obima posla, cena prevoza za navedene relacije dobiće se realnija predstava. Treba se prihvatiti nekog posla ne mora biti vožnja da bi se preživelo a osim toga biće uskoro potrebni sertifikati za vozače MDTS (CPC) to će važiti za one koji nemaju 5 godina iskustva u MDTS-u ili završenu školu za vozače III ss. Kažu da će cena polaganja biti oko 350€ ako ne povećaju tako da treba računati na taj trošak. Nevidim da je bilo ko vredjan u postovima koje sam napisao a osim toga administrator se muva tu negde sve ovo vidi i prati pa veoma lako može da izbriše.
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Sauline, nije tvoje da odredjuješ ko će gde i šta pisati, takodje "aj se mani, doći će i vaš dan" i sl... Zamolio sam da nema toga. Pogledaj svoju poruku i pogledaj bonton (lepo ponašanje), mislim baš se lepo ponašaš.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• saulin
        CBC Veteran
        • 25.10.2009
        • 180
        • srbistan

ako si razumeo;docice vas dan u smislu posla je napisano,a znaci da nece samo oni dobiti posao kamionima nego i neko drugi,valjda si razumeo sta sam sad napisao.

Comment

• saulin
          CBC Veteran
          • 25.10.2009
          • 180
          • srbistan

Originally posted by Siera
          Sva prethodna priča koja je napisana kada se dovede u prave vrednosti ili mere počev od vremena putovanja, cena goriva koje si napisao, kursa valute, broja tura, obima posla, cena prevoza za navedene relacije dobiće se realnija predstava. Treba se prihvatiti nekog posla ne mora biti vožnja da bi se preživelo a osim toga biće uskoro potrebni sertifikati za vozače MDTS (CPC) to će važiti za one koji nemaju 5 godina iskustva u MDTS-u ili završenu školu za vozače III ss. Kažu da će cena polaganja biti oko 350€ ako ne povećaju tako da treba računati na taj trošak. Nevidim da je bilo ko vredjan u postovima koje sam napisao a osim toga administrator se muva tu negde sve ovo vidi i prati pa veoma lako može da izbriše.
          neki od nas vec imaju sertifikate,ne sekiraj se.a ko nema polozice,a i sto se tice posla,ima se moze se svako se bori za sebe.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Razumeo sam i prvi put samo ti nisi razumeo šta sam ja napisao. Ukratko, nemoj da pretiš, kuneš i želiš da neko propadne. Pobrini se da ti napreduješ.
            I batali diskusiju samnom.

https.autogas.rs

Comment

• saulin
              CBC Veteran
              • 25.10.2009
              • 180
              • srbistan

lopta je okrugla.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Imaš priliku da je dve nedelje na miru kotrljaš...

https.autogas.rs

Comment

• putnik
                  CBC Veteran
                  • 06.03.2010
                  • 112
                  • leskovac

Bez namere da bilo koga branim ili osudjujem ali mislim da se ova tema zove Lista NESAVESNIH POSLODAVACA, a ne procitah da je bilo ko SIERU svrstao medju njih mislim da se izlivi negodovanja ovde svalise na coveka koji se resio da udje u diskusiju iako to ne mora.Pa ima on vozace koji bi nesto o tome mogli vise da kazu,a ti Sauline brate jos fali da pocnes cipelama da se gadjas.Probaj kod TODOROVIC-a imate slicno razmisljanje.Pozdrav za sve i bez ljutnje.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Može samo da čita dve nedelje...

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Putnice, sa najboljom namerom sam usao u diskusiju.Nemam zasto da se ljutim na Sieru jer ja coveka ni ne poznajem.Ali dobro si rekao da je usao u diskusiju iako to ne mora.Ja zaista ne znam da li on vozi ili ima ljude koji rade za njega ali i ja sam radio Rusiju kao i vecina vozaca, tako da sve ono sto sam napisao su cinjenice.Ni na jedno moje pitanje koje sam postavio u prethodnim postovima nije dat konkretan odgovor sa njegove strane.

Po osnivanju ove teme Dora je izmedju ostalog napisao sledece:

"Ako želite da ostavim ovu vrlo škakljivu temu, pravila će biti takva da ne dovodi nikog u dilemu. Samo onaj ko ima lično iskustvo i to lepo napiše može ostaviti poruku. Ostali mogu komentarisati ili ne ali nema paušalnog ocenjivanja ili čuo sam od druga".

Zato mislim da zaista nema vise razloga da nastavljamo diskusiju u nedogled.
                      Sta je receno, receno je.
                      You can run, but you can't hide.

Comment

• Siera
                        Cbc Senator
                        • 09.11.2009
                        • 1365
                        • Čačak
                        • Stralis

Konkretno da pojasnim sledeće citiram prethodno pisanje :
                        Cena goriva je od 15,50-26,00/rub/l u zavisnosti da li je letnje ili zimsko gorivo.Sto se tice rublje dobija se od 40-41 rublji za euro.Retko kad se dobije 38.Sto se tice crnih troskova....necemo da komentarisemo tu temu, jel' tako

E sad pitanje je sta ti vozis, ceradu ili hladnjacu a i tu znamo kako idu cene.Do Rusije si za 3 dana opet (ponavljam) u zavisnosti da li ides na Ukrajinu ili Poljsku, tj. da li vozis pod magnetom ili ne.Verovao ili ne ja sam stizao za malo jace od dva dana ( magnet je cudo ) i to na veoma veliki rizik.Ali to sad uopste nije bitno, zar ne.Cak sta vise, cujem da vozaci Maxspeda do Rusije i nazad odrade za 7-8 dana.

Sto znaci prijatelju moj da cena ide otprilike od 2400-4500e do Moskve...(opet napominjem pitanje je sta vozis...ceradu ili hladnjacu).E sad da li vozis iz Moskve direktno nazad ili ides da tovaris u Belorusiji, Litvaniji ili mozda Poljskoj tesko da mozes ici ispod 1700e po toj turi.
                        Ovo je nešta što je da ne kažem ne bulozno nego ne znam ko bi u ovo poverovao odnosno ko može verovati osim neko ko ne zna o nekim vremenima putovanja, cenama goriva, transporta, kursom valuta i ostalo. Pošto sam na tim relacijama prisutan od 1988godine dosta današnje generacije vozača tada nije ni bilo rodjeno možda i poveruje u to ali ko se ozbiljno bavi vožnjom i prevozom priča 2500km za malo više od 2 dana itd napomena avion iz BGD-a do Šermetjeva pravolinijski leti oko 3 i po sata a ovako ispade da kažem za 50 i kusur sati stižu u Moskvu sa kamionom od 38 tona uz pomoć nekih magneta itd. Znači totalne ne realnosti i tvrdim da takvi vozači nisu dobri ni za sebe, firmu, vozilo niti za ostale učesnike u saobraćaju.
                        O ovome neću više komentarisati i gubiti vreme ali priča započe od toga da izgleda nema firme koja zapošljava vozače da valja. Moja je tvrdnja suprotna i u prethodnim postovima sam napisao da ima sasvim urednih i ok firmi.
                        Pozdrav

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

U principu i jeste škakljivo kao i sve ostale teme na forumu ove vrste, ima ih. Dodje neko i opljuje firmu XXX onako momački. Ta firma XXX postoji i svi znaju za nju, onaj što je opljuvao je virtuelan, znači može biti bilo ko.

https.autogas.rs

Comment

• Siera
                            Cbc Senator
                            • 09.11.2009
                            • 1365
                            • Čačak
                            • Stralis

Više verujem da preteruju i to dobro sa dokazima tipa čuo sam, rekli mi ali konkretno nešta od toga ništa. Daleko od toga da je sve dobro zlatno i potaman ali nije baš sve totalno loše a ako je sve loše onda birajte šta je manje loše. Valja otvoriti temu sa lovačkim pričama.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ne ne ne Siera.Necemo otvoriti temu sa lovackim pricama ali primecujem da vec odavno pokusavas da me ismejes ali ti to nikako ne ide.Tako da ovo sto sam rekao za vreme koje se stize u Rusiju mozes uvek proveriti sa bilo kim.A takodje sam pomenuo i firmu Maxsped....tj. za koje oni vreme odu do Moskve i vrate se nazad ( 7-8 dana).

Uvek mozes proveriti, zar ne?

Iskreno da ti kazem kada vozim gledam da pravim sto vecu kilometrazu i dosta mi je 6-7 sati spavanja.Ne kazem da sam uvek stizao za to vreme ali taj put jesam.
                              A i svaki put kada mi se pruzila prilika da vozim kroz Rusiju, Belorusiju sa magnetom, ucinio sam to.
                              A sto se tice tog puta u pitanju je bio kamion MAN TGA i ne znam da li znas ali kad se stavi magnet na pinjol momentalno prestaje da radi tahograf i cajger.Brzinu mozes jedino pratiti preko GPS-a.O brzini kojom sam se kretao necu nista da pominjem...jer tek onda ne bi verovao.A takodje ni o potrosnji...s'obzirom da je moralo veoma brzo da se stigne do Poljske, tj. do utovarnog mesta.

I da....umalo zaboravih....od Poljske (TIR PORT) do Elglaga sam vozio pod magnetom.Licno na moju odgovornost.

Da li ces ovo svrstati u lovacke price ili ne....iskreno, ne zanima me.
                              You can run, but you can't hide.

Comment

• Milorad90
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2007
                                • 975
                                • Beograd

Da ali dokle? Zato necu sesti u kamion u ovoj zemlji dok se to ne regulise kod poslodavaca, odnosno dok i oni ne pocnu da dobijaju po dzepu za teranje vozaca da krse vreme upravljanja. Po zakonu i oni trebaju ali u praksi jako tesko.

Sta dobijes time sto stignes za 2-3 dana u Rusiju? Rizikujes zivot, rizikujes da slupas kamion, rizikujes kaznu... Niko ti hvala nece reci za to.

Comment

Working...
                                X