Tražim ili znam ko nudi posao (arhiva)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sekula90
    CBC Član
    • 14.11.2010
    • 14
    • loznica

Re: trazim ili znam ko nudi posao

hvala vam momci.nisam ali pokusacu,raspitacu se

Comment

• pipak
      CBC Član
      • 08.05.2010
      • 22
      • Beograd

sekula sad sam se cuo sa drugarom iz sabca, on vozi u sani group, nije siguran ali misli da ce im vrlo brzo trebati vozac, zovem ga kasnije pa ti javim. A usput da te pitam jesi li pokusavao kod djordjevica u loznici,??? iskreno receno neznam kakvi su, ali znam da rade zapad.

Comment

• sekula90
        CBC Član
        • 14.11.2010
        • 14
        • loznica

nisam ni tu,jesam kod stevanovica se raspitivao ali kazu da nije potreban vozac.jos koju turu sa drugarom da bacim,da naucim kako treba da mogu da picim samostalno

Comment

• Nikola405
          CBC Član
          • 03.06.2010
          • 24
          • Driving around....

Jel ima možda za mene šta Znači Beograd,okolina Beograda,mada meni lično nije toliko bitno gde je,samo je važno da rade medjunarodno,spreman sam da sam finansiram jednu turu dve koliko mi već treba naučim Sutra ću da zovem opet Srboexport i još neke firme koje su bile pomenute u prethodnim postovima mozda se neko smiluje pa me primi Hteo bih da pitam ako ima neki kolega sa foruma koji ide preko,a da je naravno raspolozen da me povede sa sobom na turu,ja bih mu se odužio kasnije ,samo da probijem led
          P.S izvinite što dosadjujem,ali stvarno mi je dozlogrdilo više,tako da mi treba strucni savet i mišljenje

Comment

• Romanista
            CBC Član
            • 01.11.2010
            • 18
            • Novi Sad

Sniperu,možeš li mi dati neki link ili nešto gde mogu da vidim šta je CODE 95 ? Pokušao sam da pronađem na netu,ali ništa...

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

To bi najbolje bilo da pitas nekog ko je bio u Sloveniji tj. radio ili je naravno jos tamo.Zaista ne znam o cemu se radi.
              Pokusacu sutra da se rapitam o cemu je rec.
              You can run, but you can't hide.

Comment

• Romanista
                CBC Član
                • 01.11.2010
                • 18
                • Novi Sad

Važi,hvala u svakom slučaju,nemoj se mučiti,mislio sam da znaš šta je u pitanju .Zvaću Sloveniju pa ću pitati,pozdrav

Comment

• sindrom
                  CBC Početnik
                  • 15.11.2010
                  • 3
                  • Zapadna Srbija

Drage moje bivse, sadasnje i buduce kolege, procitao sam Vase probleme i odmah moram da Vam kazem da ce u ovom poslu biti sve gore i gore, boljem se nemojte nadati. Kao prvo poslodavci su u svim drzavama isti, samo imaju drugi broj telefona. Ako mislite da cete naci negde dobru firmu varate se, toga vise nema. Ja sam posao vozaca u medjunarodnom transportu radio u Srbiji, Sloveniji i Svedskoj. Svugde je isto. Svi pokusavaju da zarade na vozacu jer su sve drzave "stavile sapu" na sve mogucnosti zarade. Jos je jedino poslodavac u mogucnosti da "zakine" na vozacevoj plati i ako bi se oni pitali vozaci bi trebalo da rade non stop i to za DZ. Ali da ne "tupim" nego da Vam odgovorim na neka pitanja koja Vas "muce". Za posao u Sloveniji treba Vam neko ko ce da "napravi" delovno dovoljenje, tj. firma koja nije pravila "brljotine" i poslovala je u skladu sa zakonom. Kod 95 potreban je u celoj EU, jer po novim propisima ko nije polozio ispit za vozaca u medjunarodnom transportu tj. ko nema u vozacku dozvolu upisan kod 95 NEMOZE da obavlja posao vozaca u medjunarodnom saobracaju. To je po zakonu predvidjeno i kod nas samo niko nezna od kada ce poceti da se primenjuje, cak ni sama "IRU akademija" koja je zaduzena za to. Objasnjenja mozete naci na njihovom sajtu. Takodje na njihovom sajtu mozete naci i tumacenje AETR sporazuma i vremena voznje. Ali da Vam pojednostavim: Vozac po AETR sporazumu SME neprekidno da vozi 4,5 sata a zatim mora da pravi pauzu od minimum 45 minuta (za Madjare to ne vazi pa je najbolje praviti pauzu od sat vremena). Ako se u toku 4,5 sati pravi vise pauza (prekid voznje se racuna u pauzu samo ako neprekidno traje vise od 15 minuta, u suprotnom se racuna u vreme voznje) one sabrane moraju imati najmanje 45 minuta tj. ako se deli pauza na jednu pauzu od 15 minuta i jednu pauzu od 30 minuta njih dve sabrana daju 45 minuta, stim sto prvo se mora praviti pauza od 15 a zatim od 30 minuta da bi bilo "regularno". Vozac u toku jedne dnevne voznje sme da vozi 9 casova, stim da dva puta u toku nedeljne voznje dnevno vreme voznje moze da produzi na 10 sati. nakon dnevne voznje mora da pravi pauzu od 11 sati ali moze u toku nedeljne voznje da tu pauzu skrati tri puta na 9 sati, stim da to u narednom periodu nadoknadi. Nakon nedeljne voznje mora da pravi pauzu od 45 sati osim ako je u sedistu firme, onda moze da pravi 24 sata ali mnogi to nekada nece da prihvate, narocito Madjari, pa onda traze da se plati kazna, pa ko prodje, prodje. U toku dnevne voznje od momenta zapocinjanja voznje pocinje tzv. "Arbajt sat" koji sme da bude maksimalno 13 sati (Nemci priznaju 15 ako imate vise utovara i istovara ili ako imate pauzu vecu od 3 sata). Znaci posle isteka 13 sati od zapocinjanja dnevne voznje morate da pravite "malu" pauzu od 9 ili 11 sati nebitno koliko ste sati vozili taj dan. "Malu" pauzu imate pravo da prekinete dva puta samo ako silazite ili se penjete na trajekt ili voz. U tom slucaju morate kod sebe cuvati karte kao dokaz. Objasnio sam Vam deo koji je za pocetak bitan a kasnije cete se "uhodati". Sto se tice "papira" mislim da su kolege objasnile malo JCI i EUR1, oko CMR-a bi trebalo da znate da sve primedbe prilikom utovara (ako ih ima) morate OBAVEZNO upisatu u njega inace ce da vam traze nadoknadu stete. T2L je tranzitni papir kada se roba iz EU vozi u EU a prolazi se kroz zemlju koja nije clanica EU. T2L moze biti poseban papir a moze biti i na CMR-u i na fakturi. Ako menjate ili razduzujete palete, obavezno pogledajte tacnost upisanog broja paleta i gledajte jesu li nove ili stare i dali su cele ili ostecene.
                  Sto se tice firmi koje traze vozace, oni samo pitaju za iskustvo a to im uopste nije bitno jer im vise odgovaraju vozaci koji nemaju iskustva jer od njih mogu da se "ovajde" na razne nacine a od onih sa iskustvom nemogu, ali to je vec druga i duga prica.
                  Ako vam je potrebno jos "saveta" slobodno me pitajte. Srecno svima i pazite na sebe a i na druge u saobracaju.

P.S. Sto se tice "prica" kolega o raznoraznim stvarima kao o onoj voznji od 72 sata, koristite je samo u pricama a nikako u praksi jer time ne samo da cete sacuvati svoju glavu nego i necije druge.

Pozdrav.

Comment

• Nikola405
                    CBC Član
                    • 03.06.2010
                    • 24
                    • Driving around....

Sto se tice firmi koje traze vozace, oni samo pitaju za iskustvo a to im uopste nije bitno jer im vise odgovaraju vozaci koji nemaju iskustva jer od njih mogu da se "ovajde" na razne nacine a od onih sa iskustvom nemogu, ali to je vec druga i duga prica.
                    [/quote]

Hvala kolega(ako tako mogu da te zoven obzirom na tvoje ogromno iskustvo)na ovim informacijama,samo se u ovaj deo i nisam baš uverio Pričao sam do sada sa nekoliko gazda i šefova raznih firmi koji su kao raspolozeni da me prime,ali neverovatno je to koliko su me puta na isti način zavlačili,svuda ista rečenica,,zovi me sutra,,i tako u nedogled po nedelju dana,a nekada i po dve nedelje svakodnevnog zvanja istih,da bih se na kraju sve završilo tako sto bih ili sam odustao ili oni na kraju kažu,,zvaću ja tebe,,i naravno nikada me ne pozovu Ja ne znam,jel sam ja lud ili šta je u pitanju

Comment

• Romanista
                      CBC Član
                      • 01.11.2010
                      • 18
                      • Novi Sad

@ Sindrom
                      Hvala na detaljnom i iscrpnom objašjenju od A do Š . Srećan ti put i sve najbolje

Comment

• sindrom
                        CBC Početnik
                        • 15.11.2010
                        • 3
                        • Zapadna Srbija

Hvala kolega(ako tako mogu da te zoven obzirom na tvoje ogromno iskustvo)na ovim informacijama,samo se u ovaj deo i nisam baš uverio Pričao sam do sada sa nekoliko gazda i šefova raznih firmi koji su kao raspolozeni da me prime,ali neverovatno je to koliko su me puta na isti način zavlačili,svuda ista rečenica,,zovi me sutra,,i tako u nedogled po nedelju dana,a nekada i po dve nedelje svakodnevnog zvanja istih,da bih se na kraju sve završilo tako sto bih ili sam odustao ili oni na kraju kažu,,zvaću ja tebe,,i naravno nikada me ne pozovu Ja ne znam,jel sam ja LUD ili šta je u pitanju [/quote]

Oni nikada nikog ne odbijaju direktno vec "cuvaju u rezervi", pa ako im hitno zatreba vozac oni onda zovu. Ako ste nekada pitali licno vlasnika firme ili direktora (ne putem telefona) uvek su svi rekli "dodji kad mozes pa da se dogovorimo" a onda kada Vas ispitaju o svemu i svacemu upisu Vas broj telefona i kazu da ce Vas zvati. Odmah nakon razgovora sa Vama oni odluce hoce li Vas zvati ili ne pa od onih koji im odgovaraju sacuvaju brojeva telefona a ostale bace. kada im zatreba vozac oni zovu sa spiska i to je obavezno "hitno" i treba im isti dan da se odradi neka tura.
                        Najbolji nacin da dodjete do posla je da pricate sa nekoliko kolega iz te firme u kojoj biste radili o nacinu rada i isplate zarada u toj firmi, pa kad sve dobro procenite onda odlucite hocete li uopste ici na razgovor ili ne. Uvek je za nekog vozaca firma losa a za drugog dobra, sve zavisi od toga sta covek ocekuje od tog posla. Kakva je sada trenutno situacija tesko je ocekivati ista od bilo koje firme jer su one firme koje su imale neko IME postale kao i sve druge jer je cena prevoza pala zbog nezdrave konkurencije. Pre par godina raznorazne firme koje su tek pocele sa radom kupovale su EURO 5 kamione po principu "daj nam po jos jednu turu za celu kafanu" a kada je trebalo platiti lizing onda su poceli da voze ispod cene da bi imali koliko-toliko novca da pokriju troskove na kraju meseca, ali zar nije tako u svakom poslu poslednjih godina? Dosta sam razmisljao o sindikalnom udruzenju vozaca u medjunarodnom transportu koje bi trebalo osnovati i koje bi zastitilo prava vozaca a i spasilo ovaj posao od daljeg propadanja ali to je veliki posao i mislim da se u Srbiji nebi mogao odraditi jer ce uvek biti vozaca koji kazu "ja moram da radim" ne razmisljajuci koliko time sto radi u losim ili nikakvim uslovima i za sitne pare omalovazava ovaj posao i nanosi neprocenjivu stetu ostalim kolegama. Da se razumemo ovaj posao trazi mnogo odricanja a svi kazu "pa sta radis, samo vozis, kao da je to nekakav tezak posao?" neznajuci koliko je nama svaki dan naporan, rizican i stresan. Ko je radio ovaj posao vise od mesec dana taj zna. Pozdrav i srecan put.

Comment

• gogaiana
                          CBC Početnik
                          • 01.08.2010
                          • 7
                          • Beograd

Re: trazim posao

Imam 35 godina i hitno mi je potreban posao vozaca inace imam B,C i E kategorije s postovanjem Goran

Comment

• gogaiana
                            CBC Početnik
                            • 01.08.2010
                            • 7
                            • Beograd

Imam 35 godina i hitno mi je potreban posao vozaca inace imam B,C i E kategorije s postovanjem Goran Telefon 0611573531 ili na gogaiana@gmail.com

Comment

• saulin
                              CBC Veteran
                              • 25.10.2009
                              • 180
                              • srbistan

Originally posted by gogaiana
                              Imam 35 godina i hitno mi je potreban posao vozaca inace imam B,C i E kategorije s postovanjem Goran Telefon 0611573531 ili na gogaiana@gmail.com
                              ima posla ali niko nece da plati pa bolje sedim kuci nego da radim za dzabe,nekog mog drugara pre neki dan je uvatila policija sa trakama neispravnim nije postovao vreme voznje napisali su mu prijavu sada je jebo jeza,i kuka covek sto bas njemu da se desi,e pa to je ono kada vozi bez glave i za male pare,a kazna je od 50.000 pa navise.

Comment

• AXOR
                                CBC Veteran
                                • 19.10.2009
                                • 197
                                • Vrsac-Srbija-Vojvodina

pozzzzz
                                Svako ko kaže da novac nije važan očito nije bio bez njega jedno duze vreme.!!!!

Comment

Working...
                                X