spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: spisak lokacija postavljenih kamere u BG - neprovereno

Vrlo moguce,covek koci naglo na trepcuce zeleno,a ovaj iza njega pokusava da ga izbegne i zalepi ga od pozadi!Valjda dok se malo ne naviknu na laganiju voznju jer cinjenica je da svi zure i jure...

Comment

• Cvagen
      Banovan
      • 17.04.2010
      • 122
      • Beograd

Ne vredi ništa sve dok jedno zeleno trepti 3-4 sekunde, sledeće ni 1.5 sekund, a treće ni ne trepti nego odmah prebaci na žuto(za koje jedan policajac kaže da se tretira kao crveno, a drugi ne zna, trećeg nije briga ako se nisi slupao, četvrti tvrdi da možeš sigurno da prođeš, peti na sve žmuri za 2000 dinara, šesti tvrdi da taj semafor nikada nije ni radio kako treba...).

Treptanje/izmena svetala na neusklađenim semaforima najčešće počinje 10-15 metara pre nego što prođeš.

5m pri 60km/h = 0.3 sekunde, 10 metara = 0.6s. A ti za to vreme moraš da se uveriš da ćeš propisno stati, da ti glava u međuvremenu neće proći kroz vetrobran, da te otpozadi neće niko resetovati i napraviti invalida za ceo život, da suvozač neće polomiti lobanju o tablu, da neko sa zadnjeg sedišta neće izleteti napred...
      Malo nemoguće.

Pa da svi vozimo McLaren-e F1, ne bi niko stigao da za 15 metara odreaguje adekvatno i propisno stane sa 60km/h, sve i da mu mozak obradi sve navedene informacije i da je u vrhunskoj fizičkoj formi, automobil prosto ne može da prkosi zakonima fizike.

A kamoli sa u 98% slučajeva manjim ili većim leševima sa po 300-500kkm i "super" kočnicama. Treba ti bar 20-25 metara da se uopšte zaustaviš. Dakle, semafor u proseku treba da počne da trepti kada si najmanje 40-45 metara ispred njega, odnosno da treptanje traje najmanje 3 sekunde. U svakom drugom slučaju od bezbednosti nema ni b.

Comment

• JeepClub
        CBC Član
        • 08.03.2011
        • 42
        • Beograd
        • Jeep Cherokee

Originally posted by Cvagen
        Pa da svi vozimo McLaren-e F1, ne bi niko stigao da za 15 metara odreaguje adekvatno i propisno stane sa 60km/h, sve i da mu mozak obradi sve navedene informacije i da je u vrhunskoj fizičkoj formi, automobil prosto ne može da prkosi zakonima fizike.
        Hajde malo manje vađenja i teoretisanja. Po mom iskustvu, ako na trepćuće zeleno istog trenutka bez razmišljanja kreneš da kočiš umesto da još jedno sekund, dva razmišljaš da li da kočiš ili da se zaletiš, staješ lagodno kakav god da ti je auto ili kočnice. E sad, to što još uvek ima onih koji treptanje zelenog doživljavaju kao signal da treba da patosiraju papučicu gasa umesto da stisnu kočnicu jeste mentalna anomalija koja će se vremenom izlečiti. Dotle će im valjda dovoljna informacija da treba blagovremeno da se predomisle biti tvoje štopaljke.
        Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Ja ne znam po cemu je trepcuce zeleno znak za kocenje ako si iole blizu semafora??

Comment

• Cvagen
            Banovan
            • 17.04.2010
            • 122
            • Beograd

Zakoči pored parkiranih automobila sa 60km/h pa prebroj koliko ti ih ostane iza leđa dok potpuno staneš.

Vozi baš stvarnih 60km/h, pusti gas na 70-80 i oko 60 kreni da lagodno pritiskaš kočnicu.

Nemoj one fore, cajger pokazuje 60, a auto ide stvarnih 55 ili da tek pipne 60, pa dok pustiš gas već je na 55 i manje. Nego stvarno.

Pozdrav.

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Originally posted by Shazalakazoo
              Ja ne znam po cemu je trepcuce zeleno znak za kocenje ako si iole blizu semafora??
              a sta je, znak za gas patos?
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• JeepClub
                CBC Član
                • 08.03.2011
                • 42
                • Beograd
                • Jeep Cherokee

Zakon je tu prilično jasan - možeš da prođeš samo ako si toliko blizu da nema šanse da bezbedno ukočiš. Svako sa više od godinu dana vozačkog iskustva to je u stanju da proceni, a za one sa manje od godinu dana staža sada i tako važe posebna pravila.

Originally posted by Cvagen
                Vozi baš stvarnih 60km/h, pusti gas na 70-80 i oko 60 kreni da lagodno pritiskaš kočnicu.
                Prijatelju, što pre zaboraviš na brzine 70-80 po gradu (koje su, uzgred, po novom za oduzimanje dozvole), to će ti život biti lakši i imaćeš manje dilema koje te u poslednjih par poruka muče. Ne tvrdim da nisam i sam bio napaljenko koji je jednom davno dobio uslovno za 105 u gradu (tada je to bilo +45), ali okolnosti su takve da će na ulicama opstati samo oni koji se što pre oslobode tih adolescentskih tripova. Aman ljudi opustite se! Nema potrebe za žurbom, nema potrebe za trkom, lečenjem frustracija jurcanjem po ulici. Za to služi trkačka pista. Mali savet za kraj - čim si u gradu primetno brži od kolone, znači da nešto verovatno nije u redu i treba u glavi da se upali lampica.
                Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Originally posted by Chubbs
                  Da, ako sam blizu. Ili zadrzavanje istog tempa.
                  Sigurno nije znak za bacanje sidra i potencijalni lancani sudar.

Comment

• Paranoid
                    CBC Senator XXL
                    • 13.01.2009
                    • 622
                    • Beograd
                    • Fiat 131 1300

Na ulicama kao sto su bul. Mihajla Pupina na NBG gde uslovi saobracaja to dozvoljavaju skidao sam nogu na oko 70km/h (sto se i oseti cim idem brze) a sad me nervira osecaj koji imam kada vozim jer stalno geldam u brzinomer koliko idem, (pa trip koliko ona kamera baca, sigurno je sigurno itd) ranije opusteno i kad preticem ne razmisljam, stvarno su nas usrali sa ovim kamerama ljudi u 11 uvece u istoj ulici vozimo 50 svi do jednog...Sto se tice treptuceg zelenog svetla ili ne moje misljenje je da i sa netreptucim zelenim svetlom sasvim korektno mozes da se zaustavis naravno ako postujes ogranicenje u gradu i ako imas ispravan auto ... e sad druga prica sto su svi zaplaseni novim zakonom i kamerama pa se zentaju da prodju na zuto sto je ranije bilo komotno i niko o tome nije ni razmisljao...
                    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

ako vidis pocetak treptanja, izlazis iz raskrnice u zutom. neko napisa gore da je zuto=crveno, u prekrsaju si.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

Gleda se kada ja prodjem semafor, a ne kada sam izasao iz raskrsnice. Vrlo cesto trepcuce zeleno traje dovoljno dugo da se na vreme prodje pre zutog i nema potrebe nabadati kocnicu.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

vazi.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by Chubbs
                            Ove stvari se dogadjaju kad se ne poštuju propisi ili kad se tumače kako tebi odgovara (svima) a ponekad i ka da vozači nemaju pojma o vožnji.

Trepće zeleno, žuto lila svejedno, SVI koče, nema lančanog sudara. Kod nas, ma će prodjem a onaj ispred ma nećem prodjem i vidi sudar... Ovo su posledice štose godinam vozilo na crveno a stajalo na zeleno. Ono na raskrsnici kad se neko najzad smiluje i kaže ajde i njih da pustim, zleno im je inače svi piče dokle god, što je žuto bilo pre pola sata nema veze. Onaj kome je upaljeno zeleno ne može da krene od ovih što odavno imaju crveno i nikad se ne zna koliko će da traje "produženo" zeleno jer njima tako treba.

Svi trpe jer se usporava saobraćaj.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mobbdeepqb
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2009
                              • 383
                              • beograd

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Ako nekog zanima, 12 dana je bilo potrebno da stignu 4 lepe fotke u boji na kojima se savim solidno vidi ko je kojim vozilom upravljao u koje vreme i koju je nezakonitu radnju pocinio. znaci, tesko ce da prodje vadilica da je vozila baba ili ko zna ko.
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X