Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Eh i drugar ti ispade prava cicija takve greske a on sitnicari , pa da je ponudio pojas ili ne upaljena svetla i da mu je tutnui crvenu pa da su se i nasli ovako sta bi ?

Comment

• andrea2005
      CBC Veteran
      • 24.09.2009
      • 136
      • Novi Beograd

Svojevremeno smo se ja i drugar vozili bez stavljenog pojasa,skrenuli gde je zabranjeno. Toliko sam ga smorio pricom da je pandur prihvatio da pise prljave tablice(500din).Hteo sam da ga pitam da mi pise samo za prednje ali me je drugar odvratio od te

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Pojas vezi zbog sebe,ne zbog policije.

Comment

• andrea2005
          CBC Veteran
          • 24.09.2009
          • 136
          • Novi Beograd

Sve je to meni jasno ali navika je navika i tesko se od nje odviknes.Pogotovo sada kada su vrucine,sve me nesto steze,zulja,sece...

Comment

• Ji 4Tze
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 806
            • bg
            • Honda CR-V 4WD

Pa da, navikne se čovek i da ga biju...

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Ma daj ljudi pa evo iskreno : ja sam bio toliki protivnik tog pojasa (vezanog ) da sam bio u fazonu ma isecu ga koji ce mi a i ono kada sam polozio tek pre xx godina ma sta da se vezujem ja sam faca bree znam x pandura i sve je sredjeno ....e kako su godine prolazille tako jednostavno i sazrevas po svim pitanjima pa i voznje i imas drugaciji pristup vecini stvari-pitanja .
              Vise mi nije tesko da vezujem pojas jer sam se na isti i navikao ali manje vise to vec znaci zbog bezbednosti a i necu vise da moram kod svakog balavca zandarskog da se izvlacim na ne znam ni ja koga a usput iste nisam video 5 godina i jednostavno necu da se ciganishem !!! Postujem zakon koliko mogu i to je to , svestan sam da cu ponekada pogresiti svesno ili nesvesno ali bar necu da padam na sitnice tipa nisi pojas vezao gde ti je oprema , nisu svetla upaljena , nisi dao zmigavac... jebga ako omanem na brzini ili ... pa sta sada ziv covek gresi i tu se ne moze mnogo sto sta uraditi.

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

Svi mislimo da su ovi zakoni glupost i da samo hoce da nam uzmu pare,ali dosta stvari su tu zbog nas.Pojas ti treba za nedaj Boze,a ne da bi panduri uzeli pare....svetla preko dana isto trebaju,ali po meni samo kad je oblacno,kisa,sneg....kad je smanjena vidljivost,a ne kad je upekne sunce,onda te ta svetla samo zaslepljuju.Nasi su se malo isprimali sto se tice nekih stvari,neka se ugledaju na druge drzave koji imaju ovaj zakon godinama.U dosta drzava postoji prekid obaveze upaljenih svetala leti....

Comment

• Damir_K
                  CBC Član
                  • 26.03.2009
                  • 83
                  • Beograd

Bas me interesuje kako ce se stvar odvijati sa ovim novim izmenama i dopunama ZOBS-a u vezi zamene kazne zatvora za ucinjeni prekrsaj novcanom kaznom u iznosu od 100.000 do 150.000 din.
                  Da li su mozda prenaglili sa visinama kazni ili je nesto drugo u pitanju...
                  Takodje i propisana kazna za izlazak iz vozila prilikom kontrole osl-a bez njegovog poziva je pred Ustavnim sudom i ceka se nekakvo misljenje povodom toga.
                  Sta ce biti, videcemo...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Gde se mogu videti dopune i izmene? Ili je samo ova za naplatu zatvora prosla?

Comment

• Damir_K
                      CBC Član
                      • 26.03.2009
                      • 83
                      • Beograd

U skupstinskoj proceduri su vec par dana pa kad se izglasa...
                      Sad sam cuo da se navodno izmenama predvidjaju kojekakva usaglasavanja sa medjunarodnim propisima, kao i da se samo u "pojedinim slucajevima", kada za to postoje opravdani razlozi, kazna zatvora zameni novcanom u odredjenom iznosu.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

a opravdani razlozi su stranci. da ne bi punili zatvore bolje je puniti kasu.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Damir_K
                          CBC Član
                          • 26.03.2009
                          • 83
                          • Beograd

Predlog Zakona i izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima:
                          ...
                          Члан 6.
                          Члан 296. став 3. мења се и гласи:
                          „Уколико полицијски службеник или надлежни инспекцијски орган у контроли саобраћаја путем видео надзора или фото записа утврди да је возило паркирано или заустављено супротно одредбама овог закона, донеће решење у електронској форми којим ће наложити уклањање возила у року који не може бити краћи од три минута. Решење у електронској форми којим се налаже уклањање возила доставља се електронским путем лицу које врши уклањање возила и које поставља обавештење о донетом решењу у електронској форми на видно место возила, којим обавештава возача да ће возило бити уклоњено на основу тог решења.”
                          Sve je jasno, predsednik Odbora za saobraćaj i veze je Velja Ilić. Ovo je sve njegovo maslo.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Znači kad nadjete monitor zakačen za brisač da znate da ste dobili opomenu u elektronskoj formi.... Ako je auto dezintegrisan onda je elektronska forma bila neprimereno jaka i nema auta...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Da li se i uklanjanje vozila odvija elektronskim putem kao i kažnjavanje vlasnika / vozača ?!
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 01.11.2005
                                • 961
                                • Beograd, Batajnica
                                • Golf 4

Originally posted by Damir_K
                                Takodje i propisana kazna za izlazak iz vozila prilikom kontrole osl-a bez njegovog poziva je pred Ustavnim sudom i ceka se nekakvo misljenje povodom toga.
                                znači marko odlučio da tera do kraja
                                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                                X