Ali zato kad sam vozim, pretezno ne stavljam, iz razloga bahatosti i nadmenosti, dokazivanje itd. . . A i bas me briga, nemam dozvolu, tako da ima taj pojas sto ga nemam nece mnogo smetati
E pa, moram da se pohvalim, da sam se promenio, od sada se vise ne osecam sigurno kada ne stavim pojas, ne znam sta je tako uticalo na mene, ali eto. . . I video sam par sudara, ceonih , tako da uvek udjem u auto, isteram iz garaze, zatvorim je, pojas i voziiii
Ne volim da me steze pojas, nisam se naucio na njega, a koliko mi se cini ni ogromna vecina vozaca sa "duzim" stazom
Kad izadjem na autoput, idem van grada stavljam...cim upadnem u neku sporiju kolonu skidam.
U gradu nikad, kad vidim pandure samo ga navucem preko ramena dok ih ne prodjem.
Iz mog iskustva, pri malim brzinama je nepotreban. I onako se sav stisnes ocekujuci udar(a ko zna i upre jednom rukom o krov). Naravno nekoj neznoj devojci bi pak preporucio pojas.
Vise sam se izlomio u onim autima na sudaranje u luna parku nego u par manjih udesa
If God rides a Harley............
The Devil rides a Duke!
...''Neka bude sta mora biti''... - bezveze... [ mada, moglo bi se
reci i - glupost ]...
Nema ljutnje, ali te price o sudbini...i neka bude sto mora biti
[ jer valjda je to negde vec zapisano, sta li... ] su najobicnije biiiip!...!
Ako se ti ne cuvas, NIKO te nece cuvati...A, sigurno ni Bog s'neba nece silaziti opet posle 2007 godina, da bi tebe spasio...
Dobro sad to mirenje sa sudbinom je dno najvece, ali sta god ko da kaze sreca je uvjek najbitniji faktor u svemu - neko prezivi zbog pojasa, neko prezivi bas sto ga nije stavio....eto onaj lik iz citroena pre neki dan, 2 puta je ispao iz kola u godinu dana umesto da umre u kolima. A zasto nije umro? Pa imao je srece prvi put da ga ne razbuca neko dok leti po putu, ko ovoga na klipu...ili da se ne nasadi na neku sipku....ne zvizne o kamen pa udavi u potoku.
Jadnom je moj drug dobro rekao: "bolje se roditi bez m*** nego bez srece, ako imas srece, sve ce se srediti nekako"
Tako da, kod teskih sudara samo sreca, jedino celicni kavez+pojas+airbag...ili brate stavis force field i ne mislis
Znaci oprezna voznja, pa tek onda ostalo
The Devil rides a Duke!
Dobro sad to mirenje sa sudbinom je dno najvece, ali sta god ko da kaze sreca je uvjek najbitniji faktor u svemu - neko prezivi zbog pojasa, neko prezivi bas sto ga nije stavio....eto onaj lik iz citroena pre neki dan, 2 puta je ispao iz kola u godinu dana umesto da umre u kolima. A zasto nije umro? Pa imao je srece prvi put da ga ne razbuca neko dok leti po putu, ko ovoga na klipu...ili da se ne nasadi na neku sipku....ne zvizne o kamen pa udavi u potoku.
Jadnom je moj drug dobro rekao: "bolje se roditi bez m*** nego bez srece, ako imas srece, sve ce se srediti nekako"
Tako da, kod teskih sudara samo sreca, jedino celicni kavez+pojas+airbag...ili brate stavis force field i ne mislis
Znaci oprezna voznja, pa tek onda ostalo
Slab argument - pravdas svoje ponasanje...
Navedes jedan od milion slucajeva u kom je bilo bolje ne biti vezan i onda izvedes generalizaciju. Sta je sa ostalih 99.99 % slucajeva?
Ja se uvek vezujem, ne zelim da se vozim u autu ako to ne mogu da uradim. Isto tako koristim i pojaseve na zadnjem sedistu.
Uostalom, presudan razlog za kupovinu Lagune je bio 5 zvezdica sa Euro NCAP-a, a to bez pojaseva nema nikakvog smisla.
Mrzi me sada da trazim na you tube-u sta se desava ako samo jedan putnik nije stavio pojas [ koji je sedeo pozadi ]...a svi ostali jesu...
Kao ljudsko djule...
Pokusaj ti da pronadjes taj snimak... [ kao neka reklama za vezivanje pojasa i pozadi ]...
Imas i na crash-testovima, kada lutkama pozadi ne vezu pojas...katastrofa za videti...
Pa dobro sad ono je nevjerovatna situacija, 1% sanse, ko sjedi normalno nazad poprilicno je siguran i ako nije vezan(sad bi trebao da kazem zato se ne kaznjava)...imas meki naslon koji zagrlis i to je to
The Devil rides a Duke!
Kakav naslon kad sediste ispred to ne moze da izdrzi? A cak i da moze opet ce taj iza biti povredjen.
Koliko puta mi se desilo da se neko ko sedi nazad (a nece da veze pojas) pri naglom kocenju zabije u moje sediste. A to je samo kocenje, nista vise.
Pricas napamet o necemu sto je vrlo precizno konstruisano i testirano, i sto funkcionise kako treba u dobrom delu slucajeva. Ako ti snimci koje je postavio neshaoct nisu dovoljni, ti jos dodatno pretrazi jutjub, ima vrlo ubedljivih testiranja. Ne znam sta drugo da ti kazem...
Comment