Vezujete li pojas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Uvijek...

Moj poznanik koji se nikada nije vezao, predprosle zime je posao iz novog dijela grada do centra, snijeg zavaljao kao u prici, iako mu to nikada nije bilo na pameti, on se sveze, valjda zbog snijega radila guza...

Nije proslo ni 10 minuta od toga, negdje na 2/3 puta, "spotakne" ga strucnjak bocno, tako da ga je izvrtio, i u tom vrcenju se uz pomoc ivicnjaka uspio okrenuti na krov u raskrsnici, te je na krovu klizio jos 20-30 metara, i zaustavio se udarcem u tramvaj koji je takodjer bio u raskrsnici, na srecu, niko drugi ga tu jos nije "docekao"...

Najveci mu je problem bio kako se iskobeljati naglavacke iz auta, posto se i udebljalo, a Seat Ibiza (prva generacija) inace jako cvrsta...

Od tada se veze i prije nego sto upali auto...

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...'' ranije uvek..u zadnja 2 meseca mozda sam se vezala 5 x ...''
      Da je neko dvosmislen, mogao bi svasta da pomisli...
      Srecom pa ja nisam jedan od njih...

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

Uvek..osecam se ko da sam golisav ako se ne vezem..klinci isto tako obavezno pozadi..
        skoro sam se vozio sa rodjakom u audiju i kaze on meni -ma sta se vezujes...jos je frajer ubacio one male kukice od pojaseva da mu ne pisti stalno jer pojasevi nisu ubaceni u zakacke..nista ja se lepo po obicaju vezem,i nismo prosli 200m kad civilna policija..opa 70 eura rodjo plati kaznu..ali najgore od svega ni posle toga se nije vezao,niti to radi sada
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bugi
          CBC Član
          • 23.10.2007
          • 22
          • MEDAK

Vezujem pojas uvek!
          Jednom mi u Ubu pandur napisa kaznu za pojas jer po njegovom objašnjenju prvo sam spustio ručnu pa vezivao pojas!!!!!!!!!!!!!
          Kaže treba prvo vezati pojas pa kretati a što je najgore bio je iza mene
          BEZ ALATA NEMA ZANATA

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Prosli vikend drugar uzeo na probu Daciu Solenzu od komsije taxiste, da bi ga otkupio za svoju firmu... I krene on za vikend na Zlatibor, kaze on zeni vezi se, gume su nesto bez veze... Bio neki lancani sudar na putu, on to vidi iz daleka krene u preticanje, ispred njega neki Gnoj II, ispostavi se da nijedan od njih nece stici... i Solenza se zakuca u niz vozila.

EPILOG: Razbijena glava... Pitam ja, pa kako covece, kaze on da je otkinuo pojas sa stuba. Ja rekoh nemoguce, to je testirano... pa sam video kako izgleda otkinuto... Konstatacija, pojas cuva glavu, ali samo do 100 kila....
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...Ipak je poenta tog iskustva :
              Jeb... ga Dacia... !!!
              Pa jos Solenza...jedino gore od toga je ona ''supernova''...

Comment

• AlexRS
                CBC Senator
                • 27.10.2007
                • 234
                • Borca

Nemam tu naviku... Od mog ortaka burazer radi u urgentnom pa je pricao neke price sta pojas radi pri sudaru na vecim brzinama... tako da ono neka bude sta mora biti!

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Kako su poceli hladniji dani sednem sa jaknom u kola i retko vezem pojas, smeta mi u kombinaciji sa jaknom, a hladno da skinem jaknu. To samo za kretke gradske relacije, cim znam da cu duze biti u kolima skidam jaknu i vezem se.
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

Originally posted by AlexRS
                    Nemam tu naviku... Od mog ortaka burazer radi u urgentnom pa je pricao neke price sta pojas radi pri sudaru na vecim brzinama... tako da ono neka bude sta mora biti!
                    Pa kazi. . . A moj drug je pre 2dana poginuo , pojas je bio vezan, ali 180+ po gradu

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

A, pitajte tog lika iz Urgentnog, u koliko delova su mu dovezli nekoga ko nije imao vezan pojas, a imao je sudar ''pri vecim brzinama'' ???

...''Neka bude sta mora biti''... - bezveze... [ mada, moglo bi se
                      reci i - glupost ]...
                      Nema ljutnje, ali te price o sudbini...i neka bude sto mora biti
                      [ jer valjda je to negde vec zapisano, sta li... ] su najobicnije ******stine...!
                      Ako se ti ne cuvas, NIKO te nece cuvati...A, sigurno ni Bog s'neba nece silaziti opet posle 2007 godina, da bi tebe spasio...

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Pitanje je zelis li biti jedan od 10 kome je pojas spasio glavu ili jedan od 1000 kome je nevezivanje pojasa spaslo glavu....

Comment

• greywiendog
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2006
                          • 421
                          • Stara Pazova

Da, i ja sam cuo da pojas sluzi za ubijanje ljudi...
                          Originally posted by mkvb
                          Kako su poceli hladniji dani sednem sa jaknom u kola i retko vezem pojas, smeta mi u kombinaciji sa jaknom, a hladno da skinem jaknu. To samo za kretke gradske relacije, cim znam da cu duze biti u kolima skidam jaknu i vezem se.
                          I meni smeta ta kombinacija (bas je nezgodno preko jakne), ali pre skinem jaknu nego da ne vezem pojas!
                          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• sasa km
                            CBC Senator
                            • 23.10.2007
                            • 241
                            • kosovska mitrovica

Ovde po gradu i okolini ne (retko prelazi 50 ) a na duzi put obavezno sto zbog sebe ai zbog policije - sto da se maltretiram bez potrebe.

lepo podeseno sediste i sve na dohvat ruke ne pretstavlja problem iako put je i do 700 km.sa nekoliko pauza.
                            ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• engine
                              CBC Član
                              • 24.03.2007
                              • 58
                              • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

I tako moj kum krene na Adu, dodje do pola svoje ulice, koja se ukrstala sa drugom ali je on imao prednost i naleti riba sa 80km/h na njega, sa vozaceve strane kroz STOP znak. On u kolima sa sestrom, Yugo je u pitanju, a auto sto ih je udario Zastava 101. Gospodja se vracala sa posla, zuri kuci, i naravno sa 80 kroz STOP pravo u njih. Ubaci ih u susedno dvoriste, sva sreca nikakvih tezih povreda. Kum nije bio vezan pa kada je video da je gotovo, skoci na suvozacevo mesto i spase se sigurne smrti. On je prakticno sedeo sestri u krilu, dok mu se stub od vrata zario u plecku. Da je kojim slucajem bio vezan i ostao na mesto, ne bi ga vise bilo. Kad je dosao svesti pitao je ovu zenu sta uradi, a ona kaze "Pa sto nisi gledao?!". Milicija dosla na uvidjaj, on i sestra prebaceni u Hitnu Pomoc, a njegovo auta vise nema. Dobije 10.000din za auto(totalna steta), 10.000din osiguranje(gospodja je imala nevazece osiguranje) i naravno nikom nista, ona i dan danas vozi...Nekad je dobro imati pojas, nekad izgleda ne...Ja mislim da je to licni izbor, i ako ja ne zelim da se vezem i time "rizikujem svoj zivot" onda je to moj izbor i problem. Naravno, kad sam to rekao milicioneru koji me je zaustavio zbog ne vezivanja istog, rekao je "Pa da, ali ako ti kojim slucajem ne pogines nego se ozbiljno povredis, onda treba drzava da ti placa lecenje". Ja sam mu iskusno odgovorio sa "Jeste, ali ja placam to osiguranje i lecenje, i opet mi traze za participaciju, gazu, spriceve i slicno" i naravno dobio dokumenta nazad i nisam nista platio...

Comment

• AlexRS
                                CBC Senator
                                • 27.10.2007
                                • 234
                                • Borca

Brate totalno se slazem stobom!!! 10000000%

Comment

Working...
                                X