prekrsaj i "vadjenje" iz nastale situacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StreetRacerCA
    CBC Senator
    • 11.06.2006
    • 238
    • Čačak
    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

prekrsaj i "vadjenje" iz nastale situacije

elem,
    krenem ja jutros za bgd, na sastanak, ribacenje u centrali oko budzeta, kad kod gornjeg milanovca, ukeba me radar. naime, posle prolaska pored levog odvajanja za prvi ulazak u milano, postoji ogranicenje od 60 km/h, a lep je pravac. ispred mene rasklimatani kamion, puna, i ja naravno ga preteknem. malo dalje, saobracajac izlazi na sred puta i mase lizalicom. uredno stajem, spremam dokumenta, kaze on meni, vozili ste 107 kmh. ja onako, iz fore, pitam, moze li da prodje sa usmenom opomenom, zurim na sastanak, kaze a ne, pa ima tu i preticanja na punoj... ok. brzinu mi je izmerio koliko sam video sa prolaserom 3, a nije mi ni dao da pogledam zabelezenu brzinu. kad sam pitao gde sam snimljen, kaze na 520 metara, eno tamo gde je sad kamion. ok, dam mu dokumenta, i pustim ga da napise zapisnik. kazna je 3000 din za prekoracenje od 47 km/h van naseljenog mesta, ocete da platite, jok ja, ne placam nista. odradi on to, pita imate li neku zamerku na nas odnos prema vama, ne nikako veoma ste ljubazni odgovaram ja, imate li primedbe za zapisnik - imam, posle ogranicenja od 60 km/h postoji prikljucak sa strane, znaci posle toga ogranicenje ne vazi posto nije ponovljeno. pandur meni kaze a pa nije ti to pravi put, to je neki put koji vodi do dvorista, zar vi sumnjate u nase intelektualne sposobnosti? ma jooook mislim ja u sebi, a onako srdacno kazem ne gospodo nikako. hvala dovidjenja.
    dosao sam sad lepo kuci, pa gledam zapisnik, koji sam inace potpisao posto su uneli moju primedbu. ima vise nedostataka. prvi je vreme kad je kontrola izvrsena - 8.42 h , a zaustavili su me u 9.20 h. mogu da dokazem da sam u navedeno vreme bio u cacku, od strane dva nezavisna svedoka na razlicitim lokacijama (u 8.42 i u 9 h). drugo, moja adresa koju su naveli nije tacna, promenio sam je, samo treba pogledati drugu stranu lk. trece, udaljenost merenja koja je napisana je necitka, ne moze se rastumaciti da li je 320 m ili 520 m.
    i jos - nasao sam u zobsu tumacenje puta clan 10 stav 1 (ono je definitivno put) i raskrsnice zobs clan 10 stav 24 - samo ne mogu da nadjem gde u zakonu pise da saobracajni znak vazi do raskrsnice ako nije ponovljen posle nje. i jos, mislim da ce im sve ovo pasti u vodu, posto ce oni postupak da pokrenu na osnovu ovog zapisnika gde je konstatovano da je ogranicenje 60, a kao sto se vidi moze da se ustanovi da je 80, te po zakonu o prekrsajima clan 251 stav 1 tacka 11 ce izvrsiti bitnu povredu prekrsajnog postupka ako me kazne za prekoracenje ogranicenja od 80. preticanje preko pune nigde nisu spomenuli
    sta vi mislite? pogotovo strucniji deo forumasa u ovoj oblasti?
    Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

• Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Ja mislim da treba da platis, bas treba.
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Hermes
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 1306
      • https://t.me/pump_upp
      • bemve

Potpisao si, znaci priznao, platices kaznu.
      I 107 je prekoracenje na svakom putu osim autoputa, tako da tesko mozes da se izvuces. Probaj, zali se, kumi, moli, ali da ti oprosti sudija nece 99%.
      Inace, da je prekoracenje 47, to automatski povlaci i oduzimanje dozvole ( tj. sve preko 30 km/h)
      https://t.me/pump_upp

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ako te nema na adresi iz zapisnika mirno spavaj nano
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

I cekaj dok ne bude produzavanja dozvole, licne karte ili neceg slicnog ...

Kartoteka ima vremena da te ceka dok se ti smislis ...

47 u prekoracenju ?! Imas srece ako dobijes uslovnu i novcanu kaznu ... nadaj se tome sto bi i trebalo da dobijes ako nemas neke stravicne prekrsaje u novije vreme...

Kukaj ... ono ... posao, zena, deca, bolesna baba/deda ...

Licno mislim da si u pravu ... ali panduracija uvek istera svoje ... na zalost ...

EDIT: Mozes i da se ne odazoves i da se nadas da te nikad nece zaustaviti i pri tom proveriti podatke preko Motorole dok slucaj ne zastari... sto znaci da se vecinom vozikad po danu jer se provere desavaju u 99% slucajeva kasno nocu. Mene redovno zaustavljaju oko 1-2 nocu n apoznatim punktovima i proveravaju da li sam to ja ... jednom u dva-tri meseca ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Eh sad... Puna linija i 47 km/h preko ogranicenja, nece biti da je on u pravu
            A gledano s one druge tacke gledista (koju mnogi ovde ne vole), takva voznja nije bas ni bezazlena.

Comment

• vulebg
              CBC Član
              • 11.08.2008
              • 64
              • Beograd

Razmisli samo koliko se sad cimas i koliko ces se tek cimati zbog ovoga. Umesto da si sve zavrsio sa 1000 din.
              Vozio sam Elantru, a sad vozim Stila, koji sam ja shmeker majko moja mila.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

ne moze panduracija da istera svoje ako sud za to ne da nalog. a kolko se secam prvo treba da odes kod sudije da ti odmeri kaznu pa onda panduracija na izvrsenje.e sad ne znam da li jos postoji ono 2 godine pa slucaj zastareva a drugo u pandurski sistem ulazis samo ako ti je kazna odredjena. ne postoji ono dana tog i tog ufacen a nije se javio. znaci samo kad ti udare mur ulazis u sys da si pod kaznom. e sad, jedino da bude toliko baxuz pa da sudija raspise poternicu zanjim. u tom slucaju ce kad tad da okusi i malo ladnog celijskog betona.
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• bullet
                  CBC Veteran
                  • 26.05.2008
                  • 115
                  • Beograd

Samo mi reci jel se to desilo kod pumpe, jer sam imao istu situaciju pre 10 dana kod Gornjeg Milanovca isto ograničenje 60 mene navatali na 101.
                  Ali meni nisu ni nudili kaznu da platim jer se za to ide automatski kod sudije. Isto sam preticao (na isprekidanoj) i samo se molim da mi ne ode dozvole a čuo sam da su i kazne u novcu prilično velike. Kad se pretiče jel imaš beše prava da prekoračiš ograničenje brzine, bar na to da se vadim?

Comment

• StreetRacerCA
                    CBC Senator
                    • 11.06.2006
                    • 238
                    • Čačak
                    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

snimljen sam van naseljenog mesta. za prekoracenje od 30-50 kmh van naselja placa se samo kazna od 3000 din, a preko 50 se ide kod sudije za prekrsaje, i moze da se dobije oduzimanje dozvole. sve do te brzine resavaju panduri u okviru stanice (to su kao smislili da bi ubrzali procesuiranje, a sa tim se ne slazem jer kadija te tuzi kadija ti sudi). sto se tice adrese, pravu imaju u sistemu, nego policajac nije pogledao da li imam promenu u lk, a imam. ono sto hocu da kazem, ako pokrenu prekrsajni postupak, a hoce, navodi iz zahteva su odredjenim delom pogresni - pocev od vremena kad se dogadjaj zbio (a to ne smeju da menjaju jer je to onda bitna povreda postupka) do toga da ogranicenje koje su iskoristili u prijavi nije validno (postupak pokrecu za prekoracenje ogranicenja od 60kmh, a u stvari je 80, i to ne mogu isto da promene), tako da makar zbog jedne manjkavosti postpak moraju da obustave - i ne mogu da ga ponovo pokrenu, zbog one cuvene za isto delo se nemoze suditi dva puta. a preticanje preko pune nisu naveli u zahtevu, tako da se ne moze iskoristiti.
                    inace, oni nisu svesni, da koju god kaznu da mi napisu, i traze da je platim, kostace ih vise nego sto cu love da dam. posto ce jedno 5 puta morati da dolaze da me traze da plati, pa posle par puta da me apse. to njih kosta mnogo vise od 3k rsd hahhaa.
                    @bullet - nemas prava na prekoracenje kad pretices.
                    inace, vec sam jednom oborio prijavu na isti nacin, sa raskrsnicom, odnosno putem koji se ukljucuje na glavni, a to je bilo kod sudije za prekrsaje. a to sto sam potpisao, ne znaci da sam priznao.
                    @Alekre jel ti volis da nerviras ljude?

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Uopste mi ovde nije jasno o cemu se radi.

Svesno si napravio prekrsaj, nisi prihvatio opciju da platis na licu mesta, platices po prijavi, i to je to.

Nisi u pravu ni jedan %.

Comment

• StreetRacerCA
                        CBC Senator
                        • 11.06.2006
                        • 238
                        • Čačak
                        • Škoda Fabia II 1.6 TNG

cu vam javim

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Radi se o tome da je saobraćajac aljkavo radio svoj posao. Zaustavljao ljude gde je 80, a mislio da je 60, nije pokazao radar, nije zapisao pravu adresu stanovanja, nije zapisao pravo vreme. I zbog toga čovek gaji nade da može da se izvuče na sudu i ja sam apsolutno na njegovoj strani (mada punu ne odobravam, ali ako se ne spominje u zapisniku...).

To je ista situacija od miloševog konaka pa pravac ka pumpi gde panduri deceniju tu stoje i snimaju radarom pod izgovorom da je 40, a nije, nego je 60 jer ima 2 raskrsnice koje poništavaju znak (koji je iskrivljen i jedva se vidi) i posle njih nema novog znaka, što znači da važe opšta pravila saobraćaja, znači 60.

Comment

• StreetRacerCA
                            CBC Senator
                            • 11.06.2006
                            • 238
                            • Čačak
                            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ni ja ne volim da preticem preko pune, ali tu je pravac od 1 km, a puna je linija...iz ko zna kog razloga. nisam ja neki mahnit vozac, pitajte sky-a.

Comment

• Andrej55
                              CBC Veteran
                              • 28.07.2008
                              • 104
                              • Beograd

Originally posted by Bane®
                              Radi se o tome da je saobraćajac aljkavo radio svoj posao.
                              To je ista situacija od miloševog konaka pa pravac ka pumpi gde panduri deceniju tu stoje i snimaju radarom pod izgovorom da je 40, a nije, nego je 60 jer ima 2 raskrsnice koje poništavaju znak (koji je iskrivljen i jedva se vidi) i posle njih nema novog znaka, što znači da važe opšta pravila saobraćaja, znači 60.
                              mislim da tu nece da te cimaju ako ides 60... bar sam ja hiljadu puta prosao tu sa 60 tacno(jer znam da stoje) i nikad me nisu zaustavili.zaustavljaju kad ides preko toga. a pravac je dusu dao da produvas motor malo

Comment

Working...
                              X