Tražim ili znam ko nudi posao (arhiva)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Re: trazim ili znam ko nudi posao

Znam brate.Radio sam do pre par dana za Deltu.
    Sada se radi na prikolicarima u dvojku.Jedan spava, drugi vozi i obrnuto.I opet pored toga si iscrpljen.
    I naravno...klasika....placen si bedno, plata kasni.....itd....da ne duzimo.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• AXOR
      CBC Veteran
      • 19.10.2009
      • 197
      • Vrsac-Srbija-Vojvodina

Sto se tice, svega slazem se i ja, pa hajde odnegde da krenemo, ima li ko iskustva u pravljenju sindikata?
      Ima, li ko informacije kako bi se to moglo, sprovesti u delo? Kome se obratiti, ima dosta kolega, koji i nemaju racunar, pa nisu u mogucnosti da citaju, o ovome, a verujem da bi i oni, pristali na vid zastite svojih prava!
      pPozdrav!!!!
      Svako ko kaže da novac nije važan očito nije bio bez njega jedno duze vreme.!!!!

Comment

• putnik
        CBC Veteran
        • 06.03.2010
        • 112
        • leskovac

Veliki problem za nas relativno mladju generaciju prave i vozaci koji su pred penzijom.Nemam iskreno nista protiv njih,postujem njihovo iskustvo i godine ali njima je ttenutno najbitnije da sakupe godine do penzije to prvo a za pare lako cemo.Govorim iz iskustva jer znam ovde dole per ljudi koji i dalje rade a duguju im i preko 2000 evra kazu bitan je staz.Ne bih hteo da se neko nadje uvredjen ali sta cemo mi ni pare ni staz

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alal vera putnice...bas tako.U pravu si i potpuno te podrzavam.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Originally posted by AXOR
            Sto se tice, svega slazem se i ja, pa hajde odnegde da krenemo, ima li ko iskustva u pravljenju sindikata?
            Ima, li ko informacije kako bi se to moglo, sprovesti u delo? Kome se obratiti, ima dosta kolega, koji i nemaju racunar, pa nisu u mogucnosti da citaju, o ovome, a verujem da bi i oni, pristali na vid zastite svojih prava!
            pPozdrav!!!!
            Axore, cudni smo mi ljudi.Veoma sporo i tesko sprovodimo reci u dela.Vecina njih bi rekla da im ne pada na pamet da ista pokusavaju, i da jednostavno nece da se cimaju oko neceg takvog.To bi trebali mi (donekle ) mladji ljudi da preuzmemo u svoje ruke.

Kad bi probali da se skupimo, da odradimo neke stvari da se nadjemo negde da debatujemo,da se decidiraju neke stvari, pitanje je koliko bi nas bilo.
            Vidite kako su oni slozni.Napravise neko svoje udruzenje za medjunarodni transport (i zivo me zanima ko NJIH podrzava ) i pljuju li nas pljuju.Iako masa tih stvari koje oni pisu nije istina.Kazu....uzeo akontaciju za sebe, nije placao putarinu,ponasao se ovako il' onako, pravio km za sebe, ostetio firmu.....sve su to baljezgarije i ortodoksne gluposti.Pitam se koja ce ****** da poveruje u sve to.

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

,pa ti privatni prevoznici sto imaju kamione,avione,nema gorih za saradnju!jos 2004.god sam prekinuo odrazavanje kamiona iz oblasti elektrike jer im je uvek bilo hitno {nemacka,holandija muda jaja},a kad im odradis posao na -20 step. u 12 u noc da bi ga pokrenuo na put i kazes mu 50eura za ruke on me pita jesam li normalan.pa mamu ti,tri sata se mrznem pod kamionom da bi ga upalio umesto da idem i nesto pametno da radim na toplijem mestu,on meni jesi normalan.to je bio zadnji posao,receno im je da zaborave broj!od tad mnogo mirnije i opustenije radim sa laksim i poluteretnim programom sto moze da se odradi u radionici!tako da,sta reci,isto se ponasaju i prema serviserima i vozacima!

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Imaju novca i moze im se.Al' se nadam da nece jos dugo.

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Ne bi se baš složio da svi prevoznici imaju novca kako većina misli. Rad treba platiti. Možda neki imaju, nije da nemaju ali iz ranijih postova može se zaklučiti da većina misli kako je u transportu blagostanje. Ako već ima problema sa zaposlenjem u transportu probajte se zaposliti u nekoj drugoj profesiji. U transportu ne da je loše nego je katastrofa i ne očekujte nešta bolje za duži period. Ako mislite da se oformi neka organizacija za zaštitu prava radnika imate sindikata koliko hoćete. Neko pomenu štrajk da se ne vozi mesec dana mogu Vi reći teoretski je to izvodljivo a u praksi kada bi stali prevoznici da voze pa u roku od 2 dana bi na ove prostore stigli prevoznici iz zemalja u okruženju MK,MNE,BiH,HR,H,RO,SLO i prevoz bi opet radio tako da dok se proizvodnja ne pokrene od ovih priča ništa. Neko reče da se ne plaća po kilometru da je to stimulacija za kršenje propisa, i to nije tako lepo piše u zakonu šta je dozvoljeno a šta nije. Za kršenje propisa iz tog dela kazna za firmu je od 60 hiljada do 600 hiljada dinara a za vozače 30 do 50 hiljada 2 boda ili zatvor do 30 dana ako nije bila saobraćajna nezgoda a ako je bila nezgoda onda ide kazna do 60 dana zatvora ČLAN 243. stav 1 tako da te neke priče su uglavnom ne osnovane. Ako mislite da to niko ne kontroliše onda se varate jel inspekcije po firmama to kontrolišu i te kako radno vreme vozača, brzinu vožnje, dužinu vožnje itd i sve protivno propisu se kažnjava. Zapamti te niko Vas ne može naterati da radite nešto što je protivno zakonu. Još jednom ako nema posla u transportu onda posao tražite na nekoj drugoj strani.
                  Pozz
                  Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• putnik
                    CBC Veteran
                    • 06.03.2010
                    • 112
                    • leskovac

Originally posted by Siera
                    Sve dok bude ovakva privreda biće ovakav i transport to je tako i nikako drugačije. Može da ima 100 sindikata vozača , prevoznika , cenovnika itd promene neće biti. Plata treba da bude po km ili dnevnica a nikako %.
                    Vidi druze trudim se ja da razumem i poslodavce kriza je,usli u kredite,jure ih banke,drzava itd.,ali ako i mi vozaci treba da ponesemo deo tereta onda trazim da neko bude iskren i otvoren prema mani.Znaci kazes mi lepo koji je scenario pa ako ja odlucim da udjem u sve to onda nemam prava da se zalim,a ne kad pocnes slozi ti lepu pricu pa kad bacis neku turu vidis da od svega nace biti nista dizes ruke i odlazis.I tako jedan,drugi,treci dok im neko ne zaprzi corbu a onda svi ne valjamo,nadjemo se na nekoj crnoj listi a oni svi zlatni.Pa ako to nije iskoriscavanje ljudi koji jednostavno hoce samo da zarade neku crkavicu onda ne znam sta je.

Comment

• Siera
                      Cbc Senator
                      • 09.11.2009
                      • 1365
                      • Čačak
                      • Stralis

Dogovor treba da bude jasan i tačno se zna ko šta radi. Ne zaboravite da situacija tokom dana može da se dramatično promeni i da sve to padne u vodu. Pod tim smatram ne daj bože saobraćajni udes, kvar na putu, kazna na putu, ne naplaćeno potraživanje na vreme i onda će se sigurno dogoditi to o čemu Vi pričate. Ovo je samo primer koji je veoma čest i prisutan u ovom poslu. Što veći broj vozača i kamiona na jednom mestu to znači i više problema.

Comment

• putnik
                        CBC Veteran
                        • 06.03.2010
                        • 112
                        • leskovac

Blagostanje je mozda nekad bilo vise toga nema i slazem se s tobom da nisu svi toliko novcano mocni,ali mi reci jel njih sramota da kazu da su u govnima,da ne mogu da redovno plate pa da nadjemo neku sredinu dok ne prodje ovo ? Umesto toga cujes "Ja placam 10 posto,moze da se zaradi solidno" a ti mislis super evo nekog ko nije ko ostali kad ono cvrc.Kad nekom kazes kako stvari stoje,pa taj odluci da radi ne verujem da bi bilo ovoliko ogorcenih.Zato poslodavci pamet u glavu kad nekom nesto obecavate,jer vidi Siera ako i dodje do tog teoretskog strajka sta mislis ko ce da na****:Ja koji nemam posla al nikom ne dugujem ili Gazda koji ima 20 kamiona i duguje Bogu i narodu?

Comment

• Siera
                          Cbc Senator
                          • 09.11.2009
                          • 1365
                          • Čačak
                          • Stralis

To je trenutno tako a šta bi bilo kada bi bilo nek razmišljaju drugi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Siera nemoj da me shvatis pogresno, kazes da trazimo neku drugu profesiju.Pa sto sam ja onda tolike godine bacio da bih ucio za ovo a sad da pokusam nesto drugo.
                            Necu i ne zelim.Hocu da radim iskreno ono sto volim i sto mi je verovatno u krvi.
                            Necu tek tako da pognem glavu pred nekim seronjama koji imaju kao neku firmicu, par kamiona i misle da su Boga uhvatili za jaja.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

I jos nesto....ne interesuju me njihovi problemi, da li imaju para da plate ratu za kamion, da li im je zena dala ribe ili ne, da li im deca prave probleme ili ne.....za svako sranje koje oni dozive, mi moramo da ispastamo.
                              Imam i ja problema preko glave, ali kad sednem u kamion koncentrisem se na moj posao i da ga odradim kako treba.

Jos jednom napominjem, NE INTERESUJU ME njihovi problemi.

Comment

• putnik
                                CBC Veteran
                                • 06.03.2010
                                • 112
                                • leskovac

U potpunosti se slazem sa tobom ali kao sto si rekao sve je stvar dogovora i poverenja medju nama.Znam i to da u svakom zitu ima kukolja pa tako i medju nama,ali kad bi se barem malo spustila lopta verujem da bi stvari legle.Ali to uglavnom tako ne funkcionise,vozac je zadnja stvar o kome brinu ali vidi spomenuo si licence sta mislis koliko ce ih penzionera dobiti,a ko ce onda da vozi kad nam se srdacno preporucuje da ako nam se ne svidja promenimo posao?Nadam se da mi nece neko ovo uzeti za zlo,to je moje misljenje.
                                Originally posted by Siera
                                Dogovor treba da bude jasan i tačno se zna ko šta radi. Ne zaboravite da situacija tokom dana može da se dramatično promeni i da sve to padne u vodu. Pod tim smatram ne daj bože saobraćajni udes, kvar na putu, kazna na putu, ne naplaćeno potraživanje na vreme i onda će se sigurno dogoditi to o čemu Vi pričate. Ovo je samo primer koji je veoma čest i prisutan u ovom poslu. Što veći broj vozača i kamiona na jednom mestu to znači i više problema.

Comment

Working...
                                X