Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • momcha
    CBC Član
    • 02.07.2009
    • 15
    • Ruma

Re: Pocepana registraciona nalepnica - sta dalje?

i ja sam cuo od druga saobracajca da do nove godine mora da se preregistruju motocikli.

Comment

• passatCL
      CBC Veteran
      • 03.11.2007
      • 120
      • Nish

Dobio novu, odgledao SAT ponovo i mogu da kazem da sam ja verovatno idiot. Jednostavno, kad krenem da je odlepljujem, jasno vidim da se nalepnica ostecuje, uprvao radim onako kako to radi onaj pandur iz SAT-a, ali vidim da cu da ostetim nalepnicu, deo ostaje na onom drugom papiru koji ne sme da se skida. Ja odustajem od ovoga, ako me panduri zaustave, evo im nalepnica pa neka je zalepe. Ja ne cekam ponovo 2 puta po 3 sata u redu...
      Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by drBouz
        ja sam vozio par dana bez zalepljene nalepnice dok se nisam smislio da li chu da je zalepim ili ne jer mi je naprslo staklo. i prolazio sam kraj pandura (jako teshko ne prochi kraj pandura u bgd ko se vozi dosta, a ja se vozam dosta), niko me nije ni zaustavio ni pitao nishta.
        Moj drugar vozi već mesec i po bez nalepnice. Tek prošlog vikenda je shvatio da je trebalo da je zalepi i to tako što smo se zajedno vozili u jednom drugom autu, a on je pitao vozača kakva mu je to nalepnica na šoferšajbni!

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

Originally posted by gogsyyu
          Pozdrav svima, jedno pitanje, da li je ovako nalepljena nalepnica regularna i ispravna ili cu morati da se odreknem 700 din u ime nove (vidi sliku)?
          skoro mi je bio drugar da namontiramo tablice i isto se desilo sa nalepnicom,jer je zalepljena na dva lista,na jednom listu je ova a na drugom listu je bila ona folija i kad sam ovu zalepio,onu odlepim nokrom i zalepi preko ove i sve je ok,bez ikakvih problema

samo je treba centrirati da ne budu kao posvadjane i kao da se deca igrala
          ko na nas krene iz mesta je naje&o
          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• dboka
            CBC Početnik
            • 18.04.2011
            • 1
            • dordevicbojan@gmail.com

Mislim da je ovo primer pravilno zalapljene registracione nalepnice, i ja sam je tako zalepio.
            Registraciona nalepnica sadrži: u gornjem levom uglu, na plavom polju, oznaku Republike Srbije “SRB”, u prvom redu nalazi se tekst: “Republika Srbija” ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom, a u drugom redu nalazi se tekst: “Ministarstvo unutrašnjih poslova” ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom, prostor u koji se upisuje oznaka registarskog područja, utisnut crveni štit na kome je beli krst između četiri ocila bridovima okrenutih ka vertikalnoj gredi krsta, registarski broj vozila, datum isteka važenja registracije, naziv: “registraciona nalepnica” ispisan srpskim jezikom, ćiriličnim pismom i kontrolni broj.
            Sve sto treba tu je. Ne vidim razlog da te neki pandur zbog toga kazni.

Comment

• dacha
              CBC Senator XXL
              • 23.06.2007
              • 356
              • Beograd, NBG
              • Xsara II 2.0i

Nisi baš naveo kompletan član iz pravilnika za registraciju motornih vozila jer da jesi bilo bi očiglednije da grešiš ako misliš da je to pravilno zalepljena a samim tim i validna registraciona nalepnica jer nedostaju svi elementi koji su predviđeni da se nalaze na njoj... Koliko će to policija tolerisati ili ne to već ne znam. Mada i bez čitanja pravilnika, ako razmisliš čemu ona srebrna podloga kao pozadina pa jos neke nijanse, perforacije i hologrami, nema logike da je to napravljeno da bi bacio u djubre a zalepio providnu nalepnicu....

PRAVILNIK O REGISTRACIJI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA "Sl. glasnik RS", br. 69/2010 i 101/2010

Član 18

Registraciona nalepnica pravougaonog je oblika, višeslojne strukture, vidljiva u dnevnim i noćnim uslovima, samouništavajuća pri pokušaju uklanjanja, dimenzija 80 x 60 mm sa samolepljivim kontrolnim odsečkom.

Registraciona nalepnica za unutrašnju upotrebu sadrži: gore levo, na plavom polju belim slovima latiničnim pismom ispisanu međunarodnu oznaku Republike Srbije "SRB", u prvom redu, ispod holografski izvedene linije koja predstavlja granicu gornjeg dela nalepnice sa siluetama automobila, nalazi se tekst "Republika Srbija" ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom, a u drugom redu nalazi se tekst "Ministarstvo unutrašnjih poslova" ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom, u središnjem delu nalepnice je prostor u koji se upisuje oznaka registarskog područja, štit na kome je krst između četiri ocila bridovima okrenutih ka vertikalnoj gredi krsta, registarski broj vozila, u narednom redu je datum isteka važenja registracije, dole levo horizontalno orijentisan nalazi se naziv "REGISTRACIONA NALEPNICA" ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom izveden u holografskoj tehnici iznad koga je desetocifreni kontrolni broj. Ostali vidljivi elementi izvedeni holografskom tehnikom su: dole levo, paralelan vertikalnoj ivici nalepnice tekst "REPUBLIKA SRBIJA" ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom, sredina levo oznaka Republike Srbije "SRB" i štit na kome je krst između četiri ocila bridovima okrenutih ka vertikalnoj gredi krsta oko kojih se u koncentričnim krugovima širi tekst "REPUBLIKA SRBIJA" srpskim jezikom, ćiriličkim pismom. Gore desno nalazi se u holografskoj tehnici izveden grb Republike Srbije. Paralelno gornjoj ivici se nalaze siluete automobila, paralelno donjoj ivici je stilizovani prikaz kolovoza. U sredini dole nalazi se deo sigurnosnog pečata izveden u formi namenskog hologramskog pečata čija se druga polovina nalazi na kontrolnom odsečku. Razdvajanje kontrolnog odsečka od nalepnice vrši se tokom procesa izdavanja registracione nalepnice. Holografski deo nalepnice je dimenzije 80 x 60 mm.

Oznaka registarskog područja na nalepnici iz stava 2. ovog člana ispisuje se i na ćiriličkom pismu ispod štita koji je u sastavu registarske oznake.

Registraciona nalepnica za spoljnu upotrebu sadrži: gore levo, na plavom polju belim slovima latiničnim pismom ispisanu međunarodnu oznaku Republike Srbije "SRB", u prvom redu, iznad holografski izvedene linije koja predstavlja granicu gornjeg dela nalepnice sa siluetama motora i traktora, nalazi se tekst "Republika Srbija" ispisan srpskim jezikom, ćiriličkim pismom, a u drugom redu nalazi se tekst "Ministarstvo unutrašnjih poslova" ispisan srpskim jezikom ćiriličkim pismom, u središnjem delu je prostor u koji se upisuje oznaka registarskog područja, štit na kome je krst između četiri ocila bridovima okrenutih ka vertikalnoj gredi krsta, registarski broj vozila, u narednom redu je datum isteka važenja registracije, dole levo horizontalno orijentisan nalazi se naziv "REGISTRACIONA NALEPNICA" ispisan srpskim jezikom ćiriličkim pismom izveden u holografskoj tehnici iznad koga je desetocifreni kontrolni broj. Ostali vidljivi elementi izvedeni holografskom tehnikom su: dole levo, paralelan vertikalnoj ivici nalepnice tekst "REPUBLIKA SRBIJA" ispisan srpskim jezikom ćiriličkim pismom, sredina levo oznaka Republike Srbije "SRB" i štit na kome je krst između četiri ocila bridovima okrenutih ka vertikalnoj gredi krsta oko kojih se u koncentričnim krugovima širi tekst "REPUBLIKA SRBIJA" srpskim jezikom ćiriličkim pismom. Gore desno nalazi se u holografskoj tehnici izveden grb Republike Srbije. Paralelno gornjoj ivici nalaze se siluete motora i traktora, paralelno donjoj ivici je prikaz kolovoza. U sredini dole nalazi se deo sigurnosnog pečata izveden u formi namenskog hologramskog pečata čija se druga polovina nalazi na kontrolnom odsečku. Razdvajanje kontrolnog odsečka od nalepnice vrši se tokom procesa izdavanja registracione nalepnice. Holografski deo nalepnice je dimenzije 60 x 40 mm. Ostali deo nalepnice do punog formata 80 x 60 mm je transparentan.

Oznaka registarskog područja na nalepnici iz stava 4. ovog člana ispisuje se i na ćiriličkom pismu ispod štita koji je u sastavu registarske oznake.

Preuzeto sa http://www.paragraf.rs/propisi/t01_0014.htm
              The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• good will
                CBC Početnik
                • 19.05.2011
                • 2
                • beograd

Ljudi mene su oderali 2000 hiljade za hebenu naljepnicu 1400 adm taksa i jos 185 +215

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Strašno!
                  One dve uplate su mi poznate. Da ne tražim sad baš uplatnice ali mislim da je administrativna taksa bila 210din.
                  Još sam čekao ceo dan za "mišljenje odozgo" (Bgd.) koja je to administrativna taksa. A kad tamo, međutim.
                  To mi više liči na taksu za izgubljenu tablicu (kada ukupno ove više hiljada dindži) nego za nalepnicu!!
                  Nema šanse, to su tebe opljačkali ali šta raditi, pitanje je sad!
                  Problem je što čak iako možeš nešto da uradiš, izgubićeš ceo dan.
                  To i jeste opšta strategija (bilo koje) administracije. Oni vremena imaju koliko hoćeš za razliku od nas.
                  Ipak nisu pare za bacanje pa probaj, no povratiti uplaćene pare ... od panduracije ... nemoguća misija 2011.5
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Put-in
                    Banovan
                    • 28.01.2009
                    • 189
                    • Beograd

Originally posted by good will
                    Ljudi mene su oderali 2000 hiljade za hebenu naljepnicu 1400 adm taksa i jos 185 +215
                    Nisu te odrali nego su te za.ebali jer je to 1400din adm taksa za zamenu saobraćajne, što pri izdavanju nove nalepnice nije potrebno. Ja sam sje.o nalepnicu pri postavljanju jer sam je postavio kao na slici iznad, ali to nije pravilno, pa sam predao za drugu. Platio sam ukupno oko 400din za novu i to je to. Tih 1400 su i meni hteli da podvale, ali nisam hteo to da platim. Da napomenem da nije htela da podvali ona što izdaje nalepnice nego kretenka neka na šalteru AMSS koja mi je dala uplatnice šta treba da se uplati.
                    Da kažem i da je ta nalepnica jedini dokaz da je vozilo registrovano. Na novoj saobraćajnoj stoji samo datum isteka saobraćajne koji je 7 god od dana izdavanja.

Comment

• good will
                      CBC Početnik
                      • 19.05.2011
                      • 2
                      • beograd

Da bi vratio tih 1400 din moram da izadjem sa posla hahha cuj mene izadjem ne morao bi da uzmem slobodan dan obidjem 16 saltera, utvrdim proceduru za izdavanje nove nalepnice (jer sam pitao na saleteru mup-a moram li PONOVO platiti adm. tax. i dobio odgovor da moram )i pitanje da li bi mi vratili .

Comment

• Put-in
                        Banovan
                        • 28.01.2009
                        • 189
                        • Beograd

Računaj da si tih 1400din izgubio negde, neko ti ih ukrao, ispale ti iz džepa, lakše ti je tako, nego da razmišljaš o povraćaju novca od države.
                        Ali, malo si i ti kriv, jer nisi gledao šta uplaćuješ. 1400din je izričito za zamenu saobraćajne dozvole, što se ne radi kada se menja nalepnica. Teoretski ti možeš 5 puta da menjaš šoferku u toku jedne registracije, i svaki put ti treba nalepnica. Kažem, i meni su dali tu uplatnicu od 1400 ali ja je nisam uplatio, i dobio sam novu nalepnicu.

p.s. Ko zna koliko su ljudi do sada tako prevarili.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by good will
                          Da bi vratio tih 1400 din moram da izadjem sa posla hahha cuj mene izadjem ne morao bi da uzmem slobodan dan obidjem 16 saltera, utvrdim proceduru za izdavanje nove nalepnice (jer sam pitao na saleteru mup-a moram li PONOVO platiti adm. tax. i dobio odgovor da moram )i pitanje da li bi mi vratili .
                          slobodan dan ti ne treba jer upravni poslovi u policiji rade svaki dan ukljucujuci i subotu do 20h
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• manijac
                            CBC Veteran
                            • 30.03.2005
                            • 109
                            • Bor

Danas sam bio kod mog majstora i vidim na kanalu Corsu sa nalepnicom sa leve gornje strane shoferke.
                            Elem prica je ta da je covek kupio kola tako i odmah po dolasku u grad su mu plavci naplatili harach 3000 din. zbog toga.

Comment

• Put-in
                              Banovan
                              • 28.01.2009
                              • 189
                              • Beograd

To se dešava jer smo mi Srbi, a ne Nemci. U Nemačkoj bi to njima prošlo možda nekoliko puta a onda bi se našao neki baja koji bi tužio državu i policiju jer (u našem slučaju) NIGDE nije napisano (osim možda u službenom glasniku) kako se ta nalepnica stavlja i gde treba da stoji. Znači, na nalepnici (papiru koji se dobije sa nalepnicom) NIGDE ne piše koji je pravilan ili nepravilan način postavljanja, gde-šta-kako. Pa tako narod mora ili da obilazi knjižare službenog glasnika ili da gleda Mirka Alvirka kako maše ručicama i objašnjava pravilan način postavljanja.
                              Mnogi ljudi je nisu ni zalepili jer ne znaju gde ili ne znaju da uopšte treba da se zalepi negde, a 'fala Bogu, šalterski službenici u MUP-u su tako ljubazni da svakom od nas objasne (ovo je bio čisti sarkazam ).

Ja sam moju nalepnicu zamenio iz prostog razloga jer mi se nije sviđalo kako to izgleda kada se postavi po pravilu (ne mislim na mesto postavljanja). Ako se pravilno postavi, nalepnica ostaje lepljiva na staklu, i svaki put kad brišem šoferku iznutra i kad je zakačim, jedan deo se skine, tako da bi vremenom ostala bez onog hologramskog dela a + što onda deluje zamrljano i bez veze. E sad sam ovu novu zalepio celu, nije po pravilu ali barem mogu da brišem šoferku iznutra a hologram je tu kao i sve što treba da se vidi a i lepše izgleda.

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

dobar pocetak i kraj posta. ...jer smo mi Srbi i nema odgovornosti... a na kraju, ja sam to uradio protiv pravila ali meni se tako svidja.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X