Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Todor-TNT
    CBC Član
    • 01.02.2009
    • 91
    • Beograd,Zvezdara

Re: Prekrsaj-nepropustanje pesaka

Kazna je novcana u iznosu od 3 000 - 20 000 dinara,mislim da ne postoji mogucnost za oduzimanje dozvole... Ako nije ranije pravila prekrsaje onda nece mnogo platiti samo nek' se malo prenemaze... E,sad,ako je nisu slikali,moze da se vadi da je bila "opsta guzva u saobracaju", da je bila zaklonjena,itd...
    Jao...izvinjavam se,nisam video poruku posle...
    :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• Rins
      CBC Član
      • 23.09.2008
      • 39
      • BG

Ne znam da li je jos neko stekao takav utisak ali meni su ove kazne stvarno drakonske, vidim ladno se barata iznosima od 5-6k din za nepropustanje pesaka... Mislim, u redu je sve ja to kapiram i podrzavam ali takav sistem moze da funkcionise jedino ako ga se svi pridrzavaju a to znaci da se pre svega pridrzavaju ogranicenja brzine i minimalnog odstojanja.

Comment

• StreetRacerCA
        CBC Senator
        • 11.06.2006
        • 238
        • Čačak
        • Škoda Fabia II 1.6 TNG

da druze, uvek ima znak, koji npr nisi mogao da vidis od autobusa....e sad ko ti je kriv sto nemas x ray vid

sto se tice i novog i starog zakona o saobracaju, pesak je duzan da, pre nego sto stupi na pesacki, obrati paznju na nailazeca vozila, pa da tek potom stupi na pesacki. znaci ako sam na 10 m, bez obzira koliko se brzo krecem, duzan je da saceka da prodjem, i nema pravo da stupi na pesacki. od ovog pravila se oduzimaju stare osobe i deca (e sad se to moze siroko tumaciti). nije meni problem da stanem...ali mi je problem to sto su pesaci generalno gledano marva koja misli da ima sva prava, a 0 obaveza, i koja krece da prelazi posto poto...niko od njih ne ukljuci mozak sta je lakse i jednostavnije...najkonkretniji primer je da se ja krecem ulicom, iza mene nema nikoga 200 m, a pesak, umesto da saceka da ja prodjem i da onda laganini predje ulicu, ne, imam ja da mu stanem da predje ulicu...ponekad pozelim da nemam srca nimalo, a da imam neki falsh untraceble auto, i da samo ukljucim brisace.....
        Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Todor-TNT
          CBC Član
          • 01.02.2009
          • 91
          • Beograd,Zvezdara

Originally posted by StreetRacerCA
          da druze, uvek ima znak, koji npr nisi mogao da vidis od autobusa....e sad ko ti je kriv sto nemas x ray vid

...ponekad pozelim da nemam srca nimalo, a da imam neki falsh untraceble auto, i da samo ukljucim brisace.....

znaci ako sam na 10 m, bez obzira koliko se brzo krecem, duzan je da saceka da prodjem, i nema pravo da stupi na pesacki. od ovog pravila se oduzimaju stare osobe i deca (e sad se to moze siroko tumaciti).
          Mislim da za ovo nisi u pravu... Mada,opet,smatram da nisam dovoljno merodavan da o tome sudim,bolje da kaze neko drugi,ovo je samo moje misljenje...
          :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

Originally posted by Car
            S obzirom da se tamo pred pancevackim mostom pesaci jedva uspevaju da predju ulicu iako imaju pesacki, i pitao sam se kad ce policija vec jednom poceti da zaustavlja te koji ih ne propustaju.
            Poruka Gradskom sekretarijatu za saobraćaj: POSTAVITE SEMAFOR! Sa tasterom naravno.

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Mislim da je malo nezgodno tamo postaviti semafor - ima dosta pešaka, često bi se palilo crveno, a i ovako ume da bude gužva zbog tog isključenja i uključenja na most. Bolje neka pasarela.

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

E, pa i taj semafor nije toliko glup, nakon zelenog za pesake, programiran je da X sekundi bude zeleno vozilima.
                Tj. programirano je minimalno trajanje zelenog za vozila, a takodje je namesten da se crveno za vozila nikad ne pali samo, samo po pritisku tastera.
                Logicno.
                work in progress

Comment

• dris
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 172
                  • Novi Sad

Sve u svemu, kada krenemo negde u gradu i ne treba nam ni treca brzina . Zakon je zakon i treba ga postovati, e sad to sto zakon nije predvideo siri spektar situacija to je problem. To je sve teorija ali neverovatno je koliko su se pesaci "opustili" zadnjih godinu ili dve, znaci to zveraju ko zna gde dok prelaze ulicu uopste ni ne pogledaju ima li vozila vec opusteno krenu prelaziti. Starno ih ne kontam, na stranu to sto je zakon na njihovu ruku ali povrede koje mogu nastati su trajne i upropastavaju zivot i pesaku a u neku ruku i vozacu (savesnom), mislim da je to stvar slabog vaspitanja pesaka a bogami i vozaca.

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Problem je što organizacija saobraćaja kod nas (pogotovo u Beogradu) jednostavno ne dozvoljava teorijsku primenu Zakona u mnogim delovima grada. Slaviju, na primer, nije moguće radnim danom preći bez kršenja Zakona kada je reč o pešacima. Radim na Slaviji i svakog dana je reka pešaka na svim glavnim ulicama. Nemoguće bi bilo voziti kada bi se poštovalo slovo Zakona. I naši panduri to znaju, i čekaju na mestima tipa Pančevac, koji je odavno prevazišao horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

Comment

• Williams
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2006
                      • 556
                      • Beograd- Cerak

Kod TC Usca na skretanju iz bulevara Mihajla Pupina, obratite paznju jer su non stop tamo.

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Originally posted by sri98
                        A i kako da bude nacrtano kada tamo prodje milion vozila dnevno, a bilo je nekoliko meseci kise, snega, minusa.....

Bas zato i stoji znak.
                        Zar su loši vremenski uslovi razlog da pešački ne bude iscrtan?

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

ne, vec su razlog da pre nestane farba
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                          X