Novi radar?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Laserski jammeri nemaju efekta na Multanovu.

Ista stvar je i sta detektorima, posto jako malo detektora moze da je primeti na vreme jer koristi jako fokusiran snop sa vrlo malo rasipanja koje se moze otkriti na daljinu. Mislim da su V1 i neki Bell, zaboravio sam oznaku, bili otprilike jedini koji su mogli da je otkriju na vreme...

Kako cemo im doskociti? Ja sve nekako mislim da ce tesko da se odluce za masine od 30.000+ evra, koje, u sustini, rade identican posao kao lidari sa kamerom.

Ako je poenta da se snimi veliki broj vozila, pa se na osnovu podataka sa tablica salju kazne - identicnu stvar moze da odradi i ovaj novi lidar sa video kamerom. Ako se vec svaki pojedinacni prekrsilac mora snimiti, zaustaviti i kazniti na licu mesta - ne vidim kako je ta Multanova efikasnija i brza ili na bilo koji drugi nacin bolja nego ProLaser...?

A da je ostave upaljenu i fiksiranu na sred nekog bulevara, pa automatski da snima i salje kazne - bojim se da ne bi dugo prezivela u komadu...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Nekad su u NS postojala dva "radara" koja su radila po tom principu (beli pravougaonik kao veća tabla za autoškolu) meni je na detektoru samo kratko javljao Ka i to jednom kad uđem u dejstvo snopa i drugi put kad izađem (eventualno ako je neko par metara pre mene pa da se i od njega odbije kad prođe), kočenje je definitivno pomagalo ali je zavisilo od toga kako se i gde parkiraju (širina snopa).

Najbolje što su ikad imali je neki stari ruski radar u nekom skrnavom kombiju, taj nije detektovalo ništa, čak sam mislio da i ne radi, ali bila je i slika i brzina.

Najviše sam mrzeo one kocke što su držali na haubi keca, 5 kilometara ranije on počne bip pa bip... pa kad se približiš on se raspadne od pištanja (X band).
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Taj prvi tip radara se u Bg koristi i dalje, konkretno u onom belog Golfu 2 koji se cesto koristio po Novom Beogradu, i plavom Kadetu karavanu, od Autokomande do Trosarine.

Ove kocke se i dalje jako cesto koriste po BiH, Cajavecova stara "tehnologija". Mislim da policajci koji ih koriste dobijaju i beneficirani radni staz zbog izlaganja opasnim zracenjima, koliko jako ono cudo emituje Mislim da snime i sta u gepeku nosite...

A pre par nedelja, zaustavi me patrola, kazu snimio vas radar malo nize niz put. Dooobro...vratim se nazad, i u krivini, zavucen u siblje pored puta, parkiran neki drndavi kec sa nekakvom tablom na krovu, izgleda kao Avaks. Unutra policajac snima, je li...zatrazim mu snimak, kaze nema, izbrisano, i smeje se. Kako bre izbrisano...pogledam unutra, a unutra nekakva skalamerija, preko CELOG suvozacevog sedista i instrument table ispred, sa sve analognim brojacima (kao na staaaarim aparatima za gorivo), nekakvim rucicama, prekidacima, sve kao za nuklearni rat da je pravljeno

Vratim se nazad, pitam onog policajca u patroli STA JE BRE ONO? Kad je covek poceo da se smeje... Kaze, aaaaaaa, pa to je nasa "Vinca", to avione koji prolecu moze da snimi Nema slike, nema prekrsaja, teraj...

Kakva bre Multanova, jos koriste tehnologiju od pre 30 godina, i sto je najgore, RADI.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ne bi me cudilo da TO radi na nuklearni pogon

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa onaj unutra jeste bio malo procelav

Comment

• oooo quattro
              CBC Veteran
              • 01.08.2007
              • 126
              • Zrenjanin

Ma ja sam u fazonu da kupim ovaj laser interceptor, i nekako se nadam da će ovi naši "plavi anđeli" u patroli koristiti ove normalne lasere. Mada koliko ja znam te kamere se postavljaju samo na najopasnijim mestima i na autoputevima.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Istina... što opet nema veze sa logičnim razmišljanjem... obzirom da su autoputevi po statistici najbezbedniji za saobraćaj...

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Kamere se ne postavljaju na najopasnijim mestima. Posebno se takva mesta ne nalaze na autoputevima nego obicno sluze da se ne "uspavamo" jer posle 200km na 150km/h niko vise nije svestan da vozi mozda prebrzo.
                  Voznju po autoputu cini ritam same trenutne situacije na istom a slalom voznja UGROZAVA ucesnike u saobracaju. Za to bi uzimao dozvolu bar godinu dana. Retko se to vidja da neko tako vozi ali postoje svakakve sulude ideje.
                  Nije problematican pametnjakovic koji po skoro praznom putu u sred dana vozi 180+ pa da njega presrecu ili snimi kamera vec oni sto bi da predju preko ostalih kad je guzva. Zato treba da postoje patrole. Nazalost, jedini ozbiljan greh je prekoracenje brzine preko 160 umesto da deru za PONASANJE i opasnu voznju.
                  Psiholoski gledano verovatno se vozaci koji su priomorani da voze sporije iz straha od kamera smire u svakom smislu i harmonizuju sa ostalim ucesnicima u saobracaju. Treba odlucno voziti jer je to efikasno i smanjuje guzve tamo gde ih cesto ima ali je to zamorno a ljudi ili idu na posao pospani ili se vracaju sa njega mrtvi umorni. Niko nije na putu da bi se vozio osim mozda u jako retkim prilikama.
                  Zamislite samo koliko je truba voziti u USA ili CND pa su ljudi jos uvek zivi.
                  Prilagodi se vozac na sve ali se postavlja pitanje cemu onda takvi dobri automobili i potroseno gorivo. Lakse je da sednes u avion.
                  Za voznju po autputevima je Nemacka dobar primer. Tamo recimo necemo videti Nemca da vozi bezveze i kvari ritam. Cak i oni sa jako malim autima su svesni toga i ne izlaze iz desne trake skoro nikada.
                  Problem je Holandjanin kad vozi srednjom trakom 110 jer mu je to ekonomicna brzina. Zbog takvih koje nemas za sta kazniti ima svako da izludi nacisto posle par sati. Sa kamp prikolicama sta rade to je tek za pricu. To recimo niko ne kaznjava.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by oooo quattro
                    Koliko sam ja shvatio iz ovih linkova, avoleo bih da me ispravite ako grešim, ovo čudo ne radi na bazi lasera veš na bazi elektomagnetnih talasa.
                    Hehehe pa gresis ali i ne gresis u isto vreme Laser emituje odredjenu vrstu elektromagnetnih talasa

Comment

• oooo quattro
                      CBC Veteran
                      • 01.08.2007
                      • 126
                      • Zrenjanin

Ma naravno da emituje vrstu elektromagnetnog zračenja kao i svaka svetlost.

Pogrešno ste me razumeli nisam rekao da su autoputevi najopasnija mesta već:
                      oooo quattro
                      na najopasnijim mestima i na autoputevima.

Comment

• Bane R
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2006
                        • 1769
                        • Beograd

Pa nisam rekao da ti imaš problema sa logičnim razmišljanjem, nego oni koji se igraju sa bezbednošću u saobraćaju...

Comment

• Chila
                          CBC Senator XXL
                          • 18.07.2008
                          • 401
                          • Kos. Mitrovica

Svrha saobracanih patrola i svih uredjaja za merenje brzine u normalnom svetu nije da se ljudi "navataju' i oderu,mislim da saobracajna patrola ne sme da bude u zbunju i da taj radar ili kamera ili sta vec da je ne bi trebala da bude sakrivena vec se treba znakovima obavestenje na nju skrenuti paznja.Na taj se nacin vrsi prevencija u normalnom svetu. No,kod nas je skoro sve nenormalno,pa se patrola sakrije u zbunju,pa te ili odrape ili bude za dorucak i brisi.Da budem posten i vozaci su se navikli na tu varijantu pa rizikuju malo brzu voznju jer se u vecini slucajeva izvuku sa doruckom sto je u sustini puno manje od 3000 dinara koliko je kazna za prekoracenje.Tako se mi svi lepo uklapamo u neko sivilo pa nam nikakve promene ovog tipa ili zakona ili cega vec ne odgovaraju a narod izginu ko u ratu.
                          pozdravljam sve mere koje bi dovele o prevencije i smanjenja broja udesa i smrtnosti iz istih jer se jednom mora uvesti red i u saobracaju!
                          Samo vas gledam ...

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Evo, rece mi ortak s V1 u kolima da je detektovao Multanovu u BG-u ...

Jesu li se stvarno ponovo pojavili radari po drzavi ?
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bvtvfSJi2fg[/youtube]
                              Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

, obozavam ih

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7Gba8I5h4wU[/youtube]
                                Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Working...
                                X