Zastarevanje prekrsaja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • reb0rn
    CBC Član
    • 04.07.2006
    • 32
    • Novi Sad

Odg: Zastarevanje prekrsaja?

Meni jos salju postom mislim da su vec sedam pisma poslali koje nije niko primio......... a sad se tek napunilo godinu dana

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Tebe ce da pokupe oko 2h ujutru pa ces da cekas sudiju da dodje na posao i da ti uzme meru.

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

E, ovako je kod mene: Pre neki dan zvoni telefon i čovek me traži po imenu i prezimenu. Taj sam, rekoh. Kaže- Ja sam iz policije i imamo nalog da vas privedemo kod sudije za prekršaje pa je najbolje da sami odete kod tog i tog, i donesite mi potvrdu da ste bili. Ja odem kod sudije, dobijem i potvrdu, ali je ne odnesem odmah, računam nije hitno. Zvoni opet juče i pita jesam bio - jesam i imam potvrdu, jel' da donesem sada. Kaže- jok, nego dođi u sredu jer tada radim (već smo se intimizirali). Kažem ja- mogu da ostavim potvrdu na prijavnici. - A ne... treba da se vidimo jer imaš i neku prijavu u vezi fiktivne adrese. Ja . Kako sam ukapirao, imaju posebnu službu koja ganja lica sa fiktivnim adresama, odnosno one koje ne mogu da nađu. Videću u sredu tačno o čemu se radi, ali izgleda da veliki brat radi svoj pos'o uveliko.
        ex SAABotražitelj

Comment

• noob
          CBC Član
          • 10.09.2011
          • 21
          • Beograd

Proveravao te kroz sistem jer ima tvoj predmet pa video da imas fiktivnu adresu. Zbog neceg su te tražili ali te nisu našli, zato si dobio fiktivnu. Nećeš moći da izvadiš novu l.k i pasoš dok ne rešiš fiktivnu.

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

A ni da produžim registraciju. Zaključujem da su se umrežili i konačno naučili da koriste kompjutere. Fiktivnu adresu su mi prilepili jer nisu mogli da me nađu zbog poziva prekršajnom sudiji.
            Inače, prekršaj se odnosi na prošišan rok za produženje vozačke dozvole. Kaže sudija da je za to ranije sledovala mandatna kazna, a po novom spada u prekršaj i povlači sa sobom i upisivanje u lični karton.
            Ima još jedna stvar za koju sam bio u zabludi- na pitanje da li sam prekršajno osuđivan u poslednje dve godine, ja odgovorim da jesam ali da ne znam je li to bilo u poslednje dve ili ima više. Kaže sudija - jesi, ali 2008-e. Dakle, kazne se ne brišu posle dve godine, a podatak im služi verovatno da provere iskrenost. Znači, nema više zezanja ili, što bi narod rekao- vezuj čvrsto gaće.
            ex SAABotražitelj

Comment

• noob
              CBC Član
              • 10.09.2011
              • 21
              • Beograd

U sudu uvek pitaju da li si kažnjavan i obavezno provere

Comment

• reb0rn
                CBC Član
                • 04.07.2006
                • 32
                • Novi Sad

Evo ja danas promenuo prebivaliste (na ono realno jer sam pre nedelju dana dobio resenje za porez a u sup-u mi rekli da sad mogu i da se prijave ljudi kad stanovi i zgrade nisu u katasteru a pre ~6 meseci nije moglo, bunili se romi valjda i beskucnici kako sam cuo pa je zato dopusteno) i sve OK bilo a vec mi je na staroj adesi pokusano uruciti 7 koverti znaci jos mi nisu lupili fiktivnu
                Ma kakav informacioni sistem ovde je i dalje sve u raspadu, pitao sam advokata kaze nema sanse da skontaju da si promenio prebivaliste i ako skontaju bice kasno... jer ne proveravaju

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Re: Zastarevanje prekrsaja?

rekoh ja da moze...
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• reb0rn
                    CBC Član
                    • 04.07.2006
                    • 32
                    • Novi Sad

Odg: Re: Zastarevanje prekrsaja?

Moze danas, ali pre ~4 meseca nije moglo, potvrdili su mi da se udruzenje roma i beskucnika zalilo pa su dopustili, jednostavno kod nas se donose resenja na silu pa se tek nakon problema oni opet resavaju naravno vracanjem na predhodno stanje i bez novog resenja

A da ne zaboravim da sam za broj samo cekao od 6am u redu 3h pa se na salter ceka od 2-8h, dok se zimus cekalo 24h u redu na minusu sve to u novom sadu... (zakazivanje preko neta ne radi takodje ne vazi za stare licne i za promenu adrese), i to samo da bi te sa saltera sutli jer im se nesto ne svidja
                    Last edited by reb0rn; 29.04.2012, 19:30.

Comment

• BanicevicBata
                      CBC Početnik
                      • 08.08.2012
                      • 5
                      • Beograd

Ljudi, moze li neko da mi rastumaci zakon..
                      Evo ovako, napravio sam prekrsaj 22.08.2010. godine, udario sam parkirani automobil.. i naravno, naduvao 0,9 promila.
                      Od tad se krijem, pozivi su stizali na staru adresu, ja se nisam javljao, rekli su mi kad sam hteo da izvadim pasos da imam fiktivnu adresu, pa da to regulisem, ja se naravno nisam javio jer mi je blizu 2 godine, pa se nadam zastarelosti. Kako vidim, ovde pise da zastarelost ne tece kad shodno zakonu nisu u mogucnosti da te nadju..i sta ti ja sve znam, ispade da doveka moze da se odlaze to zastarevanje...
                      Elem, zna li ko, nastupa li posle 2 godine to apsolutno zastarevanje ili ne?
                      Dal da se javljam, da prijavljujem drugu adresu..ili jos da cekam.. Kakva me kazna ceka za fiktivnu adresu?
                      Napominjem, nijedan poziv nije primljen, ja se nisam pojavljivao na suu...oni konstatovali fiktivnu adresu.. pa me zanima, dal to ima veze sa saobracajnim prekrsajem i odlaganjem zastarelosti, ili sam bezbedan po isteku 2 godine od cinjenja istog?

Hvala unapred..

Comment

• Gaga
                        CBC Veteran
                        • 27.11.2010
                        • 124
                        • Novi Beograd

Najbolje da odeš do advokata, kažeš dobar dan čiko, to "dobar dan" inače košta od 50 evrića pa ...., i saznaš sve !

Comment

• BanicevicBata
                          CBC Početnik
                          • 08.08.2012
                          • 5
                          • Beograd

Dobro de, to je i meni jasno da je najbolje, sto cu na kraju i morati najverovatnije... no ajde, pitam, mozda je neko prosao kroz slicnu pricu.
                          Ni advokat bas nije rad da ti kaze vazi, daj tih 50 pa da resimo, nego.. supeeeer... a ti decko kazes, ne razumes se nista oko toga, e pa ovo ti je tek prvi od 129 koraka..i znas.. svaki kosta po 50ak

U svakom slucaju hvala na odgovoru... ajd mozda naleti neko sa nekom kokretnijom pricom... ili barem predlozi dobrog advokata :]

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Re: Zastarevanje prekrsaja?

a da prvo procitas svih 9 strana teme? ne da prelistas bcini mi se da je vec objsnjeno
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BanicevicBata
                              CBC Početnik
                              • 08.08.2012
                              • 5
                              • Beograd

Odg: Re: Zastarevanje prekrsaja?

Evo procitao sam sve od reci do reci, celih 9 strana
                              I zakljucio da niko nema konkretan odgovor.. jedan pise da zastarevanje prestaje da tece ako je ustanovljena fiktivna adresa na godinu dana, pa nastavlja.. jos godinu dana, dakle.. tri godine sveukupno do "solobode".
                              Drugi pise da te osude u odsustvu pa je samo pitanje dana kad ce da ti poisticu sva ziva dokumenta pa ces morati sam da dodjes i pri tom poplacas sve moguce kazne.
                              i na kraju.. najvise me ovo zainteresovalo

Originally posted by ale944 View Post
                              nemam pojma, mene su godinama trazili tamo gde nisam bio, dok nisam resio da se sam pojavim jer su od skoro poceli sa onom forom o fiktivnoj adresi, a trebala su mi neka dokumenta.... izvadio listing, video koliko ima jos da isteknu dve god od poslednjeg prekrsaja, sacekao par meseci, otisao i nikom nista...malo cimanja u mupu oko ponovne prijave i to je to.. to je bilo prosle godine, mozda su se u medjuvremenu malo bolje organizovali, do pre neku godinu sam opusteno vadio sva dokumenta, a stoji nalog za privodjenje zbog neodazivanja. ali malo su doveli sistem u red poslednjih godina, pa je to sad malo teze, plus redovne posete pandura na prijavljenu adresu.
                              Gde moze da se izvadi taj listing?
                              Pa da vidim sta me sve ceka.. posto mi je ostalo tacno 7 dana do isteka 2 godine od poslednjeg prekrsaja.

Comment

• reb0rn
                                CBC Član
                                • 04.07.2006
                                • 32
                                • Novi Sad

Nece ti advokat nista pomoci, to su obicni lopovi, ovo nije pravna drzava vec ko koga zahebe.... ako je proslo dve godine idi prijavi se za realnu adresu, smisli pricu, podstanarima i dalje 90% vlasnika stanova odbija da napravi ugovor i da prebivaliste tako da se mozes na osnovu toga vaditi sto se tice fiktivne adrese kontam da bar ~10% stanovnista ima fiktivnu jer se kao podstanari u ~80% slucajeva nemogu tu prijaviti......

Ja sam advokata pitao za moj slucaj kaze ako sam vukao godinu i po da vujem jos do 2 godine kao to je jedini nacin da izbegnem kaznu, znaci advokati nemogu pomoci i badava bi ih placao posto i oni tako vuku svoj slucajeve koje naplacuju debelo

Comment

Working...
                                X