Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max_power
    CBC Član
    • 20.12.2006
    • 99
    • vrnjacka banja
    • bmw

Originally posted by milan_g1
    Znam jednog pandura koji mu se gadno zainatio, kad tad ce da ga zaustavi "pa makar ga gadjao motorolom" a slazem se, ima ih mnogo...

mada mene vise nerviraju skuteri, ajd klincima da oduzmes na godine i neiskustvo, ali jednom prilikom direktor spec bolnice, poznat i ugledan covek, ja u kolima on na skuteru iza mene, nailazim na raskrsnicu, (iznad Fontane, skrecem ka stadionu - polulevo), stajem, ne ide niko, krecem a on dileja matora zaobilazi me sa desne strane a skrece levo (ka suncu), i uporan da prodje prvi!!! Za malo da mi zavrsi na haubi, i ko ce tu da bude kriv? Ja sa matorim golfom ili direktor specijalne bolnice, funkcioner jedne stranke??? E to mene nervira vise cak i od skupe nafte!!!
    Ma znam sve i o kome se radi, ali sta ces....ja sam imao zesci sudar pre 20-ak dana, zakovao me lik u punoj brzini u raskrsnici u kojoj ja imam pravo prvenstva, dodje murija i napravi takav zapisnik da kada sam procitao hteo sam da ubijem nekog. Zbog tatinih i maminih sinova, postanes nemocan u ovom bezakonju i jednostavno nemas kome da se obratis za pomoc. Razbije ti glavu, unisti ti auto i pokopa te zapisnikom. Tesko je ostati normalan u ovoj sredini sa ovakvim ljudima i zakonom.

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Cekaj malo, jel to bilo kod Slavije na raskrsnici, cuo sam da je neko preticao u raskrsnici i odvalio auto? Tebe je udario?
      Mada ja sam juce to cuo, nije bilo pre 20ak dana
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Aj i ja malo da pisem....

Tek vozim casove ali vec se unapred nerviram.

-Likovi na motorima,nema nista goreg od njih,vozim kamion i kad mi se provuce sa desne strane i onako bezobrazno jos svira izleteo bi iz kamiona da nema instruktora da mu pojasnim neke stvari...

-Bahate vozace koje po svaku cenu moraju da te obidju iako vide L na kamionu i da je autoskola u pitanju,ne on mora da se provlaci preko "ostrva" jer mu je sporo da vozi po ogranicenju od 40kmh.

i tako ima jos puno stvari,uglavnom treba ostati normalan na takve situacije...

Comment

• madic
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 844
          • Beograd

@max_power

I šta sad?
          Još ćeš morati sam da platiš štetu?
          Jel može bilo šta da se uradi u ovakvoj situaciji?

Comment

• max_power
            CBC Član
            • 20.12.2006
            • 99
            • vrnjacka banja
            • bmw

Originally posted by madic
            @max_power

I šta sad?
            Još ćeš morati sam da platiš štetu?
            Jel može bilo šta da se uradi u ovakvoj situaciji?
            Pa da, vec sam sredio auto i pukao grdne pare tako da od letovanja nema nista. Uzeo sam zapisnik u muriji, odem u osiguravajuce drustvo, oni pogledaju zapisnik a ono brate tamo panduri nisu naveli ko je kriv....ne ko je kriv , nema cak ni ko je napravio prekrsaj. Ljudi u osiguranju su se krstili da ne postoji osim moje izjave i izjave ovog drugog ni jedan izvestaj pandura, osim skuce kuju su napravili. Trag kocenja drugog vozila je 5m30cm pa onda naastupa taj udarac. Poziv kod sudije sam dobio za 14 i pokrenuta je prekrsajna prijava protiv mene koji nikakv prekrsaj nisam napravio. Ja se izvinjavam zbog off-a ali zivi sam dokaz da neko moze da te ubije na ulici u kojoj se pridrzavas propisa, a pritom da ispadnes kriv sto si tog dana vozio auto.

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Sve navedeno...PLUS....

PLUUUUU...UUUUSSSS

Definicija mili sekunde...

Stojis na semaforu, ma nije se josh ni sijalica crvenog ugasila, pali se zuto, vec cujesh.... BIIIIIIIIIIIPPPPPPP

to me tako iznervira da... JOOOOJJJJ...
              Bila je ovakva tema pre 2 godine... i napisah isto... ima i objashnjenje jednog dogadjaja...

EVO GA KLIK

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

@max_power
                Pogledaj ponovo zapisnik. Ja sam pre par dana dobio jedan u kom pise da nije podneta prijava dezurnom sudiji za prekrsaje ... u prevodu: Yebite se obojica (ucesnici u nezgodi), opravljajte se sami i to je sve.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Pekar
                  CBC Član
                  • 15.11.2007
                  • 95
                  • Beograd

Na ukljucenju na gazelu iz pravca buvljaka,pored karton city-ja...Tu ima mesta da se donekle provuku dva auta,a gore je suzenje.I sad mi smo svi budale sto idemo u koloni sa desne strane,a baja sa fiat tipom obilazi sleva,i na kraju hoce da me nonsarlantno isece i da udje ispred mog karavanceta.ja mu sviram on se kao nesto okrece,ljuti,mase...Poludeo sam. I ne gledanje u retrovizor na auto-putu. Zaleteo se ja danas na novosadskom, blicam iz preventive, a turcin mrtav 'ladan pravo ispred mene. Odsekao sam se.
                  i migavci. hajde da razumem da ne pale na neka glupa obilazenja,ali kad se iz leve trake ubacuje u desnu,pa na iskljucenje,isekao je bar 5 automobila bez obavestenja!

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Ja se trudim da ignorisem te padobrance koliko mogu. Samo se prilepim u auto sipred mene i kuliram, a on nek se hebe. Secam se na prelazu kod hipodroma nisam dao nekim likovimna u Kajenu da me iseku, a unutra dva celavca, svaki ima desetoricu na dusi. Bas je bilo rizicno...
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• oooo quattro
                      CBC Veteran
                      • 01.08.2007
                      • 126
                      • Zrenjanin

Slažem se sa većinom komentar postavljenih ovde.

Naravno ovde ću izneti nešto sa čime se ne slažem, a to su skuteri. Ne znam zbog čega većini smetaju? Da li zato što trebate više da se koncentišete ili zbog čega? Vozači skutera su mahom tinejdžeri i tinejdžerke i početnici su u saobraćaju. Samo treba malo više pažnje obratiti na njih! Na kraju krajeva niko od nas se nije rodio sa vozačkom dozvolom i 10 godišnjim iskustvom za volanom. Svi pravimo greške. Malo više tolerancije.
                      Mene mnogo više brinu ovi FAP-ovi i TAM-ovi sa neispravnim kočnicama, a pritom pretovareni, pa još kad počnu sa njih da ispadaju palete, staro gvožđe, repa, šljunak, ugalj...

Ima tu još jedna stvar a to su pešaci. Vrlo se iznerviram kad vidim da neka ****** proleti kroz baru a na 3 metra stoje pešaci. Nravno vanredno tuširanje. E to su oni isti likovi koji gledaju samo u cajgere i misle da su oni mnogo bolji vozači od Šumahera samo što nisu imali prilike da pokažu svoj talenat. Po pravilu su nervozni, uvek žure (ne znam gde) svi im smetaju i misle da pešaci nisu učesnici u saobraćaju.

Na moju sreću imao sam prilike da boravim jedno vreme u Austriji i tamo sam imao svoj auto (službeni). Nemam šta da kežem osim KULTURA. Niko nigde ne žuri (iako imaju više zaposlenih nego mi i više automobila), ne uleće se u makazice, uvek staju ispred zebre iako nema semafora (što kod nas ne radi 85% vozača) pa čak ni pešaka pored, ne sviraju čim se upali žuto u stvari ne sviraju u opšte, poštuju ograničenja brzine naročito u naseljenim mestima iako se kod panduri sa radarom ne kriju u kukuruzu ili žbnju, pustiće te da se uključiš u kolonu i ako se ne guraš....

A kod nas sve suprotno. Prosto da ne poveruješ.

Samo je potrebno malo više tolerancije i to je to!

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

Originally posted by oooo quattro
                        Ne znam zbog čega većini smetaju? Da li zato što trebate više da se koncentišete ili zbog čega? Vozači skutera su mahom tinejdžeri i tinejdžerke i početnici su u saobraćaju. Samo treba malo više pažnje obratiti na njih! Na kraju krajeva niko od nas se nije rodio sa vozačkom dozvolom i 10 godišnjim iskustvom za volanom. Svi pravimo greške. Malo više tolerancije.
                        Kada bi oni bili svesni svog neznanja i shodno tome se ponasali uopste mi ne bi smetali. Ne mogu da shvatim vozaca skutera koji vozi po beloj liniji citavih 40 km/h, ili kada me zaobilazi u raskrsnici sa moje desne strane a skrece levo!!!

Nemaju iskustva ali nemaju bas ni mnogo mozga ili ne znaju kako da ga koriste, a to mnooogo skupo moze da ih kosta a posle dzaba tolerancija. primera ima koliko hoces! Nerviraju me bas zbog toga sto stalno pazim na njih, ako su vec ucesnici u saobracaju onda ne bi trebali da mi oduzimaju vise paznje bilo od pesaka ili autobusa, ako me shvatas sta hocu da kazem
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

A bakice kojima treba 1/2 sata da predju i to VAN prelaza? Jos kad nosi ceger, pa ide onako ukoso, a otpozadi koncert od 50 sirena uglas. I uzme obavezno onih 15 sec koliko je otvoren semafor i na kraju smo se svi pomerili za po 25 cm i niko nije pros'o.
                          To je pravilo oko niskih pijaca, i to rano ujutru kad se zuri na sljaku, a babe porane da ustede 0,4567 dinara po kg paradajza. Ili kad im vire banane iz cegera posto misle da ce duze da zive ako jedu egzoticno voce.

Primetio sam da sto je baba deblja to me vise nervira!!
                          Al' to je vec subjektivno...
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Na moju sreću imao sam prilike da boravim jedno vreme u Austriji i tamo sam imao svoj auto (službeni). Nemam šta da kežem osim KULTURA. Niko nigde ne žuri (iako imaju više zaposlenih nego mi i više automobila), ne uleće se u makazice, uvek staju ispred zebre iako nema semafora (što kod nas ne radi 85% vozača) pa čak ni pešaka pored, ne sviraju čim se upali žuto u stvari ne sviraju u opšte, poštuju ograničenja brzine naročito u naseljenim mestima iako se kod panduri sa radarom ne kriju u kukuruzu ili žbnju, pustiće te da se uključiš u kolonu i ako se ne guraš....

A kod nas sve suprotno. Prosto da ne poveruješ.

Samo je potrebno malo više tolerancije i to je to!
                            U ovome je cela poenta, to je to... Pisao sam u nekom o ranijem postu u ovoj temi slichna iskustva iz shvabije, znachi bukvalno isti utisci. Stajanje na zebri, maksimalno poshtovanje peshaka, leva traka na autobahnu se ne koristi ni sekunde duzhe nego shto treba, visok nivo tolerancije prema ostalim uchesnicima, i ako se svako tako ponasha dobije se jedna velika, lepa, organizovana "saobracajna zajednica" Milina da se chovek vozi i uchestvuje u tom saobracaju. Ko hoce da luduje - molim lepo, na autoput pa udri.

SAMOKONTROLA je ono shto ovde fali ljudima, a to nijedan policajac sa radarom, nijedna nova odredba i nijedan presretach na putu nece i ne mozhe "usaditi" u profil lichnosti ni jednom jedinom choveku, a kamo li celoj naciji vozacha.
                            http://www.bmw.tv

Comment

• madic
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 844
                              • Beograd

Slažem se sa većinom komentar postavljenih ovde.

Naravno ovde ću izneti nešto sa čime se ne slažem, a to su skuteri. Ne znam zbog čega većini smetaju? Da li zato što trebate više da se koncentišete ili zbog čega? Vozači skutera su mahom tinejdžeri i tinejdžerke i početnici su u saobraćaju. Samo treba malo više pažnje obratiti na njih! Na kraju krajeva niko od nas se nije rodio sa vozačkom dozvolom i 10 godišnjim iskustvom za volanom. Svi pravimo greške. Malo više tolerancije.
                              Problem je u tome što zbog njihove gluposti ja mogu ni kriv ni dužan da nosim nekog na duši.

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

I to famozno 10-godisnje iskustvo, 1000-godisnje... kad je neko ^%$^$&^ ne vredi mu ni da je rodjen sa F,G,H kategorijom. Ili znas da vozis ili ne znas, ili poznajes sebe , auto i osnove kretanja u fizici, ili NEMAS POJMA !!
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X