Nova prva pomoć i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

1320 dinara i jeste otprilike nabavna cena(zavisi od kolicine) ali DIS-u se isplati jer zna da neces kupiti samo to kad si vec dosao..

Obicno su stvari na popustu u megamarketima po nabavnoj ceni jer je to nacin da privuku odredjenu grupu kupaca a sa tobom krene i keva/sestra/zena/baba/deda itd da dokupe jos nesto dok dodju do prve pomoci koje boga pitaj ako ima vise

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Isao u DIS danas popodne (podseticu da kacija traje od petka do nedelje, znaci juce, danas i sutra) i nema ni jedna, Pitao radnicu na kasi a ona kaze: ``Danas nije stizalo, a sutra nece sigurno posto je nedelja``.

Zakljucak: Navlakusa, Mozda je bilo par desetina kompleta koji su rasprodati jos juce i to je to.
      www.paluba.info

Comment

• vulkan
        CBC Veteran
        • 03.09.2011
        • 151
        • sabac
        • mazda nisan

Ja sam u utorak na sabackoj buvljoj pijaci kupio galenikinu za 1900 din i to bez cenkanja sa prodavcem. Ima ih vise i sve su u najlonu, neraspakovane.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

To su vecinom falserice.. razlika je u latinici i cirilici

Comment

• Superbird
            CBC Senator XXL
            • 06.02.2006
            • 384
            • Sabac ---> Novi Sad
            • Audi 100 Typ 43

Ja sam u Delmaxu kupio neku za 1300 dinara, rekose mi da ima tu potvrdu od ministarstva ili sta vec.

Comment

• Megasp
              Banovan
              • 22.05.2011
              • 68
              • Uzice

B SRPS Z.B3.001 ili B SRPS Z.B2.001?

I koji je sada vazeci?Treba b3 ali nema u prodaji ima b2,samo ********ju.Treba da kupim ovih dana komplet trokut pomoc sijalice i ostalo,pa me zanima koja je prva pomoc konacno vazeca?

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Na osnovu clana 125 Pravilnika o tehnickim uslovima za vozila jedini validan je komplet prve pomoci koji je u skladu sa standardnom B SRPS. Z.B3.001 a za motocikle A SRPS Z.B3.001
                www.paluba.info

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

Odakle onda na Galenikinom pakovanju B2? Ako se secam njihov komplet je od pocetka bio "validan"?
                  Ja sam je kupio i to je sve sto ce da dobiju od mene, zimske gume ok ali za ovu parodiju mogu da dobiju samo gradjansku neposlusnost.
                  while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Ili postoje 2 pravilnika. Ovo sto sam napisao uprethodnom postu je iz pravilnika skinutog sa sajtam Ministarstva za infrastrukturu. Ustvari, nista ne bi trebalo da nas cudi u ovoj zemlji. Mozda nijedna prva pomoc nije u skladu sa pravilnikom koji ima MUP.
                    www.paluba.info

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Ne bi me cudilo da kazu ne moze ni b2,ni b3,nego najnoviji b4,pa u ovoj zemlji je sve moguce!A sta je falilo starim kompletima za prvu pomoc,do sada je odgovarala,sada vise ne....

Comment

• pbenka
                        CBC Član
                        • 04.01.2009
                        • 22
                        • Bački Petrovac
                        • Hyundai i30 CW

Ovo već počinje da liči na novu svinjariju. Pošto sam bio iznerviran podatkom o nekom novom standardu za prvu pomoć B SRPS Z.B3.001 a ja nabavio B SRPS Z.B2.001 , malo sam googlao, pa sam na sajtu Ministarstva za infrastrukturu i energetiku našao

Правилник о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају на путевима

koji može da se skine na stranici http://www.mi.gov.rs/sektor%20za%20p...aobracaja.html

Tu se u članu 115 pominje SRPS Z.B2.001 e odakle sad ova sa 003? Da li ima neki noviji Pravilnik. Ovaj koji sam ja našao je ustvari prečišćeni tekst sa izmenama objavljenim objavljen u Sl. Gl. 69/2010 a važi od 02.10.2010. g. I naravno nigde ne možeš saznati koja je razlika između 002 i 003.

Kuzmar, koji si ti pravilnik čitao, ima li nešto novije od ovog što sam ja našao?

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Mislim da je moj izvor ipak nesto stariji. Cak se ni clanovi Pravilnika ne poklapaju.
                          www.paluba.info

Comment

• Megasp
                            Banovan
                            • 22.05.2011
                            • 68
                            • Uzice

pominju ovu 03 a nigde nema da se kupi.Danas otisao u metro i kupio komplet za 3500 bez sijalica za far,a ima za pozicije pp aparat ,uze za vucu ,prsluk,prva pomoc ona medica ili kako vecsa oznakom 02,evropski trokut i mislim da je to to.I pise na kompletu U SKLADU SA NOVIM ZAKONOM,stavio racun unutra i ako prave pitanje onda tuzimo metro sto prodaje nelegalne stvari i onda metro nek tuzi drzavu.Stvarno preteruju vise sa ovim proseravanjem,a pitam danas saobracajca koji treba a on odgovara -AAAAAAAAA i isti taj kreten ce da mi napise kaznu da nesto ne valja ali ne zna sta jel?.Ja kupio ovo i to je to od mene.

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

B2 je za motocikle,koliko sam ja upucen.

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

Gresis, oznaka standara je ista jedina razlika je ta sto je za motocikle komplet A a za ostala vozila komplet B. odnosno ispred oznake standarda u pravilniku je navedeno jedno ili drugo slovo dok na kompletima pise TIP A i TIP B.
                                www.paluba.info

Comment

Working...
                                X