Rezervni tochak u SCG - Mora ili NE?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Rezervni tochak u SCG - Mora ili NE?

Cao..

Kakova je situacija sa rezervnim tockom u SCG, da li je pod obaveznim imati ga.

Kako prolaze auta sa rezervnim tockom u limenci, dale pena koja krpi gumu i nadivava je na licu mesta?
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Hi BOOST!
    Bio sam prisutan montazi jednog teh.pregleda u servisu i tada sam cuo od ljudi koji su drzali obuku da je po zakonu kod nas obavezno imati rezervni tocak koji po dimenzijama odgovara onim na autu.Kada bi to svi ispostovali,onda ovde niko ne bi registrovao auto sa onim tankim rez. tockom.Inace, ako te pandur zaustavi onda znas da je ovde sve moguce...

Comment

• BOOST
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Ali, chekaj, kako sad, naprimer, SAAB je od pre 2 godine IZBACIO rezervni tocak i isporucije auta sa penom pod pritiskom za krpljenje kume u spej flasi i sa kompresorom.

Dakle, SAAB je nemogce registrovati lekalo u SCG jer nema ni mesta za rezervni tocak na izvesnim modelima od pre 2 godine

Kako sad, znaci da ako sedis u jednom 9-5 iz 2004 godine, nema sanse da si legalan u SCG????
      move your mind

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Gluposti. Mnogi vozaci pogotovu oni sa ugradjenim toro bocama zbog plina imaju sprej. Tebi preporucujem rezervni tocak samo zbog nasih losih puteva da slucajno ne bi imao ne prijatnosti. A sto se zakona tice libu te ...
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

M, busta nedobijam sa rezervnim tockom, mesta ima samo za onaj tanki kao za biciklo, sprej resava stvar bolje
          move your mind

Comment

• Delkan
            CBC Senator XXL
            • 14.06.2005
            • 829
            • 60 km From BG,West

Znam da je paradoksalno,ali ovo je Srbija!Ovde je cak moguce i to da,kada Audi dopremi na nase trziste novi A8,on mora da prodje homologaciju,tj. da nas covek u Nisu,cini mi se,pregleda auto i da vidi da li on "odgovara nasem trzistu".A doticni gospodin nije znao,recimo, kako se aktivira rucna kocnica,jer nema poluge.Kod nas je sve moguce...

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

:x
              move your mind

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Homologacija se radi u institutu u Vinci i nju provereno prolaze automobili bez rezervnog tocka.

BOOST, ne brini, nikad mi se nije desilo, a niti znam da nekom jeste, da ti pandur proverava da li imas zadnji tocak....mislim da bi to trebalo da ti bude zadnja briga.

Razmisljaj na ovaj nacin - sta mislis, koliko pandura zna da umesto rezervnog tocka, neki proizvodjaci stavljaju penu ili repair kit ? Nema sanse da neko zna....

Ostaje uvek ono...da ako hoce, moze sta god da ti nadje, al mene su svkaako maltretirali, a ni jedan me nije pitao za tocak.

A i ne vidim razlog da te zezaju, ozbiljan si covek , vozis auto penzionerskog izgleda....

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Pa bas zato. Sta ce matori (izlapeli) cica ako mu pukne guma?
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Nosi tocak zbog sebe,krateri su na putevima,za pandure ne brini,niko te nece ni pitati za to

Comment

• Nikola
                      CBC Senator XXL
                      • 29.09.2004
                      • 975
                      • Indjija/Vojvodina

Oce pitace ga. Pre neki dan u centru Novog Sada, guzva u saobracaju, a mene zaustavlja policajka i trazi da joj pokazem da imam svu opremu...
                      .:Cuore Sportivo:.
                      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

@NIKOLA ...al si naivan...pa nabacivala ti se...to je ono.."izvinite koliko ima sati "

@BOOST...pitaj STEVU ZIGONA,kako se proveo u Beogradu sa SAABom
                        " MAJSTORSKA RADIONICA "

[/img]

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

@BOOST...pitaj STEVU ZIGONA,kako se preoveo u Beogradu sa SAABom
                          " MAJSTORSKA RADIONICA "
                          Sto bi rekao kolumnista jednog domaceg kompjuterskog casopisa "precenjenog vozila" mada sta on zna sta je SAAB,pa to mora da se ceni ,jos u ono doba,kad je vozio Stevo

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

boost, zakonski rezervni tocak nije obavezan. u obaveznu opremu vozila spadaju uze za vucu, trougao, rezervne sijalice (i to tacno navedeno kojih komada koliko zavisno od vrste i broja na vozilu), i komplet prve pomoci.

nista vise od toga nema pravo policajca da ti trazi niti bilo sta pita (po zakonu).

za teretno registrovana vozila i autobuse sppisak dodatne opreme je bogatiji, jedino znam da je obavezan aparat za gasenje pozara.

nisam cuo da je ikada ikome naplacena kazna za posedovanje ili neposedavnje rezervnog tocka. uostalom, tehnicki ako je rezervni tocak (guma) probusena ili nepravilno naduvana ona se vodi kao da je nema... a sta ce onda da kaze cika policajac/ka

sto se puteva tice, ne brini, skoro svi su uredni i sredjeni, rupa gotovo i nema, asfalt je uredno ravan i dobro obelezen..tek ponegde se nadje neki problematicni deo puta koji jos nije uradjen.

u BG upravo sredjuju deonicu autoputa kroz grad naveliko, npr.

uglavnom preteze vrlo dobro stanje puteva, mada ima ivrlo problematicnih lokacija koje su sto je najgore neobelezene.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Nikola
                              CBC Senator XXL
                              • 29.09.2004
                              • 975
                              • Indjija/Vojvodina

Originally posted by brick

sto se puteva tice, ne brini, skoro svi su uredni i sredjeni, rupa gotovo i nema, asfalt je uredno ravan i dobro obelezen..tek ponegde se nadje neki problematicni deo puta koji jos nije uradjen.

.:Cuore Sportivo:.
                              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

Working...
                              X