Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Ali si narusio estetiku.Nista lepse od 17-ica,ali dobro,par meseci samo,pa opet 17-ice

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Ma jok, to nema blage veze. Priče za malu decu isto kao i ovo: http://youtu.be/GlYEMH10Z4s
        ex SAABotražitelj

Comment

• Cp6uH
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2008
          • 553
          • Beograd
          • Corolla TSn

dobar test zimskih guma http://www.largus.fr/actualite-autom...sletter_651803

Comment

• Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Da dodam na tu sliku,moze se ovo isto desiti i sa zimskim,ako se ne vodi racuna

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Koja je minimalna dozvoljena dubina šare za zimsku gumu? 4 ili 6mm?

Comment

• Originally posted by boban1982 View Post
                  Da dodam na tu sliku,moze se ovo isto desiti i sa zimskim,ako se ne vodi racuna
                  Ma naravno, ne pomažu zimske gume ako ne voziš pažljivo, nego mi bila smešna slika ...

Comment

• Miha
                    CBC Veteran
                    • 16.06.2006
                    • 150
                    • Beograd

Originally posted by Boki Ar View Post
                    Koja je minimalna dozvoljena dubina šare za zimsku gumu? 4 ili 6mm?

4mm
                    Ispod 4 mm lamelice u zimskoj gumi nemaju tu elasticnost da se ciste i dovoljno dobro prionu na podlogu. Zanimljivo je da je najbolji koeficijent otpora u kontaku sneg-sneg, pa tako lamela posto se ocisti od nabijenog snega dolazi prazna na gazecu povrsinu gutajuci onaj gornji sloj i na taj nacin ostvaruje lepljenje za podlogu. Sto se tice leda, sama elasticnost i mekoca smese cini voznju mnogo sigurnijom od tvrde letnje gume( tvrde na ovoj temperaturi ).

Inace prosto mi je fascinantno koliko ljudi vozi na letnjim gumama, od taxista do obicnih gradjana. Prave kolone jer ne mogu ni na ravnom da krenu, a kamo li po brdovitom Beogradu. Koliko mozga treba da ima covek i da krene po ovom nevremenu sa letnjim gumama. Nivo svesti nam je na nivou amebe. Gledam na Vracaru revije od zaglavljivanja i kad pridjem svi do jednog su na letnjim i to celavim gumama. Zbog takvih sada idem autobusom na posao, jer necu da me neko spuca kad stanem na semafor, a oni produze jos 10m.
                    Razumem da se nema para, razumem da se nece, ali niko nije stavio pistolj na celo da se mora voziti sa takvim gumama.
                    Ima prevoza, moze se peske .... a ako ne moze, pa dajte onda uzmite gume. Necije dete moze biti ubijeno zbog takve pameti.
                    Mozemo mi ovde da se zezamo, ali ipak trebamo biti bar malo drustveno odgovorni. Svi smo oslobodioci, parkiramo gde hocemo, vozimo kako hocemo, nikoga ne postujemo, totalna nekultura i samozivost.

Uf. Odoh u off samo tako.

Pozdrav i dobro zdravlje vam zelim.
                    Last edited by Miha; 13.12.2012, 13:10.
                    ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                    Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

nije off, prica koju treba ponavljati dok svi tupani ne shvate.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Gledam juče jednog debiltanta (ima ih više ) ali je ovaj kretao ispred mene, to jest stigao sam kad ga komšije poguravaju da krene, Šaban nema tri čuke sa vožnjom, opali pun gas, gume vrište na snegu ali ne pušta.. Svi viču smanji a on kaže ali vidiš da neće da krene... Čiča, stariji od mene par godina, posle ga je valjda bilo blam pa se uzrujao i još gore,, Skoro je isprezgazivao sve pomagače, srećom pa klizi.. Na kraju kad su ga konačno uspeli pokrenuti sa mesta i svi odahnuli (ode ******) on par kuća dalje okreće na neočišćenoj ulici sa ćelavim gumama i totalni neznanjem, ne znam gde je vozio sve te godine, valjda na Marsu po prašini...

Naravno svi su se razišli a on je drndao i zakrčivao ulicu bar sat vremena...

Pauka nema a pandura isto tako nema...

Zato sam naglasio par puta da se po zakonu nesme ostaviti izbor za vozača ako ili jer će svako da izabere jeftiniju varijantu. Ima to i gotovo.
                        Sad pored dva auta, trošim taksi. Jeftinije mi je nego da se batrgam ili kružim ko ****** oko prodavnice jer nema gde da se parkira.

Ja da sam sad vlast, hapsio bih samo tako sve sa "ćelavim" gumama a isto tako i komunalce koji ne čiste raskrsnice pa se nemože peške preći preko puta na semaforu...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715
                          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@Miha

Ključna reč je svest, ili nedostatak iste.

Onda ne preostaje ništa drugo do ovog Dorinog predloga

Originally posted by Dora View Post

Ja da sam sad vlast, hapsio bih samo tako sve sa "ćelavim" gumama a isto tako i komunalce koji ne čiste raskrsnice pa se nemože peške preći preko puta na semaforu...

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Miha, hvala za odgovor.

Što se tiče drugog dela priče, evo kako ljudi razmišljaju.

Vozim 17' cola točkove, gume skupe, 500€, kazna 5000,oo din. Računam da neće me uhvate više od 3 X...

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Zimske gume i novi ZOBS

Ima neceg u ovome u postu iznad. 5000 kazna a gume (pa makar i za Punta) su 200 eur. Sve dok ne bude kazna da usi otpadaju nema dozivanja pameti.
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

dok se ne desi udes neki a onda beri kozu na siljak.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X