Otvorio bih ovu temu ako se slazete i naravno ako moderator dozvoli da ne bi bez veze punili postovima ostale teme a da istovremeno skrecemo sa njih.
Mesto za druženje i razmenu mišljenja [Arhiva]
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Mesto za druzenje i razmenu misljenja
Sira ne bih se bas slozio sa tobom.Vidis sve ono sto mlad vozac nauci kako da zavrne gazdu nauci od starih i prekaljenih majstora kojima bas ovo sad mnogo i ne odgovara.Novi kamioni,satelitsko pracenje i razne druge inovacije pa nema bas mnogo mogucnosti da se jedan tocak vrti za sofera,a kad cujem price kako su oni u svoje vreme "ziveli i radili" verujem da je bilo tesko ali isto tako i bogato "nagradjeno".A sto se tice sticanja iskustva pa volan je valjda okrugao za sve,ko hoce taj i nauci.
-
-
moze, ovde razmenjujte misljenja o poslovima, firmama, gazdama a u ostalim temama ono za sta su i namenjene.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Mislim da ne smeta ovakva tema nek ima.
Tu materiju nauče veoma brzo i steknu iskustvo iz toga jel to znam sa puta a i iz iskustva čujem i vidim šta se radi koje kuda. Prošlo je vreme kada je ovaj posao bio plaćen a regularne stavke plate bili procenti , dnevnice, minuli rad, beneficirani radni staž, topli obroci, spavanje u hotelu itd.Pa osim toga potrošnja i nije bila neka strašna stvar dal je malo veća ili je malo manja sve je to prolazilo. Volan jeste okrugao samo znam da ga neki drže zato što nemaju danas šta drugo da rade i nasuprot tome oni koji su u manjini i hoće da se trude da usavrše i nauče i upotpune znanje i ostalo što ide sa tim poslom
( nauka,mehanika,jezik,zakonodavstvo,kultura itd ).Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Originally posted by putnikOtvorio bih ovu temu ako se slazete i naravno ako moderator dozvoli da ne bi bez veze punili postovima ostale teme a da istovremeno skrecemo sa njih.
Comment
-
-
Opet moram da iznesem kontra stav,kolko ja znam svi ovaj posao rade zbog para ko i sve ostale poslove samo je razlika u tome sto neki to stvarno rade a pojedini samo odradjuju.E,zato bi prvo poslodavci trebalo da se uzmu u pamet pa da onda plate onog ko stvarno hoce da radi ozbiljno a to se vidi da se ne lazemo, ne ovako daj ti pare unapred pa radi.Trebalo bi malo respektovati i nas vozace da ne budemo zadnja rupa na svirali ko sto je sad slucaj.
Comment
-
-
Najsladje sam vozio, dok sam isao sa Fap-om 13-14 , i 16-20 , nije bilo mobiln. telefona, gps-a, i ostalih inovantnih tehnika, potrosnju goriva sam kontrolises, tako i potrosnju ulja, vage nisu bile digitalne, .......najsladja roba u rinfuzu!!!!!
Racuni, od vulkanizera , ma para od svugde, al da to je bilo pre 15 godina, a vise toga nema!!!!!Svako ko kaže da novac nije važan očito nije bio bez njega jedno duze vreme.!!!!
Comment
-
-
Originally posted by AXORNajsladje sam vozio, dok sam isao sa Fap-om 13-14 , i 16-20 , nije bilo mobiln. telefona, gps-a, i ostalih inovantnih tehnika, potrosnju goriva sam kontrolises, tako i potrosnju ulja, vage nisu bile digitalne, za razliku od sadasnjih automatskih.......najsladja roba u rinfuzu!!!!!
Racuni, od vulkanizera , ma para od svugde, al da to je bilo pre 15 godina, a vise toga nema!!!!!E a sad i pored svih cuda tehnike opet nisi dobar,opet uvek ima nesto sto nisi prijavio pa ti to lepo odbije na kraju i nemas prava da se bunis.
Comment
-
-
@AXOR
E vidis ja se na primer jezim od tih stvari sto ti pricas. BIlo nekada, kralo se gorivo, roba, corave ture i ostalo... Imalo se, moglo se i lepo se zivelo, vozaci su bili na glasu sa dobrom zaradom.
Ja ne da ne volim te stvari nego ih se gadim. Ako je gazda ***** prema tebi, i ako te zavlaci za pare 4,5 tura, idi od njega a pare naplati na drugi nacin, nemoj se spustati na njegov nivo pa mu krasti gorivo, ostavljati kamion na putu i slicno.
Nov sam u ovom poslu, znam dosta stvari iako sam mlad ali idem logikom ako je firmi dobro, bice i meni. Za sada uspeva, plata u dan, cim nesto zafali na vozilu menja se bez problema, normalno radno vreme... Svako sipanje goriva pisem i racunam potrosnju, crno na belo.
I da se ne lazemo, nakotilo se svakojakih sofera kod nas, pocev od onih koji ne znaju ni osnovna pravila o saobracaju , do onih koji ne znaju pravila o tahografu.
Comment
-
-
pozdrav za dora sto nas je iskljucio,a i ne lupam glavu o tome sto covek navija za one biip gazde sto kradu od sofera.ali moram na ovo da odgovorim dzabe sateliti i ovo sto prati sofera,taj ko ugradjuje ima lek to i da ometa,znajte kompijuteri su cudo,I UVEK SE JEDAN TOCAK VRTI ZA SOFERA A REZERVNI STOJI
Comment
-
-
To što je izmišljen GPRS za praćenje vozila to je izmišljeno za one kome treba a onaj ko ga ometa zna se šta mu sleduje za takav postupak. Možeš ga omesti na jednoj turi ali na drugoj sigurno ne.Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Originally posted by Milorad90@AXOR
E vidis ja se na primer jezim od tih stvari sto ti pricas. BIlo nekada, kralo se gorivo, roba, corave ture i ostalo... Imalo se, moglo se i lepo se zivelo, vozaci su bili na glasu sa dobrom zaradom.
Ja ne da ne volim te stvari nego ih se gadim. Ako je gazda biiiip! prema tebi, i ako te zavlaci za pare 4,5 tura, idi od njega a pare naplati na drugi nacin, nemoj se spustati na njegov nivo pa mu krasti gorivo, ostavljati kamion na putu i slicno.
Nov sam u ovom poslu, znam dosta stvari iako sam mlad ali idem logikom ako je firmi dobro, bice i meni. Za sada uspeva, plata u dan, cim nesto zafali na vozilu menja se bez problema, normalno radno vreme... Svako sipanje goriva pisem i racunam potrosnju, crno na belo.
I da se ne lazemo, nakotilo se svakojakih sofera kod nas, pocev od onih koji ne znaju ni osnovna pravila o saobracaju , do onih koji ne znaju pravila o tahografu.
Ja, ti pricam o DRUSTVENIM FIRMAMA,jer tada maltene nije ni postojao privatni sektor, jeste bilo ali mozda ukupno 10 posto, a nek mi neko kaze da u to vreme, dok je vozio nije muvao sa gorivom, racunima....itd.
Pa, ja sam u fapu zimi, nosio zenski hula-hop napunjen solju, da brisem sofersajbnu, od leda....a, da ti nepricam o drugim stvarima, sto se tice tih krseva, koji su krstarili 90-tih godina, po nasim putevima, kamione novih generacija imali su samo stranci, koji su dolazili i izvozili robu od nas, Jer bile su SANKCIJE i VREME RATOVA!!!
sNALSvako ko kaže da novac nije važan očito nije bio bez njega jedno duze vreme.!!!!
Comment
-
Comment