prenos vlasništva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: prenos vlasništva

ili da prijavi kradene tablice i odjavi automobil

Comment

• kiki243
      CBC Senator
      • 06.04.2011
      • 201
      • العربية

NE NE,nema potrebe jel samo sebe uvlaci u kolo koje mu ne treba.
      Ono sto je za njega najbitnije je ODJAVA u sobracajnoj, a nakon toga ako mu nije dosadno bilo bi lepo da sazna-zasto je baji iz Pozarevca bio problem da da jos 500din i uzme saobracajnu na svoje ime.Nije kompletna prica pa ne mogu da dam svoj sud ali sad to i nije toliko vazno.......
      Odjava i kraj.

Comment

• bruyoni
        CBC Član
        • 28.09.2006
        • 53
        • NS

A kakva je situacija sa prenosom vlasništva sa oca na sina?
        Moraju li se plaćati sve dažbine kako kod kupoprodajnog ugovora, dal se isti mora sastavljati, dali i dalje "radi" onaj "ugovor o poklonu", ili kako se već zove....
        U SUP-u NS nisu bili nešto radi da pomognu ili zaista nisu znali.

Hvala

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by dacha

On sada svakako mora da menja i tablice i samim tim i nova saobracajna (auto je ako se dobro secam isticala registracija u januaru 2011).
          Ne znam dal' da se mesam nesto oko toga da pomognem tom coveku iz Bora (i to samo ako je u zakonskim okvirima) ili da mu kazem da mu ne mogu pomoci.
          Neka ti jedan od njih donese saobraćajnu i tablice, pa odjavi vozilo. U celoj stvari mi nešto "stinking" i nemoj više da petljaš oko toga. Moguće je, da je vozilom učinjen neki prekršaj, pa da te sada gone zbog toga, ili su tablice oduzete zbog isteka roka za produženje registracije.

Da li si osim ugovora dao i ovlašćenje za upravljanje i ostale radnje, tj. da to lice (u tvom slučaju kupac), može da proda vozilo, kao što muvatori imaju običaj, da ga ne bi prevodili na svoje ime? Jer, kao baš nisu pri parama u tom momentu!

Zato, najčistije je vraćanje tablica i odjava.

bruyoni
          A kakva je situacija sa prenosom vlasništva sa oca na sina?
          ... dali i dalje "radi" onaj "ugovor o poklonu", ili kako se već zove....
          To je i dalje na snazi i sa ugovorom o poklonu overenim u sudu izvršiš promenu u saobraćajnoj u mup. Staru će poništiti a tebi izdati novu.

Comment

• dacha
            CBC Senator XXL
            • 23.06.2007
            • 356
            • Beograd, NBG
            • Xsara II 2.0i

Hvala na savetima mada i dalje ne znam sta mi je ciniti.

Navodno taj baja iz Pozarevca nije odradio prenos na sebe da ne bi placao porez na upotrebu motornog vozila vec je zbog toga cekao narednu registraciju da uradi i prenos. Tako su mi rekli iz agencije da im je to rekao. Ocigledno je u medjuvremenu i prodao auto. U svakom slucaju me je ispalio jer to nije bio dogovor, cak sam mu i spustio cenu da bi imao to da odradi (volim mirno da spavam) i castio ga punim rezervoarom goriva al' dzaba neki ljudi nemaju obraza. Koliko se secam nismo radili ovlascenje vec je odvezao auto sa kupoprodajnim ugovorom koji je overen da je placen porez.

Ovaj lik iz Bora je zvao mene jer ne moze da nadje tog lika iz Pozarevca koliko sam svhatio. Cekam ga da mi se opet javi jer sam bio zatecen kad me kontaktirao prvi put a nije mi ostao njegov broj jer me je zvao na fiksni telefon, mada sad ima i moj mobilni koji sam mu dao tako da ocekujem da ce se javiti opet.

S obzirom da za sada ne uspevam da nadjem tog lika iz Pozarevca ne znam sta mi je ciniti (mada i da ga nadjem ne znam sta bih se sa njim mogao dogovoriti osim da ga naduvam sto me je zajebao), niti znam kako da nagovorim tog lika iz Bora da mi posalje tablice i saobracajnu da odjavim vozilo narocito imajuci u obzir da treba da odjavim nesto sto nije moje vec godinu dana. U tom kontekstu ne znam ni kako bih mogao da prijavim kradene tablice za taj auto ili da ga odjavim kad nemam saobracajnu.

Jel mogu iz poreske uprave da trazim kopiju resenja da je placen porez na prenos vlasnistva i da tako budem miran u slucaju da je nacinjen neki prekrsaj tj. da imam i to pored ugovora koji vec posedujem kao dokaz da vozilo nije moje?
            The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Nikakvo muvanje! Neka ti pošalje ili donese saobraćajnu i tablice, pa odjavi vozilo. Novi vlasnik će imati problema oko prenosa, jer si ti u saobraćajnoj vlasnik vozila, a ugovor ima sa drugim licem, ali ostavi njega da rešava taj problem.

Od Poreske ti ne treba ništa, jer imaš overen ugovor, pa ako je počinjen neki prekršaj, osim što nisi odjavio vozilo, poslužit će kao dokaz da ti nisi koristio vozilo od dana prodaje, pod uslovom, da je kupoprodaja uredno obavljena.

Comment

• dacha
                CBC Senator XXL
                • 23.06.2007
                • 356
                • Beograd, NBG
                • Xsara II 2.0i

Ja imam primerak ugovora koji je samo overen od agencije, overa da je placen porez ide samo na jedan primerak ugovora koji ide novom vlasniku tj. nalazi se kod ovog iz Pozarevca.

Dakle ja da trazim od lika iz Bora da mi posalje tablice i saobracajnu i da ja odjavim auto ukoliko mi ih posalje bez obzira sto postoji overen ugovor kod ovog iz Pozarevca da nisam vise vlasnik, ali moje ime stoji u saobracajnoj?

Planiram kad prodju praznici da odem i do agencije gde smo odradili kupoprodaju da vidim sta oni imaju od dokumentacije i da ih pitam za savet.

Takodje nasao sam ovo na sajtu mup-a.

Ako se zahtev za produženje važenja registracije vozila ne podnese u roku od 30 dana od isteka
                roka važenja saobraćajne dozvole, vozilo se briše iz evidencije o registrovanim vozilima, a
                registarske tablice se odzimaju.
                Zahtev za registraciju vozila podnet posle roka od 30 dana od
                isteka važenja saobraćajne dozvole rešava se kao "ponovna" registracija, rok važenja naredne
                registracije računa se od dana prijema odnosno rešenja zahteva, a vlasniku vozila izdaju se nove
                registarske tablice i saobraćajna dozvola.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

U svakom slučaju, saobraćajna dozvola je jedan od dokaza potrebnih za registraciju, produženje registracije, kao i u slučaju promene vlasnika vozila.

Comment

• dacha
                    CBC Senator XXL
                    • 23.06.2007
                    • 356
                    • Beograd, NBG
                    • Xsara II 2.0i

Evo i epilog price.

Cuo sam se opet sa covekom iz Bora, rece mi da je on dolazio u Bg 26. januara ove godine i odjavio je auto kome je inace istekla registracija 28.12.2010, tako da sad ima samo saobracajnu a tablice je tada vratio.
                    Sad mu traze u Boru samo neku overu iz opstine koja se placa 700 i nesto dinara i koja ide koliko sam shvatio na taj overeni ugovor koji je izmedju mene i ovog iz Pozarevca pa ce sa tim da ide i do Pozarevca da bi na kraju zavrsio prenos na njegovo ime. Naci cu se sutra sa njegovim kumom koji je vozac busa pa dolazi u Bg svaki dan, ponece te papire pa da mu overim to da moze da prenese auto na sebe.

Comment

• kiki243
                      CBC Senator
                      • 06.04.2011
                      • 201
                      • العربية

.......I tada ces prvi put videti odjavljenu saobracajnu na svoje ime-ako tako bude to je onda ok

Comment

• dacha
                        CBC Senator XXL
                        • 23.06.2007
                        • 356
                        • Beograd, NBG
                        • Xsara II 2.0i

radim na tome (uz pomoc prijatelja iz mupa) da saznam i pre toga koja kola se vode na mene kod njih u evidenciji da ne bih imao neprijatnih iznenadjenja, upravo sam poslao moj maticni
                        sto bi rekao nas narod, ko se na mleko opece taj i u jogurt duva

Comment

• kiki243
                          CBC Senator
                          • 06.04.2011
                          • 201
                          • العربية

Pametno,guraj samo polako i ne ostavljaj repove.Nekad su i skupi.......

Comment

• markanBg
                            CBC Početnik
                            • 27.04.2011
                            • 3
                            • beograd

Pozdrav
                            Kako da saznam da li cu moci sam da odjavim tablice automobila koji kupujem u drugom gradu, nakon sto napravim kupoprodajni ugovor overen u sudu, i nakon placanja poreza u poreskoj upravi u opstini prodavca.
                            Problem je sto mojom greskom nisam odradio prenos na vreme tako da mi je sad problem navatati prodavca koji radi u inostranstvu.( trenutno imam samo nevazeci ugovor sklopljen u agenciji , porez nije placen).
                            Ocekujem da ce prodavac kad dodje za vikend imati vremena za odlazak u sud da se overi kupoprodajni ugovor ali ne i da ce imati vremena da on odjavljuje tablice.
                            Pola ljudi koje sam pitao mi kazu da ce mi biti dovoljan overen ugovor i placen porez da sam odjavim tablice.
                            Drugi mi kaze da je prisustvo "starog vlasnika" obavezno.
                            Postoji i mogucnost da prilikom overe ugovora u opstini , overim i jedno ovlascenje i pomocu njega idem u sup koji je izdao tablice.
                            ajde ti sad znaj koje u pravu a ko nije.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

U pravu je onaj koji kaže da je prisustvo vlasnika obavezno. Sve dok se ne izvrši promena u saobraćajnoj dozvoli, on je vlasnik vozila. Druga je stvar, što se u praksi često na osnovu ugovora obavi bez problema, ali je pitanje kako će postupati sa novim saobraćajnim dozvolama.

Postoji i mogucnost da prilikom overe ugovora u opstini , overim i jedno ovlascenje i pomocu njega idem u sup koji je izdao tablice.
                              To ti je najbolje rešenje, ako nema vremena da to sam obavi, jer je postupak jednostavan i brz.

Comment

• Gavra
                                CBC Senator XXL
                                • 06.03.2008
                                • 2031
                                • Beograd

Od 1. januara 2011 SAMO vlasnik moze da odjavi automobil..... Sa ovlascenjem mozes sve sem odjave.
                                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
                                X