Zastarevanje prekrsaja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: Zastarevanje prekrsaja?

Ovde u KG-u kad nastupi zastarelost, isto te obavestavaju da dodjes u sud na overu nekakvog dokumenta. To mi se desavalo vise puta.

E sad cu va opisati jednu zanimljivost. Pre par godina ode moja supruga da promeni adresu u licnoj karti. Preselili smo se pre vise godina, ali sam ja odmah promenio adresu, a ona nije bila tako revnosna. Medjutim, iz SUP-a Kragujevac odbijena je uz obrazlozenje da vlasnik stana tj. ja, zivi na fiktivnoj adresi. To znaci da vise puta nije mogla da me nadje milicija da mi uruci kaznu i da zbog toga supruga i ja ne mozemo dobiti licna dokumenta, pasos, da registrujemo auto itd.

Normalno sam otisao u SUP sa svojom LK u koju su oni upisali novu adresu pre izvesnog vremena, pa tako je i neboluzno da to bude fiktivna adresa. Medjutim rekli su mi da moram u Sud, da mi nadju sve neurucene kazne, da ih platim pa da onda dodjem. Naravno, to sam i uradio, ali u sudu su mi rekli da to vise niko ne moze naci, da je to zatureno isl. Mat situacija.

Raspitam se kod ljudi iz pravne nauke, i svi kazu isto, da Sup ne moze donositi zakonska i podzakonska akta, i da se trebam zaliti ombudsmanu. Odem kod gradskog ombudsmana, ali me on uputi na republickog, jer se radi o republickom SUP-u. Pozovem telefonom Sasu Jankovica, republickog ombudsmana,i on mi covek lepo kaze da sam u pravu, i kako trebam napisti prituzbu, ali da sam 3600-ti slucaj po redu i da moram cekati.

Nakon dve godine je moj problem resen na insistiranje republickog ombudsmana i u KG-u je ukinuta institucija "fiktivne adrese".

Znaci ljudi, ne smete ici na posao, ni na odmor, ni kod taste na rucak...morate iskljucivo sedeti kuci i cekati policiju, jer ako vas nema kod kuce vise puta, vi ste fiktivni.
    Long Live CBC!!!

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by banekg
      , ni kod taste na rucak...morate iskljucivo sedeti kuci i cekati policiju,
      eto pravog motiva da se izbegne rucak kod taste
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nik2yu
        CBC Senator
        • 19.11.2007
        • 298
        • belgrade

Drugari potreban mi je savet. Dakle, 17.03.2010. sam napravio prekrsaj, obisao 2 kamiona preko pune na ostruznickom. Danas mi je stigao poziv da se javim sudiji 13.01.2011. E sad sta da radim, da li da probam da odugovlacim do 2 godine i kako ( da im posaljem neko pismo tipa nisam tu bar 6 meseci ili tako nesto), ili da se manem toga ako je previse dug period i da odem kod kadije sa pricom koju sam spremio ( krenuo u obilazenje dok je bila isprekidana ( sto btw stvarno i jeste) al se 2 kamiona zabila u **** jedan drugom ( sto bas i nije ) . Dosta je vremena proslo od prekrsaja pa zato razmatram ovu mogucnost, al nemam iskustva ni ideje sta bih napisao u obrazlozenju zasto ne mogu da dodjem. Takodje, ako im kazem da nisam tu, da li postoji mogucnost da oni mene proveravaju nekako?
        Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

imas jos samo 15 meseci, to je manje od 24
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nik2yu
            CBC Senator
            • 19.11.2007
            • 298
            • belgrade

ok 15 meseci al kako da se izvucem tih 15 meseci

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Nikako. Za takav prekrsaj, tesko da ces otezati do 2 godine, a da nemas neki debeo osnov, tipa privremenog rada u inostranstvu, bolest, nesposobnost, sta znam. Iz cista mira da izmisljas razloge, tesko...

Ako budes otezao bez razloga (ili ako se Sudiji tako ucini), kaznice te u odsustvu, a onda ce te odrapiti i po dzepu a dobices i zabranu - odnosno proci ces gore nego da se pojavis tamo, eventualno priznas krivicu (a kriv si, brate...), platis kaznu i izvuces kakvu uslovnu.

Taj izgovor sto si smislio nece ti proci, osim ako ne lazes dobro kao Minhauzen, te ti ne bih savetovato da se tako providno branis
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nik2yu
                CBC Senator
                • 19.11.2007
                • 298
                • belgrade

a jel postoji uslovna uopste sada? Jer ako uspem da izvucem uslovnu onda je to ok.

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Prica se da ne postoji, ali nisam cuo 100% provereno

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Pa sada ne postoji verovatno ali onda je postojala. Posto je prekrsaj ucinjen davno po starom zakonu tako ce ti se i suditi a ne sad po novom. Toga se svi plase
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Mart ove godine je po novom...
                      Jel ti to prvi poziv stigao?

Comment

• nik2yu
                        CBC Senator
                        • 19.11.2007
                        • 298
                        • belgrade

i ja mislim da je u martu vec vazio novi zakon. ^ prvi poziv

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

nema tu sta posebno da se misli 10.12.2009.godine je na snagu stupio vazeci ZOBS. Svako ko je tog dana napravio prekrsaj odgovara po novom ZOBS-u pa se isto odnosi i na ovaj slucaj iz marta meseca tekuce godine. Svi prekrsaji napravljeni pre stupanja na snagu novog ZOBS bi trebalo da se procesuiraju prema zakonu koji je vazio u trenutku kada je nacinjen prekrsaj ukoliko je to povoljnije po okrivljenog.
                          www.paluba.info

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Nije bas tako, nisu odmah svi prekrsaji po novom vukli bodove sa sobom jer nesto nije bilo usvojeno, ali za ovu pricu nebitno.
                            @nik
                            Tek nakon treceg poziva treba da se bojis, ako im je 9 meseci trebalo za prvi nadaj se da ce zadrzati isti tempo Opravdaj ovaj izostanak, sledeci gledaj da ne primis ili isto opravdaj kao sto je 206 uradio i vidi koliko ce trebati do isteka kad stigne treci...

Comment

• nik2yu
                              CBC Senator
                              • 19.11.2007
                              • 298
                              • belgrade

tnx for the advice. Razmislicu jos sta cu da radim, al svakako javljam ishod. poz svima

Comment

• zvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 01.11.2005
                                • 961
                                • Beograd, Batajnica
                                • Golf 4

Kolega je pre godinu i 7 meseci napravio prekršaj, prošao na žuto ali je policajac tvrdio da je crveno.
                                U zapisnik je uneo svoju primedbu i potpisao.
                                Pre 10 dana mu stigne poziv da se javi sudiji u kragujevcu, pojavi se kod sudije i dobije poziv da za 7 dana ponovo dođe na suočenje sa policajcem.
                                Ode na suočenje ali se policajac nije pojavio, sudija mu kaže da će dobiti poziv za novo suočenje jer ne može da donese presudu bez suočenja.

E sada kolega neće da dođe na sledeće suočenje tj. hoće da produži slučaj još 3 meseca zbog zastarelosti.
                                Koja je procedura za odlaganje, kada primi poziv jel može u bilo koji sud u bgu da napiše izjavu da je sprečen da dođe traženog datuma pa oni šalju za kg?
                                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                                X