prenos vlasništva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZuleGSI
    CBC Član
    • 02.07.2007
    • 38
    • Beograd - Karaburma
    • Calibra Turbo

Re: prenos vlasništva

OK sve je jasno.
    U sustini samo treba da pojurim prethodnog vlasnika da vrati tablice, sve ostalo ide po starom.

Comment

• alf
      CBC Veteran
      • 26.01.2007
      • 156
      • Marinkova bara

Potrebna mi je informacija,pošto se gospoda iz poreske uprave Ruma naravno ne javljaju na telefon,da li je nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora i njegove overe u opštini u prisustvu vlasnika-prodavca,potrebno i prisustvo prodavca i prilikom plaćanja poreza na prenos vlasništva (u opštini prodavca-Rumi).
      Pratio sam sve postove i vidim da u većini slučajeva nije neophodno,ali mi u jednoj Beogradskoj agenciji kažu da mora i on da bude prisutan .
      Sada ne znam šta da radim,jbg lik na koga se vodi auto je mnogo bolestan i ne bi podneo toliko lomatanje po šalterima

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

Preveo sam pre mesec dana u NS.

Prisustvo vlasnika je obavezno pri potpisivanju kupoprodajnog dok pri placanju poreza u poresko NE!
        Sam odradio u poreskoj,procena po AMSS katalogu,cika ti da uplatnice ,platis,zavede da si platio porez u knjige,vrati ti primerak kupoprodajnog sa pecatom i ispisanom sumom placenog poreza na prenos i to je to,sve za sat gotovo!

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Izmedju ostalih problema pojavio mi se i taj da sam 31.12.2010 kupio auto i u agenciji na pravio ugovor.Pre 15 dana mi je istekla registracija i sad ne mogu da prevedem i registrujem auto jer je vlasnik negde u inostranstvu i ne moze da prisustvuje overi kupoprodajnog ugovora u sudu ili opstini.Sta mi je ciniti?

Comment

• alf
            CBC Veteran
            • 26.01.2007
            • 156
            • Marinkova bara

Hvala za info,

Ali izgleda da mora stari vlasnik da vrati tablice i odjavi auto iako imam kupoprodajni ugovor i pečat o plaćenom porezu.
            Sem ako pri overi ugovora ne iskoristiš i overiš (čitaj platiš) i ovlašćenje,kojim te bivši vlasnik ovlašćuje da možeš da vratiš table.

Comment

• pgzveki
              CBC Početnik
              • 29.03.2011
              • 1
              • subotica

Molim za pomoc,imam bas komplikovanu situaciju!Auto koji koristim je registrovan na mog dedu koji je odnedavno nepokretan(lezeci bolesnik).Posle 20 godina konacno sam ga ubedio da prepisem vozilo na moje ime(dosad je bilo "dok sam ja ziv bice na moje ime"),ali me zanima kako to uciniti s obzirom da nema sanse da ga odvucem do suda,opstine ili SUP-a.Da li u Subotici postoji neka "terenska ekipa" za ovakve slucajeve ili neki drugi nacin na koji bih mogao da odradim prepis bez njegovog prisustva?

Comment

• borisdj
                CBC Početnik
                • 01.03.2011
                • 3
                • Krusevac

Koliko se inace placa overa ugovora u sudu tj. ovlascenje za odjavu tablica?

Comment

• Pandur1
                  Banovan
                  • 28.02.2011
                  • 39
                  • Pecinci BG

Originally posted by pgzveki
                  Da li u Subotici postoji neka "terenska ekipa" za ovakve slucajeve ili neki drugi nacin na koji bih mogao da odradim prepis bez njegovog prisustva?
                  U Osnovnom sudu u Subotici imas sluzbu za opste poslove, koja bi trebala to da radi. Tamo ce ti sve objasniti i dati broj racuna na koji da uplatis naknadu po odredjenoj tarifi.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

u opstini Rakovica,ne moze odma da se dobije potvrda da je placen porez.
                    Kada se plati i pokaze priznanica,ceka se jos dan-ili-dva ,da oni dobiju potvrdu da je uplaceno.
                    tako da ako danas platite,kazu vam da dodjete za par dana po potvrdu. (udara se pecat i popunjava da je placeno ) na jednom primerku orginalnog ugovora.
                    i ugovor o kupoprodaji moze da se napravi samo u Opstini ili sudu.nema vise u agenciji nista.
                    mora i da se plati u AMCC 650din,plus njihova usluga 300 din. ( oni samo popunjavaju a sve se placa u posti )
                    za odjavu tablica.

i tablice moze da odjavi samo vlasnik,ili da se pravi ovlascenje za to. ( isto u opstini ).
                    ovo sam sve radio juce tako da znam. odjavljivao sam bivsi auto.kupci su bili samnom cekali su red u MUP rakovica.
                    cekali smo jedno 2 do 3 sata. radi samo jedan salter .brzinom puza.

u svakom slucaju kosmar i bolest,koja traje godinama i ne resava se.kao da je nekom u interesu da se ljudi sto vise izmaltretiraju.
                    jedan je dzabe cekao u redu ,jer kada je dosao na red receno mu je da svoj motorcikl ( mislim da je njegov bio oko 600ccm) moze da registruje samo u LJermontovoj ?!?
                    Drugi covek kada je stigao na red,nije mu nesto bilo uredu sa papirima za registraciju, i covek poce da place.
                    (prs'o je ko letva) .neznam sta mu nije bilo u redu ali nije mogao da registruje.prvi put videh da covek place zbog takve stvari.
                    ima i onih koji cekaju umesto drugih u redu za pare... i tako.. kao za vreme dafine.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

to za motore je opste poznata stvar u poslednji milion godina da se prva reg radi iskljucivo u Ljermo0ntovoj, a produzenje u PS
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Vi ste dobri, ceo NS ide na jedan šalter a ako su baš voljni upale i drugi. Čeka se godinama... Normalno da je svrha namerno maltretiranje, šta bi drugo moglo biti...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

doro. od pre neki dan otvorili jos dva saltera ali na bulevaru kod mosta. kazu zasluzili smo za dobro vladanje i cekanje u redovima
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dacha
                            CBC Senator XXL
                            • 23.06.2007
                            • 356
                            • Beograd, NBG
                            • Xsara II 2.0i

Pozdrav,

Prethodni auto sam prodao u maju 2010 godine, auto se vodio na mene.
                            U agenciji sam uradio sa novim vlasnikom ugovor o posredovanju, i odmah smo otisli i platio je porez na prenos prava tj. vlasnistva .
                            S obzirom da je novi vlasnik iz Pozarevca, dogovor je bio da ode do kuce, pa da posalje agenciji tablice i saobracajnu da ih odjave i prenesu na njega jer sam ja insistirao da se odmah uradi i prenos i sve.
                            Danas me zove covek iz Bora (nasao me preko 988) koji je kupio auto od tog lika iz Pozarevca (kome sam ja prodao) da me pita da mu posaljem neko ovlascenje koje su mu trazili u sudu jer ne moze da registruje auto koji se u saobracajnoj i dalje vodi na mene. To sto mu treba overeno od mene bi mi poslao na mail da odstampam i overim u sudu.
                            Dakle lik iz Pozarevca kome sam ja prodao auto iako je platio porez ispalio me tj. nije poslao tablice da ih odjavi kao i saobracajnu i uradio prenos do kraja.

Zanima me kako iz suda u Boru mogu da traze tom 3. kupcu bilo kakvo moje ovlascenje od mene s obzirom da je vlasnik iz Pozarevca kome sam ja prodao auto platio porez na prenos vlasnistva, tj. kako ja da ovlascujem 3. lice kad nisam vise vlasnik automobila skoro godinu dana? On sada svakako mora da menja i tablice i samim tim i nova saobracajna (auto je ako se dobro secam isticala registracija u januaru 2011).
                            Ne znam dal' da se mesam nesto oko toga da pomognem tom coveku iz Bora (i to samo ako je u zakonskim okvirima) ili da mu kazem da mu ne mogu pomoci.
                            Neki savet? (osim da na poverenje vise nista u ovoj zemlji)
                            The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

Ma kakva pomoc, reci mu da zove prodavca pa neka se sa njim dogovara..

Posalji mu ako mu treba kopiju kupoprodajnog ugovora i nista vise od toga..

zamisli ti taj bezobrazluk pozarevljana

Comment

• kiki243
                                CBC Senator
                                • 06.04.2011
                                • 201
                                • العربية

Cekajte,nije to tako bezazlena situacija tj. moze i da se iskomplikuje nedaj Boze ako bi ovaj iz Bora napravio neki prekrsaj sa kolima,a mogu da se zakunem da ga vozi neregistrovanog,jel ne moze da ga prenese na sebe.Tj. da moze ne bi zvao tebe da mu posaljes neko ovlascenje na mail.A i kada mu posaljes opet ce FALSIFIKOVATI tvoj potpis da bi ga registrovao a ti ces i dalje biti vlasnik u saobracajnoj,a NOV zakon kaznjava samo i iskljucivo vlasnika u iz sobracajne bez obzira na ovlascenja i tome slicno.
                                Znaci-RODI ovog iz Pozarevca,odjavi tablice na svoje ime i posalji ga da sa ugovorom koji ima ,za koji je PLATIO porez na promet,napravi novi kupoprodajni ugovor izmedju njega i ovog iz Bora.Kako je ugovr izmedju tebe i njega overen,to mu omogucava da bude potpisnik sledeceg, bez tvog prisustva.To je jedini LEGALNI put,sve drugo je nemiran san.
                                Tvoje je samo da dodjes do tablica sa kola da bi mirno spavao...

Sve ti pricam iz iskusva.Provereno 100%

Comment

Working...
                                X