IZVEŠTAJ O SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: IZVEŠTAJ O SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI

i ja sam primetio da cica franjo ima dijametralno suprotan pogled na sve u ondosu na druge, zato mi je zanimljivo da procitam sta je novo smislio

Comment

• campi
      CBC Veteran
      • 11.06.2005
      • 169
      • Srbija

Shvatimo jednu cinjenicu .....sto rece neko odavde ovakav pristup resavanju problema je OK popuni se formular kad aje doslo do cukanja svako u svoje osiguravajuce drustvo i to je to....ALI (koje srecu kvari)...to podrazumeva civilizacijske norme i svest pojedinaca koje ovde su RETKE...primera radi cukne vam neko auto malo na parkingu nocu ..ujutru vidite stetu mislite li da taj "neko" ce vam za brisac ostaviti svoj broj telefona ..adresu da resite problem NEMA SANSE..e tamo gde to ljudi rade najnormalnije a tamo ovakav Izvestaj o saobracajnoj nezgodi i pije vodu. Opet da ponovim obzirom na extra kazneni zakon koji je vec poceo osiguranja ce imati SVE MANJE davanja za vece saobracajne udese jer nece se toliko ludovati kolima masa njih ce poene da napuni za 2 meseca a oni vaze 2 godine...ono sto ce ostati n aisplatu su upravo ove male zezalice od cukanja kojih je najvise ....kada nedaj boze neko bude imao takvu situaciju i ode sa svojim primerkom IZVESTAJA u svoje osiguranje jednostavno ce reci da oni NEMOGU iz prilozenog da utvrde ko je kriv a samim tim nece moci ni odstetu da isplate...ili ce prihvatiti STA GOD DA JE NAPISANO tamo ali ako je steta 300Evra dace vam 30 evra i to j eto oni su svoje ispunili da bice verovatno i ono cuveno "ukoliko s eneslazete sa procenjenom stetu nadlezni sud za zalb eje...taj i taj... rok zalbe 15 dana"
      Dobro im ajos nesto sto treba pohvaliti ovim papirom daje nam se mogucnost da oko tih sitnih grebanja nezove se murja iz razloga da nam nekace bodove i kazne tek tako....naravno uvek ostaje i ona opcija da se i bez ikakvog izvestaja DOGOVORITE SA COVEKOM da to resite onako ko kome koliko na ruke da da kinte ZASTO TAKO? Pa ovako svi vasi izvestaji koji tokom godine( godina) stignu u vase osiguranje isto vazi i za negativne bodove vase osiguranje azurira u bazi podataka tako da vam s epolisa osiguranja PO NOVOM povecava vrtoglavo pa ako je bila normalno 10 000DIn za ovu godinu i imali ste 2 mala cukanj akoja ste prijavili svom osiguranju polisa kada budete registrovali auto iduce godine bice 23000din + ostal edazbine pa to izadj emnogo skupo za onih 60 evra mizerije sto vam je vas eosiguranje procenilo stetu....shvaticemo da se isplati da s edogovorimo bez popunjavanja BILO KAKVOG FORMULARA i zvanja murje ko je kriv ...Ovaj ceo novi zakon su pokrenule osiguravajuce kuche koje su UVEK BILE..BICHE drzavne jasle iako imaju neka zvucna imena inostrana osiguravajuci zavodi su produzena ruka UPRAVE PRIHODA...jer napravljena je statistika u zadnjih 5 do 6 god i videli su da je povecan broj nezgoda zbog gustine saobraca itd itd......tako daneocekujte spektakl od svojih osiguravajucih kuca oni su se ogradili i zastitili ovim SVOJIM zakonom kao bankari kada daju kredit tako da profit ce im posle ovog zakona biti enorman...primera radi u okolini VMA u Bg-u pre 2 godine gradilo se 5 vila extra lux onako u nizu istih ...svih pet je porucilo 5 razlicitih direktora osiguranja nasih poznatih ...jedan od njih je bio poznat po tome da je zahtevao 12 kupatila koja je i dobio ...tako da neocekujte mnogo sve su to mutna posla.

E da mozda de u OFF TOPIC ali treba pomenuti da ovaj zakon ima i svojih dobrih strana a to je da ce iskoreniti korupcijuu saobracajnoj policiji sto treba d anas sve raduje sadacete uemsto 1000 do 2000 za pojas ili nesto drugo...donja cena ce biti sluzbenom licu onako lepo spakujete u saobracajnu jedno 6000 do 7000 din najmanje pa navise zavisi zasta vas tereti.....tako da ...sta reci....

Da jos nesto zaboravih da kazem jos jedan deo koji je obavezan deo opreme da imate u autu je FOTO APARAT koji manje vise svi imaju na mobilnom ali ko nema neka razmislja o tome ...da bilo kakav endaj boze incident moze da slika OBAVEZNO ili ako vas zaustavi sluzbeno lice a bude problema da slikate i okolnosti gd este stali...gde vas ej zaustavio...br. registarske tablice sluzbenog auta i slicno ako mogu oni da snimaju mozemo i mi......

Hajd etoliko ..mucno mi je da kucam vise jel sve ovo mi lici na jednu farsu veliku...kao i sv eu ovoj zemlji

E da posto vozim auto koji nema tempomat idem kod majstora da mi izbaci 4 i 5 brzinu stace mi.....nekad aauto putem kada idem ma i 3 brzine su mi sasvim ok ono bolje da mi izbaci nego negde da me ponese zelja da motoru olaskam prenos vesim stepenom a i drugo ako me negde radarisu kao sto mi se desili i rekli mi da sam isao 126Km/h a isao sam 60 Km/h ( imam star auto i tom priliko m prilicno natovaren) ..bilo prepirke s asaobracajcem gd esam okrenuo auto i nasao radarsitu nekih 700m ranije koji mi se izvinuo i rekao da je gresk a...a ovaj sto me je zaustavio vec malte ne uzeo da pis ekaznu...ovako imam 3 brzine i nemislim....nemoz' d' ide da ga j***s

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

U jednoj TV emisiji neki gospodin je pokazao EU izveštaj i rekao da se popunjava u slučaju manje štete do 500 eura!

Nije objašnjeno, da li po vozilu i kako proceniti kolika je šteta? Da li će OD priznati u punom iznosu, ako se utvrdi, da je nastala šteta od na primer 600 eura?

Bio sam u DDOR i Delta Generali, gde su mi rekli da im je na seminaru rečeno, da je manja šteta do 200.000,00 dinara, ali to nigde ne piše!

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Da li je neko snimio jučerašnji SAT plus TV, deo o EU izveštaju? Stigao sam na sam kraj gde Alvirko razgovara sa nekim gospodinom iz osiguranja, ali sam čuo dovoljno iz njihovih nebuloza. Oba praktično osporavaju Zakon, a gospodin govori o nekih 100.000 dinara kao manjoj šteti i da većina vozača to ne može da proceni.

I pričaju o Evropi, kao ni tamo nije sve jasno, i o zloupotrebi izveštaja, iako su to i do sada, posebno u slučaju velikih šteta radili ljudi iz osiguranja uz svesrdnu pomoć policije.

Moraju se odrediti i MUP i DO kolika je ta manja šteta, kada ne treba pozivati policiju, izuzev u slučaju neslaganja oba učesnika događaja, što smo, nadam se raspravili. Da li je to 100, 200 ili 500 evra, i to mora da bude propisom određeno, a ne različito od slučaja do slučaja.

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Gledao sam ja, vrlo zanimljivo.
            Ako je steta manja od 200.000 onda se popunjava EI, ako ne mozete sami da procenite najbolje je zvati policiju.
            500eur vazi za isplatu po ubrzanom postupku u roku od 8 dana ako se krivac slaze da je kriv.

E sad veliki propust koji su zaboravili zakonom da odrade, a za sada ide nama vozacima u prilog je taj da ja prodjem na crveno svetlo u pijanom stanju, razvalim ti auto u blizu 2000 eur i kazem. Jeste kriv sam daj popunimo evropski izvestaj i svako kuci. A za prijavu protiv mene pojeo vuk magarca. Znaci ne snosim odgovornost sto sam pijan i sto sam prosao na crveno a za to bi isla vozacka dozvola i svi bodovi ali milicija nije bila na uvidjaju.
            OGROMAN propust, deluje smesno.
            Sada se oni kao dogovaraju sa policiom kako da ih osiguravajuce drustvo obavestava kopijama EI da oni mogu retroaktivno da kaznjavaju vozace za prekrsaje. Ali opet i ovo nisu spomenuli sve i da se uvede takva procedura, ja opet vidim veliki propust a to je da u EI ce pisati da sam prosao na crveno ali ne i da sam imao 1 promil alkohola.
            Kao sebi da olaksaju posao napravili zesce njesra, 90% sudara je ispod 200k dinara a svuda nacinjeni prekrsaji koji se nece kaznjavati.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Jedna VAZNA NAPOMENA (iz licnog iskustva):

31. sam imao "manje cukanje", covek prosao na STOP,itd. Naizgled manja steta, malo ulubljeno krilo i branik, auto u totalno voznom stanju (bila brzina 30-40kmh). Popunimo mi zapisnik, svi se sve slazemo...
              Odem u KASKO, kada oni tamo ne priznaju taj zapisnik, mora POLICIJSKI ZAPISNIK!!! To niko nigde nije spomenuo.
              Elem, drugi auto njie iz BG sto dodatno komplikuje proceduru itd. Imamo isto redovno osiguranje ali oni debelo razvlace stvar te sam odlucio da izgubim bonus za sledecu godinu i da ucestvujem u popravci auta jer nemam zivaca i vremena za "druzenje" sa osiguranjem.
              Ispostavi se da se menja krilo,podkrilo i branik. Steta oko 800e. Inace, istom kucom gde sam KASKO osiguran sam jako zadovoljan za sada jer cak ne traze ni policijski zapisnik u slucaju da ste sami napravili stetu na svom autu, ali eto, ovaj EI ne prihvataju...
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

Originally posted by M-power
                Gledao sam ja, vrlo zanimljivo.
                Ako je steta manja od 200.000 onda se popunjava EI, ako ne mozete sami da procenite najbolje je zvati policiju.
                500eur vazi za isplatu po ubrzanom postupku u roku od 8 dana ako se krivac slaze da je kriv.

E sad veliki propust koji su zaboravili zakonom da odrade, a za sada ide nama vozacima u prilog je taj da ja prodjem na crveno svetlo u pijanom stanju, razvalim ti auto u blizu 2000 eur i kazem. Jeste kriv sam daj popunimo evropski izvestaj i svako kuci. A za prijavu protiv mene pojeo vuk magarca. Znaci ne snosim odgovornost sto sam pijan i sto sam prosao na crveno a za to bi isla vozacka dozvola i svi bodovi ali milicija nije bila na uvidjaju.
                OGROMAN propust, deluje smesno.
                Sada se oni kao dogovaraju sa policiom kako da ih osiguravajuce drustvo obavestava kopijama EI da oni mogu retroaktivno da kaznjavaju vozace za prekrsaje. Ali opet i ovo nisu spomenuli sve i da se uvede takva procedura, ja opet vidim veliki propust a to je da u EI ce pisati da sam prosao na crveno ali ne i da sam imao 1 promil alkohola.
                Kao sebi da olaksaju posao napravili zesce njesra, 90% sudara je ispod 200k dinara a svuda nacinjeni prekrsaji koji se nece kaznjavati.

...ne brini nadoknadice to oni na drugoj strani

...jos jedan dokaz da se vise mislilo na brzu naplatu nego na bezbednost !

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Jeste kriv sam daj popunimo evropski izvestaj i svako kuci. A za prijavu protiv mene pojeo vuk magarca
                  to je veliki propust jer je zakon samo prepisan ali ne i prilagodjen nama.

Alkohol 1,6 promila, lisice na ruke pa u zatvor na treznjenje, parking servis 18.000 dinara za vozilo, kazna 50.000 dinara za alkohol plus krivicna za ugrozavanje saobracaja.
                  Ovo ce da kosta jedno 1000e pa mozda i koji dan zatvora.
                  da se desio udes, a vrlo je moguce da steta i bude manja od 200 hiljada, popunis izvestaj, sa 100 eura poguras suprotnu stranu da ticu, osiguranje izmiri stetu i nikom nista. sutra opet u kafanu na refil. jedina kazna moze da bude gubitak bonusa za osiguranje, ako cesto pravis dernek, pa te registracija za npr. juga izadje maksimalnih 22 hiljade.

probaj u svajcarskoj da izbacis koru od banane kroz prozor, prijavice te bar 5 ocevidaca, a ne ako si se pijan, svojim kolima, spakovao u njegov gepek.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• campi
                    CBC Veteran
                    • 11.06.2005
                    • 169
                    • Srbija

Drugari ..ako nisi kriv a nedaj boze imao si "bliski susret" u saobracaju.......kad aizadjes iz kola ponudis coveku/zeni (drugom vozacu) opcije obzirom da je ON/ONA krivvi to sv eobjasnis da se dogovorite ODMAH za evroline solarna isplata ono odmah da ti ON/ONA plati stetu na ruke navedes i pa rargumenata ako se zove policija d ace ga kostati mnogo vise kao sto je prekrsajna kazna..pa negativni bodovi i slicno......NARAVNO TI NEPRISTAJES da popunjavas izvestaj vec zahtevas policijski uvidjaj jer znas da je ON/ON sigurno kriv...****s ti izvestaje popunis izvestaj i tamo osiguranje ti kaze da iz izvestaja nemogu da ocene cija je gresk abila...ovako prvo probas verbalno d aobjasnis( citaj ucenis) a ako neide pa dobro 92 momci su uvek ON LINE......

Da se nelazemo ipak je ovo Balkan sto rece kolega odavde iz prethodnog posta nismo mi Swiss pa ono da se boje ljudi da im senka nepadne van zakona a kamoli sta drugo./.....

Najbolj eje u slucaju male stete dogovoriti s ebez izvestaja i murje ( ako moze) ako ne.......92

Pozzz

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Originally posted by Misko M

...ne brini nadoknadice to oni na drugoj strani

...jos jedan dokaz da se vise mislilo na brzu naplatu nego na bezbednost !
                      Pa nece mi nadoknaditi, meni ide na stetu u svakom slucaju jer ja sigurno necu voziti u pijanom stanju vec ce taj neki pijani mamlaz mene udariti koji je pritom prosao na crveno. On ce proci ne kaznjeno a nije me briga sto ce on platiti na nekoj tamo strani, ocu da plati i kada me udario
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by StudentBGD

... covek prosao na STOP,itd. Naizgled manja steta, malo ulubljeno krilo i branik, auto u totalno voznom stanju (bila brzina 30-40kmh). Popunimo mi zapisnik, svi se sve slazemo...
                        Odem u KASKO, kada oni tamo ne priznaju taj zapisnik, mora POLICIJSKI ZAPISNIK!!! To niko nigde nije spomenuo.

Ispostavi se da se menja krilo,podkrilo i branik. Steta oko 800e.
                        Dao si pravi odgovor: radi se o većoj šteti, u kojem slučaju se zove policija!

Ne bi trebao da imaš problema, pošto ste oba osigurani kod istog osiguravatelja i k tome imaš kasko osiguranje. Ako osporavaju izveštaj, traži pomoć MUP, da ti potvrde ispravnost izveštaja, ako je pravilno sačinjen: za njega obeleženo krstićem polje 17, a za tebe samo odgovarajuće polje, ako si u raskrsnici dolazio s desna, ili ako se radilo o kružnom toku. Najbitnije je da ste skicirali nezgodu kao što obrazac traži:
                        1. pravac traka puta
                        2. smer kretanja vozila A i B strelicama
                        3. poziciju vozila u trenutku sudara
                        4. saobraćajne znake (bitno u tvom slučaju znak STOP)
                        5. kućne brojeve

U jednom od mojih prvih postova pogrešio sam kad sam tvrdio da oba vozača imaju pravo na naknadu pričinjene štete, zaboravivši da navedem, da se radi o određenim uslovima, misleći na uslove ugovorenog osiguranja, kao u tvom slučaju kasko osiguranja.

Comment

• NShappy
                          CBC Senator
                          • 09.03.2005
                          • 261
                          • Novi Sad
                          • Ford Focus 1.8TDCi

Meni je sve otpilike jasno. Šta god da se desi a mislim da nisam ja kriv, zovem policiju. Šta god da se desi a čini mi se da sam ja kriv, budem ljubazan, insistiram na EI ili na dogovoru, i ako može bez policije.

U principu mi samo jedna stvar nije jasna?!? Idealna situacija, mala šteta, ob'a učesnika su svesni šta se desilo, jedan priznaje krivicu, drugi prihvata to priznanje, popune jasno izveštaj, bez policije... ...da li je to OBAVEZJUĆE za osiguravajuća društva da isplate štetu oštećenom? Da li treba i neko iz osiguravajućeg društva da naknadno pregleda oštećena vozila i provere da li se oštećenja poklapaju sa izveštajem... I šta raditi ako je navedena čista situacija a ovi iz osiguranja kažu: "ma niste ovo dobro popunili, ništa tu nije jasno".
                          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• panto
                            CBC Veteran
                            • 04.11.2007
                            • 148
                            • ljubic

Već sam jednom napisao da ovaj izveštaj nije ništa novo. Dobijali su ga članovi AMS, uz članski materijal. Ponavljam da sam ga jednom upotrebio i više sigurno neću (naravno u slučaju da ne budem ja izazivač udesa). Dakle dogodilo se to pre, više od trideset godina. Prikočim ispred pešačkog prelaza i dok čekam da pešaci polako prenesu svoje lenje gu... preko kolovoza, vozač iza mene, valjda gledajući na stranu u neku komšinicu,naleće na mene. Dakle čista situacija. Ja naivko, predlažem da popunimo taj papir, pošto policije, kad je potrebna po običaju, nema ni "od korova". Mobitele smo valjda "zaboravili na klaviru, kad smo cepali drva" , te nismo mogli da ih pozovemo. Koliko se sećam, obrazac je bio identičan današnjem sa izuzetkom rubrike za e mail adresu. Popunimo mi to, sve po uputstvu. Mislim da sam negde upisao i nekog svedoka. Odem ja odmah u DOZ "DUNAV", tada jedino osiguravajuće društvo , te mi njihov stručnjak izvrši procenu štete....... I da ne duljim više. Štetu mi naravno nisu priznali. Tražili su na kraju da ja dovedem krivca za udes, da pred njima ponovo potpiše taj E. Izveštaj o nezgodi . Ta moja naivnost me tada koštala, odprilike u protvvrednosti 300- 400 evra . Valjda je i vrbcima na grani jasno, da je ovaj kompletan ZOBS napisan u svrhu pljačkanja raje, pa i obaveza nošenja i korišćenja ovog EI o nezgodi. Jedinu korist od njega će imati kriminalci, koji su vlasnici osiguravajućih kuća, i krminalci koje smo mi izabrali da vladaju našim životima,a koji su naravno u dilu sa njima. Moj savet je naravno, uvek pozvati policiju. Ko je kriv neka plati kaznu, a osiguravajuće društvo neka plati štetu. Pa ljudi moji, za njih je mala štete do 2.000 evra!!! .

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Da nisi nešto pobrkao? Pre 30 i više godina, to nije bilo rešeno na ovaj način. Sećam se tog uputstva i obrasca za članove AMSJ u vezi zelenog kartona, samo za nezgode u inostranstvu. Ovde za svako "cukanje", ako je nastala bilo kakva šteta, tražio se izveštaj o izvršenom uviđaju.
                              Zeleni karton je važio samo u zemljama koje su potpisnice međunarodnog ugovora i dobijao se spisak zemalja u kojima važi.

Moje novije iskustvo sa zelenim kartonom je sa Kosova: 2005. godine sa kolima registrovanim u HR i njihovim zelenim kartonom, iako je na spisku gde važi to osiguranje bilo područje Kosova, na administrativnoj granici morao sam kosovskoj organizaciji da platim 50 evra osiguranja za 15 dana boravka, jer navodno ni HR ne priznaje njihove zelene kartone! A istina je poznata.

Comment

• panto
                                CBC Veteran
                                • 04.11.2007
                                • 148
                                • ljubic

Tek sad primetih ovaj tvoj komentar na moj predhodni post, pa moram da "iskoristim pravo na repliku". Dakle govorio sam o "Evropskom Izvestaju o Saobracajnoj Nezgodi". Nikakvi zeleni kartini i "uputstva" . Tvoju upornost da dokazujes da si pametan, sam vec zapazio i u nekim drugim temama. Doduse u pravu si kad kazes "da to nije bilo reseno na ovaj nacin". Tada nije postojala obaveza nosenja tog formulara, pa nije bilo ni kaznanih odredbi.

Comment

Working...
                                X