Jos jednom po saobracajnu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Odg: Jos jednom po saobracajnu

Meni su za divno cudo upisali max nosivost iako sam registrovao polovinom januara. Ali zato su mi naplatili lokalnu ekolosku taxu koja je bila u to vreme ukinuta.
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

A najsmesnije (ili najzalosnije) je objasnjenje iz jedne agencije objavljeno u jednim novinama. Kaze otprilike ovako: Vozaci su duzni da provere ispraavnost dokumenata i svako ko primeti da nesto nije uredu sa dokumentima dobice nova o trosku MUP. Svi oni koji su preuzeli dokumenta i nisu videli gresku morace iz svog dzepa da plate zamenu.
      A oni samo neka sifruju rubrike pa ce svi da znaju gde je sta pogreseno.
      Dakle vozaci su uvek krivi, cak i ako je greska na cipu. Boze moj vozac je mora da primeti gresku. A cip verovato ocita tako sto ubaci u guzicu (izvinjavam se na recniku)?
      www.paluba.info

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Da li neko moze da proveri (neko ko radi u MUP ili ko ima nekoga u MUP) sta pise u njihovim tumacenjima i uputstvima po kojima postupaju. Apsolutno sam siguran da postoji odgovarajuce uputstvo i za izdavanje saobracajnih dozvola. U starim dozvolama je postojala masa vozila koja je se upisivala za sve vrste vozila i nosivost vozila koja je upisivana samo teretnim vozilima. Bilo bi pozeljno proveriti na osnovu cega bi upisivali taj podatak za putnicka vozila. Gde postoji takva podatak za njih? I da li mozda u tom njihovom uputstvu pise da se rubrika F.1 popunjava samo za teretna vozila?
        www.paluba.info

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Re: Jos jednom po saobracajnu

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

I sta sa ovim? Ako je u tom automobilu 5 osoba od po 100 kg ima da te kazne posto je prekoracena nosivost? Ko je ustanovio kolika je nosivost i gde ona pise u dosadasnjim papirima bilo kg polovnog putnickog vozila?
            www.paluba.info

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

nista, skontao da sam citac kartice za elektronsko placanje moze da iscita podatke sa saobracajne. a softver moze da se skine sa mupovog sajta.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Isto je moguce i za LK, bilo koji citac SMART kartica i program sa sajta MUP.
                www.paluba.info

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Odg: Re: Jos jednom po saobracajnu

Originally posted by Chubbs View Post
                  O čemu se ovde radi? Saobraćajna dozvola (nečipovana)? Ili zahtev za registraciju?

Evo, moje saobraćajne (poleđina), sa unetim podatkom o maksimalno dozvoljenoj težini (masi):

Jučer, sam na TV slušao profesora saobraćajnog fakulteta, koji je govorio o ovoj pometnji, nastaloj propustima nadležnih. Izjavio je, da taj podatak za putnička vozila ima svoje zašto, ali nije toliko bitan, kao u slučaju, kada se radi o teretnim vozilima. Za grešku bi morao, da odgovara onaj, ko je učinio propust, što je lako utvditi: lice koje je popunilo registracioni list, ili lice, koje je obrađivalo u MUP.

I čovek iz AMSS je rekao, da se u cilju rešavanja nastalog problema, predlaže, da vlasnik vozila, kome taj podatak nije unet, potpiše izjavu, da ne želi, da se taj podatak unese u saobraćajnu dozvolu. Izjava bi se čuvala u dosijeu vozila uz zahtev za produženje registracije. Prilikom izdavanja nove dozvole, taj podatak bi se obavezno uneo. Ima, samo jedna mana: šta će reči Murta, kada sjaši K?!

boban1982 Odg: Jos jednom po saobracajnu
                  Na saobracajnoj dozvoli od bratovog auta kada su upisivali broj sasije stavili greskom jednu crticu izmedju brojeva i kada je isao da produzi registraciju,uvideli tu gresku i rekli mu da sada moze da prodje,a sledece godine mora da vadi novu saobracajnu,naravno o svom trosku!
                  U ovom slučaju, tražio bih, da se izvrši ispravka i izdavanje nove dozvole o trošku onog, koji je uneo pogrešan podatak.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

postovani Franjo, danas sam dobre volje pa cu nacrtati.

kada saobracajnu dozvolu gurnete u ovakvo sokocalo i skinete odgovarajuci softver sa mupovog sajta, na vasem racunaru mozete videti sve podatke koji se nalaze u saobracajnoj.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Pa, samo sam pitao, jer mi liči na onaj obrazac za registraciju. Celo pre podne, tražim to uputstvo, ili pravilnik o tehničkim pregledima, gde je propisan taj obrazac, ali ga ne mogu naći. Čak, ni na sajtu mup.rs nema Pravilnika o registraciji m/v, ali ga imam u dokumentima.

Ni na sajtu AMSS ništa korisno u ovom slučaju.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

kakva je ta necipovana saobracajna i gde ste je videli?

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Vidim nesto zanimljivo.

Dozvola koju je Franjo pokazo je izadata 19 dana pre moje i ima popunjenu rubriku F.1. Moja dozvola izdata 21.06. u MUP u Ljermontovoj u Beogradu u rubici F.1 ima upisano 0. Mislim da to nije slucajno nego da postoji neka namera u celoj prici. Nema logike ako je je primecena ta greska i ispravljena do Franjine registracije da kod moje registracije ponov dodje do iste greske i to u najveci i prakticno glavnoj policijskoj stanici u Srbiji.
                          www.paluba.info

Comment

• boban1982
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2010
                            • 1106
                            • Batajnica
                            • SAXO VTS-BIC

Moguce je da postoji namera,mozda da ponovo naplate izdavanje dozvole,ili mozda nesto drugo.Kako god bilo,mi smo ti koji ce raditi sve sto se kaze!

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Greška je sigurno do servisa, gde je izvršen tehnički pregled. Taj podatak, nije do prošle godine unošen u saobraćajne dozvole, te je usled neobaveštenosti tako urađeno. Ne znam, kako je servis, u kom sam izvršio tehnički pregled, došao do tog podatka, osim ako raspolaže sa nekim katalogom za sva vozila, koja su u upotrebi u Srbiji. Inače, najbolji porodični servis u Inđiji! Vlasnik bivši službenik MUP. Na vreme se pripremio za posao po novim propisima i radi bez greške. Sistem povezan sa MUP i bankom, pa sve obavite iz fotelje.

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

Zbog ovakvih stvari ,koje svi mi dopuštamo da nam se dešavaju.apsolutno smo krivi što imamo ovakav odnos bilo koje vlasti prema narodu.
                                nema šanse da u bilo kom : razumnom,logičkom,pravnom,zakonskom,ljudskom smislu treba da snosi posledice vlasnik automobila i da plaća novu saobraćajnu. nit je popunjavo podatke u listu sa tehničkog niti je čitao te podatke i unosio u obrazac koji je formirao novu saobraćajnu dozvolu.
                                postoji deponovan list sa tehničkog pregleda,pa se lepo vidi da ako nije upisana težina kriv je tehnički i kriv je službenik MUPA , i kriv je softwer koji uopšte dopušta da se takva saobraćajna odštampa. ako ima upisana težina u tehničkom listu. onda u celom lancu samo tehnički pregled nije kriv,a svi ostali posle njega jesu.osim vozača to jest vlasnika vozila.

lepo ima potpis ko je primio dokumenta u MUPU, na šalteru, to je prva osoba koja je omašila,jer je dozvolila takve dokumente.trebala je lepo da vrati stranku na tehnički pregled gde ga je obavio da mu dopišu šta su propustili.i verovatno taj servis više ne bi grešio.
                                ajd da mu izdaju novu..ali da je on plati?!? " brat djura će dozvoliti da mu se izvineš što te je tukao "
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X