Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Originally posted by Dora
    ja mislim da je to zato da se uzmu pare, ako su hteli nešto trebali su da pitaju mene ...
    Malo je izvučeno iz konteksta ali je rečito ...

Originally posted by Shazalakazoo
    ljudi jednostavno imaju potrebu da iskazu svoje misljenje...
    Izvol'te ...

Originally posted by SomiKnight
    Jel to meni obrisan post u kome sam opisao moje danasnje iskustvo sa primenom zakona?
    Tom je mesto ovde ...

Ja još nisam iskusio novi ZOBS, nigde nisam ni išao ... ima vremena

E, da, čestitam onima koji otvore sezonu Kažu da je prvi put najteže ...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

snejka danas vratili sa tehnickog rekli mu mnogo mu bucan auspuh. znaci protocnjaci cao zdravo... ja se pitam koliko mu onda to galami auto a eM kaze manje nego tvoj bas me zanima kako ce onda recimo neki STI da prodje tehnicki kad on stock galami ubiva...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

Sutra na RTS-u u 22h ce biti emisija "Da Mozda Ne" koju vodi Olivera Kovacevic. Safe driver i ja sa njim na celu sam pozvan kao jedan od gostiju(sporednih) koji ce da daju svoje misljenje o novom zakonu tako da ne bi bilo lose da sazmemo sve sto nas zanima i u par pitanja. Ja nemam dlake na jeziku tako da mi nije problem i da pitam nacelnika dokle ce saobracajci da kradu i kako ce to resiti novim zakonom

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

obavezno ih pitaj gde i kako mogu da stanu i da zaustavljaju vozila,da li mogu na raskrsnicama i ukljucenjima da parkiraju auto i zaustavljaju ljude ,znaci sve vezano za to.I jos nesto,da li kojim slucajem uvece posle 1h-4i30 kad krene gsp mogu da nameste da se svi sem glavnih semafora u bg-u gase,jer nema potrebe da neko stoji na 10semafora do kuce,a nema zive duse.I gde prijaviti ,tj na koji broj saobracajca da nije izvrsio ili je nesto zabrljao u svojoj duznosti.

Druga stvar mi nije jasna,pusaci da se ne uvrede,kako je to telefon opasniji od cigarete,kad moras da upalis cigaretu,gledas gde ces da je otreses,da se zakasljes,da ti udje dim u oci i da ti ispadne cigara,a tu je odmah panika da se ne opeces
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

@srdjan: to je matori problem pusacima pocetnicima

elem, dobra pitanja nego ne znam koliko je pametno pitati pandure dokle ce da kradu posto u 99% slucajeva mi smo ti koji nudimo mito da bi prosli jeftinije ili bez prijave. pandur vas nikad nali nikad nece kazniti ako niste napravili prekrsaj nece vas cak ni zaustavljati a i ako vas zaustavi a niste u prekrsaju bice smao rutinska kontrola. e sad, po novom kapiram da koga god da zaustavi nacice mu nesto tako da 99% vozaca je u buli ako nista drugo niko nema validnu apoteku ... lazem ima dekiaskona

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

sta je tacno potrebno od opreme u vozilu, jasno i nedvosmisleno. posto ljudi kupuju i sto im treba i sto ne treba, iz straha od kazni bacaju pare.
            kako je regulisano primanje mita, postoji li propisana kolicina novca koje osl moze imati kod sebe?
            putni nalozi za putnicka vozila u vlasnistvu firme?
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

e da obavezno pitanje. zasto i dalje zakon nije isti za sve tj dokle vise to kazna je od - do. toga nema nigde pa cak ni u regionu, zasto kazne nisu fiksne?

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

@japanx:
                Pitaj zašto ne objave pravilnik ponašanja saobraćajne policije prilikom kontrole saobraćaja?! Tamo je sve definisano, pa da i mi znamo
                Pitaj zašto su zaštićeni kao beli medvedi tj. koliko je procentualno prijava građana na postupanje saobraćajne policije ocenjeno kao osnovano i koliko je uopšte bilo prijava i koji su glavni razlozi. I nek' objave imena i telefone za prijavu protiv OSL-a.
                Pitaj da li će policija kažnjavati svoje pripadnike na osnovu nepobitnih dokaza kao što su slike i video snimci slučajnih prolaznika ili svedoka njihovog rada?! I, ako je odgovor ne ( a kakav bi bio) pitaj da obrazlčoži zašto NE? Istraj ...
                Pitaj da li će kažnjavati zbog neposedovanja Prve Pomoći kad već ne postoji u prodaji?!
                Pitaj hoće li praviti "rutinske" kontrole zbog posedovanja opreme u cilju naplaćivanja kazni ili ne.

Ako se još nešto setim - dopisaću ...

EDIT:
                zakon ima u sebi elemente diskriminacije gradjana, konkretno roditelja koji u vozilu prevoze decu.

U slucaju "neukljucivanja pokazivaca pravca" svi dobijaju 1 kazneni poen. Dobro. Medjutim, ukoliko napravite prekrsaj a imate dete u kolima, ta kazna se duplira jer ugrozavate i dete - dakle, 2 poena. Deluje logicno, zar ne?

Sa druge strane, ako vas neko "isece" jer nije dao migavac, on dobija SAMO 1 kazneni poen, bez obzira sto u kolima imate dete koje je time ugrozio podjednako ili cak i vise. Da ste to sami uradili, nalepili bi vam 2 poena.

Na osnovu cega je zakljuceno da roditelj ugrozava dete u kolima duplo vise nego bilo koji drugi ucesnik u saobracaju u istoj situaciji i za istu vrstu prekrsaja?

EDIT 2: Pitaj, molim te, za ono, već čuveno pravilo o "prolasku kroz crveno dva puta u roku od 15 minuta" ... jbt, zvuči k'o narodnjak ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

kaznjavaju ih,drug mi radi i rekao da su ih navatali sa famom i moraju da plate.Aj na kraju nek neko postavi sve kljucno znaci ovo iznad sto je rekao posebno za broj za zalbe i prijave i ono sto sam ja hteo,zasto moze da vas zaustavi,da li moze bez razloga da zaustavlja,da li moze da stane na ukljucenja i raskrsnice i zaustavlja vozila tu iako je to protiv zakona....
                  kad koči,cepa gume i prevrće se!
                  papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Cherokee_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2009
                    • 802
                    • Novi Sad

Originally posted by zverko
                    e da obavezno pitanje. zasto i dalje zakon nije isti za sve tj dokle vise to kazna je od - do. toga nema nigde pa cak ni u regionu, zasto kazne nisu fiksne?
                    Ovo nisam ni znao da ce biti

Isto tako, JapanX moze da pita sta za policajca predstavlja glasna muzika iz kabine auta, na osnovu cega on odredjuje jesam ja presao tu neki prag po kojem ce odluciti da me kazni
                    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

ono sto ja znam (ispravite me ako gresim)

- sajla ili uze za vucu duza od 3 metra / kruta ruda moze i kraca od 3m
                      - trokut po eurostandardu na vidnom i lako dostupnom mestu- stranica 40cm
                      - prsluk po EN-471 standardu (nabavio danas ) - obavezno u kabini
                      - prva pomoc po trenutno vazecem SRPS.Z.B2.001 standardu ( http://s1.postimage.org/1Ub8W0-368e3929 ... resize.jpg )
                      - komplet sijalica za najmanje pola sijalicnih mesta na vozilu, takodje na lako dostupnom mestu
                      - rezervni tocak dimenzija kao na vozilu ili posebno homologirani rezervni tocak ili reparacioni kit
                      - evropski izvestaj o saobracajnoj nesreci (uzima se u osiguravajucem drustvu u kome je registrovan auto)
                      - M+S pneumatici na pogonskoj osovini ili letnji pneumatici sa 4+mm sarom uz obavezne lance U vozilu

mozda ima jos nesto, ali ne mogu da se setim
                      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

Originally posted by Cherokee_NS
                        Originally posted by zverko
                        Ovo nisam ni znao da ce biti

Isto tako, JapanX moze da pita sta za policajca predstavlja glasna muzika iz kabine auta, na osnovu cega on odredjuje jesam ja presao tu neki prag po kojem ce odluciti da me kazni
                        pa primera radi, kazna za voznju deteta mladjeg od 12god na prednjem sedistu je od 5000 do 15000din. u cemu je fora ako ima 11god onda je 5 a ako ima 3 god onda je 15 ne razumem ili ako vozim auto od 5k eura onda je 5000din a ako vozim meckaciju od 100k onda je 15000...

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Br'te ... kazna je obrnuto proporcionalna vrednosti automobila pomnožena s udaljenošću mesta registracije od mesta navodnog prekršaja ...

Ko razume - shvatiće!!!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Ne mogu naci "beni prsluk pa ga ga "ebesh.Neki dan Metro bio pun prsluka 160din,sajli itd itd.Danas nema nista,sve prazno,cak i one prve pomoci po starom standardu sto su prodavali otisle .
                            Ima na jednom mestu al zacepili cenu prsluka 400din!!

Ima li neko ideju djeu NS da kupim a da me ne klepaju po usima?

Danasnje zapazanje:Juce sam pitao tipa zasto je tolika guzva u GServisu oko ugradnje sofersajbni.Rekao da se ljudi uke..ali od kazne 5000din koju ce pisati cajoshi cim vide da ti je soferka makar malo naprsla.Mislio sam da je patka i da ovi iz GS zele da natuku kesh al danas opet red i ljudi cekaju (tako da je moja reklamacija zbog prokisnajvanja sof na dva mesta odlozena za sutra).

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Kakve su to prve pomoci po starom standardu, a kakve po novom!? Gde kupiti kvalitetnu i svezu prvu pomoc?

Comment

Working...
                              X