Re: spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno
Jedan me je zaustavio nedaleko iza pesackog, a onda je dosetao drugi koji me je negde sa strane fotografisao u prekrsaju. Neki ogroman fotoaparat u srebrnom kucistu i kao slike moze da brise samo nadredjeni.
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
I ja prodjem tu maltene svakodnevno i redovno propustam pesake (svugde), zato sam se i smorio sto su mi zbog toga pisali prijavu. Kao sto rekoh, bilaje glupava situacija- siroka ulica, pesaci naviru non-stop i taman kada se napravio prozor da prodje neki auto preko "pesackog" krenu 1. i 2. ispred mene, ja vidim da zene krece ka sinama i opalim po gasu da se provucem iza ove dvojice pre nego sto dodje do ulice ali ovi me slikase i eto prijave. Priznajem da sam po zakonu trebao da stanem i da sacekam da prodje, ali scena je bila kao i na Slaviji kada pesaci idu non-stop i po zakonu bi trebao da sacekas ko zna koliko da ne napravis prekrsaj. Isao sam logikom da je dovoljno da ne ometam pesaka u prelazu ulice, jer sam prosao pesacki i pre negp sto je ona dosla do ivice kolovoza pa nije ni morala da usporava zbog mene. Problem je sto tu pesacki pocinje preko tramvajskih sina. Jbg, zakon je zakon i prema onome sto pise ja sam kriv i tacka.
Koliko vozim mora i neka kazna nekada da se plati...
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Što rade u policiji, SPILBERG bi im više platio za te specijalne efekte. A šta ćemo sa sudijama za prekršaje koji nemaju vozačku, ali znaju zakon? Moj drugar, inače saobraćajni ing., sudski veštak za nezgode, dopao je jednog takvog sudije. ...........Na kraju je bilo: PA VI SE SVAKAKO BOLJE U OVO RAZUMETE, PA AKO SMATRATE DA STE KRIVI, RECITE DA VAM ODREDIM KAZNU!!! Za smeh jeste, ali onaj krajnji, najtužniji u zemlji SRBIJI. Šta ja-mi da radimo?
''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Od svih kamera koje su po gradu postavljene (mislim na one po bulevarima i crvenim svetlima, okacene po novopostavljenim konstrukcijama, ne one na stubovima za nadgledanje), samo jedna jedina kamera, postavljena u Bul. M. Pupina u smeru prema gradu otprilike na pola puta izmedju YUBC i raskrsnice kod Dejtonke - ima radarsko merenje brzine, i to stalno aktivnim radarom jako uskog i usmerenog Ka-band snopa. Opseg koji se koristi na Multanova radarima, jako tezak za detekciju, vecina detektora uopste ne reaguje na njega, a oni koji i reaguju, daju upozorenje na oko 150m, sto je prilicno kratko.
Sto opet znaci da se merenje brzine najverovatnije jos uvek ne vrsi, ili se vrsi na nekolicini kamera u test fazi, ili se i dalje sprovodi test faza koji nacin merenja da se uvede. U svakom slucaju, koji god nacin da se uvede, ako se uvede - bice tezak ili nemoguc za detekciju, i jedini lek je usporavanje.
The difference between men and boys is the price of their toys
Ona kod Cvijiceve je pasivna. Pisalo je u novinama o tome, a i kad sam prelazio peske, tacno se vidi kako je secen asfalt na dva mesta gde su senzori. Zna se razmak senzora, vreme se izmeri i V=s/t
Te visece kamere se bas vide, i po meni je najveca opasnost ne brzina, nego ako krenu da slikaju na zuto... Mada za to zavisi kako bude podesena.
Ok, samo kazem da postoji i aktivna, makar jedna za koju znam - a ne bi bila tamo ako nije planirana da ostane, ili ako vrse testiranje, recimo, koji je sistem pouzdaniji po pitanju merenja brzine.
The difference between men and boys is the price of their toys
Evo spiska lokacija aktivnih kamera u Beogradu (za sada), koje mere prekoračenje brzine (ne svaka od prikazanih), prolazak kroz crveno (svaka) i (ne)poštovanje žutih traka u gradu (tamo gde su postavljene).
Originally posted by 206
Ok, samo kazem da postoji i aktivna, makar jedna za koju znam - a ne bi bila tamo ako nije planirana da ostane, ili ako vrse testiranje, recimo, koji je sistem pouzdaniji po pitanju merenja brzine.
Ovo je "procurelo". Izgleda iz test faze, ali ovo ce stizati na kucnu adresu. Cini se da je bas sa takve kamere o kojima pricas
Jure njega
Ako sam dobro shvatio, ukoliko vlasnik ne kaze ko je upravljao, ima clanova po kojem mogu da ga kazne sa ukupno max 50 000din. Ali ne bih da ulazim u taj postupak otkrivanja vozaca jer nisam pravnik...
Comment