Originally posted by sw.brick
razlog obično nije brzina već da tako kažem nesmotrena, nepravilna vožnja i pogotovu skretanja, okretanja i slični manevri.
davanje migavca je uputstvo ostalima šta će biti buduća namera u vezi putanje kretanja i stoga bitno olakšava komunikaciju.
alo migavac je uputstvo ako ima dovoljno vremena da se drugi prilagode a to znači recimo bar 5 sekundi ranije nego što će se okrenuti volan.
to naričito važi pri obilaženju, da oni iza znaju da se sprema takav manevar.[/quote:ag8jix0e]
Koliko je meni poznato, sve je suprotno od tvog tvrdjenja. Idi u saobracajnu policiju i pitaj sta su najveci uzrocnici saobracajnih nezgoda i odgovorice ti da su to prvelika brzina, alkohol...
Ne znam o kojim hronikama sada pricas? Gde si procitao "poginuo zbog premale brzine?" Daj mi primer. Vidim da se bavis statistikom ali veoma gresis kada kazes da je 40km/h opasno. Stvarno nemam reci za taj zakljucak. Razlog jeste brzina i nesmotrena voznja nastaje bas pri velikim brzinama kada vozaci ne mogu da prilagode brzinu uslovima puta, slete i zakucaju se u drvo. Tacno je da presprora voznja utice opasno na saobracaj kao i brza voznja ali ko vozi 40km/h taj ne krsi nikakav zakon i poginuce samo u extremnim situacijama. Jos jednom bih te zamolio da prekines sa sirenjem tih informacija...stvarno nije u redu prema onma koji postuju zakon i druge ucesnike u saobracaju. I daj mi te statistike po crnim hronikama sto se vrte da vidim ko je poginuo sa 40km/h. Ja cu ti dati jedno 100 linkova sa onima koji su vozili smotreno i brzo, a zavrsili 2m pod zemljom sa nevinim zrtvama koje su povukli sa sobom. Do nezgode ako neko ne da migavac pri 40-50km/h naravno moze doci ali ce posledice biti mnogo manje nego sa 60-70km/h, a razlika sila izmedju tih brzina je ogromna.
Koliko vidim, ovde te na forumu cene dosta. Imas jako zanimljivih i pouzdanih informacija ali ovo prevazilazi neke stvari, a to je da pocinjes da pises sve i svasta... nije u redu... evo statistike od saobracajne policije, a ako se sa tim ne slazes, jedino ti ostaje da im predlozis svoje statisticke podatke
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/g ... esce-ubice
izvinite za off!!!
Comment