prekrsaj i "vadjenje" iz nastale situacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...zapisnik se pravi zato što nisi platio na licu mesta. On samo služi da olakša pokretanje postupka protiv tebe. Kako bi te upamtili da nema zapisnika ?
    Kad zapisnika ne bi bilo, onda niko ne bi ni plaćao kaznu...

Znam da na Zapisniku piše da on postaje zahtev za pokretanje postupka...itd...itd...Imam i ja jedan ovde kući...

Bitne povrede pravila prekršajnog postupka se odnose ili na pogrešno utvrđenu stvarnu nadležnost, ili su pokrenuli postupak a da nije postojao zahtev za pokretanje, ili je protivno Zakonu bila izuzeta javnost, itd...itd...
    Sve formalne stvari, i nikakve veze nemaju sa činjeničnim stanjem, itd...itd...

Te bitne povrede su samo jedan od osnova za ulaganje žalbe.
    Povreda materijalnog prava je drugi osnov.
    Pogešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje je još jedan osnov.

Originally posted by StreetRacerCA
    ...kad donesu resenje po osnovu jednog prekrsaja, i ti dokazes da cinjenicno stanje nije tacno, ne mogu ponovo da pokrenu postupak po istom osnovu, ali sa ispravnim cinjenicnim stanjem, nego mogu samo da odustanu.
    Doneli su Rešenje.
    Ti njime nisi zadovoljan, i ulažeš žalbu.
    U toj žalbi se pozivaš na pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.
    Sa tvojm žalbom se može dogoditi sledeće :

- može biti odbijena, i potvrđena prvostepena odluka.
    - može biti uvažena, i preinačena prvostepena odluka.
    - može biti uvažena, ukinuta prvostepena presuda, i predmet vraćen nazad prvostepenom organu na ponovno odlučivanje.

Nema tu nikakavog odustajanja ako se ispostavi da su tvoji navodi iz žalbe osnovani, već će Rešenje koje žalbom napadaš ili odmah preinačiti ( jer je tvoja žalba osnovana ), ili će ga ukinuti ( jer je tvoja žalba osnovana ), i vratiti predmet nazad na ponovno odlučivanje.
    Ako se žalba uvaži, ili će sami presuditi, ili će vratiti nazad na ponovno odlučivanje. Neće taj predmet nestati.

Već sam ti rekao šta znači odustajanje, i kad se ono može dogoditi.
    To nema veze sa postupanjem po žalbi.

Pogrešna adresa ne može ništa značajno da prouzrokuje.
    Jel' ti piše u Zapisniku da se javiš dana tog i tog, u toliko sati, radi vođenja prekršajnog postupka ?
    To ti sigurno piše dole na kraju.
    Ako se ne odazoveš...oni će rešiti u tvom odsustvu.
    Neće postojati problem da ti dostavljaju neki poziv i sl...
    Već si pozvan sa tom rečenicom koja stoji dole u Zapisniku.

Oni su te upucali na brzini od 107 Km/h.
    To je prekršaj.
    Bog da siđe s'neba ne može da napravi da to nije prekršaj.
    Rešiće da si kriv.
    Ti se onda možeš žaliti.
    U toj žalbi ćeš navesti da su pogrešno utvrdili stanje, jer to nije prekoračenje od 27Km/h nego je ovoliko, ili onoliko...
    Oni će samo onda preinačiti postojeću odluku, u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem.

Comment

• StreetRacerCA
      CBC Senator
      • 11.06.2006
      • 238
      • Čačak
      • Škoda Fabia II 1.6 TNG

hvala!
      Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...Javićeš šta si uradio...

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

@neshaoct Postovao sam u drugoj temi ali voleo bih da mi i ti odgovoris,inace proslo je mesec dana od tada i jos nista nije stiglo...

Originally posted by spanjeli
          Ajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu...
          Sinoc u velikoj zurbi proletim kroz bulevar ovde u Nisu,mislim da sam vozio negde oko 110 i u jednom trenutku izlece pandur na sred ulice i pocinje da mase onim crvenim,ja ga zamalo zgazim ali uspem da ga izbegnem i bez kocenja nastavim dalje(bas sam bio u zurbi) I posle dva semafora naidjem na patrolu koja me zaustavi i privede,tj odvede kod one prve patrole gde mi onaj cika pokaze da sam vozio 105km/h,dozvoljeno je 60km i posle mnogo kenjanja sa moje strane,kao "zurio sam" i "izvini sto sam te zamalo zgazio" ne trazi da platim nista samo mi da neki plavi papir i kaze dovidjenja...
          Sta ce biti na sudjenju i hoce li mi oduzeti dozvolu i koliko bih mogao da platim kaznu?
          Oni mi rekose da ce poziv uslediti kroz 4-5meseci...a ako pokusam malo da izbegavam i to urucenje,jel i dalje vazi ona fora za zastarevanje od 2 god
          Ovo mi je prvi prekrsaj takve vrste u zivotu,tako da kapiram da mi mozda nece oduzeti dozvolu,mene interesuje kolika bi mogla biti novcana kazna? jel to koliko sudija proceni ili postoji neka cifra u zakonu?
          Originally posted by Sheta_Junior
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• strokan
            CBC Veteran
            • 29.08.2008
            • 114
            • Beograd

evo kako panduri završavaju razgovor samnom i to je presudno u plaćanju kazne....

"U redu druže, nego mi recite jel ste zaposleni?"
            "Ne, i dalje idem u školu..."
            "U redu, onda ćemo samo da pišemo pojas..."
            "Hvala..."

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

@neshaoct Postovao sam u drugoj temi ali voleo bih da mi i ti odgovoris,inace proslo je mesec dana od tada i jos nista nije stiglo...

Ajde da pitam ovde da ne otvaram novu temu...
              Sinoc u velikoj zurbi proletim kroz bulevar ovde u Nisu,mislim da sam vozio negde oko 110 i u jednom trenutku izlece pandur na sred ulice i pocinje da mase onim crvenim,ja ga zamalo zgazim ali uspem da ga izbegnem i bez kocenja nastavim dalje(bas sam bio u zurbi) I posle dva semafora naidjem na patrolu koja me zaustavi i privede,tj odvede kod one prve patrole gde mi onaj cika pokaze da sam vozio 105km/h,dozvoljeno je 60km i posle mnogo kenjanja sa moje strane,kao "zurio sam" i "izvini sto sam te zamalo zgazio" ne trazi da platim nista samo mi da neki plavi papir i kaze dovidjenja...
              Sta ce biti na sudjenju i hoce li mi oduzeti dozvolu i koliko bih mogao da platim kaznu?
              Oni mi rekose da ce poziv uslediti kroz 4-5meseci...a ako pokusam malo da izbegavam i to urucenje,jel i dalje vazi ona fora za zastarevanje od 2 god
              [quote:1fsoi1a1]Ovo mi je prvi prekrsaj takve vrste u zivotu,tako da kapiram da mi mozda nece oduzeti dozvolu,mene interesuje kolika bi mogla biti novcana kazna? jel to koliko sudija proceni ili postoji neka cifra u zakonu?
              [/quote:1fsoi1a1]

5.000 do 25.000 plus vremensko oduzimanje dozvole...
              Tako je meni rekao pandur prilikom jedne slične priče...

Comment

• StreetRacerCA
                CBC Senator
                • 11.06.2006
                • 238
                • Čačak
                • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Originally posted by strokan
                evo kako panduri završavaju razgovor samnom i to je presudno u plaćanju kazne....

"U redu druže, nego mi recite jel ste zaposleni?"
                "Ne, i dalje idem u školu..."
                "U redu, onda ćemo samo da pišemo pojas..."
                "Hvala..."
                to kod mene tesko prolazi - odelo, kravata i sluzbena kola...mada, mozda nekad i upali, zavisi od intelektualnih sposobnosti druge strane...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Prekrsaj postoji, jdedino je moguce da sud promeni kvalifikaciju i da bude manje prekoracenje ako se uvazi cinjenica postojanja iskljucenja i nepostojanja novog ogranicenja.
                  druga stvar, lagano cekaj, pa kada pocne da te juri sud imas lepo opravdanje da policija ne ume da cita LK i da je sud pozive slao na pogresnu adresu zahvaljujuci njima.

znaci, samoi lagano, pa kad stigne, stigne, onda trazi prekvalifikaciju prekrsaja.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pekar
                    CBC Član
                    • 15.11.2007
                    • 95
                    • Beograd

Originally posted by Andrej55
                    Originally posted by Bane®
                    Radi se o tome da je saobraćajac aljkavo radio svoj posao.
                    To je ista situacija od miloševog konaka pa pravac ka pumpi gde panduri deceniju tu stoje i snimaju radarom pod izgovorom da je 40, a nije, nego je 60 jer ima 2 raskrsnice koje poništavaju znak (koji je iskrivljen i jedva se vidi) i posle njih nema novog znaka, što znači da važe opšta pravila saobraćaja, znači 60.
                    mislim da tu nece da te cimaju ako ides 60... bar sam ja hiljadu puta prosao tu sa 60 tacno(jer znam da stoje) i nikad me nisu zaustavili.zaustavljaju kad ides preko toga. a pravac je dusu dao da produvas motor malo
                    mene su tu zaustavili,isao sam 70,oko 1 h posle ponoci, a ogranicenje 60,tako mi rekao pandur. na kraju me je pustio,kad je video sve kategorije u vozackoj dozvoli

Comment

• ale944
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2006
                      • 1457
                      • Beograd

hesho, posto vidim da si doboko u materiji, i ja da te pitam nesto:

zbog neodazivanje na razne pozive stavljena mi je fiktivna adresa u supu, doduse po jednom prekrsaju samo, i taj prekrsaj je na listingu koji sam izvadio oznacen da je u prekidu, a izvrsen je u februaru 2007. (radar 97 na ogranicenju 60)
                      da li ce i on kao i ostali da zastari posle 2 god posto je u prekidu ?
                      ..ili drugim recima, posto nemogu da zavrsim nista u supu dok mi stoji fiktivna adresa, da li da cekam februar kada istice dve godine ili da se javim , dobijem potvrdu da sam se javio pa ponovo prijava iste adrese , a postupak da odugovlacim ili jednostavno platim, nebitno....(za slucaj da ne zastareva u februaru)
                      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by ale944
                        ...i taj prekrsaj je na listingu koji sam izvadio oznacen da je u prekidu, a izvrsen je u februaru 2007. (radar 97 na ogranicenju 60)
                        da li ce i on kao i ostali da zastari posle 2 god posto je u prekidu ?...
                        Prekid postupka

Član 213.

Sudija odnosno službeno lice koje u organu uprave vodi prekršajni postupak rešenjem će prekinuti postupak:
                        1. ako se ne zna boravište okrivljenog ili je on u bekstvu, ili inače nije dostižan državnim organima, ili se nalazi u inostranstvu na neodređeno vreme;

Pre nego što se postupak prekine, prikupiće se svi dokazi o prekršaju i odgovornosti okrivljenog do kojih se može doći.
                        Prekinuti postupak nastaviće se kad prestanu smetnje koje su izazvale prekid.

Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Član 76.

Prekršajni postupak ne može se pokrenuti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.
                        Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.
                        Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.
                        Posle svakog prekida zastarevanje počinje ponovo da teče.

Meni se čini da su oni sve stavili u ''prekid'' baš da ne bi nastupila zastarelost...

Sačekaj da ti Sri napiše koju, on ipak bolje zna kako to u praksi funkcioniše...

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

Ja bih rekao da od skoro zastareva tek posle 4 godine,a do tada je bilo 2.
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Beogradjani, hebali ste cvorka kad @neshaoct postane sudija jednog dana.

Nema kod njega cile-mile
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• StreetRacerCA
                              CBC Senator
                              • 11.06.2006
                              • 238
                              • Čačak
                              • Škoda Fabia II 1.6 TNG

vala bas nema cile mile

@ sri - ma nije frka da ja cooliram adresu, verovatno me nece naci naredne 2 godine tamo, nego znaci da im se ne pojavljujem? samo da cutim i radim svoje? dok me ne zaustave i izvrse proveru da li ima nesto raspisano na moje ime

@neshaoct-jel ti studiras na pravima ili?

Comment

• Dare
                                CBC Senator
                                • 16.09.2007
                                • 219
                                • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Originally posted by StreetRacerCA
                                dok me ne zaustave i izvrse proveru da li ima nesto raspisano na moje ime
                                i tu je kraj putovanja

Comment

Working...
                                X