Tražim ili znam ko nudi posao (arhiva)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saulin
    CBC Veteran
    • 25.10.2009
    • 180
    • srbistan

Re: trazim ili znam ko nudi posao

ti ljudi koji rade tamo godinama su šefovi ljudi i cinkatori koje cinkare svoje kolege sefovima da bi oni dobili ture dobro placene oni sto idu za rusiju znaju tarifu koju da daju sefovima da bi dobili dobru turu i dobar kamion,ali docice i taj dan kada ce puci sve ovo,sve to ima kraj

Comment

• putnik
      CBC Veteran
      • 06.03.2010
      • 112
      • leskovac

Ma u pravu si sve je jedna velika zavera,pa pozdrav za tebe i srecno ti cekanje tog sudnjeg dana.Ovde se vise nema o cemu razgovarati pozdrav za sve,bilo je lepo druziti se sa vama.

Comment

• Praga-Pionir
        CBC Član
        • 21.11.2008
        • 32
        • Vrsac

Pozdrav kolege,nazalost nema nigde posla - na zapadu nista novo- Slovenci ne primaju radnike i ne izdaju radne vize,primaju vozace ukoliko imaju radnu vizu ili stalnu radnu vizu.Imam utisak da bi gazde primale i nas iz Srbije,strance,(kojima su istekle radne privremene vize) ali im zakon momentalno ne dozvoljava.A i tamo su umanjili plate ali su ipak bolje nego u Srbiji.Pratim vec par dana sta se ovde komentarise u vezi posla-vozaca-voznje i podrzavam kolegu koji je predlozio -sindikat vozaca-,ali znam i da je ranije postojalo udruzenje vozaca.

Šoferska je tuga pregolema
        http://www.youtube.com/watch?vzsYMwid ... re=related
        šoferska je tuga pregolema

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Pozdravljam te Pioniru.
          Jeste, predlozio sam sindikat ali slaba vajda od toga.Kao sto rece Putnik, samo se prica tj. mnogo zalopojki a niko nece nista da preduzme.
          You can run, but you can't hide.

Comment

• saulin
            CBC Veteran
            • 25.10.2009
            • 180
            • srbistan

pozdrav kolege,jedan moj prijatelj i kolega sto smo radili zajedno pre mesec dana je dobio ponudu da ide u sloveniju da vozi i otisao je pre neki dan i juce se vratio.firma je u maribor,predao je papire odnosno firma mu predala za radnu vizu i on je predao vozacku dozvolu da se prevede tamo posto ce tamo raditi,i kaze da ce cekati te papire najmanje 2 meseca takodje i da se prevede vozacka,radice za platu od 1200evra mesecno vozice samo rusiju,ali od tih 1200evra mora da plati stan u maribor sto je najmanje 400evra plus pored toga se placa naravno i struja tu su komunalije to je bar jos 150 evra,a covek mora i da jede,pa 30 dana na putu ili kada je u sloveniju to mu treba jos 300evra minimum za hranu,i gde je cascavanje polis i na granicu iz svog dzepa koji ti niko ne prizna,i kada gledas na kraju meseca sta si zaradio?nista. ostane ti 200 evra pa onda covek bolje da vozim kombi kod nas pa sam kuci,ili ono u deltu nije lose 3 dana vozis 3 slobodan to je banja ,nije tako sjajna ta slovenija sto neki pricaju.poz kolege

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Sauline, ako hoces ja cu ti srediti da vozis za Deltu.Veruj mi da mi je to najmanji problem.Nemoj posle da me pljujes i psujes po forumu.
              Nadam se da si procitao skoro sve moje postove medju kojima je i jedan gde sam lepo objasnio kako se radi u Delti.

Kada vozis za Rusiju tura ti je skoro mesec dana, a i zivis u kamionu sto znaci da ti odmah 400e ostaje u dzepu a tu upadaju i struja i komunalije sto znaci jos 150e a to je vec 550e.Dalje...prolazis kroz Srbiju i u Rodicu mozes nakupovati Karneksovih gotovih jela (cena je od 120-200 din/pakovanje), mesnih narezaka,pasteta, tunjevine,sokova, vode.........i tu ce ti minimum ostati jos 150e.I naravno umalo zaboravih cigare (naravno ako pusi).
              Moze da se ustedi samo tako.
              Mislim da ce se mnoge kolege sloziti sa mnom.

Comment

• saulin
                CBC Veteran
                • 25.10.2009
                • 180
                • srbistan

POZDRAV i nemoj me pogresno razumeti,izvinjavam se ako mislis da sam te povredio ja sam samo uporedio poslove ovde i to sto hvale sloveniju,a hteo sam reci da od te slovenije ne ostane nista,znam sta se radi u deltu i potpuno te razumem,u deltu kada sam dosao sa praskom iz rumunije drzali me dva dana na parking pa tek onda istovarali robu,tamo ide istovar jedan do dva slepera na dan pa ostali nek cekaju pa me drzali na istovarnu rampu 4 sata pa sam uzeo viljuskar sam i istovario ali posle nikada tamo nisam isao vise da istovarim.posle svaki utovar za deltu sam odbio.

tura za rusiju se radi od 17 dana pa do 25 zavisi ko kako je spreman,a kada se vrati iz rusije u sloveniju nece valjda da zivi u sator,i u reku da pere odela

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ma brate nisam pomislio nista lose, ali veruj da je rad u Delti grozan.Radio sam dva puta za njih.Iskreno, zeznuo sam se a sad je gotovo.To je iza mene.Zaista mogu pomoci bilo kome da se zaposli tamo ali mislim da ta opcija nikako ne valja.Posebno zadnjih dva meseca se radi nenormalno, tako da ako cak sta vise i zivis u BG, tesko da ces moci otici kuci.Evo moj primer, vec sam pisao....kada dodjem sa lake ture tj. iz NS uspem jedino da odem kuci da se istusiram, pojedem nesto i odmah se vracam na kamion.Za to vreme dok sam ja kuci, kolega vozi u magacin da istovari prazne palete i kontejnere za meso (ako ih ima).Posle toga tera vozilo da se natoci gorivo.S'obzirom da smo bili na Mercedesu 2541, rezervoar mu je bio 300l tako da smo ga skoro svaki natankivali.Znaci, da mi nije bilo kolege, ni kuci ne bih mogao da odem.
                  I jos nesto...vec sam rekao da ne dobijas pare za putarinu nego ides na izjavu a i plata kasni cak do 10 dana a nekad i vise.

Sauline, nema kod Slovenca slobodnog vremena.Nisu oni kao mi.Za tih 1200e ima da te iscede.
                  Veruj mi da se varas ako mislis da ce on i ako iznajmi neki stan tamo, ziveti u njemu.

Comment

• Praga-Pionir
                    CBC Član
                    • 21.11.2008
                    • 32
                    • Vrsac

Pozdrav kolege,tacno je da Slovenija nije nista narocito,ja sam se trudio da vozim autotransporter,i tu je plata bila malo bolja nego na ceradi.Sada i toga vise nema ,problemi u auto industriji. A sofer Slovenac nece da im vozi problematicne ture za Ruziju ili istocne zemlje.Ili da za vikend nije kod kuce,a ako
                    je u kamionu dobija dnevnicu za stajanje (u Frikusu je 75€-dnevno),sto je meni i odgovaralo da za vikend dobijem 150€ za stajanje.
                    A u Mariboru moze se stanovati i u samackom hotelu i na adresu hotela se i prijavljujes,ja sam bio prijavljen u tom samackom hotelu ali nikada nisam
                    prespavao,bio sam u kamionu ili god kumova u Gracu.
                    Kolega koji navodi da Slovenci primaju sofere,neka opet proveri tu informaciju,Slovenija je donela zabranu za zaposljavanje stranaca jer i Slovenija
                    ima puno nezaposlenih.pozdrav.............................. ..........

Soferska Je Tuga Pregolema

http://www.youtube.com/watch?vzsYMwid ... re=related
                    šoferska je tuga pregolema

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ja sam pre 3 dana bio u Milspedu.Zvali su me posto sam im poslao CV i kada su videli da sam bio na auto-vozu ponudili su mi posao.Po njihovoj prici veoma cesto se radi lokal.Razvoze se automobili na vise lokacija po gradu (najcesce) i naravno po Srbiji a iskreno ne pada mi na pamet da za 30.000 mesecno se zezam sa tim.
                      Kako kazu..."Kod nas ces jako tesko natovariti automobile i voziti po 1000km....."????????
                      Ne razumem, pa ko im doteruje automobile?
                      I koji je njihov posao onda?

Comment

• Siera
                        Cbc Senator
                        • 09.11.2009
                        • 1365
                        • Čačak
                        • Stralis

Opet neke priče tura mesec dana za Rusiju
                        normalno vreme da se ode iz Srbije do Moskve i Sankt Petersburga i vrati nazad je oko 10-12 dana ako se ide dalje treba odvojiti po danu oko 600 do 700 km
                        sem ako se ode za Novo Sibirsk koji je od Moskve još 4000km ali ni za to ne treba mesec dana več 24-46 dana a tu je krug oko 13000km.
                        Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vidis...taj "nas" kolega je vozio za Rusiju a posle toga je imao utovar na oko 700km od Moskve.Presao je 7000km i ostao je 31 dan.Nemaju sve firme utovar odmah posle istovara,

Bilo bi to jako lepo....."Jesi li istovario.....ahaaaa, jesi....super.Idi odmah na utovar, cekaju te tamo"

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

@Pro

Nije valjda da si odbio posao u Milspedu???

Comment

• Siera
                              Cbc Senator
                              • 09.11.2009
                              • 1365
                              • Čačak
                              • Stralis

Svaka moja tura do RUS je minimum 7000 - 8000 km i opet stignu da se vrate 15-17 dana u zavisnosti kako padaju vikendi i gužva na granici. Ako se sačeka utovar dan dva do tri to nije ništa drastično.
                              Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Originally posted by Milorad90
                                @Pro

Nije valjda da si odbio posao u Milspedu???
                                Pa rekli su mi da imaju sve vozace na auto-vozu i da imaju jos jednog u rezervi.
                                A sto se tice i transporta, rekose da rade najvise lokal, a iskreno ne zelim dnevno da imam nekoliko utovara i istovara...posebno kada su automobili u pitanju.

Comment

Working...
                                X