sudski vestaci, dilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Možda sam se pogrešno izrazio, zaustavili su me i uzeli na uvid dokumenta. Saobraćajac mi je dao zapisnik o prekršaju koji nisam hteo da potpišem jer u zapisniku stoji da je "UTVRĐEN" prekršaj... sa čime se ne slažem, tražio sam da mi pokažu snimak... od toga ništa sve do prvog ročišta.

Što se tiče veštaka, Sudinica nije izričito rekla da mora biti veštak, rekla je nešto u fazonu da nabavim mišljenje stručnjaka... a kontam da se na sudu priznaju samo veštaci, zar ne ? Nijee mi dala izričit rok do kada moram predati "mišljenje" veštaka, ali mi je neko rekao da oni mogu i bez mene da donesu presudu, tako da ne bih previše odugovlačio...

Comment

• dris
      CBC Veteran
      • 24.01.2008
      • 172
      • Novi Sad

Čisto da dam info onima koji se nađu u sličnoj situaciji.

Skuplja dara nego mera...
      Veštak kojeg sam kontaktirao kaže da bi verovatno skuplje izašlo veštačenje od kazne... a i po njegovom mišljenju trebao sam se kretati sporije.
      Ostaje mi da skupljam pare ili da odmorim koji da u ćorci

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Bolje da si "robijao" dok je bilo toplije. Sad spremaj pare ... ili požuri dok nije pao sneg (ne gine ti čišćenje istog u ćorci ... u najboljem slučaju uz vojničke za**** tipa WC-a i ostalo). Pa dobro, sve je za ljude ... znam da na kraju 99% njih plate i da je pomenuto u afektu al' stvarno dođe čoveku da odrobija tako nešto (da mu bude lakše da sledeći put vozi 4,8 km/h ili 3,0 m/s na istoj raskrsnici).

Inače, moj imenjak, ja (i čini mi se još ljudi) smo (na žalost) bili u pravu za veštake ... jeftinije ti da veštake (zube) staviš nego nekog od njih angažuješ. Notari, advokati, veštaci ... ne otimaju se oni o siću, to ti je velika lova ... saobraćajne prekršaje oni ne rade, samo sređuju da se spasu oni koji nekog pregaze ... a za dobru lovu ispadne da je nesrećnik skočio pod točkove (jer mu se pra-čukunbaba obesila ... verovatno i ona od muke ili zbog tadašnjih zelenaša, kadija i šta je već bilo).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• dris
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 172
          • Novi Sad

Baš tako, oni ne rade sitnu boraniju... samo "sudare" jer posle sudara ljudi "rode" lovu samo da im se kvalitetno "odradi" veštačenje.
          Ovaj mi nije rekao konkretnu cenu, ali na njihovom sajtu stoji da je minimalac 300 evrića.
          Krivo mi je samo jedna stvar, po mojoj logici onaj ko mene (ili bilo koga) prekršajno tereti, dužan je to i da dokaže. Što će reći oni treba da angažuju veštaka, bio ja kriv ili ne.
          Njihov dokaz jeste prilično uverljiv, video snimak na kojem se jasno vidi da sam prošao kada je strelica bila ugašena.... i to je njima jedino bitno. A to što vozaču treba 0,7 sekundi da odreaguje, pa zaustavni put, i još štogod... to nije bitno. Bitno da se nekim ljudima snimci i ne pojavljuju u postupku, ups... pa kod njih i nema postupka.

Comment

Working...
          X