Naša (ne)kultura u saobraćaju

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Šta reći osim svakodnevna i redovna pojava u ovoj "državi". Ista stvar pre neki dan na uglu Milana Rakića i Batutove, stojim na semaforu u M. Rakića i baja opušteno obilazi nas 10-ak u koloni i staje na pešački. Pre 2 meseca na istom mestu stojim iza pandurskog 307, pali se zeleno svetlo i u tom trenutku vozač u 307 počinje da okreće auto i to iz 3-4 puta jer drugačije ne može. Em je puna linija, em je semafor, blokira celu kolonu dok se ne okrene, kao i ove što skreću u M Rakića, ali nikom ništa.

Comment

• Siera
      Cbc Senator
      • 09.11.2009
      • 1365
      • Čačak
      • Stralis

Ne znam gde da stavim ovu priču, ako admin nadje bolje mesto neka prebaci
      E 'vako ide, pre neku noć pre "Leskovac" oko 01:00h vozim se po auto putu s mojim "kamiončetom" 85km/h ne žurim a planiram i pauzu u skorije vreme malo putničkih auta ima uglavnom kamioni na putu.
      Iza mene na nekih recimo 150m kamion pretiče drugi kamion ja ispred stižem kamion koji ide ispod 80km/h i krećem polako sa svojom brzinom u preticanje idem i već sam na skoro pola kamiona kad iza sebe kamion koji je bio u levoj traci vidim da neko ablenduje toliko da mi to prelazi već u neko "divljanje" sustiže me i isto to se dogadja za mnom blica pa ubija Ja već u limitu 90km/h skoro da ovoga prolazim čovek se nabija na ogradu i vidim crvena i plava svetla ali ablendovanje ne odustavlja (siroti kompjuter kakva idiote mora da trpi) pretekao čoveka vraćam se desno tip ubrzava ja onako po mome planem mu na kratko moje svetlosne mogućnocsti i uspim da očitam BG 777... Mercedes. Odlazi brzinom svetla vidim ga da je već preko 150km/h i više i još jedno auto sa njim. Ajde reko neki je od ovih što "vole" da presreću pa reko žure ali sve to nekako mi neobično. Al dobro, stigao Ja u Predejane nadjem mesto da se parkiram spavao ustao ujutru na kafu kad pred motelom

Aj reko da ga slikam ali se usput kod ljudi koji tu rade malo raspitam čija je tako lepa limuzina parkirana kad ni pet ni šest a pa to je gazdin auto, vlasnik motela. Auuu mislim se .ebo te onaj koji ti to dao da staviš na kola. Još tip stavio i zastavu SRB u ugao šoferšajbne valjda je neki državni činovnik.
      Toliko o našim običajima. Još nešta mislim pa njemu je celu noć otkad je krenuo iz Beograda bila dužnost valjda da ablenduje .ebem li ga
      Da dodam još da admin ovo prebaci ako treba
      Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

U odgovarajuću temu
        Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• nikaragva
          CBC Senator XXL
          • 03.06.2008
          • 521
          • B. Palanka
          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Originally posted by rajmax63 View Post
          Ovako su se u petak krpili putevi tj udrane rupe na putu Bačka Palanka NS koji je nenormalno opterećen i stalno ga uništavaju kamioni koji beže sa auto puta i prelaze HR SRB na Ilok B,Palanka pa za NS

Uništavaju ga svi, ne samo kamioni. Često koristim prelaz Ilok, ne vidim da ima nešto preterano kamiona. Ima kod nas u palanci podosta kamiona ...

Elem, drug mi radio nešto pri saobraćaju u opštini, kaže da su imali ili još uvek imaju neke brojače na putu BP-NS i da je prilično opterećen, ne samo kamionima.
          Sad ću možda slagati za brojeve, ali ne puno.
          Mislim da mi je rekao da put trpi prosečno oko 8000 vozila dnevno. Granica je 12000, posle koje mora autoput, po nekim pravilima saobraćajne struke.
          Last edited by nikaragva; 22.08.2015, 21:29.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Siera View Post
            Auuu mislim se .ebo te onaj koji ti to dao da staviš na kola. Još tip stavio i zastavu SRB u ugao šoferšajbne valjda je neki državni činovnik.
            Ja koliko znam, taj je zasluzio i da mu se ofarba u patrolni
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Ne kapiram nikaragvinu poruku. Jesi li promasio temu?

Comment

• nikaragva
                CBC Senator XXL
                • 03.06.2008
                • 521
                • B. Palanka

Omašio sam citat, jbg

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

2013 god.

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka

jbg

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

" ..krećem polako sa svojom brzinom u preticanje ..."

Od ovakvih mi pritisak 200 kad sam na autoputu. Druze, prvo, sta trazis na autoputu sa 85km/h a ako si vec na autoputu i moras da vozis tom brzinom, kakvo crno preticanje ti pada na pamet pri toj brzini, jes ti krsten ? Ti se iscudnjavas sto ti ovaj djilkos blica umesto da se zapitas sta koj moj trazim u levoj traci sa 85km/h ?!? Da ne pricam o tome sto ima onih koji ne gledaju retrovizor pre nego krenu u obilazenje a i kad krenu to rade brzinom kojom su vozili u desnoj traci. A procena, koliko brzo ide o naj sto "nisko leti" levom trakom i da li ce me stici bas u trenutnku kad budem na pola pa ce morati naglo da koci, sta je to... nije mi jasno kako ti kao profi sofer dozvoljavas sebi ovako nesto. Ako ti vec teret ne dozovoljava da se kreces brze od 85-90km/h, ti nema sta da trazis u levoj traci osim ako neko ispred tebe ne stoji pa moras da ga obidjes.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Ugrozavanje moralnog prava niskoletaca...

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Ne druze, to je ugozavanje bezbednosi svih ucesnika u saobracaju, nedrug na drumu, jako, jako sebicno ponasanje. X puta sam bio u situaciji, vozim 150-160 (auto i put mi dozovoljavaju) znaci nije neprilagodjena brzina, da mi na nekih 50m i ako blicam i pokazujem da dolazim duplo vecom brzinom nego sto se on krece, lik istrcava u obilazenje i ne hebe da odustane ili da bar stisne pedalu u patos pa ubrza nego kao da je sam na putu. obilazi on klaj-klaj a ti pozadi, ma ko tebe hebe i onako si u prekoracenju brzine. e dok god bude takvih vozaca na drumu ( ne kazem da je siera bas od te fele, prosto ne zelim da verujem jer je covek sofer) bice i poginulih. ali ovo "lagano krecem u preticanje" mi jako ide na kiselo. koje crno lagano na autoputu. mene su ucili, mozda i pogresno, ali se do sad ispostavilo kao svrsishodno, kad god udjes u preticanje gas drzis u patos i gledas da ta radnja traje sto krace. lagano, moze lagano po selu i tamo gde nema saobracaja ali na autoputu, na autoputu moze sve samo ne lagano jer nisi sam. nikad ali nikad mi se nije desilo da ometam nekog u njegovoj voznji, da mu kvarim ritam ma koliko brzo ili sporo vozio. pratim saobracaj, pozadi gledam isto koliko i napred ali zna se ako se vozi sporo, gde kako i zasto se tako vozi.
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Radan
                              CBC Član
                              • 21.09.2013
                              • 79
                              • Grocka
                              • Reno Megan 1

Koja je minimalna brzina na auto-putu a koja maximalna?Ako vozilo u srednjoj traci ide 60 km/h (što je dozvoljeno) zašto nebi on sa 85 km/h pretekao takvo vozilo?Koga ugrožava ako je čovek lepo izbacio žmigavac i uverio se da može bezbedno da pretekne?Koga je on ugrozio?Valjda ugrozava ovaj sa worp brzinom.Što se mene tiče meni pritisak podignu ove kamikaze 200+ koji meni na 140 također blicaju.
                              Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Šleper ima 18 i više metara, 80 na autoputu gde svi idu bar 120 je prilično sporo. Toleriše se neko prekoračenje od 10-20 km. Kad jedan kamion obilazi drugi a razlika u brzini je 10 km, to traje bar 3 kilometra. Na bilo kom autoputu to je veoma opasno jer bus ide 100 na sat i takodje nije pogodan za naglo kočenje a stići će ih i pitanje da li će ukapirati an vreme da oni idu sporo i uporedo.

U Njemačkam bi ga policija iz helikoptera gadjala raketom vazduh kamion i ne bi mu palo na pamet da ulazi u levu traku. Oni na našu žalost imaju pravi autoput sa tri trake ali to opet ne opravdava ove naše. Znam da je problempostići brzinu sa teretom i da svako kočenje nije baš u skladu sa najboljim načinom da stigne na cilj ali jeste opasno i ne bi trebalo biti dozvoljeno kao što en bi trebalo ni da se neko vuče autoputem sa 65 na sat što inače ne znam da li neko radi.
                                Ako se vuče, takodje ga treba kaznit jer je to još opasnije i izaziva druge učesnike da naprave glupost ili da nastradaju.

Siera je moj drug i ima veliko i medjunarodno iskustvo sa kamionskim prevozom i siguran sam da kao profesionalac zna da li sme to da radi u smislu bezbednosti ali smo svi svedoci (bar nekad) da se često dogadja da kamion jednostavno krene da obilazi puževskom brzinom iako ja dolazim sa makar 120 na sat levom trakom.

@ Radan
                                Šta je bezbedno preticanje sa 85 nekog ko ide 75 ako o kamionima pričam, to se meri minutima a za to vreme stižu od iza mnogi brzi jer to jeste puta za brzo stizanje negde.
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X