prekrsaj i "vadjenje" iz nastale situacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

ma zavisi od sudije koliko je voljan da te ganja... ali od skoro su uveli tu fiktivnu adresu pa kad ti to prilepe onda nemozes nista u supu - lk, pasos, vozacka itd.... ja se preko 10 godina koliko vozim nisam odazivao ni na jedan poziv ali evo izgleda da cu sad morati... skoro sve je zastarelo, ima jos par aktuelnih , ali je samo jedan sudija bio dovoljno azuran da posalje dopis supu da sam nedostupan na toj adresi pa te onda oni blokiraju...
    inace nece bas zbog saobracajnih prekrsaja toga da te dizu sa ulice i 'apse..
    ...sta su onda meni trebali da rade kad sam sam otisao u sup a imam naredbu za dovodjenje k sudiji ??? cak su mi tamo i rekli da obicno salju neke pripravnike za te stvari pa ako te nadju na adresi dovedu te, ako ne nista...
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

Originally posted by StreetRacerCA
      @neshaoct-jel ti studiras na pravima ili?
      Da, studiram...

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

obicno salju neke pripravnike za te stvari pa ako te nadju na adresi dovedu te, ako ne nista...
        Ti "pripravnici" se obicno zovu "interventna", koji su prirodno nervozni posto stalno imaju posla s olosem, pa ako te privedu u 8 uvece da cekas da de odvedu kod sudije u 8 ujutru, onda obicno covek ima sta da prica unucima (ako uspe da dobije decu posle takvog nocenja).

Iskren savet : ako vas policija trazi - javite se sami, onda je sve lakse.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Procitao sam sve postove i imam da izjavim sledece: ... zezam se
          Kao prvo kretao si se brzinom od 107 km/h bez obzira na ogranicenje ti si prekoracio brzinu za 47 ili 27 km/h a jos si preko toga preticao na punu liniju za sta ti nije pisano!
          Potpisao si zapisnik sto znaci da nisi imao primedbe na isti osim ako ne nameravas da dokazes da je bilo pod prisilom!
          To sto neko rece: "Ako nisi na adresi mirno spavaj nano" samo ti nano spavaj na to uvo,jer kako si i sam rekao na drugoj strani licne karte imas promenu prebivalista sto je evidentirano u sistemu,ali mozda i nece da te jure,naleteces ti sam.
          U zapisniku ti stoji da je rok placanje 15 dana,ako ne platis kaznu u tom roku ona se prosledjuje suduji za prekrsaje ili odredjenoj sluzbi koja ce samo konstatovati zapisnik i doneti resenje da si kriv i da treba da platis kaznu uvecanu za sudske troskove i to ce ti opet poslati na adresu. Ako te ni tada ne nadju najverovatnije nece da te jure ali ces zato biti omrcen i prvom prilikom kad budes imao bliski kontakt sa policijom gotov si! A moze da se desi i varijanta da na osnovu maticnog broja u sistemu pronadju adresu i posalju interventnu da te privede!
          Ako se pak odlucis da se zalis na resenje koje ces dobiti ako ne platis po isteku 15 dana onda ce sudija da te pozove da das izjavu i konstatovace da si prekoraco brzinu i dasi kriv,pa bilo to za 47 ili 27.
          Izjavu ce dati i policajac koji ti je pisao prijavu i njegov kolega i moze da kaze da ti je oprostio punu liniju ijako si bio drzak i ostalo,pa ijako nisi i da te pokopa!
          U svakom slucaju ti negine da platis kaznu + sudske troskove a mozda cak i jos nesto dodatno sto ce sudija da te casti.
          Znam da si jos uvek pod utiscima,da je 3000 velika kinta i da je teso doci do nje i odvojiti se od nje,ali ti je moj savet da pljunes kintu i ustedis sebi jos novca,vremena i zivaca jer na kraju krajeva brate ti si kriv kako god okrenes
          Samo vas gledam ...

Comment

• mixer
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 202
            • Skopje

Jedan moj kolega ima 20tak kazni na staru adresu gde je nekad zziveo,pa prodao stan,ali mu lichna karta josh glasi na tu adresu.Uvoga ne boli uopshte.Zato coooooool.Uzzivaj i plivaj Pozz
            Jahači magle

Comment

• StreetRacerCA
              CBC Senator
              • 11.06.2006
              • 238
              • Čačak
              • Škoda Fabia II 1.6 TNG

videcemo zaboravih da napomenem da je merenje vrsio iz ruke, ne sa stalka.....
              Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

...nema veze što je merenje vršio iz ruke...

Već je bila priča oko toga na Forumu, i neko je poslao dopis Policiji sa molbom da pojasne ispravan način merenja brzine sa radarom...
                Oni su na taj dopis odgovorili, a odgovor je okačen ovde na Forumu...samo ne mogu da se setim u kojoj temi...

U tom odgovoru su naveli da može iz ruke, sa stalka, iz vozila u pokretu, u dolasku, u odlasku, itd...itd...

Comment

• StreetRacerCA
                  CBC Senator
                  • 11.06.2006
                  • 238
                  • Čačak
                  • Škoda Fabia II 1.6 TNG

vidim ja da sve moze
                  i da snimaju u dolasku i odlasku (a do pre godinu i po dana bili su bazdareni samo za odlazak) i u trku, i sa wc sholje ako im se ukaze prilika i ako im se tako prohte. smeju da istrcavaju iz zaklona, iz rovova, iz sume ,da stoje na sred ulice i da ti masu lizalicom da stanes (a voleo bi da imam srca da smanjim na propisanu brzinu i onda da ga raspizdim po sred, pa da vidim da li ce ikada vise da izadje i stoji na sred puta), da ustekaju kola tako da se ne vide, da ti pisu kazne za sve i svasta, ukljucujuci i to sto si crnac u petak vece.....e to je ono zbog cega ja pizdim i zbog cega ludim i zato necu da im tek kako platim kaznu, iako sam kriv.
                  a posto im je sve dozvoljeno, mislim da bi onda bilo najpametnije da svi kulturno vozimo ko neke ***** po ogranicenjima iz vremena kad vecina nas nije bila ni zar u ocima nasih oceva, namenjenih tristacima i ficicama, ili da odemo lepo do najblizeg sup-a i da im lepo vratimo dozvole pa da idemo peske. makar kao pesaci imamo veca prava u saobracaju nego kao vozaci.
                  molim moderatore da obrisu ili makar lock-uju ovaj topic. hvala svima koji su se svesrdno potrudili da mi daju neku pomoc, a odmagacima nema potrebe da se zahvaljujem, logicno (sami ce se pronaci, ne moram da imenujem nikog).
                  Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Chila
                    CBC Senator XXL
                    • 18.07.2008
                    • 401
                    • Kos. Mitrovica

Druze,samo ti vozi,plivaj ili leti,ali ko ne plati na mostu platice na cupriji!
                    Samo vas gledam ...

Comment

• Pekar
                      CBC Član
                      • 15.11.2007
                      • 95
                      • Beograd

Originally posted by Pekar
                      Originally posted by Andrej55
                      Originally posted by Bane®
                      Radi se o tome da je saobraćajac aljkavo radio svoj posao.
                      To je ista situacija od miloševog konaka pa pravac ka pumpi gde panduri deceniju tu stoje i snimaju radarom pod izgovorom da je 40, a nije, nego je 60 jer ima 2 raskrsnice koje poništavaju znak (koji je iskrivljen i jedva se vidi) i posle njih nema novog znaka, što znači da važe opšta pravila saobraćaja, znači 60.
                      mislim da tu nece da te cimaju ako ides 60... bar sam ja hiljadu puta prosao tu sa 60 tacno(jer znam da stoje) i nikad me nisu zaustavili.zaustavljaju kad ides preko toga. a pravac je dusu dao da produvas motor malo
                      mene su tu zaustavili,isao sam 70,oko 1 h posle ponoci, a ogranicenje 60,tako mi rekao pandur. na kraju me je pustio,kad je video sve kategorije u vozackoj dozvoli
                      Evo ovako, ipak mi je stigla prijava Pandur je kada je otisao do kola uzeo moje podatke, i vratio mi je i rekao prijatno,dovidjenja. Juce mi je stigla prijava, pise: u 23.50 tog i tog dana, vozio 75km/h na delu puta gde je ogranicenje 40 km/h. bla,bla, NIJE POTPISAO ZAPISNIK. zapisnik on uopste i nije pisao,samo mi je udelio dokumenta, i imam 2 svedoka koji su bili sa mnom u kolima i koji su to videli(sestra i drugar) . Sad kako da se ponasam kod sudije za prekrsaje, da li da idem na kombinaciju uopste nije pisan zapisnik u mom prisustvu+ da raskrsnice ponistavaju znak,pa da po opstim pravilima saobracaja tu vazi 60+da slikam jedva vidljiv znak i pomenute raskrsnice, i da na osnovu svega toga barem trazim da me kazni samo za 15 km/h. Pomagajte, trebam da se javim 1 oktobra!

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Uputi zalbu nadleznom organu povodom navoda iz Zapisnika, posalji to preporuceno, a doticnog policajca prijavi na

Министарство унутрашњих послова
                        Републике Србије
                        Сектор унутрашње контроле полиције
                        Булевар Зорана Ђинђића 104
                        11070 Нови Београд

Тел 011/31-31-840
                        факс 011/300-81-83
                        E-mail: sukp@mup.gov.rs

ili, jednostavno ih zovni telefonom i objasni o cemu se radi i pitaj kome da se obratis (trazi ime, prezime i sve kontakte osobe kojoj se obracas povodom prijave policajca)

U zalbi i prijavi budi sto deljaljniji sa sve opisom neverbalne komunikacije (pogledao me ovako/omako, bio je bucan ili sta god da je bio ili nije bio a trebalo je...)

Ma da je najljubazniji na ovom svetu nema pravo da izvrdava postupak na tvoju stetu... trazi suocenje s policajcem.
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• plavis
                          CBC Član
                          • 04.02.2006
                          • 31
                          • Sombor
                          • VW Bora

Sto se tice raskrsnica i ostalih stvari Zakon kaze sledece:

Opsta pravila uvek vaze osim ako nisu regulisana drugacije horizontalnom ili vertikalnom signalizacijom (i policajcima...).

Prestanak vazenja saobracajnog znaka i povratak na opsta pravila se razlikuje u naseljenom mestu i na otvorenom putu. U naseljenom mestu s. znak vazi samo do sledece raskrsnice (bez obzira na broj krakova), a van naseljenog mesta saobracjni znak vazi do sledeceg saobracajnog znaka (koji se tice istog ogranicenja).

Comment

• Daka
                            CBC Senator
                            • 15.06.2005
                            • 277
                            • Subotica

Evo forumasi da vidite sta mi se desilo juce prilikom kontrole saobracajne policije,napisao sam pismenu zalbu odneo u stanicu policije i poslao na njihov mail!
                            Zalba glasi ovako:
                            Zovem se Mixxxxxx xxxxr i zivim u Subotici u ulici Bxxxxxxa 15xx11.
                            Dana 16.12.2008 oko 18 00h vracao sam se s posla iz pravca sela Bikovo prema gradu Subotici. Negde pred sam ulaz u naseljeno mesto iskljucio sam se na zemljani put desno iz nekih licnih razloga (telefoniranja) i zadrzao se nekoliko minuta.Nakon toga ponovo se uredno ukljucujem na glavni put u pravcu grada i nakon nekih 10 metara voznje u susret mi dolazi vozilo ablendujuci dugim svetlima i ulazeci u moju saobracajnu traku. Ja se povlacim polako u desnu stranu puta i polovinom vozila vec se nalazim na zemljanom putu i kocim, zaustavljam vozilo a vozilo iz suprotnog smera na nekih 10 metara dolazeci meni u susret pali rotaciju (saobracajna patrola). Iz vozila izlazi saobracajni policajac sa sluzbenom znackom 113246, prilazi mom vozilu i trazi od mene vozacku dozvolu, saobracajnu dozvolu i licnu kartu. Ja mu iste dajem u ruku, on ih prelistava, naredjuje mi da sklonim auto skroz sa puta nekih 10 metara dalje van kolovoza. Ja isto cinim a i on takodje. Nakon parkiranja vozila izlazim iz kola i prilazim patrolnim kolima u kojima je sedeo sluzbenik koji me je zaaustavio. Saopstava mi da sam napravio prekrsaj prekoracenje brzine u naseljenom mestu iako u momentu pokretanja vozila sa zemljanog puta nisam uspeo da razvijem ni 30-tak km/h do momenta zaustavljanja od strane sluzbenih lica. Radar mi nije dostavio na uvid kako bih se licno uverio, vec je njegov kolega nastavio kontrolu saobracaja sa radarom koji su imali. Ja sam negirao pomenuti prekrsaj a oni me napali kako ja njih - citiram sluzbeno lice: "pravis nas ******ma i posto nas sad pravis ******ma necu te pustiti iako sam imao nameru! Ja sam se prema njima odnosio korektno i pristojno ne reagujuci na ove uvredljive optuzbe, smatrajuci da nema sta s njima da raspravljam - rekavsi: "amo vi odradite svoj deo posla a ja cu naci nacina da se pozalim vasim staresinama" Nakon tog mog komentara oni su mi rekli da mogu ODMAH ici da se zalim! Policajac sa sluzbenom znackom 113246 je pisao obrazac MPP pod brojem 3521447 i ponovo zatrazio od mene saobracajnu dozvolu. Ja mu na to odgovaram da sam mu dao kod vozila kada me je zaustavio i da je iste dokumente odneo u sluzbena kola. On se toga tada prisetio i potvrdio da je uzeo, medjutim saobracajnu dozvolu nikako nije mogao da nadje medju njegovim papirima. Izlazi iz sluzbenog automobila i trazi po istom, a drugi policajac krece sa mnom u pravcu poslednjeg kretanja nasih vozila prema naselju Bikovo nekih 10-15 metara peske trazeci dokumenat po putu i pored puta.Saobracajna dozvola nije nadjena i obojica me pocinju ubedjivati kako ja njima saobracajnu nisam ni dao, verovatno iz nekog hira jer sam im dao do znanja da cu se zaliti staresini ili putem knjige zalbi. Tada su odlucili da izvrse alko-test nada mnom, smatrajuci da je to potrebno, ali su posle nekoliko trenutaka od te namere odustali iz meni nepoznatih razloga. Nakon potrage za dokumentima (osim saobracajne dozvole u futroli se nalazio jos: atest za gas od Tehnickog fakulteta, Polisa osiguranja i Zeleni karton) je proslo dobrih 20 tak minuta i isti nije nadjen. S obzirom da su smatrali da ih "pravim ******ma" vidno iznerviran policajac mi tvrdi da im nisam dao saobracajnu dozvolu i da ce to takodje konstatovati u zapisniku. Ja ostajem bez teksta odbijajuci da potpisem zapisnik o nacinjenim prekrsajima i zahtevam da mi daju neku potvrdu kako bih imao neki zvanicni dokument o posedovanju svog vozila. On odbija sa osmehom moj zahtev i prilaze mi obrazac nastavka zapisnika o izvrsenoj kontroli trazeci od mene da iznesem primedbu koju imam u pismenoj formi. Ja sam je sturo napisao i istog momenta odlazim u njegovu stanicu policije i trazim od sluzbenog lica na portirnici pretpostavljenog staresinu kome bih mogao izneti svoj problem ili sluzbeni obrazac na kome mogu da se pozalim na rad sluzbenog lica. Dostavljam zalbu u pismenoj formi sluzbeniku na porti i ujedno i VAS obavestavam o nastalom problemu ovim putem.
                            Nadam se da cete slucaj islediti i razmotriti. Moj kontakt telefon je 064/xxxx756.

S postovanjem,
                            Dxxxxxxxc
                            Sta raditi dalje?

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Tuzi oba pandura unutrasnjoj kontroli.
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bullet
                                CBC Veteran
                                • 26.05.2008
                                • 115
                                • Beograd

Re:

Originally posted by bullet
                                Samo mi reci jel se to desilo kod pumpe, jer sam imao istu situaciju pre 10 dana kod Gornjeg Milanovca isto ograničenje 60 mene navatali na 101.
                                Ali meni nisu ni nudili kaznu da platim jer se za to ide automatski kod sudije. Isto sam preticao (na isprekidanoj) i samo se molim da mi ne ode dozvole a čuo sam da su i kazne u novcu prilično velike. Kad se pretiče jel imaš beše prava da prekoračiš ograničenje brzine, bar na to da se vadim?
                                Evo i epilog:
                                Znači uhvatili su me u naseljenom mestu sa laserpro uređajem da idem 101km/h a dozvoljeno je 60km/h. Pozvali su me u Beograd kod sudije gde sam priznao prekršaj i sudija je sastavio izjavu koju je prosledio sudu u Gornji Milanovac. Izjava je bila blaga u smislu prvi prekršaj, potrebna kola za posao i preporuka za minimalnu kaznu. Kako sam se raspitao kod ovakvih stvari sudovi u suštini slušaju preporuke beogradskih sudija ali i ne moraju. Danas mi je stigla presuda a to je 10,000 RSD i uslovna godinu dana. Ako prekršim uslovnu ode mi dozvola na 3 meseca plus verovatno dodatna kazna za novi prekršaj.

Comment

Working...
                                X