Koja je minimalna dozvoljena dubina šare za zimsku gumu? 4 ili 6mm?
4mm
Ispod 4 mm lamelice u zimskoj gumi nemaju tu elasticnost da se ciste i dovoljno dobro prionu na podlogu. Zanimljivo je da je najbolji koeficijent otpora u kontaku sneg-sneg, pa tako lamela posto se ocisti od nabijenog snega dolazi prazna na gazecu povrsinu gutajuci onaj gornji sloj i na taj nacin ostvaruje lepljenje za podlogu. Sto se tice leda, sama elasticnost i mekoca smese cini voznju mnogo sigurnijom od tvrde letnje gume( tvrde na ovoj temperaturi ).
Inace prosto mi je fascinantno koliko ljudi vozi na letnjim gumama, od taxista do obicnih gradjana. Prave kolone jer ne mogu ni na ravnom da krenu, a kamo li po brdovitom Beogradu. Koliko mozga treba da ima covek i da krene po ovom nevremenu sa letnjim gumama. Nivo svesti nam je na nivou amebe. Gledam na Vracaru revije od zaglavljivanja i kad pridjem svi do jednog su na letnjim i to celavim gumama. Zbog takvih sada idem autobusom na posao, jer necu da me neko spuca kad stanem na semafor, a oni produze jos 10m.
Razumem da se nema para, razumem da se nece, ali niko nije stavio pistolj na celo da se mora voziti sa takvim gumama.
Ima prevoza, moze se peske .... a ako ne moze, pa dajte onda uzmite gume. Necije dete moze biti ubijeno zbog takve pameti.
Mozemo mi ovde da se zezamo, ali ipak trebamo biti bar malo drustveno odgovorni. Svi smo oslobodioci, parkiramo gde hocemo, vozimo kako hocemo, nikoga ne postujemo, totalna nekultura i samozivost.
nije off, prica koju treba ponavljati dok svi tupani ne shvate.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Gledam juče jednog debiltanta (ima ih više ) ali je ovaj kretao ispred mene, to jest stigao sam kad ga komšije poguravaju da krene, Šaban nema tri čuke sa vožnjom, opali pun gas, gume vrište na snegu ali ne pušta.. Svi viču smanji a on kaže ali vidiš da neće da krene... Čiča, stariji od mene par godina, posle ga je valjda bilo blam pa se uzrujao i još gore,, Skoro je isprezgazivao sve pomagače, srećom pa klizi.. Na kraju kad su ga konačno uspeli pokrenuti sa mesta i svi odahnuli (ode ******) on par kuća dalje okreće na neočišćenoj ulici sa ćelavim gumama i totalni neznanjem, ne znam gde je vozio sve te godine, valjda na Marsu po prašini...
Naravno svi su se razišli a on je drndao i zakrčivao ulicu bar sat vremena...
Pauka nema a pandura isto tako nema...
Zato sam naglasio par puta da se po zakonu nesme ostaviti izbor za vozača ako ili jer će svako da izabere jeftiniju varijantu. Ima to i gotovo.
Sad pored dva auta, trošim taksi. Jeftinije mi je nego da se batrgam ili kružim ko ****** oko prodavnice jer nema gde da se parkira.
Ja da sam sad vlast, hapsio bih samo tako sve sa "ćelavim" gumama a isto tako i komunalce koji ne čiste raskrsnice pa se nemože peške preći preko puta na semaforu...
Ja da sam sad vlast, hapsio bih samo tako sve sa "ćelavim" gumama a isto tako i komunalce koji ne čiste raskrsnice pa se nemože peške preći preko puta na semaforu...
dok se ne desi udes neki a onda beri kozu na siljak.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment