Vezujete li pojas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Pa ne bash uvek ali u jedno 99% slucajeva

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

Originally posted by mishkom
      Ali zato kad sam vozim, pretezno ne stavljam, iz razloga bahatosti i nadmenosti, dokazivanje itd. . . A i bas me briga, nemam dozvolu, tako da ima taj pojas sto ga nemam nece mnogo smetati
      E pa, moram da se pohvalim, da sam se promenio, od sada se vise ne osecam sigurno kada ne stavim pojas, ne znam sta je tako uticalo na mene, ali eto. . . I video sam par sudara, ceonih , tako da uvek udjem u auto, isteram iz garaze, zatvorim je, pojas i voziiii

Jedino kad sam sa devojkom ga ne stavljam

Comment

• nemanja_vr6
        CBC Član
        • 27.09.2007
        • 78
        • beograd

Vezujem samo kad vidim pandure!!!
        VW CLUB SRBIJA

Comment

• greywiendog
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 421
          • Stara Pazova

Originally posted by mishkom
          Jedino kad sam sa devojkom ga ne stavljam
          Bas tada treba da ga stavljas, u svakom smislu!
          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• nikolaf7
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 181
            • beograd

Ne volim da me steze pojas, nisam se naucio na njega, a koliko mi se cini ni ogromna vecina vozaca sa "duzim" stazom
            Kad izadjem na autoput, idem van grada stavljam...cim upadnem u neku sporiju kolonu skidam.
            U gradu nikad, kad vidim pandure samo ga navucem preko ramena dok ih ne prodjem.
            Iz mog iskustva, pri malim brzinama je nepotreban. I onako se sav stisnes ocekujuci udar(a ko zna i upre jednom rukom o krov). Naravno nekoj neznoj devojci bi pak preporucio pojas.
            Vise sam se izlomio u onim autima na sudaranje u luna parku nego u par manjih udesa
            If God rides a Harley............
            The Devil rides a Duke!

Comment

• nikolaf7
              CBC Veteran
              • 23.12.2007
              • 181
              • beograd

Originally posted by neshaoct
              Originally posted by AlexRS
              ...''Neka bude sta mora biti''... - bezveze... [ mada, moglo bi se
              reci i - glupost ]...
              Nema ljutnje, ali te price o sudbini...i neka bude sto mora biti
              [ jer valjda je to negde vec zapisano, sta li... ] su najobicnije biiiip!...!
              Ako se ti ne cuvas, NIKO te nece cuvati...A, sigurno ni Bog s'neba nece silaziti opet posle 2007 godina, da bi tebe spasio...
              Dobro sad to mirenje sa sudbinom je dno najvece, ali sta god ko da kaze sreca je uvjek najbitniji faktor u svemu - neko prezivi zbog pojasa, neko prezivi bas sto ga nije stavio....eto onaj lik iz citroena pre neki dan, 2 puta je ispao iz kola u godinu dana umesto da umre u kolima. A zasto nije umro? Pa imao je srece prvi put da ga ne razbuca neko dok leti po putu, ko ovoga na klipu...ili da se ne nasadi na neku sipku....ne zvizne o kamen pa udavi u potoku.
              Jadnom je moj drug dobro rekao: "bolje se roditi bez m*** nego bez srece, ako imas srece, sve ce se srediti nekako"

Tako da, kod teskih sudara samo sreca, jedino celicni kavez+pojas+airbag...ili brate stavis force field i ne mislis

Znaci oprezna voznja, pa tek onda ostalo
              The Devil rides a Duke!

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

...naravno, oprezna voznja...
                Ja sam navikao na pojas...nista tu ne steze, nista ja tu ne bi dir'o...

Cak mi bude neobicno ako ga ne stavim, i vec posle par metara, ruka sama krene ka pojasu...

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Originally posted by nikolaf7
                  Dobro sad to mirenje sa sudbinom je dno najvece, ali sta god ko da kaze sreca je uvjek najbitniji faktor u svemu - neko prezivi zbog pojasa, neko prezivi bas sto ga nije stavio....eto onaj lik iz citroena pre neki dan, 2 puta je ispao iz kola u godinu dana umesto da umre u kolima. A zasto nije umro? Pa imao je srece prvi put da ga ne razbuca neko dok leti po putu, ko ovoga na klipu...ili da se ne nasadi na neku sipku....ne zvizne o kamen pa udavi u potoku.
                  Jadnom je moj drug dobro rekao: "bolje se roditi bez m*** nego bez srece, ako imas srece, sve ce se srediti nekako"

Tako da, kod teskih sudara samo sreca, jedino celicni kavez+pojas+airbag...ili brate stavis force field i ne mislis

Znaci oprezna voznja, pa tek onda ostalo

Slab argument - pravdas svoje ponasanje...

Navedes jedan od milion slucajeva u kom je bilo bolje ne biti vezan i onda izvedes generalizaciju. Sta je sa ostalih 99.99 % slucajeva?

Ja se uvek vezujem, ne zelim da se vozim u autu ako to ne mogu da uradim. Isto tako koristim i pojaseve na zadnjem sedistu.
                  Uostalom, presudan razlog za kupovinu Lagune je bio 5 zvezdica sa Euro NCAP-a, a to bez pojaseva nema nikakvog smisla.

Comment

• nikolaf7
                    CBC Veteran
                    • 23.12.2007
                    • 181
                    • beograd

Vezivanje na zadnjem sedistu je
                    The Devil rides a Duke!

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...nije, nije

Mrzi me sada da trazim na you tube-u sta se desava ako samo jedan putnik nije stavio pojas [ koji je sedeo pozadi ]...a svi ostali jesu...
                      Kao ljudsko djule...

Pokusaj ti da pronadjes taj snimak... [ kao neka reklama za vezivanje pojasa i pozadi ]...
                      Imas i na crash-testovima, kada lutkama pozadi ne vezu pojas...katastrofa za videti...

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

http://www.youtube.com/watch?v=QQNe4uTx ... re=related

na prethodnoj strani teme ima o vezivanju putnika pozadi.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

http://www.youtube.com/watch?v=LrZ3Iw57 ... re=related

Onaj koji sam spominjao - ''ljudsko djule''....

Comment

• nikolaf7
                            CBC Veteran
                            • 23.12.2007
                            • 181
                            • beograd

Pa dobro sad ono je nevjerovatna situacija, 1% sanse, ko sjedi normalno nazad poprilicno je siguran i ako nije vezan(sad bi trebao da kazem zato se ne kaznjava)...imas meki naslon koji zagrlis i to je to
                            The Devil rides a Duke!

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Kakav naslon kad sediste ispred to ne moze da izdrzi? A cak i da moze opet ce taj iza biti povredjen.

Koliko puta mi se desilo da se neko ko sedi nazad (a nece da veze pojas) pri naglom kocenju zabije u moje sediste. A to je samo kocenje, nista vise.

Pricas napamet o necemu sto je vrlo precizno konstruisano i testirano, i sto funkcionise kako treba u dobrom delu slucajeva. Ako ti snimci koje je postavio neshaoct nisu dovoljni, ti jos dodatno pretrazi jutjub, ima vrlo ubedljivih testiranja. Ne znam sta drugo da ti kazem...

Comment

• nikolaf7
                                CBC Veteran
                                • 23.12.2007
                                • 181
                                • beograd

Sediste u kome neko sedi to ne moze da izdrzi?
                                The Devil rides a Duke!

Comment

Working...
                                X