spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

Re: spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

@chubbs
    Pa poenta je to sto ce on kao ostati bez dozvole, pa kao nece vise moci da jurca. Rekao sam "kao" jer pitanje je da li ce ostati bez dozvole (veze & protekcija & korupcija...) i da li ce ga gubitak dozvole spreciti da opet lepo sedne u auto (pijan/drogiran/...).

Po meni, kamere su postavljene cisto iz razloga da se puni budzet (a pare posle zavrse u privatnim dzepovima), a ne radi neke prevencije i bezbednosti saobracaja, jer nisu postavljene na "crnim tackama" nego na lokacijama koje su mamac za vozace da naprave prekrsaj (sajam, visnjicka, jurija gagarina, brankov most...). Ogranicenja su katastrofalna, ovo je cisto izivljavanje nad vozacima.
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Btw, gde je tacno ta kamera u Visnjickoj?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kalibaR
        Moderator
        • 03.04.2006
        • 352
        • Beograd
        • AE86 rolle, Eclipse 1G

Raspored kamera

Code:
        http://www.aladin.info/maps/bgd-cam.php

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Opet kamere za nadzor...

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Rekao Okanovic da su kamere postavljene na mestima gde mogu da ulove,da to nema nikakve veze sa bezbednoscu!Oni se brinu za neciju bezbednost,kako da ne,niko ne veruje u te njihove price!!!Ali ko im sta moze!

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pitam za ovo ulazenenu raskrsnicu zato sto je sa nasim sistemom raskrsnica, semafora i "kretanja" (odnosno zastoja) po ulicama i raskrsnicama u spicu, u praksi nemoguce da se u nekom trenutku ne nadjete u prekrsaju na ovaj nacin, pogotovo ne u raskrsnicama koje su malo vece, bas recimo ona kod Usca. Pa me bas interesuje da li xe se nesto menjati po tom pitanju pre uvodjenja druge i trece faze, ili ce kao i obicno, biti da se propis dovede i krene u sprovodjenje bez ikakvih preduslova za to, pa se ti snalazi...

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Nema izgleda, da se situacija u dogledno vreme popravi! Upravo zbog toga, danas sam tri puta koristio GSP 78 i 83, i od Ušća do opštine N.BG na svim raskrsnicama čepovi! Za divno čudo, svi poštuju žutu traku, tako da bus vozi normalno, za razliku do pre mesec dana, kada su putnička vozila prisiljavala da autobusi koče, jer oni na sledećoj raskrsnici skreću u desno, ili prosto zato, što im se žuri. Na druge dve trake kolone od YUBC do Ušća.

Comment

• shadow
                  CBC Senator XXL
                  • 23.09.2005
                  • 555
                  • Beograd

@206
                  moguce je izbeci prekrsaj, ali to zahteva promenu mentaliteta. Mi svi smo nauceni i navikli da kad se upali zeleno, da krenemo. Ako ne krenemo, pocece da nam trube, da nas psuju, mozda i nesto gore. Ali pravilo kaze da se NE ulazi u raskrsnicu ako nema mesta da izadjes iz nje, iako se upalilo zeleno. Ko se pridrzava ovog pravila nema sanse da napravi prekrsaj. Da si ti Vlast, sta bi ti uradio povodom te raskrsnice kod Usca da ti pomogne da ne napravis prekrsaj?

Ja na primer imam drasticniji primer. Petlja kod autokomande. Ako moze neko da mi objasni kako iz pravca autokomande skrenuti u Juzni bulevar a ne napraviti prekrsaj? Ili iz pravca Ustanicke skrenuti ka Slaviji? Tu dosta cesto stoji policija i s vremena na vreme neki vozac "nastrada". Sad stoje i kamere. Doduse samo za nadzor, ali mislim da je pitanje vremena kad ce da uvedu i kaznjavanje.

Ili recimo, koje ogranicenje brzine je kod Sajma, gde stoji kamera za kaznjavanje? 40 ili 50?
                  My crew is all fired up

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Originally posted by shadow
                    @206
                    moguce je izbeci prekrsaj, ali to zahteva promenu mentaliteta. Mi svi smo nauceni i navikli da kad se upali zeleno, da krenemo. Ako ne krenemo, pocece da nam trube, da nas psuju, mozda i nesto gore. Ali pravilo kaze da se NE ulazi u raskrsnicu ako nema mesta da izadjes iz nje, iako se upalilo zeleno. Ko se pridrzava ovog pravila nema sanse da napravi prekrsaj. Da si ti Vlast, sta bi ti uradio povodom te raskrsnice kod Usca da ti pomogne da ne napravis prekrsaj?
                    Na zeleno se i krece. Ako ne postoji uslov za to, onda semafor ne treba ni da pali zeleno, sto je naravno nemoguce sa nasim postojecim glupim i neprilagodljivom sistemom semafora iz 19. veka.

Recimo, pre nego sto se uvede ova druga faza kao preduslov njoj napravio inteligentniji sistem semafora, koji vodi racuna o vremenu dana, opterecenosti raskrsnice, broju auta vec u raskrsnici, uskladjenoscu sa ostqlim semaforima na trasi - i u zavisnosti od toga automatski odredjuje vreme paljenja i trajanja odredjenog svetla? Slicni sistemi se odavno primenjuju u razvijenijim zemljama, nema sanse da pusti zeleno iz suprotnog smera ako u raskrsnici ceka 20 automobila, drzi crveno na oba dok se ne isprazni, prosto. I sa takvim sistemom nema ni potrebe za kamerama i nadzorom iz ove druge faze, a vise bi ucinili za normalniji protok saobracaja. A ne ovako, puna raskrsnica, semafor upalo zeleno, i haos sa obe strane, ili te drzi crveno po minut na praznom bulevaru i praznoj raskrsnici u 2 ujutru...E to bih progutao kao nesto u sta vredi investirati za smanjenje guzvi i poboljsanje bezbednosti saobracaja, a ne ove gluposti sa kamerama po svaku cenu

Comment

• zvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2005
                      • 961
                      • Beograd, Batajnica
                      • Golf 4

A šta radimo kada policajac reguliše raskrsnicu?
                      Ja sam danas dva puta prošao na crveno i to oba puta na znak policajca.
                      Kamera slika samo tablice i vozilo,kako da dokažem da sam prošao na znak saobraćajca?
                      “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• shadow
                        CBC Senator XXL
                        • 23.09.2005
                        • 555
                        • Beograd

@zvrle
                        Uz 2 svedoka ili trazis snimak sa kamere za nadzor na toj raskrsnici (svuda su pored ovih kamera koje beleze prekrsaje stavili po 2-3 kamere dodatno koje su tu da prate stanje).

@206
                        Eto gde gresis, na ZELENO se vise ne krece. Od prosle godine, na zeleno se krece samo ako mozes da prodjes raskrsnicu. Tako rade u civilizovanom svetu.
                        In many jurisdictions, drivers are prohibited from entering an intersection at a green light if there is no room for them to clear the intersection.

A to za semafore da treba uvesti inteligentniji sistem semafora, to najavljuju vec godinama, i kamere su kao bile preduslov za to.

@Franjo
                        Ima izgleda, mislim da ce most preko Ade mnogo rasteretiti saobracaj i kad vec jednom zavrse rekonstrukciju Gazele. To sve treba da se dogodi do kraja godine. Jos ovo leto cemo se patiti valjda. Posle toga kada zavrse obilaznicu i "kineski" most ce biti jos bolje. Onda ce je uvesti jos vise kamera, i jos vise presretaca u kolima i motociklima, i svi cemo da ostanemo bez dozvola. A ako neko slucajno zadrzi dozvolu, nece imati para za gorivo. I nema vise guzve u beogradu.
                        My crew is all fired up

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Kod mene prosle godine stavili kameru na pruzni prelaz,ne znam da li su je vezali sa sup-om ili zeleznickom stanicom,samo znam da je ubrzo nestala,a inace ljudi vole da prelaze spustenu rampu,pa im posle djavo kriv kad im naleti voz!

Comment

• Jesa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2008
                            • 344
                            • Beograd
                            • Honda Civic 1.4 LS

zbog kolapsa u saobracaju, na danasnji dan sam imao 2 kriticna prolaza:

- 1 semafor od bogoslovije ka pioniru, gde je zatvoren prilaz ka pancevcu (neki baja je pokusao da uparkira jugica u mene)
                            - Dzordza Vashingtona/29.Nov - kolaps gomila vozila na sred raskrsnice, niko ne **** 2% semafor, svi zivi krecu, busevi, tramvaji ...

Koliko dana do stizanja koverte?
                            www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

Tu nemas kamere...

Comment

• maliomladinac
                                CBC Senator XXL
                                • 21.11.2008
                                • 995
                                • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Na koliko metara kamere uoce prekoracenje brzine? Na Bulevaru... Kako se zvashe, gore kod Partizanovog stadiona...
                                Elem, naleteo sam sa jedno 60kmh, 50-80m pre kamere zabo kocnicu ko blesav i nastavio sa 40kmh. Kasno sam je uocio, zamislio se nesto, nije bilo kola nigde, 5-eta lagano na 1400rpm, ni na kraj pameti kamera... Da ocekujem ili jok?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                                061/665-94-23

Comment

Working...
                                X