Sneg i ZOBS?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: Sneg i ZOBS?

Tema je možda bolje da se zove sneg i politika, u NS je bila javna smotra tehnike, prikazana gomila novih grtalica i sve spremno...

Preključe sva tehnika upaljena, vozače sede i dosađuju se, a sneg pada... sve to zato što direktor jednog JP iz stranke A pod****** ministra za X iz stranke B.
    Na kraju je dato zvanično saopštenje da grad nije čišćen zato što su autoput i venac bili prioriteti itd...

E, Doro trebali smo i mi kao stigor i ona druga nesreća novinarska, malo uz Čanka dok je bio on naš član da se uvalimo u neko odborničko mesto, nazidamo kuću, zaposlimo se u nekom JP i posle nas politika više ne zanima...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Originally posted by low rider
      p.s. da se na kratko vratim na TCS, dolazim rano ujutru u naselje put neociscen, parking zatrpan. Malo teze ali se ipak uparkiravam u nanos snega. Iza mene ide komsija koji vozi istu dimenziju guma 205/55 16, bolje gume od mene, a ne moze da dodje do parkinga, ima TCS+ESP i vece opterecenje na motornoj osovini, dok je kod mene samo TCS. Ralzlika u algoritmima ovih sistema ili sta, tek nelogicno.
      Moguća su dva razloga:

Prvi i po opisanoj sceni verovatni uzrok je u tome što ti imaš kako si napisao "samo" kontrolu trkacije, a komšija ima kontrolu trakcije i elektronsku kontrolu stabilnosti. Medjutim džaba mu veće opterećenje na pogonskoj osovini i kontrola stabilnosti kad ne zna kad treba a kad ne treba da je koristi. Sledeći put kad vidiš komšiju da se tako koprca po parkingu kaži mu da isključi elektronsku kontrolu stabilnosti pa da se onda uparkira.

Drugi faktor je sposobnost/umeće vozača, koje je naravno uvek presudno i pored kojekakvih elektronskih pomagala

PS. Neko pomenu "kvalitet puteva" kod nas... Baš sam na TV-u video podatak da smo u tom pogledu na 115. mestu od svih zemalja na svetu a da smo na 122. mestu po kvalitetu infrastrukture.

Daleko je Sunce...
      http://www.bmw.tv

Comment

• kamango
        CBC Senator
        • 31.05.2009
        • 205
        • KS-BG

Od pre cetri sata, e75 od smedereva do iskljucenja za krusevac 3 prsta snega. Cist bezobrazluk. Pritom video sam samo jednu grtalicu i to sa suprotne strane. Pojate-Krusevac jos gora situacija. Uglavnom za tri sata voznje i 200km sam video samo jednu grtalicu!

Comment

• kuntalo
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2007
          • 342
          • Predgradje

Kako samo grešiš... Upali TV, pusti "Dnevnik" i videćeš da si zbog nepropisno prljavog gornjeg desnog ugla vetrobrana (paragraf 6, člana 12[sup:3fj96kga]3[/sup:3fj96kga] zakona o bezbednosti saobraćaja) propustio 27 grtalica i 30 posipača rizlom. Takođe, zbog pomenutog prekršaja, izvoli ustati iz fotelje i prijaviti se u najbližu stanicu policije. Primamo samo gotovinu.
          Save the Panda!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Gledam dva dana uzastopce kako neka gejčina sa malom grtalicom prolazi kroz moju ulicu i neće da spusti raonik. Znači ide ladovinski 30 na sat, podbočio bradu šakom i drmusa se kako ide preko smetova a ne spušta grtalicu. Pravi valjda kilometražu... Svaki put malo zakasnim a ne mogu da ga jurim da mu malo gume ispustim... neko tu nekog u zdrav mozak... Jel zna neko telefon neki da im se bar malo ospem po glavi ili da prijavim gejčinu... A možda je razradjuje, pošto Bezopasni reče da su nove a jeste nova
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kuntalo
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2007
              • 342
              • Predgradje

Malo pre se vratio iz centra. Mihajla Pupina očišćena do kružnog toka. Dalje ko vas j.... Naravno, niti jedan kamion već pomenutog kolektiva nisam video.
              Save the Panda!

Comment

• Viper
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 700
                • Kać

Koliko sam uspeo da cujem i vidim u NS je ovih dana bio kolaps. ni jedna ulica nije bila ociscena kako treba, gradonacelnik NS kaze da ce neko biti kaznjen zbog takvog nemarnog ponasanja putara, zivi bili pa videli.
                I DONT NEED SEX
                goverment fucks me every day!

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

Originally posted by overspeed
                  a ja sam prvi kamion koji je cistio put i bacao so/rizlu sreo tek negde oko Cacka
                  pa naravno, pamti se peti oktobar
                  zezam se
                  istina je da rade ovde i da se cisti, na magistrali i obilaznici ovih dana je stvarno ok za voznju (jedino ako bas pada, pa ne stizu), ali po gradu je komedija
                  juce sam samo secenjem kvacila na pola uspeo da krenem a da se ne oslonim na "propisno" parkiran auto na 2 metra od pesackog, na mestu gde je naravno zabranjeno parkiranje u celoj ulici
                  dakle, po gradu je samo mestimicno bacena so i rizla, dok je vecina grada bila kao staklo

Originally posted by overspeed
                  bez ijedne patrole policije usput sve od KM do BG
                  pa koji klinac da se mrznu kad je stanje na putu takvo da nikoga ne mogu da upecaju za prekoracenje brzine
                  Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Desilo mi se juce da od Sremske Mitrovice ka Rumi idem auto putem 120 kmh, dok u drugom smeru automobili mile.
                    Ako vec pricamo o primeni novog (i starog) ZOBS, u uslovima sneznih padavina ogranicenje brzine na auto-putu je 60 km/h. Znaci ovo se moze kvalifikovati kao nasilnicka voznja.

Cinjenica je da se drzava lose ponasa, ali moramo da podjemo i sami od sebe.

Comment

• SchoneNK
                      CBC Senator XXL
                      • 17.04.2006
                      • 564
                      • Beograd
                      • Honda Accord CL7

Da sam isao 60 verovatno bi me neko ubio, jer sam i tu bio medju najsporijima Taj deo kolovoza je i bio samo vlazan, zato sto nakon prolaska putara nije bilo padavina. Tek od Simanovaca sam uleteo u novu sneznu mecavu, koja je tada vladala u Bg. U svakom slucaju primedba stoji.
                      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• zvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 01.11.2005
                        • 961
                        • Beograd, Batajnica
                        • Golf 4

U sredu sam išao do prijepolja, put do Ljiga katastrofa posle već može da se vozi.
                        Ja ne znam sta je sa ovim ljudima, voze kao ludaci.
                        Devojka u sparku malo pre Orlovače kreće u obilaženje, na pola auta gubi kontrolu, rotacija i zabada se sa strane u sneg, na nizbrdici posle Stepojevca lik u oktaviji preko ostrva obilazi kolonu, spuštam se lagano niz rudnik jer je ispred šleper a lik iza mene sa šleperom ladno preko DUPLE PUNE obiđe mene i šleper ispred.

Evo par slika

“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

Mislim da je ta dupla sa isprekidanom, tj. uslovno možeš da obiđeš slowmotion šlepere
                          A na Rudniku ima pogolema baza putara.

Na E70, od Pančeva ka Vršcu, deo do Novog Sela, leva traka očišćena, desna sa dve trake ugaženog snega

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

put do sapca, autoput cist skroz danas, dok i pre padanja novog sloja snega, put od rumske do sapca sve snezni nanosi, nigde putara !

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Kao što reče Zvrle:
                              "Ja ne znam sta je sa ovim ljudima, voze kao ludaci."
                              To i jeste problem i Zobs će zbog toga (i mora) da prođe. Nemaju pojma a voze kao da su Reli vozači i to još po snegu. "Sestra slatka" je i dobro prošla mogla je i gore. ABS ne služi da bi na ledu kočili sa istim zaustavnim putem kao na suvom (niti može) već da vam se auto ne (manje) zanese i da skrati malo put kočenja ali na ledu pa i snegu je odnos 3 prema jedan pa 10-tak % manje neće pomoći. Brzina produžava kočenje sa kvadratom. Znam da većina zna ali ovi "ludaci" izgleda ne. Sa 100 na 70 se koči kao sa 70 do nule (teorijski u praksi male razlike ali suštinski tako). Duplo manje na snegu je dobra doza sigurnosti a teorijski je max. 60% od suvog asfalta (za kočenje). Za zanošenje u krivini treba nekad i manje od polovine brzine.

No drugo vam htedoh da kažem:
                              Prvo: Poziv Japanix-u (inače cenjenom članu) da podnese "izveštaj" sa TV emisije (ili mi je samo promaklo).

Drugo (jedan deo nema veze sa snegom ali ima sa dozvoljenim brzinama):

Nije drugo, nego neka mi neko kaže kako da poštujem ograničenje od 30 (još uvek buduće ali samo što nije) pored škole kad mi vozilo nema kočnice?
                              Mereno na „hronometar“ (štoperica na mobilnom; uz rastojanje u deo metra) i nepogrešivo utvrđeno 32km/h!! Ni laserski „radar“ ne bi mogao preciznije.
                              Toliko naime razvijaju sanke na ulici koja se zimi zatvara za saobraćaj a nizbrdica je oko 15% nagiba pa niz led idu sanke kao Deda Mrazove i to bez irvasa.
                              E sad, jeste da postoji neka odluka o tome (opštinska) da je tu zatvoren saobraćaj kada padne sneg?! Ali nema znaka te bi panduracija po zakonu mogla lepo da postavi radar i eto problema!! Ulica pored škole u „zoni škole“. Sanke ili ne vozilo je vozilo a saobraćaj je saobraćaj. Ukoliko vas već zaustave za prekoračenje brzine, mogli bi da primete da ni pojas nemate, da vam končioni sistem nije po propisu, da nemate ni tablice (šlem neće ni primetiti), zimske gume, šara vam 0,3mm čiste „ćelestonke“, o prvoj pomoći neću ni da pričam.
                              Koliko godina robije bi mogao da dobijem?? Do penzije!
                              Ma dobra ti šala, reći će neko, a šta da rade moji prijatelji Gavra, Mane i Dane, koji sad nemaju gde da izvezu sportski bicikl. Izvan grada ima da ih hapse (a išli su na more i inostranstvo biciklom bez problema) ako ništa drugo jer nemaju signalizaciju. U gradu pak na svakoj drugoj raskrsnici ograničenje 40. Kada voze sprint (trening za hronometar) idu 45 pa i 50km/h i to na ravnom na momente i preko maksimalnih 50!! Nizbrdo bi mogli i svih 70 ili 75 što je već za ozbiljan zatvor. Pored škola će biti 30 te im ostaje jedino da ili odmah ili pošto ih strpaju u bajbok da vrte trenažer. Još ako im na isti prikače dinamo mašinu još će davati struju sistemu elektrodistribucije tako da će i državna zajednica imati korist od toga. To što će ispasti konji nema veze sa predanom snagom od 736W (1ks) koliko mogu na momente ili polovinu toga kontinualno. Ako izdrže celu šihtu možda dobiju i zobi (zobs) makar za čitanje ako ne za jelo.
                              Naravoučenije: Ne može se uvoditi zakon iz civilizacije u srednjovekovnu zajednicu koja pokušava da se nazove državom i koju će primiti u EU (kao i Bugarsku i Rumuniju) više da bi pokazali da nisu ksenofobi i da su za „multikulturalno“ društvo nego zbog ispunjavanja standarda (zajedno sa prepisanim i miksovanim saobraćanim zakonima iz Francuske i Nemačke; Najveći hit: sve ćemo vas mi u zatvor! – overdoze remix).
                              I Sjedinjene Američke Države imaju Ajdaho, Ajovu, Nevadu, Zapadnu Virdžiniju i Luizijanu.
                              Što EU ne bi imale države Balkana, ma zanimljivije je leba mi!
                              Uostalom što bi rekao pesnik: Selo moje lepše od Pariza ... Amerika cela, pola moga sela!
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• rajmax63
                                CBC Prijatelj
                                • 02.04.2005
                                • 1415
                                • Bačka Palanka
                                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

došao sam prekjuče iz Austije i vraćao se preko Slo i HR.
                                kroz Slo je put OK ali posle Zagreba katastrofa
                                išao sam sa autom koji ima pogon na 4 točka i sa zimskim gumama i opret je bilo problema
                                najviše što sam mogao da vozim je bilo 80-90km/h.sve prko toga je lutrija.da nekažem ja sam pravio put kroz sneg koliko ga je bilo
                                negde kod Slavonskog Broda video sam 3 grtalice ali idu prema ZG
                                sve do naše granice niko ne čisti sneg u HR.
                                na među prelazu ima toliko snega kao da su sav sneg iz SRB i HR doneli na prelaz
                                e onda izlazim na Šid.tu ko da je neko ugasi svetlo i rekao laku noć
                                ne da nije oćišćen sneg nego izgleda da je put od auto puta do Šida kao neko slepo cervo kao kraj sveta.
                                posle Šida se vidi da je neko čisti ali dosta davno jer ima snega odgurnutog sa strane ali na putu koliko želiš
                                savlađivanje Fruške Gore nije bilo teško zbog pomenutog pogona ali sreo sam par auta koji se ne mogu popeti jer najverovatnije imaju letnje gume a lance nemaju
                                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                                Audi ima crveno T

Comment

Working...
                                X