Oduzimanje vozila državljanima BiH sa prebivalištem u SRB?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Oduzimanje vozila državljanima BiH sa prebivalištem u SRB?

Sad nešto razmišljam... ovaj auto što nam je registrovan u BiH je registrovan na mene... i sad... ja kao državljanin Bosne mogu da idem u tri lepe s njim i niko mi ništa neće reći, a jedino ne mogu u Srbiju jer će ovde da mi skinu tablice i naplate kaznu i to samo iz razloga jer sam državljanin Srbije Bože sačuvaj logike i pameti
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Pa da
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

hehe, tacno tako.
        DovlaK, ti bolje zatrazi politcki azil u BiH, sledeci korak ove tvoje (nase) drzave ce biti da oduzmu vozaca, posto vozilo nista nije krivo za tvoje bahanalije sa tablicama, prebivalistima....

I odakle ti uopste ideja da mozes da zivis gde hoces, da radis gde hoces, i povrh svega da kupis auto gde hoces !!

Sretno druze
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Jedno pitanje, vezano za boravak, mozda neko zna da odgovori. Dakle, prijavio sam se u ambasdi Srbije u Londonu i oni su mi odobrili privremeni boravak na godinu dana (razlog prijave je bio odlaganje vojne obaveze). E, sad, da li ja automatski time odjavljujem svoj boravak u Srbiji ili moram da odem u SUP i da tamo odjavim boraviste u Srbiji. Ili, da li sa tim papirom iz ambasade gde pise da mi je odobren boravak mogu da vozim auto na strane table?

Hvala

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa pazi, po nekoj logici bi trebalo da je automatski, jer da nije ti bi mogao onda na 10 strana da prijavis privremeni boravak, a da i DALJE budes prijavljen na boravku u Beogradu - pretpostavljam da mora postojati neki sistem da se ovo ne desi.

Mada ja bih opet otisao licno i raspitao se i odjavio ako treba, ne bih se mnogo pouzdao u nase sisteme automatizma...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Ambasada bi trebalo da dostavi podatke u PU Nis da si se prijavio i mozes da vozis na strane table, ali do 90 ili 180 dana po ulasku u Srbiju, ne znam tacno.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Rins
                CBC Član
                • 23.09.2008
                • 39
                • BG

Imam ja jedno pitanje- moj brat ima BH licnu, BH vozacku, BH tablice a ima i SRB licnu, pasos, i prijavljen je u BG, jel njemu takodje sledi oduzimanje tablica?

Resenje je koliko sam razumeo odjava boravka u SRB ali problem je sto on ovde zivi i radi.

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Upravo moja situacija Odjava iz Srbije ne gine

Inače update od jutros: Ortak koji je prvi komšija sa Stojadinom Jovanovićem mi reče da mu je ovaj u prolazu rekao da to nije baš tako (zbog spec veza sa BiH), ali da će se videti ovih dana pa protumačiti tj. Stole će mu objasniti detaljno šta i kako

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Sipak nije tako kad vec ima par slucajeva oduzimanja auta upravo sa gore navedenom situacijom.

Comment

• Precisi0n
                      CBC Član
                      • 18.08.2009
                      • 60
                      • Loznica

Pod kakvim povodima mogu da tražim odjavu boravka? Može posete porodici?

Koliko se čeka na zamenu srpske dozvole za bosansku?

Comment

• DovlaK
                        CBC Senator XXL
                        • 24.07.2008
                        • 560
                        • Beograd

Ja mislim da razlog nije ni potreban, a i ako jeste da se može lupiti kao i za pasoš da ga vadiš iz razloga putovanja na Obalu Slonovače

Na izradu Bosanske vozačke se čeka nekih 10-20 dana zavisno od grada i kad ti stigne, samo odeš predaš SRB dozvolu oni ti daju BiH i teraš Ako nekad poželiš nazad svoju SRB dozvolu odeš opet tamo ispuniš zahtev i za 3min ti vrate SRB dozvolu Takođe, da ne bi išao dva puta tamo, možeš na licu mesta kad podnosiš zahtev za vozačku da napišeš i punomoćje da neko može umesto tebe da podigne dokument

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Za razlog ne pitaju, niti se navodi trajanje odjave - samo trazi obrazac za odjavu boravka ZA INOSTRANSTVO - razlicit je od odjave boravka unutar zemlje.

A navedite mi jedan jedini razlog da menjate vozacku? Koju i ciju god da imate svejedno je.

Comment

• Precisi0n
                            CBC Član
                            • 18.08.2009
                            • 60
                            • Loznica

Pa hoću da "kompletiram" BiH dokumenta jer ću verovatno preko firme iz BiH da radim u inostranstvu pa eto, ai čuo sa da sa BiH dozvolu može da se vozi po svim zemljama EU dok mi u Srbiji treba međunarodna dozvola.

Šta se gubi odjavom boravka? Da li mogu da koristim našu LK za vreme dok sam odjavljen?

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Ne gubis maltene nista, normalno koristis licnu kartu.

Comment

• lemi84
                                CBC Član
                                • 26.12.2006
                                • 20
                                • bijeljina - münchen

citam sve ovo, nesto mi je jasno, nesto i nije, pa da pitam konkretno za moj slucaj ako neko zna sta i kako. unaprijed se zahvaljujem i izvinjavam ako odvalim neku glupost jer nisam upoznat sa ovom tematikom. ovaj moj post se odnosi i na ovu temu o voznji automobila i samoj proceduri sa dvojnim drzavljanstvom. naime:
                                iz BiH sam, imam normalno licnu, pasos, vozacku. studiram u bg, ovdje koristim moje auto (naravno na BiH table). zivim u iznajmljenom stanu (kao i vecina studenata), nisam prijavljen ovdje (u BG) niti odjavljivan u BiH. prije 1,5 god (februar 2008) sam podneo u bijeljini zahtjev za dvojno drzvljanstvo i prije par dana su mi javili da sam to dobio i da ga mogu podici krajem septembra u bijeljini (valjda da mi daju papir, potvrdu ili sta vec ne znam, videcu). zahtjev sam podneo najvise zbog srbijanskog pasosa, tj. zbog podnosenja zahtjeva za vize u bg (da sada ne objasnjavam zasto je komplikovano dobiti vizu u sarajevu na BiH pasos). e sad sta ja dobijam ovim dvojnim drzavljanstvom? meni recimo licna i vozacka ne treba (srbijanska) treba mi samo pasos, da li je moguce dobiti pasos bez l.k.? zna li neko koja ce meni adresa pisati u pasosu i l.k., tj. da li se trebam prijavljivati ovdje (u bg) pa da mi ta adresa pise u pasosu i l.k. (a ako sam dobro shvatio kada se prijavim u BG necu moci koristiti moje auto)? takodje kada se sve to regulise sta ja treba da uradim da bih i dalje noramalno mogao koristiti svoje auto, nemam namjeru voziti i kupovati auto na SRB table, i kada i to regulisem da li mogu koristiti normalno pasos SRB i podnositi zahtjev za vizu u BG (ili ici malo u inostranstvo bez vize ako kojim slucajem ukinu vize srbiji?)

hvala i izvinjavam se na malo duzem postu.

Comment

Working...
                                X