Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • passatCL
    CBC Veteran
    • 03.11.2007
    • 120
    • Nish

Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Pozdrav ljudi,

hebena nalepnica se skroz unistila prilikom postavljanja (kada sam odlepljivao drugi deo) iako sam to uradio po upustvu (dobro sam ga zapamtio jer sam stajao 3 sata ispred njega, cekajuci da predam za tablice i saobracajnu).

Sta dalje, jel treba neki zahtev, koliko kosta, jel se desilo jos nekom...?

Unapred hvala.
    Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol
  • jomini
    CBC Senator XXL
    • 11.03.2007
    • 490
    • Novi Sad

Re: Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Bilo je danas na TV o tome. Moraš podneti zahtev za novu, uplatiti tih 400-500 dinara takse i sačekati novu.
    Baš su komentarisali jako česte slučajeve cepanja ako se pravilno ne odlepi, a inače je odlepljivanje osmišljeno malo neuobičajeno.
    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• passatCL
      CBC Veteran
      • 03.11.2007
      • 120
      • Nish

Bilo gde na Tv-u? SAT?

A sto se tice nalepnica, samo mogu da kazem, bruka i sramota.
      Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol

Comment

• jomini
        CBC Senator XXL
        • 11.03.2007
        • 490
        • Novi Sad

Da, u SAT-u. Baš je lik (neki Lemajić) pokazivao kako se pravilno odlepljuje i komentarisao da se često dešava da ljudi pogreše i onda moraju vaditi novu nalepnicu. Nekako čudno se odlepljuje, u principu lako, ali samo ako znaš foru.
        I stalno se nešto smeškao, kao i kada je govorio ono da ako ti tablice ne odgovaraju (ako su prevelike za mesto na automobilu), moraš da doplatiš 2000+ za nove, kao i da moraš da čekaš oko dve nedelje jer je to "posebna porudžbina". I naravno, ne možeš da ako unapred znaš da ti ne odgovaraju, tražiš manje, već svesno uzmeš prve, pa tražiš druge.
        San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• FM III
          CBC Član
          • 28.04.2010
          • 79
          • Beograd
          • Ford Focus mk3,5

Nalepnica se odlepljuje sa papira sa spoljne strane, ne otvarati onaj sendvič kako kaže Lemajić u SAT-u, i lepiš na šoferku. Imate jedan pokušaj da pravilno zalepite na staklo, jer se prilikom skidanja iste ona cepa i ako ste je ukrivo zalepili bolje je nek tako i ostane, jer onda vam ne gine da podnosite zahtev za izdavanje nove registracione nalepnice, uz prilaganje pocepane ili uništene, a sve to ponovo vas košta oko 580 din i živaca za čekanje u redu.
          Samo mi nije jasno zašto nisu onemogučili da se otvara taj ''sendič'' kad znaju da će se nalepnica uništiti sem ako su smislili da zarade dodatno na njima.

Comment

• misar
            CBC Član
            • 20.10.2007
            • 62
            • Novi Sad
            • Fiat Bravo 1.8GT

Originally posted by FM III
            .
            .
            Samo mi nije jasno zašto nisu onemogučili da se otvara taj ''sendič'' kad znaju da će se nalepnica uništiti sem ako su smislili da zarade dodatno na njima.
            Ne uništi se nalepnica tim otvaranjem. Ja sam otvarao jednu te istu nekoliko puta.
            Pretpostavljam, pošto je papir/nosač neprovidan, da je takva konstrukcija jedini način da se vidi šta piše na prednjoj starni nalepnice tj. broj registracije.
            Inače, odlepjuje se kao i svaka druga nalepnica sa papira/nosača, saviješ papir/nosač na jednom ćošku i noktom odvojiš nalepnicu pa je zalepiš na vetrobran.

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Ja sam je odlepljivao i tu nista nije komplikovano,ljudi imaju strah pa je zato pocepaju,uhvati se noktom za jedan cosak i samo se odlepi,kao i slicica za album,zatim se zalepi na soferku,koju predhodno treba obrisati suvom krpom i to je to.Ne znam kako ce biti skidanje iste kada prodje godinu dana pa se bude morala lepiti nova,ali o tom potom.

Comment

• dusman13
                CBC Član
                • 24.07.2007
                • 81
                • Beograd

Heh, ja nisam svoju naleponicu ni stavio, stoji mi u kolima, koji ce mi to, to samo mi i cesi imamo, ej bre do juce nije trebala a sad sam "opasan po saobracaj" ako je nemam, kako da ne.
                Money will not buy happiness, BUT IT WILL LET YOU BE UNHAPPY IN NICE PLACES

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

zalepih danas moju i mogu reci da je lose resenje. Pravi se iz dva dela, deo postoji, deo stampaju kod izdavanja tablica i onda to slepe. Poprilicno je lako iscepati i unistiti. Preko cele nalpnice bi trebala postoji neka vrste prenosne folije, koja se skida nakon lepljnja na soferku pa da se ne moze iscepati. Pukom srecom je zalepih kako treba.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Stvarno su lose osmislili to odlepljivanje nalepnice. Verovatno zato ima toliko ovakvih slucajeva, ja sam ih video bas dosta

Takodje, mnogo lakse bi bilo da se lepi u gornji ugao soferke, jer nema armature da smeta.
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by StudentBGD
                      Takodje, mnogo lakse bi bilo da se lepi u gornji ugao soferke, jer nema armature da smeta.
                      I onda bi bila fenomenalno citljiva na autobusima, kamionima, kombijima i slicno....
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• boban1982
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2010
                        • 1106
                        • Batajnica
                        • SAXO VTS-BIC

Ja sam video da lepe i u gornjem delu,sto je po meni bolje,bitno je da se vidi,ne verujem da ce neko praviti problem zbog toga.

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

Originally posted by sri98
                          Originally posted by StudentBGD
                          I onda bi bila fenomenalno citljiva na autobusima, kamionima, kombijima i slicno....

Na njima nije problem zalepiti u donji ugao. I kao da je problem da se na njima lepi dole, obicnim vozilima gore.
                          Kod mene su soferka i tabla pod ostrim uglom, soferka poprilicno zaobljena, jedva i dohvatim taj deo gde treba da se lepi, jedva sam nalepio nalepnicu ukrivo,tj. vise sam imao srece da je zalepim nego da je pocepam.
                          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

opet izmisljanje tople vode..

mnogo praktichnije i jeftinije resenje,zamena kosta 3 eura,dobija se u svakom predstavnistvu osiguravajuceg drustva,uz pocepanu nalepnicu i saobracajnu.lepi se spolja,u gornji desni ugao.vazi 12 meseci,sa tim sto auto i sledecih 4 meseca sme da se vozi,tj. vlasnik ima jos 4 meseca fore da auto dovede u red i prodje tehnicki pregled.
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

Originally posted by Chubbs
                              zalepih danas moju i mogu reci da je lose resenje. Pravi se iz dva dela, deo postoji, deo stampaju kod izdavanja tablica i onda to slepe. Poprilicno je lako iscepati i unistiti. Preko cele nalpnice bi trebala postoji neka vrste prenosne folije, koja se skida nakon lepljnja na soferku pa da se ne moze iscepati. Pukom srecom je zalepih kako treba.
                              e ako ti, kome je to struka, zamalo da pocepas, znam sta me ocekuje..

Comment

Working...
                              X