Sudar na raskrsnici

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makim
    CBC Član
    • 08.02.2009
    • 52
    • beograd

Re: Sudar na raskrsnici

Svako vestacenje bi moglo da se pobija novim vestacenjem, kod sudije se trazi novo vestacenje drugog vestaka i onda bude suceljavanja misljenja, pa pitanje prav -kriv nije uvek na isti nacin videno od dvoje il jednih ociju...
    Pozdrav

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

moje vozilo odveženo na tehnički gde je btw. konstatovana ispravnost upravljačkog i kočionog mehanizma. ... !!! Moj je još uvek na parkingu SUP-a Požarevac!
      S obzirom da je auto tehnicki ispravan , sta je navedeno kao razlog zadrzavanja vozila u MUP-u?
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

rekao bih da je auto predmet ucinjenog krivicnog dela teskih telesnih povreda

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Uhhh dobro si rekao ,ovo se zove maler ! Da se ja pitam kriv je mamlaz koji se parkirao u raskrsnici i zaklonio preglednost naplatio bi mu stetu za oba automobila - neverovatna je stvar da se on nigde ne pominje a def. je veoma doprineo ugrozavanju saobracaja ! Drugi maler je da se sudaris sa zenom koje po pravilu vrse preticanja i pesaka kao da je sleper - u 90% slucajeva.Takodje zena se kretala vecom brzinom od dozvoljene - ugrozavala bezbednost a da je isla malo sporije imala bi vremena da te vidi i vrati se u svoju traku ili reaguje uopste .Ovde bi realno bilo obostrana krivica i svako svoju stetu da plati .Uzmi dobrog advokata i teraj do kraja ! izem ti pravdu ovde

Pozdrav
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

nema ni teoretske zanse da se okrivi vozac astre, a kamo li parkiranog vozila. moj ti je savet da gledas da se sto pre nagodis, da te ne bi advokati kostali bubreg i po.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

@gevara

ne znam da li si me razumeo, i nemoj da mi zameris, ali po meni si ti ovde krivac za udes. Ukljucivao si se iz ulice koja nema pravo prvenstva prolaza, udario te auto koji se u tom trenutku kretao ulicom koja ima pravo prvenstva, i tu se prica zavrsava. Sta je on radio u ulici kojom se kretao, da li je preticao, vozio suprotnom trakom, ili BILO sta drugo, nije tvoj problem i ne utice na ishod. Oduzimanje prava prvenstva, kraj.

Cinjenica da si morao da izadjes autom malo vise napred jer nisi mogao da vidis gde se ukljucujes od parkiranog auta apsolutno ne menja stvar i ne utice na cinjenicno stanje. To objasnjava zasto si morao toliko da "izviris" ali te ne opravdava. Ti sa svoje strane mozes da pokrenes privatnu tuzbu protiv vlasnika toga auta ali i od toga slaba vajda. Dakle Clan 74. ZOBS-a ne opravdava tebe niti ti skida odgovornost.

Ista stvar vazi i za Clan 65, odnosno cinjenicu da je u trenutku udarca vozac Astre preticao biciklistu, ili koga god vec, pred raskrsnicom - sam taj clan i iskljucuje bicikliste, znaci kao da ga nije ni preticao. Policija moze da odluci njega da tera zbog tog prekrsaja, ako odluci da tu prekrsaja uopste ima, ali to ne utice na epilog tvoje price. Sta je on radio u ulici sa pravom prvenstva nije tvoj problem, da li je vozio svojom stranom, preticao gde ne sme ili je vozio u rikverc suprotnom stranom - on je u ulici sa pravom prvenstva prolaza u kojoj ti nemas sta da trazis dok se ne uveris da je slobodna da se u nju ukljucis. Opet kazem, to sto si ti morao da "izviris" malo vise da uopste vidis da li je ili nije slobodno da se ukljucis, apsolutno ne menja stvar.

Clan 62 se odnosi na ugrozavanje saobracaja i vozila iz suprotnog smera u istoj ulici. Ti se, dok se ne ukljucis, ne smatras ucesnikom saobracaja u istoj. Mozda je tumacenje ili taj clan falicno formulisan, ali budi siguran da ce na Sudu biti tako tumacen. I opet, da li je on ugrozavao nekog ili ne stvar je policije nevezan za konkretno ovaj slucaj, ali nije tvoj problem ili nesto na sta treba da se pozivas, sto se njih tice ti si ugrozio njega dok se kretao ulicom sa pravom prvenstva.

Ovo ti govorim iz perspektive nekog ko zna kako osiguravajuca drustva gledaju na ovakve stete, a samim tim imam i dosta uvida u veliki broj ovakvih steta i policijske zapisnike istih, tako da otprilike znam kakav ce i ishod da bude.

Moj savet ti je da uzmes dobrog advokata i pustis njega da tera pricu dalje, jer po mom misljenju nemas osnova da se bunis za bilo sta.

Evo ti skorasnji primer - meni je supruga imala udes pre mesec-dva, sad ti malo parafraziram zapisnik i stanje i opis kako je uneseno u isti. Kretala se ulicom sa pravom prvenstva, i 20m pred raskrsnicom krenula da obilazi auto parkiran u njenoj traci, preko pune linije. U trenutku kada je usla u raskrsnicu, nije se bila vratila u svoju traku. U tom trenutku iz sporedne ulice sa znakom STOP izlece taksista, i sece joj putanju, ona ga udara u zadnji deo, mesto udarca sa pogresne strane pune linije...povredjen putnik u taksiju, materijalna steta na oba auta.

Epilog: taksista kriv, suprugina krivica nula, nema prijave niti procesa zbog obilazenja vozila na punoj ili preticanja u raskrsnici. Na sve njegove primedbe da je supruga isla velikom brzinom i da je on dok je gledao uopste nije ni video vec je iz velike daljine doletela velikom brzinom, obilazila auto preko pune linije, preticala u raskrsnici, odgovoreno je sa jednim navodom - taksista imao STOP, ne treba da ga interesuje sta se desava u ulici sa pravom prvenstva prolaza i ne sme da pomisli da se u istu ukljuci dok to nije bezbedno. Kraj price. Osiguranje taksiste placa stetu na supruginom autu i ostecenom putniku, posle toga ce sudski da trazi povrat iznosa stete od taksiste, koji svoj auto mora sam da popravi, plus da plati i kaznu zbog skrivljenog udesa.

Drugim recima, ako budes kriv, platices procenjenu stetu na tudjem autu (i to ce ti tvoje osiguranje to naplatiti putem voljne ili sudske naplate), stetu na svom autu, eventualnu stetu zbog povreda, straha, umanjenja radne sposobnosti, naruzenosti itd. koliko vec osiguranje pristane da isplati vozacu Astre (a cifre mogu biti ASTRONOMSKE, po Zakonu, mada se u velikom broju slucajeva ponudi odsteta i sporazumno zakljuci vansudsko poravnanje, iako nije retko da se tera preko Suda, pogotovo ako su u pitanju teze povrede, te ako zaista jesu teske od srca ti predlazem da se nagodis) - plus kazna i prekrsajna prijava, odnosno krivicna ako su u pitanju teze povrede. Ako se ispostavi da su povrede zaista teske, i da doprinose umanjenju radne sposobnosti, kratko receno, finansijski si na**bao kao zuti. Ne zatezi stvar, dakle, i gledaj da celu stvar zavrsis, ako je moguce, u direktnoj pogodbi, sve u sprezi sa osiguranjem - mada je pitanje koliko uopste mozes i da li ces moci da utices na visinu stete koju ce osiguranje isplatiti.

Zbog ovakvih slucajeva Kasko je zakon...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by RANK
                nema ni teoretske zanse da se okrivi vozac astre, a kamo li parkiranog vozila
                Jasno je to i meni samo sam rekao da bi bilo realno da svi snose deo krivice a po mom licnom misljenju najkrivlji je parkirani auto u raskrsnici jer je indirektno ugrozio saobracaj - po kojoj logici je on neduzan kad je zabranjeno parkiranje na mestu gde je stajao (malte ne u raskrsnici)?!

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

On je kriv za pogresno parkiranje, ne snosi krivicu za udes. Ti si kriv ako zbog njegovog pogresnog parkiranja izazoves udes jer si duzan da se prilagodis datoj situaciji.

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

tako je
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Originally posted by 206
                      pogresno parkiranje
                      nepropisno parkiranje
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• -Miki-
                        Moderator
                        • 09.11.2005
                        • 708
                        • Valjevo
                        • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by 206
                        On je kriv za pogresno parkiranje, ne snosi krivicu za udes. Ti si kriv ako zbog njegovog pogresnog parkiranja izazoves udes jer si duzan da se prilagodis datoj situaciji.
                        Zbog takvog zakona se ovakve stvari i desavaju

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Reci mi gde i ciji Zakon propisuje drugacije?

Comment

• -Miki-
                            Moderator
                            • 09.11.2005
                            • 708
                            • Valjevo
                            • Honda Accord coupe cg4

Ovde nije rec o zakonu vec o sprovodjenju istog ,tacno je da su svuda isti ali koliko ja znam bilo gde na zapadu (osim u Italiji) bez obzira na zakon ljudi pre svega imaju kulturu i nece se svesno parkirati u raskrsnici kao nas Srbenda - bitno mu je da udje sa kolima u prodavnicu a boli ga uvo za moguce posledice ujedno zna da ga niko nece kazniti - iako imamo zakon koji kaze da je to zabranjeno.

Pozz

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Ma njima ni go**a ne smrde.

Nisu ni svi osim Srba cvecke niti smo mi najgori, ne brini, parkiraju i oni ovako...

Comment

• TAZZ
                                Banovan
                                • 30.05.2005
                                • 1409
                                • NBGD,SERBIA

Originally posted by 206
                                @gevara

ne znam da li si me razumeo, i nemoj da mi zameris, ali po meni si ti ovde krivac za udes. Ukljucivao si se iz ulice koja nema pravo prvenstva prolaza, udario te auto koji se u tom trenutku kretao ulicom koja ima pravo prvenstva, i tu se prica zavrsava. Sta je on radio u ulici kojom se kretao, da li je preticao, vozio suprotnom trakom, ili BILO sta drugo, nije tvoj problem i ne utice na ishod. Oduzimanje prava prvenstva, kraj.

Originally posted by gevara
                                Mesto udesa je raskrsnica u gradskoj zoni, puteva iste važnosti, nema znakova, nema središne linije, kolovoz suv - asfalt, lep sunčan dan, (btw. uskrs prošle godine).

Sorry Sale...

Ali ... PUTEVI iste kategorije...

VW nije kriv...

Comment

Working...
                                X