Nataly, ja zaista ne znam koliko imas iskustva sa medjunarodnim transportom ali veruj mi na rec da je taj novac isuvise mali.
Pretpostavljam da znas da se radi za minimum 10% od ture a Rusija 15%.
Ja sam recimo letos non stop isao za Austriju i Nemacku i imao sam od 9-11 tura mesecno.Najjeftinije sto sam vozio je stirodur iz Nisa za Bec i bojlere iz Pazove za Bec.Te dve ture su bile od 600-650e.
Sniper, nisam ja radio medjunarodnu, kao sto rekoh par izlaza i to sa deviznim dnevnicama, a imao fix. platu, tako da nemam pravo ni komentarisati to. Tako sam i mislio ako je plata 500 start plus neka pristojna dnevnica da to mozda i nije lose, ili sam ja celo vreme radio dzabe, ko zna, covek se na svasta navikne kad mora.
E sad nisam te razumeo za ovo
,,Ja sam recimo letos non stop isao za Austriju i Nemacku i imao sam od 9-11 turamesecno.Najjeftinije sto sam vozio je stirodur iz Nisa za Bec i bojlere iz Pazove za Bec.Te dve ture su bile od 600-650e''
Kakav je to tempo rada 11 tura, da li si se to vracao prazan, kako si stizao hajde Austrija, ali kako Nemacka, ne mogu da verujem da to moze u reguli, ili ni toga nema, i 65eura ako sam dobro razumeo za vozaca.
Mozda te nisam skontao dobro?
Vidi matori, ja sam proslo leto radio kod Crnomarkovica.S'obzirom da je sediste firme u Salzburgu, sve ti je jasno.Najvise se i radila Austrija.A ponekad ides i za Nemacku.Ture su brze.Danas tovaris a sutra si vec u Austriji i istovaras.Taj isti dan ili sutradan opet tovaris pa nazad za Srbiju.Posla ima koliko hoces.Firma je ok, kamioni novi, plate na vreme.Tvoje je samo da vozis.Vozi se po reguli naravno (kada si preko) a ovde kod nas.....kako hoces.Naravno vecina vozaca nije vozila po reguli, medju kojima sam i ja.Doduse ja cak ni preko nisam vozio po reguli....samo sam imao srece da me ne uhvate.To ti ne bih savetovao
Kada treba da ides za Austriju, naravno vadis potvrdu da ovde nisi vozio i to je to.Veoma retko si kuci.Ja sam od Crnomarkoviceve firme (ovde u Batajnici) na 8 km.Tako da svaki put kad bih se vratio, otkacio bih prikolicu i kamionom bi otisao kuci.
E sad , ono sto ti nije jasno....vozac nikad kod njih ne zna koliko kosta tura a oni naravno nece ni da kazu.Jednostavno imaju neku svoju racunicu (kazu ti koliko kosta svaka tura) i ako hoces da radis, radi.Ako ne, ima vozaca ko sase.Te 2 ture koje sam ti rekao (za stirodur i bojlere) su najjeftinije.Cifra im je bila od 600-650e.Tvoje je 10%.
Nikad se ne vracas prazan.Niti je to slucaj u medjunarodnom transportu.Jednostavno, nemas racuna.Dobra stvar u svemu tome je kao sto sam rekao novac....uvek je na vreme i dobijas pun iznos.Naravno, prva dva meseca ti se odbija od plate po 250e ali na kraju kao odes iz firme (das otkaz ili ti daju), taj novac ti se vraca.I to 100%.Naravno ako nisi napravio neku glupost pa ga u suprotnom zadrze.
E sad, obicno ovde kod nas se radi najvise za procenat.I taj procenat kao sto sam ti vec jednom rekao je sledeci....10% za Evropu a 15% za Rusiju.I to je to.Ima firmi koje ti daju i taj procenat a i platu.Ne nadaj se da su te firme nesto bolje i da ces kod njih vise zaraditi.Na kraju se svodi sve na isto.
Firme koje su po meni ok i gde je zaista dobro raditi su Ralu Logistic, Gebruder Weiss.Tu ti je novac zagarantovan.Uplacuju i dobar doprinos.Recimo firma Gebruder Weiss ti daje platu od skoro 30.000din.+ dnevnicu od 40e za svaki dan u inostranstvu.Sto znaci da mozes ujutro kod nas da utovaris robu, ocarinis je i taj isti dan ako izadjes iz zemlje, recimo uvece u 23:30, imaces dnevnicu od 40e.
Naravno uvek cu preporuciti Crnomarkovice, jer su retki kod nas a da nemas problema sa naplatom.Tacno u dan.
hvala Sniper, na detaljnom pojasnjenju, otprilike sam to i cuo od jednog vozaca koji vozi kod Crnomarkovica, sreli smo se prosle godine u Austriji, pretpostavio sam i za Ralu a tu trcu firmu koju pominjes ne znam, ali kako doci do njih, koji su uslovi, zasto si ti napustio Crnomarkovice, mora da ima neka kvaka...
AUTOMEHANIČAR sa iskustvom potreban autoservisu na Čukaričkoj padini. CV dostaviti na mejl vuksanovic.jelena2@gmail.com sa naznakom za poslove automehaničara. 011/664-9131
064/659-8820
Comment