Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Šta Vam najviše smeta u saobraćaji i...

pre ngo krenes u preticanje slepera sa 90, pogledaj da li ti neko dolazi otpozadi , sto puta me iznervira vozac koji na auto-putu uleti u preticanje ispred mene, a onda mu treba vecnost da to preticanje i obavi.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

oooo boze vi nikako ne kapirate,naravno da pogledam u retrovizor i naravno da ne izletim sa 50 u preticanje slepera a iza mene ide auto sa 200,vama kao da se nikad nije desila slicna situacija.Nebitno je totalno ajde,vi shvatajte taj post na vas nacin ja sam to mislio na drukciji ali nebitno

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Originally posted by RANK
        pre ngo krenes u preticanje slepera sa 90, pogledaj da li ti neko dolazi otpozadi , sto puta me iznervira vozac koji na auto-putu uleti u preticanje ispred mene, a onda mu treba vecnost da to preticanje i obavi.
        Meni posebno se popnu na onu stvar koje vidim da imaju nameru da počnu preticanje i ablendujem im pre nego što to i krenu, ali neeeee... bitno da je on svoj Iveco DUEL prašak kombi isterao u levu traku

@Milorad90

Nije dovoljno pogledati, potrebno je i proceniti da li možeš stići taj šleper pre ovog koji nailazi i ako te stigne znači loša procena Ako već ideš 90km/h, a šleper ide jelte 80km/h onda tebi nije nikakav problem da usporiš tih 10km/h nego da usporiš tog koji nailazi ko zna za koliko
        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Milorad90
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2007
          • 975
          • Beograd

@DovlaK i Rank

Kapiram ja u potpunosti sta mi vas dvojica govorite i razumem na sta mislite.Samo se nismo dobro razumeli.

Comment

• Punto Abarth
            CBC Senator
            • 11.12.2006
            • 220
            • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

ima nas i koji te shvatamo milorade

i sa ovakvim brojkama: vozim 120-130, vidim u daljini sleper, priblizavam se, gledam u retrovizore, nema nikog, krecem da prestizem sa bezbedne razdaljine siroko (ne uvlacim se sleperu u ****, pa da izlecem), dodjem taman do tacke kad ne mogu ni levo ni desno, a u retrovizoru mi poniru farovi tipa X5/6, Q7 i ostale papazjanije koje ga tresu preko 2 glave.

Znaci, nema teorije uociti takve na vreme...

A koliko da me pipne samo, ja bih otisao Bogu na istinu, a on malo izgrebao branik...
            http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Milorad90
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2007
              • 975
              • Beograd

Na to sam mislio.

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Originally posted by Punto Abarth
                ima nas i koji te shvatamo milorade

i sa ovakvim brojkama: vozim 120-130, vidim u daljini sleper, priblizavam se, gledam u retrovizore, nema nikog, krecem da prestizem sa bezbedne razdaljine siroko (ne uvlacim se sleperu u ****, pa da izlecem), dodjem taman do tacke kad ne mogu ni levo ni desno, a u retrovizoru mi poniru farovi tipa X5/6, Q7 i ostale papazjanije koje ga tresu preko 2 glave.

Znaci, nema teorije uociti takve na vreme...

A koliko da me pipne samo, ja bih otisao Bogu na istinu, a on malo izgrebao branik...
                To je (što se mene tiče) potpuno prihvatljivo... nije baš lako proceniti nečiju brzinu na velikoj razdaljini, a kako su nam autoputevi i brdoviti često je teško i videti bilo šta Kada se nađem u takvoj situaciji, potpuno poštujem ovog ispred (sporijeg) i nikad, ali baš nikada nisam ablendovao, psovao niti bilo šta... ali kad on ide levom trakom na praznom autoputu i pritom ne reaguje čak ni na ablendovanje e njegova familija ima poseban tretman kod mene

Inače, da te udari neko sa preko 2 glave, leteli biste zajedno, nije baš da njemu ne bi bilo ništa

Comment

• Punto Abarth
                  CBC Senator
                  • 11.12.2006
                  • 220
                  • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

sad smo se razumeli...

samo, pri brzinama preko 100 (ovde ne mislim bukvalno, odnosim se na vece brzine), i udar pri razlici brzina od 5km/h je smrt. Tezi auto sa sirokim gumama ostaje na svom kursu, lagani sa uzim je vec presao preko styx-a

generalno, smetaju mi vozaci koji dave u levim trakama, ali isto toliko mi smetaju i oni koji mi blicaju da im se sklanjam, pogotovo sto vozim ili po ogranicenju, ili blago preko. Ogranicenje je za obe trake i za sve ucesnike u saobracaju.

Razlozi zbog kojih sam u levoj mogu biti razni: kolotrazi, bara, rupe ili sve kobinovano u desnoj. Ovo se ne odnosi na auto puteve, tu sam uvek u desnoj, sem kad prestizem.

Smetaju mi, najvise od svih, roditelji koji prevode decu van pesackih prelaza. Da kao najgori primer izdvojim one koji pretrcavaju bulevare sa decom u narucju.
                  http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Originally posted by jevtic
                    ja radim ovu radnju malo agresivnije pa nemam tih problema. naglo krećem da se prestrojavam i dajem migavac kad sam već krenuo da se prestrojavam tako da ostavljam minimalno mesta da neko da gas i da me spreči u toj nameri i tako nemam tih problema. ako vide da se nećkaš odma daju po gasu i onemugućavaju te da se prestrojiš.
                    u ovoj situaciji se uglavno nadjem ujutru kad idem na posao i ne bih da readim bilo sta agresivnije jer ljudi prvo spavaju za volanom, ne gledaju retrovozore i ono sto je najbitnije voze nesipravna vozila (nemaju kocnice). skoro, ne svako ali svako drugo jutro je zastoj na potezu secerana-sajam jerbo se neko nekom zaboo u guzicu. ili je zevao sa strane gledajuci bilborde, ili nije drzao rastojanje a ima lose kocnice. tako da ne bih da gledam u pasulj da li ce neko da mi udje u vrata i onako sam ih taze namestio. puno puta se recimo desi da odlepim jer neki debil kilavi i krenem da ga jarim recimo kroz sarajevsku prema balkanskoj i onda mi padne na pamet da tako mogu da nahebem jer ima debila koji ne prate saobracaj sa strane i pozadi vec gledaju samo pravo.

sto se auto puta tice tu nema pravila, posto se svasta desava ali ima dosta mesta pa nije problem da se izvede bilo kakav manevar. te sto nece da se sklone ne hebem nego prodjem sa desne strane. sto bi sad kocio pa niza pa biiibii pa psuj nervoraj se... ovako lepo blic blic, normalnom vozacu ne treba vise od toga. vidim ne reaguje. cao sa desne strane... zahebano je kad na magistralnom putu kreten udje u preticanje sa nekom krntijom da pri tome nije pogledao sta se desava iza njega.

generalno, opste je poznata stvar da narod ovde voli da vozi levom stranom pa to ti je a samo zato sto ih tako uce u auto skoli i uvek bude ono:" sta je, sta sviras kad je ogranicenje 50". bezi bre desno pa vozi dvajes ako oces. zasto smetas i usporavas saobracaj. mobini telefon necu ni da pominjem a zbog pljuge se gine. zene su posebna tema sa sve telefonom, cigaretom i sminkom za volanom. o tome bi stvarno mogli da otvorimo novu temu posto garantujem da svako od nas ima bar po jednu anegdotu dnevno da napise.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Originally posted by DovlaK
                      ... ali naravno put BG-PA se ne menja čak ni kada je prirodna katastrofa, ali o tome drugom prilikom
                      Pošto ste se dotakli suštine problema koji sam najavio u jednom od prethodnih postova 'ajde da i to napišem...

Elem, pomenuti put Beograd-Pančevo ili Pančevo-Beograd kako ko voli je deonica puta koju nažalost najčešće koristim (svakodnevno, a ponekad i nekoliko puta na dan) i koja nažalost nosi najviše nerviranja u mojoj vozačkoj karijeri... Za one koji ne znaju to je deonica puta koja ima konstrukciju autoputa (2+1 traka u jednom smeru) s tim što umesto zaustavne postoji žuta traka, što postoje semafori svakih 500m i što je ogračničenje 60km/h (to je prvi deo deonice kad se siđe sa pančevačkog mosta ka Pančevu nekih 7-8km). Prvo, semafori su postavljeni tako da se zeleni talas hvata na nekih 100km/h na prva dva semafora, a ostali na nekih 75-80km/h. Obavezno, ali prosto kao po nekom pravilu UVEK se nađe neko sa parolom ''ograničenje je 60km/h ja vozim levom trakom po ograničenju i boli me ona stvar!'' Znači ovo nije moj zaključak ovo su mi ljudi govorili kad ih zaustavim i pitam zašto dave u fakin levoj traci (a zaustavio sam sigurno 30-40 njih do sada). Iako se gadim obilaženja u desnoj traci prosto nekad iskuliram, ubedim sebe prvo da neću da se nerviram pa onda se ubedim i da to nije autoput već put koji se tretira kao naseljeno mesto (verovali ili ne, ali to je posebna priča) i da nije preveliki greh obići nekoga sa desne strane. Međutim, eto i tu belaja... opletu lole 60 u obe trake jedan pored drugog i apsolutno im ne pada na pamet da naprave makar dijagonalni prolaz između njih pa da mogu da ih obiđem makar promenom trake

Imaju dve varijante drugog dela puta (stari i novi) i ja najčešće koristim novi koji ima formu autoputa ali se ne zove tako jer nema zaustavnu traku (ima samo dve trake u jednom smeru) i ne uzimaju se pare zakorišćenje tog puta pa je ograničenje 80km/h, a inače sve ostalo je kao autoput... ima bankine, ogradu sve sve, samo nema zaustavnu traku... Taj put ima opet nekih 7-8km i prosto nema šta... sevaš napred nema stajanja do ulaska u Pančevo... relativno je slabo opterećen ali se i tu uvek ali jeb*no UVEK nađe neko ko će voziti fakin levom trakom 80km/h bez namere da se skloni iako ablendujem još na 200-300m... nema šta nisam pokušavao... ablendovanje, sviranje, zakucavanje (približavanje maksimalnom brzinom uz ablendovanjei i sviranje zajedno) ma Bog ne bi verovao kad bi video... nije mi jasno kako tim imbecilimа ne padne makar na pamet da je neki ludаk iza njih i da će ih zbrisati s lica zemlje ako ih opali otpozadi pa da se makar zbog toga sklone... kategorički NE! Znači ne postoji sila koja će ih skloniti iz leve trake jerbo su oni u pravu

U svakodnevnom razgovoru vidim da su pančevci mnogo zatrovani tim razmišljanjem i da im je to čak i način razmišljanja ''ako sam u pravu idem glavom kroz zid pa makar umro zbog toga''. E a tek vožnja kroz grad što im je cirkus... to je posebna priča koju ću opet odložiti za neku drugu priliku

Napomena: Obišao sam mnoge gradove kako u Srbiji tako i van nje, u mnoge gradove često idem i postoji dosta njih za koje mogu reći da poznajem, ali ovakvu bandoglavost kao u Pančevu i ovom putu za Beograd nisam video nigde, ali bukvalno NIGDE. Neobjašnjiva pojava zaista.

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Slazem se za davljenje levom trakom, i ja cesto nalecem na takve, na autoputu odrzavam prosek oko 150kmh pa mi i tu cesto ulete u nameri da prestignu neki kamion, ili uz Bubanj nece da se sklone desno ni za zivu glavu... Ali, jako me nervira kada neko u gradu misli da je na autputu pa misli da je leva traka za preticanje i da treba da se sklanjamo. U gradu to pravilo ne vazi koliko ja znam. Kao ni na delu puta za PA sa semaforima, ali tu je i dzaba voziti brze jer onda moras da stajes na sledecem semaforu...
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Ako u gradu vec vozis sporo kao onaj u susednoj traci, a prazno ispred tebe, sto se ne bi pomerio ?
                          Ako ima neko, ili misli da je, brzi, neka prodje, nije mi tesko da se pomerim. Kada vozim lagano, retko vozim levom trakom...

Comment

• Andrej55
                            CBC Veteran
                            • 28.07.2008
                            • 104
                            • Beograd

Originally posted by StudentBGD
                            Ali, jako me nervira kada neko u gradu misli da je na autputu pa misli da je leva traka za preticanje i da treba da se sklanjamo. U gradu to pravilo ne vazi koliko ja znam. Kao ni na delu puta za PA sa semaforima, ali tu je i dzaba voziti brze jer onda moras da stajes na sledecem semaforu...
                            to je tacno... ali mene strasno nervira kad su npr u kneza milosa otvorene tri trake iz grada,i neki kreten ode u skroz levu i ide 50 i nece da se pomeri. i na kraju kao slag na tortu,ne nastavlja ka topcideru gore,nego skrece desno za gazelu. znaci apsolutno nije morao da vozi tom levom trakom,ali boli ga k... moze mu se.

Comment

• StudentBGD
                              CBC Senator XXL
                              • 18.12.2007
                              • 1027
                              • Beograd

Ne vozim ja sporo levom trakom nikada, samo kazem da nemate osnova da se nervirate na te koji to rade, da blicate i sl. po gradu...
                              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Ji 4Tze
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 806
                                • bg
                                • Honda CR-V 4WD

Originally posted by DovlaK
                                U svakodnevnom razgovoru vidim da su pančevci mnogo zatrovani tim razmišljanjem i da im je to čak i način razmišljanja ''ako sam u pravu idem glavom kroz zid pa makar umro zbog toga''.
                                Napomena: Obišao sam mnoge gradove kako u Srbiji tako i van nje, u mnoge gradove često idem i postoji dosta njih za koje mogu reći da poznajem, ali ovakvu bandoglavost kao u Pančevu i ovom putu za Beograd nisam video nigde, ali bukvalno NIGDE. Neobjašnjiva pojava zaista.
                                Znam ja koji su, imam ih i u familiji a i dobrih drugara, i zovem ih, i kad se zezamo i ovako kad ih olajavam - Bosanci (deca generacije od '51.)
                                Inače je donekle prelazna bolest, mislim ta bandoglavost. Ali taj izvorni nivo mi nikad nije uspelo da dostignem.

Comment

Working...
                                X