Pozdrav svima, slucajno sam naisao na ovaj forum i prijatno sam iznenadjen kolegijalnoscu i energijom da se pomogne kolegama. Inace, 13 godina sam radio u Italiji, od kojih 8 godina kao vozac (uglavnom Italija, Spanija i Francuska). Imam italijanska dokumenta i italijansku dozvolu (E kat.), zanat sam ispekao na autovozu a zatim sleper. Zbog porodicnih problema vratio sam se u Srbiju, sada trazim posao u Sloveniji (da bih bio blizi kuci) i iako je plata manja zbog vec navedenih porodicnih razloga ne mogu biti odsutan od kuce vise od dve do tri nedelje. Bio bih zahvalan svim kolegama koji mogu da me povezu sa nekom firmom kojoj su potrebni vozaci.
Pozdrav svim truckerima !!! Svaka čast na forumu i na kolegijalnosti,prijatno sam iznenađen...Pročitao sam sve postove sa ove teme,tako da mi je manje ili više sve jasno.Ja sam skoro tj. pre 2 nedelje položio za C,ostalo mi je još da položim za E za koji dan i postajem vaš kolega .E onda ide lakši deo,traženje posla .Ako se ne računa 15-godišnje iskustvo vožnje automobila i kombija,a ne računa se,zelen sam kao trava...Elem,moja ideja je sledeća,pošto mi stric živi u Sloveniji i vozi kamion već 30 godina,palim za Sloveniju i pokušaću tamo da nađem prvi posao tj. da vozim kamion,znam zvuči ludo,ali nemam izbora.Naravno mislim na male do 7500 kg,veće verovatno i ne mogu zbog neiskustva.Hteo sam da vas pitam,koliko godina treba da voziš manje truckove da bi mogao da pređeš na šlepere ili tegljače i da li je polaganje tog NPK-a u Sloveniji obavezno i za manje kamione ili samo za grdosije ? Hvala unapred i svako dobro...
Veliki pozdrav za tebe Romanista i dobro nam dosao.
Odmah da predjem na temu i da ti kazem da ti je izuzetno pametan potez da odes u Sloveniju.Ovde hleba nema, barem za sad.Sto se tice slepera, moj savet ti je da odmah predjes na njih, tj. cim polozis D kategoriju.Nema tu puno sta da se uci.Ako volis ovaj "nas" posao i ako uopste volis kamione brzo ces sve savladati.Jos jedan savet...pokusaj, kada polozis kategoriju da se odmah zaposlis dok jos ne odes u Sloveniju i da ovde savladas voznju na sleperu.Ja sam u nekim prethodnim postovima pisao o firmama koje zaposljavaju vozace sa malo iskustva.
Sta jos da ti kazem osim (jos jednom) "Dobro dosao" i "Srecno"
Sniper-u hvala ti na dobrodošlici i na podršci naravno.
Evo i ja ću odmah da pređem na temu.Što se tiče tvog predloga da odmah krenem sa šleperom,bih ja,ali nisam siguran da bi eventualni poslodavac to isto hteo,ali videćemo.Da budem iskren više bih voleo da u početku vozim nešto manje,pa polako da prelazim na veće truckove,ali o tom potom,da se ja prvo dokopam Slovenije,pa ću videti.Bio sam pre mesec dana tamo i malo se raspitivao,u principu posla ima,a iskreno računam i na strica i njegove veze i iskustvo,valjda će uspeti negde da me uvali ,za početak bilo gde.Iskreno,mislim da si u pravu,bolje bi bilo da ovde malo vozim,zbog rutine i iskustva,ali ako mi iskrsne varijanta da hoće da me tamo zaposle ovako zelenog ,odoh ja,pa kud puklo...Naravno,ako me iskuliraju,vraćam se ovde i pretresam tvoje ranije postove sa adresama firmi...U svakom slučaju u kontaktu smo ...
Još jednom hvala i mirne puteve ti želim (naravno i ostalim kolegama)
Hvala ti puno matori moj.
Cuj, ja sam pre nekog vremena vozio za firmu Delta-Maxi...tj. za njih voze razni auto-prevoznici.Mogu ti preporuciti neke kao sto su recimo MM Expo,Janus trans ili Tina trans.Sto se tice love, u ovim firmama ti je isto kao skoro svuda.Radis pa kad dodje vreme za isplatu onda ih cekas.Ne znam koliko ti to odgovara ali makar ces steci neko iskustvo.E sad...sve je na tebi.I sto se tice Slovenije... zelim ti srecu.
romanista, bezi ti za sloveniju i sedi sa stricem jedno mesec dana u kabini i bices spreman za posao!!! Dobrodosao u klub!!!
Ćiro,hvala ti na dobrodošlici.
Šta da ti kažem druže,pokušaću da nađem šljaku u Sloveniji,ne znam šta drugo,jer ovde kako mi se čini nema 'leba.Da,svakako idem sa stricem u kabinu da "osetim drum" i nadam se da ću nešto i naučiti za to vreme,a onda ćemo da vidimo.
Pozdrav za tebe i Sniper-a (gde god da ste)
Radim kao vozac autobusa na 3 meseca,doslo je do 1 godine,sada moram mesec dana da prekinem radni odnos,jer ako ne prekinem morali bi da me prime u stalni radni odnos.Imam vozacku B,C,D,E zna li neko gde ima nesto da se vozi,bar ovaj jedan mesec,a ako bude to islo kako valja ostao bih tu.Posao mi je stvarno neophodan,imam 46 god.,i ako neko nesto zna molio bih da mi javi.Imam veliko iskustvo na kiperima,a sa autobusima i na medjunarodnim linijama.HVALA!
Pozdrav svim. Citam vec dva dana na vasem forumu i zanimljiv je. Zanimljiv je ovaj poso kamiondzija pa bih zamoli onekog da posalje neki kontakt telefon od neke firme pa da se i ja opustim u tim vodama jer volim da vozim dosadio mi je ovaj poso sto radim. Zovem se Bratislav imam 24 god. imam polozeno b,c,d,e kat. a imam i ADR. Imam nesto malo iskustva voznje C kat. unapred hvala i super je forum
Pozdrav postovane kolege,radim kao vozac vec 7 godina ali se nisam nesto usrecio Radio sam u firmama Cvrcak,GP DOM,Euro Kop itd. uglavnom gradjevina i distribucija pica i imao iste probleme kao i svi vi,medjutim nikada nisam radio u medjunarodnom transportu a to strasno zelim,probao sam skoro da uletim u Srboexport,ali ni oni vise ne primaju tako lako ljude bez iskustva u medjunarodnom transportu i svuda je situacija manje vise ista,samo pitaju ,,jel si vozio preko,,????Imam:b,c,d,e,vazeci ADR,drzavni ispit,vazeci novi pasos,vazeci lekarski i nisam osudjivan.Od kamiona sam vozio uglavnom kiper-slepere,mixere itd.Jel zna neko mozda za neku firmu kao sto je to nekada bio Srboexport,gde bih mogao lako da pocnem?Zvao sam Auto Royal jer je kolega rekao da primaju,medjutim rece mi gazda da mu ipak trebaju ljudi koji su vozili preko grane
Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan
Pozdrav Nikola i dobro dosao.
Odmah da ti kazem da se na medjunarodnom transportu i neces nesto usreciti, ali je najbolje da ti to sam probas i procenis.
Sto se tice iskustva, tu je problem ali ako budes imao srece moguce je da upadnes u neku firmu.Ima dosta zajebancije oko papira i ako se ne pazi moze da nastane veliko sr....
Jedino sto ti mogu reci je da konstantno pregledas sve oglase koji izlaze u novinama i na raznim sajtovima (naravno i na ovom), a i da se raspitujes...kao i svi drugi.Pogledaj na ovoj temi par stranica unazad pa mozda i tu naletis na nesto aktuelno.
Iskreno, zadnje 3-4 godine je takva situacija da se i vozaci a i firme cesto menjaju.Shvatices kroz neko vreme o cemu ti pricam.
Sa srecom Nikola.
Hvala kolega na vremenu i savetu,to za papire i proceduru znam iz prica,a sto se tice toga da li cu se usreciti ili necu ???pa ne ocukejem ja neku veliku lovu ni preterano lep i lagodan zivot,ali sam po prirodi avanturista pa mislim da bi mi takav zivot odgovarao,a ipak je privilegija obici kuglu zemaljsku ili evropu zar ne???Sve u svemu mislim da mi ne gine volontiranje obzirom na trenutnu situaciju
Sto se tice volontiranja, donekle si u pravu.Mada ne zadugo.U vrh glave 10-ak dana (2-3 gore-dole).Mada mislim da ces cak i za to biti placen.Sto se tice obilaska Evrope mogu ti reci da ces 80% vremena provesti na auto-putevima.Klopa je mahom iz konzervi (gotova jela, mesni naresci, pastete, tuna....).Mada ima i lepih stvari....recimo ako te zadesi vikend blizu Pariza ili nesto sl.Sve u svemu, kako kome.U pocetku je ok, nailazis na razne situacije, gradove, ljude a posle prelazi u rutinu.Ako imas porodicu, ovaj posao definitivno zaboravi.
Nemoj me shvatiti pogresno, lepo je kada mozes da spojis posao i zadovoljstvo.Ali veruj da ovaj posao donekle ubija to zadovoljstvo.Vremenom...
I jos nesto, sto se tice love tu si u pravu.Da radis u zapadnoj Evropi za ovaj posao bi bio odlicno placen.S' obzirom da si ovde kao i svi mi......jasno ti je.
Pozdrav
Pa ozenjen nisam i nemam decu,prijatelje koje imam veoma retko vidjam tako da mi usamljenicki zivot ne predstavlja veliki problem Predpostavljam to sto kazes da cu od Evrope uglavnom videti auto puteve,carine i magacine Jedino sto me brine u ovom poslu je ta famozna papirologija i obezbedjivanje tereta u kamionu,to mi nikad nije bila jaca strana,cesto su mi kolege zamerale da ne obezbedim teret kako treba Taj pocetak je problem,jer sam pricao sa nekim gazdama koji su bili voljni da me prime,ali kako kazu ne mogu da nadju vozaca koji bi hteo da me obucava
U svakom slucaju hvala na lepim zeljama,valjda cu negde nesto iskopati
Comment