prenos vlasništva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: prenos vlasništva

Tako je propisano i u ranijim pravilnicima, a gde piše da vlasnik MORA LIČNO da odjavi i da je isključeno zakonsko pravo, da to obavi opunomoćenik sa sudski overenim ovlašćenjem? Posebno u slučajevima, kad je vlasnik iz bilo kog razloga sprečen da to uradi.

Poznato je, da birokrate MUP insistiraju na tome, zbog ranije prakse registracije preko agencija, samo uz davanje LK na uvid, pa su se obavile mnoge kriminalne radnje.

Ovlašćenje, ili punomoć, datu u sudu ne mogu da ignorišu, jer time krše zakonske propise.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Cekaj bre, jer ja sada sa ovlascenjem overenim u sudu u kome je naglaseno da mogu da izvrsim odjavu vozila mogu to da uradim od 1 januara ili ne?
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

NE .....lepote administracije
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Gde to piše?

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by Gavra
            Od 1. januara 2011 SAMO vlasnik moze da odjavi automobil..... Sa ovlascenjem mozes sve sem odjave.
            +1

Svastika je neki dan isla u SUP NS da odjavi auto(istekla registracija,mora da ga odjavi da bi ga predala na reciklazu) ,sa uredno overenim punomocjem iz suda da moze sve radnje (bla bla bla) obaviti u vezi doticnog auta i vratili je.Sutradan otisla sa vlasnicom ,vlasnica se potpisala ,vracene tablice i auto odjavljen.

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

A GDE TO PISE ZA OVLASCENJE?Ko je to propisao?Digao se nekom,pa on sad tera i tumaci zakon kako hoce.Citao sam novi pravilnik o registraciji motornih vozila i to nigde ne pise.Ovlascenje i dalje vazi stim sto su blokirane agencije da obavljaju overu ugovora i jos par stvari radi sprecavanja malverzacija kojih je ranije bilo
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Bas glupo i nelogicno zvuci. Ej vlasnik me licno ovlastio u sudu da mogu i neko tamo kaze da ne moze..mislim....
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

E ne znam dje pise al vracena je,da li se dig'o Mici salterusi ili ne ne znam!

Comment

• markanBg
                    CBC Početnik
                    • 27.04.2011
                    • 3
                    • beograd

Mozda postoji razlika izmedju
                    1. imati samo ovlascenje
                    2. imati kupoprodajni ugovor overen u sudu i poreskoj upravi
                    3. imati i jedno i drugo

Danas sam u prolazu svratio u policijsku stanicu ,na pitanje da li cu u drugom gradu moci da odjavim tablice bez starog vlasnika, umesto odgovora poslali su me prekoputa u agenciju za tehnicki pregled i ostalo. U toj agenciji mi rekose da mora vlasnik ili ovlascenje.
                    Vracajuci se kuci svratim u jos jedan tehnicki pregled, i tu mi rekose da mi ne treba ovlascenje vec samo overen ugovor, jer sam sa tim ugovorom ja postao vlasnik vozila i kao takav mogu da vratim tablice.

Ja cu pored ugovora , za svaki slucaj overiti i jedno ovlascenje. Kad odem odjaviti,( posle praznika), ocekujem da mi nece praviti problem.

Comment

• kiki243
                      CBC Senator
                      • 06.04.2011
                      • 201
                      • العربية

Tacno tako,imati kupoprodajni ugovor sa placenim porezom na promet (znaci overen u RUJP) je dokaz o vlasnistvo.Sa tim papirom si jedini vlasnik bez obzira sto nemas jos saobracajnu na svoje ime.(npr.ako neces da registrujes auto, NIKAD ne moras da je izvadis).Posto stari vlasnik nema vise nikakve ingerencije nad kolima ,njegovo prisustvo je nepotrebno nikad vise(npr. umro covek).
                      Znaci samo u ovom slucaju netreba,u svakom drugom je OBAVEZAN.

Comment

• Gavra
                        CBC Senator XXL
                        • 06.03.2008
                        • 2031
                        • Beograd

Kupoprodajni ugovor sa placenim porezom NIJE ovlascenje.........a gde pise moras nekog pravnika da pitas koji cita zakone....ja znam samo ono iz prakse. Znaci dnevno imam barem jednog koji pita zasto ne moze da odjavi auto kad ga je on eto kupio pre 3 godine samo mu se nije placao porez i sad ne moze da ga proda/odjavi jer je slagao vlasnika da je preneo auto

Comment

• kiki243
                          CBC Senator
                          • 06.04.2011
                          • 201
                          • العربية

Ja sam napisao SA placenim porezom a ti navodis primer sa NE PLACENIM porezom.Ne znam jel smo se lepo razumeli?

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

@kiki

Ja sam naveo da UGOVOR NIJE OVLASCENJE...jel sad OK ?

Comment

• dacha
                              CBC Senator XXL
                              • 23.06.2007
                              • 356
                              • Beograd, NBG
                              • Xsara II 2.0i

Evo ja sam danas najzad zavrsio cimanje oko starog auta i prenosa i evo moje isksutvo.

Covek je bez problema odjavio auto 26.01.2011 u PS Čukarica koji se u saobraćajnoj vodio na mene. U saobraćajnu je upisano da je auto odjavljen i da su tablice vraćene, a to sam znao i pre nego što sam video saobraćajnu jer mi je prijatelj proverio u Mupu u njihovoj bazi.

Ja sam mu trebao samo da overimo u opštini ugovor i kopije tog ugovora koji sam napravio u agenciji prošle godine (na kome je i overa da je plaćen porez) jer po novom zakonu ne može agencija da overava ugovor već mora opština ili sud i zato nisu hteli da mu izdaju novu saobraćajnu na njegovo ime. Sada će ovaj iz Bora ići i u Požarevac da mu i ovaj kome sam ja prodao auto overi taj isti ugovor u svojoj opštini i najzad će preneti auto na sebe.

Dakle čovek iz Bora koji je odjavio moj bivši auto u januaru ove godine je imao ovlašćenje od ovog iz Požarevca.
                              Čovek iz Požarevca koji je prošle godine kupio auto od mene i platio porez a nije odjavio auto je imao overen ugovor jer je odmah tada plaćen i porez na prenos.

Danas sam uradio i fotokopiju saobraćajne gde je upisana odjava kao i fotokopiju ugovora gde je delovodni pečat iz Poreske uprave.

I posle svega ovoga ne znam da odgovorim šta je potrebno da bi neko odjavio auto, predpostavljam overen ugovor (dakle sa plaćenim porezom) svakako, ali taj ugovor je bio izmedju mene i ovog iz PO, a čovek iz Bora koji je imao ovlašćenje od ovog iz PO je odjavio auto.

The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

Da bi neko odjavio auto,ne treba da se placa porez.porez se placa kada ga prodajes.
                                Auto odjavis tako sto vlasnik auta ode u mup i vrati tablice( to je oko 1000 dinara).
                                Kada ljudi izvrse trgovinu na istoj registracionoj oblasti.(naprimer i prodavac i kupac su iz Beograda) ,onda nema nikakve odjave auta. nego Ugovor u Osptini ili Sudu ,plati se porez u Opstini sa koje je prodavac , i sa svim tim ode Kupac i sa postojecom saobracajnom (bez obzira da li auto ima table ili ne,to jest da li je odjavljen-ne registrovan ) izvadi novu saobracajnu na svoje ime.Ako je auto jos uvek registrovan,ne menjaju se tablice.
                                Kada je kupac sa druge registracione oblasti,problem je sad sto mora da se vrate tablice (sto je i normalno),ali posto saobracajna vazi na Prodavca,mora prodavac u svom MUPu da odjavi tablice.Pa tek onda da kupac sa odjavljenom saobracajnom,placenim porezom iz opstine prodavca i sa ugovorom iz suda-opstine,ide u svoju opstinu-grad,i izvadi nove tablice i saobracajnu u toj svojoj registracionoj oblasti.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X