Pa vidi.....cak i ako das taj "dzak para", ko ti garantuje da nije neka prevara?
Posebno sto je veza "neki nas covek".
Iskreno na takve "glasine" sam vec odavno prestao da obracam paznju.
Nedavno smo pricali a i zna se koje su firme dobrostojece i sta ti sve treba da bi uleteo u njih.
Secam se jednom prilikom pre 3-4 godine, ljudi su isli u Despotovac na sastanak kao sa "navodnim predstavnikom" firme LKW.
Situacija sledeca:
Doslo je to jutro oko 100-ak ljudi, medju kojima sam bio i ja.
"Navodni predstavnici" su dovezli kamion (sleper) i sve sto si trebao da uradis je da sednes za njega i vozis bukvalno par metara napred, tu skrenes ulevo i naravno da ga vratis u rikverc.Posle toga je sledila prijava i naravno svako od nas je morao da iskesira neku kintu (iskreno, ne secam se koliko).
Ja sam se samo nasmejao, okrenuo i otisao kuci.
Posle 2-3 meseca sam cuo da je takvih prevara bilo i ranije i to u koliko hoces gradova.
Ne kazem ja da je sad i ovo prevara sa Slovackom....ali barem meni je suvise sumnjivo.
Kolega to za LKW AUGUSTIN nije nikakva laz!!! ja sam kod njih vozio od septembra 2007 do januara 2012!!!! Iz te firme ne bih nikad otisao da nisu zatvorili nas Madjarski terminal!!!!! plata je za nase uslove bila odlicna i vozila se cista regula!!!!!!!!!!!
Sad sam bi na razgovoru u DAK-KOMERCU pocinjem u ponedeljak idem za Vranje,da se pohvalim gospodo soferi,a zelim to isto i vama
Srecno !!!!!!!!!! ja sam juce bio u Toplica trans covece vozis Poljsku, Grcku,Rumuniju i EX YU za srednju platu od 40 000 i to prvog meseca nema plate i za to vreme bacas dve ture dnevno Beograd-Celarevo. kazu plata je redovna 15-20 ili 25 u mesecu kad legnu pare na racun. Za mene je to kradja
Pozdrav kolega.
Ako mozes da mi objasnis ovo "nas madjarski terminal"?
Ne razumem.
Nemoj pomisliti da je ovo neko provociranje, ali ako si Madjar onda ti verujem da je tako.Jer ovde u Srbiji je druga prica.
Posebno kad nas Srbin kaze "Lako cemo".
Madjarski terminal smo zvali mi jer smo imali Madjarske papire. Boravisnu,radnu vizu i sve potrebne propratne papire. Cisto sve. Evo dosla mi je i njihova radna knjizica uplacivan nam je i radni staz. Ne znam Madjarski ni rec da kazem. Sve nam je to u pocetku placao Augustin i posle odbijali od plate 6 meseci. Poceli smo sa nemackim sengenom a posle dobili Madjarske papire. Augustin je imao jos i slovacki terminal koji je zatvoren pre naseg ostao je samo ceski. I sada mozes da vozis tamo ako imas bugarski pasos.
Primaju Bugare! Moze i Srbi ali sa bugarskim pasosem a mozes i sa Madjarskim. Ja nemam ni jedno ni drugo. Dispeceri su nasi, mi smo u jednom trenutku bili oko 300 srba. Samo moram da kazem da su nas mnogi obrukali. Nisu imali merku brate na nista tako da nas je na kraju ostalo samo oko 30. to su ljudi koji su samo posteno radili i slusali sta im se kaze i nikakve probleme nisu imali. Nasi sefovi su hteli da nas prebace na ceski terminal ali Cesi nisu hteli da nam rade papire.
Hvala brate !! jos se uklapam sa ovim porukama polako ulazim u fazon. Neko je od vas spomenuo ovu Slovacku firmu. Ja treba da odem na razgovor tamo pa cemo da vidimo. posto mi Slovacki jezik nije problem govorim ga odlicno videcu sta ce reci.
Comment