Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...
Collapse
X
-
Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...
Mene interesuje da li je gornji znak propisan zakonom ili ne? A ako jeste gde, u kom zakonu i kom clanu?
Comment
-
-
Ajde ko tu prolaze cisto neka nama koji ne prolazimo ili nismo do sada objasni: Jel u pitanju raskrsnica sa semaforima ili ne i sta je u pitanju ? Predpostavljam da ako ima semafora
mnogi gaze preko crvenog i na taj nacin dovode do zagusenja. Jel raskrsnica sada pod video nadzorom ili su zandari tu negde u nekom zbunu -u zargonu ?
Comment
-
-
Znak je ispred Vladeugao Nemanjine i Kneza Miloša.
Ima semafor ali ima i saobraćajce koji regulišu saobraćaj.
Inače planira se postavljanje znaka na još par prometnijih raskrsnica po gradu.“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
Comment
-
-
plavi, cetvrtasti su znakovi obavestenja, tako je makar bilo u auto skoli. znaco, ovaj znak obavestava sve nas debilne vozace da ne ulazimo u rasrsnicu iz koje ne mozemo da izadjemo jer smo svi zaboravili na to pravilo saobracaja, kao i na to da je to prekrsaj.
sve u svemu, nema veze ni sa kakvim zbunovima i video nadzorom, vec sa namerom da se poboljsa protok saobracaja u BG koji je u velikoj meri zagusen zbog genijalaca koji kampuju po raskrsnicama, a to ce se resiti i pisanjem prijava za taj prekrsaj koje nisu pisane ko zna koliko godina.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
To je za one pametnjakovice koji se na zuto uguravaju u vez zakrcenu raskrsnicuNema druge nego stoc da se nacrta, u ovom slucaju bukvalno. Mene je realno sramota sto tako nesto mora da se crta po BG
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Ima i kod Pravnog fakulteta (ugao Bulevara i Beogradske).
btw.
Fluorescentnom crvenom obeležiće se površina na kojoj vozači neće smeti ni da zastanu, a ako to učine policija ima pravo da im naplati kaznu od 5.000 dinara. Ovo pravilo propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja.
- Zakon jasno kaže da vozač u vozilu ne sme da ulazi u raskrsnicu ili na pešački prelaz ako je gustina saobraćaja takva da će ostati u raskrsnici i time omesti protok vozila ili pešaka.
Raskrsnice planirane za obeležavanje
1. Bulevar kralja Aleksandra - Kneza Miloša, Takovska
2. Kneza Miloša - Kralja Milana
3. Kneza Miloša - Nemanjina
4. Takovska - 27. marta - Džordža Vašingtona
5. 27. marta - Starine Novaka - Kraljice Marije
6. Bulevar kralja Aleksandra - Beogradska
7. Njegoševa - Beogradska
8. Starine Novaka - Cvijićeva
9. Cvijićeva - Bulevar despota Stefana
10. Džordža Vašingtona - Bulevar despota Stefana
NAPOMENA: Spisak nije konačan i menjaće se u zavisnosti od toga koliko uvođenje novog znaka bude korisno
Oštre kazne u inostranstvu
Ovakvo saobraćajno pravilo već postoji i poštuje se u Velikoj Britaniji i Španiji. Kazna za one koji ga krše u Londonu je 150 funti, dok za isti prekršaj u Barseloni vozači plaćaju 250 evra. Međutim, ulična mreža u ovim gradovima je rađena tako da je mali broj levih skretanja.
Izvor: BlicOpel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija
Comment
-
-
Originally posted by andrejavaAko sam ja najveća pretnja na putevima Srbije i ako nema nikog ko pretiče na punoj ili duplo punoj liniji neka me primerno kazne.
Sto se tice saslusanja bice u tvom mestu stanovanja a sudija koji odlucuje je odande odakle su policajci.
Drzi se
Comment
-
-
pozdrav svima! zanima me da li neko zna šta je sa tim kamerama na brankovom mostu??? ne znam da li se neko seća sada u ponedeljak 30.08. koji je haos bio na svakom mostu...... ja sam MORALA žutom trakom pola mosta da pređem, da se isključim dole ka železničkoj...... i šta sad?? ako su me snimili da li se to odnosi na auto isključivo, tj. ide li kazna onome na koga je registovan ili onome ko je upravljao vozilom???
Comment
-
-
Ako kazna i stigne ide onom na koga je auto registrovan jer kako ce oni bas da znaju ko vozi i na kojoj je adresi ?! Dakle kazna ide vlasniku vozila (na osnovu reg.broja) a dalje se to resava na sudu tj vlasnik dokazuje da je auto prodao (uz punomoc) ili se pravda kome je auto pozajmio ili sl. u koliko ne moze da dokaze da on nije upravljao vozilom u prekrsaju kazna ce njemu biti tarifirana . Naravno postoje i kazne ili ce postojati i kod nas kazne za vlasnike automobila koje su kupili a nisu preveli na svoje ime u zakonskom roku a takodje i pozaljmljivanje auta bez odgovarajuce punomoci ce biti kaznjivo sto i jeste vec ali ...
Comment
-
-
Comment
-
Comment